Вашата оценка

Класическа Испания - НЯМА МЕСТА

Оферта № Е1143

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София – Барселона – Сарагоса – Мадрид – Толедо – Валенсия – Барселона – Манастирът “Монсерат” – Барселона – София
Цена от: 1240.00 лв
Септемврийски празници в Испания 2017



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Испания


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване от летище София за Испания с чартърен полет в 08:00 часа. Пристигане на летището в Жирона в 09:40 часа. Панорамна обиколка на Барселона с екскурзовод на български език – Градският парк с Парламента, Триумфалната арка; площад “Колумб”, площад “Каталуния”; две от най–известните къщи на архитект Антонио Гауди – “Каза Байо” и “Ла Педрера”, катедралата “Саграда Фамилия” (от вън), площад “Испания” с “танцуващите” фонтани, крайбрежният булевард. Трансфер до хотела в Коста Брава. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска. Свободно време на крайбрежието или по желание срещу допълнително заплащане Посещение на парка „Гюел“: Тази градина с архитектурни елементи, която е разположена на хълма Eл Кармел е проектирана е от великият испански архитект Антонио Гауди. Периодът, за който е построена е 1900 – 1914г. и е част от историческото наследство на ЮНЕСКО. Паркът Гюел е изключителен именно с това, че всички фигури, статуи и здания в парка са направени от малки цветни порцеланови парченца. Той е създаден за да носи мир и спокойствие на посетителите си. Свободно време в Барселона. Връщане в хотела. Вечеря. Вечерта по желание – организирано посещение на Рицарска вечер: Мечтали ли сте някога да бъдете поканени от граф в неговия замък? Мечтали ли сте да се потопите в истинската атмосфера на средновековието, а пред очите ви смели рицари да оспорват уменията и смелостта си? Тази вечер ще имате възможността да се пренесете в приказния свят на графове, рицари и красиви дами. Пред очите ви ще оживеят историите на миналото, докато вие похапвате от типичната вечеря и пиете вино от графската изба. След турнира, победителя ще ни покани в балната зала, където ще се потопите в ритъма на танца. Красиви коне ще танцуват фламенко пред очите Ви, а невероятният балет ще Ви остави без дъх. Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Сарагоса. Пешеходна разходка в центъра на града. Сарагоса е известна с базиликата Нуестра Сеньора дел Пилар, катедралата Ла Сео и двореца Алхаферия. Ние ще видим Базиликата Нуестра Сеньора дел Пилар е посветена на Дева Мария и Исус. Строена е в продължение на десетки години, и е изпълнена в стил барок. Свободно време и Отпътуване за Мадрид. Пристигане вечерта и настаняване в района на Мадрид. Вечеря. Нощувка.

4 ден

Закуска. Туристическа програма в Мадрид: Кралският дворец; площад “Ориенте” и площад „Испания” с монумента на Мигел де Сервантес и статуята на Дон Кихот и Санчо Панса, булевард „Гран Вия” – най- известният в града. Ще видим и световно известната галерия Прадо, съхранила шедьоврите на Ел Греко, Гоя и Веласкес. Ще имате възможността да се завъртите на нулевия километър на Мадрид, за да се върнете отново в този пленителен град; ще се снимате с всепризнатия символ на испанската столица – Мечето с ягодовото дърво, на „Пласа Майор” ще се докоснете до тайните на испанската кухня: гаспачо – студена доматена супа; тортила, Октопод ала гайега, паеля и сангрия. Свободно време в Мадрид. Връщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на фламенко спектакъл. Нощувка.

5 ден

Закуска. Свободно време в Мадрид или допълнителна екскурзия по желание: Целодневна екскурзия до Толедо – хармония от християнски, мавърски и еврейски традиции. Туристическа програма в Толедо: разглеждане на Катедралата на Толедо /11 евро/ и Църквата „Санто Томе „/2.50 евро / с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на Граф Оргас“ с местен екскурзовод на български език. Ходейки по тесните, криволичещи улички на старата част на Толедо, посетителят се пренася в епохата на Средновековието. Портите, замъците и мостовете на града са запазили своя старинен вид и безмълвно свидетелстват за времето, когато Толедо бил един от най–значимите градове в Европа. Отпътуване за Валенсия. Настаняване в района на Валенсия вечерта. Вечеря. Нощувка.

6 ден

Закуска. Туристическа програма във Валенсия – третият по големина испански град, съхранил хармонията на средиземноморските и испано-арабските традиции. Панорамна обиколка: архитектурно-културният комплекс Град на Изкуствата и Науките, дело на архитекта Сантяго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най- големият аквариум в Европа). Пешеходна разходка в историческият център: Арената – една от най- големите в Испания, централният площад с Кметството и Историческият музей на града, Копринената борса – шедьовър на валенсианския готически стил, включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, Катедралата строена между 1252 г. и 1482 г. върху основите на по-стара джамия, където се пази Свещеният Граал, Торес делс Серанс – една от запазените средновековни порти и сградата на валенсианското правителство. Отпътуване за Барселона. Настаняване в хотел на крайбрежието. Вечеря. Нощувка.

7 ден

Закуска. Свободно време в Барселона или туристическа програма по желание: полудневна екскурзия до манастира „Монсерат“ бенедектински манастир, основан през 11 век, разположен в местност с невероятна природна красота. Тук се съхранява Девата на Монсерат или „черната Мадона“ – покровителката на Каталуния. Възможност за индивидуално посещение на Музея на Монсерат с колекции на религиозна утвар, картини на майстори от 13 век до 20 век, икони и предмети от библейския Изток и новