Вашата оценка

Класическа Испания със самолет - със самолет, на български език!

Оферта № Е1109

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София – Барселона – Сарагоса – Мадрид – Толедо – Валенсия – Барселона – Манастирът "Монсерат" – Барселона – София
Цена от: 1299.00 лв
Класическите градове на Испания



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Испания


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден София – Барселона

Отпътуване от Терминал 1 на летище София за Барселона с полет на авиокомпания „Wizz Air” в 19.20 ч. Пристигане на летището в Барселона в 21.25 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден Барселона

Закуска. Панорамна обиколка на Барселона: Градският парк с Парламента и Зоологическата градина; Триумфалната арка; площад „Колумб”; площад „Каталуния”; две от най-известните къщи на модерниста Антони Гауди – „Каза Байо” и „Ла Педрера”; стадион „Камп Ноу”; катедралата „Саграда Фамилия”; площад „Испания” с „танцуващите” фонтани; хълмът Монжуик; музейният архитектурен резерват „Побле Еспаньол”; Националният дворец; Олимпийският пръстен със съоръжения, построени в чест на Олимпийските игри през 1992 г.; крайбрежният булевард и Маремагнум. По желание посещение на парка „Гуел” – част от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и най-посещаваният парк в града. Пешеходна разходка по улица „Рамбла”. Свободно време в Готическия квартал. Тук се издигат катедралата „Св. Еулалия”, кметството на Барселона и Женералитата. Свободно време в Барселона (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Нощувка.

3 ден Барселона – Сарагоса – Мадрид

Закуска. Отпътуване за Сарагоса. Пешеходна разходка в центъра на града (1 ч.): базиликата „Нуестра Сеньора дел Пилар”; площадът с Кметството; сградата на Стоковата борса; Катедралата. Отпътуване за Мадрид. Настаняване в района на Мадрид вечерта. Нощувка.

4 ден Мадрид

Закуска. Туристическа програма в Мадрид: Кралският дворец - строен по време на управлението на Фелипе V; площад „Ориенте” – любимо място за жителите и гостите на Мадрид; площад „Испания” с паметника на великия писател Мигел де Сервантес и Статуята на Дон Кихот и Санчо Панса; булевард „Гран Виа” – най- известната улица в града; площад „Ла Сибелес” с фонтана, посветен на богинята на плодородието; Музеят „Прадо”; Пласа Майор – сърцето на града; Пуерта дел Сол с „нулевия километър” на Кралство Испания и символът на Мадрид – Статуята на мечката и дървото мадроньо. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.

5 ден Мадрид – Толедо – Валенсия

Закуска. Отпътуване за Толедо – невероятна смесица от християнска, мавърска и еврейска култура. Възможност за посещение на готическата катедралата от 13 век и църквата „Санто Томе” с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на граф Оргас”. Отпътуване за Валенсия. Настаняване в района на Валенсия вечерта. Нощувка.

6 ден Валенсия – Барселона

Закуска. Туристическа програма във Валенсия – третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано- арабските традиции. Панорамна обиколка: архитектурно-културният комплекс „Град на изкуствата и науките”, дело на архитекта Сантяго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа); пешеходна разходка в историческият център: Арената - една от най- големите в Испания, централният площад с Кметството и Историческият музей на града, Копринената борса - шедьовър на валенсианския готически стил, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, Катедралата строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия, където се пази Свещеният Граал, Торес делс Серанс - една от запазените средновековни порти и сградата на валенсианското правителство. Отпътуване за Барселона. Настаняване. Нощувка.

7 ден Барселона – Манастирът "Монсерат" – Барселона

Закуска. Свободно време в Барселона – необходимо е ползване на местен и градски транспорт или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до манастира „Монсерат” – бенедектински манастир, основан през 11 век, разположен в местност с невероятна природна красота. Тук се съхранява Девата на Монсерат или „черната Мадона” – покровителката на Каталуния. Възможност за индивидуално посещение на Музея на Монсерат с колекции на религиозна утвар, картини на майстори от 13 в. до 20 в., икони и предмети от библейския Изток и новата интерактивна презентация „Монсерат”. Нощувка.

8 ден Барселона – София

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела (багажът се оставя в стая за багаж в хотела). Свободно време в Барселона – необходимо е ползване на местен и градски транспорт. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 22.05 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летище София (Терминал 1) в 01.55 ч. (след полунощ на 8-мия срещу 9-тия ден).


Доплащания:
-Единична стая: 499 лв.
-Входна такса за парка "Гуел" в Барселона (заявява се предварително при сключване на договора за организирано пътуване, а не на място, тъй като за тази услуга е необходима предварителна резервация) на турист при минимум 30 туристи: 20 лв.
-Посещение на манастира "Монсерат" (с включен двупосочен билет за железницата до манастира "Монсерат", но без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи: 69 лв.
-Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в двойна стая): 35 лв.
-Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане + трансфер летище - хотел (цена на турист при настаняване в единична стая): 50 лв.

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
 
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Входната такса за парка „Гуел” в Барселона, е необходимо да се заяви предварително, тъй като на място няма възможност да се добавят допълнително туристи към направената предварително резервация.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
 
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.



43/01
вижте още
  • Самолетeн билет София - Барселона - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси, ръчен багаж с размери 40/30/20 cm до 10 кг и чекиран багаж до 20 кг
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • Транспорт по описания в Испания маршрут с туристически автобус
  • 4 нощувки със закуски в хотел "Hesperia Sant Joan" *** (или подобен) за дата на отпътуване 24.04 / хотел "AC Sant Cugat by Marriott" **** (или подобен) за дати на отпътуване 17.05, 31.08, 14.09 и 12.10 в района на Барселона
  • 2 нощувки със закуски в хотел "Holiday Inn Bernabeu" **** (или подобен) за дата на отпътуване 24.04 / хотел "Elba Madrid Alcala " **** (или подобен) за дата на отпътуване 17.05 / хотел "Axor Feria" **** (или подобен) за дати на отпътуване 31.08, 14.09 и 12.10 в района на Мадрид
  • 1 нощувка със закуска в хотел "Tryp Valencia Azafata" **** (или подобен) за дата на отпътуване 24.04 / хотел "Sercotel Acteon" **** (или подобен) за дата на отпътуване 17.05, 31.08 и 12.10 / хотел "Senator Parque Central" **** (или подобен) за дата на отпътуване 14.09 в района на Валенсия
  • Панорамна обиколка на Барселона
  • Туристическа програма в Мадрид и Валенсия
  • Пешеходни разходки в Сарагоса и Толедо
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
  • Водач-екскурзовод на български език
  • Туристическа такса престой в Барселона: 2 EUR на турист на ден (за хотел 4*), 1 EUR на турист на ден (за хотел 3*). Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела
  • Посещение и входна такса за парка "Гуел"
  • Екскурзия до манастира "Монсерат"
  • Входни такси в манастира "Монсерат": музеят на "Монсерат" (7 EUR), новата интерактивна презентация "Монсерат" (5 EUR)
  • Входни такси и билети за Зоологическата градина (21,40 EUR, за деца - 12,95 EUR), Аквариума (20 EUR, за деца - 15 EUR), Морския музей (10 EUR, за деца под 17 - безплатно), Музея на Пикасо (12 EUR), етнографския музей "Побле Еспаньол" (14 EUR, за деца - 7 EUR), фондацията "Жоан Миро" (13 EUR, за деца под 15 - безплатно), за Музея на каталунското изкуство (12 EUR, за деца до 16 г. - безплатно), "Ла Педрера" (22 EUR, за деца - 16,50 EUR), стадиона "Камп Ноу" (26 EUR, за деца - 20 EUR), "Саграда Фамилия" (17 EUR, за деца до 11 г. - безплатно), Двореца на музиката (18 EUR) в Барселона
  • Входни такси за музея "Прадо" (15 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), музея "Кралица София" (10 EUR, за деца до 18 г. - безплатно), Кралския дворец (11 EUR, за деца до 16 г. - 6 EUR) в Мадрид
  • Входни такси за Катедралата (12,50 EUR) и църквата "Санто Томе" (2,80 EUR) в Толедо
  • Градски транспорт в Барселона (2,20 EUR - еднопосочен билет; билет за 10 пътувания - 10,20 EUR)
  • Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
  • Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах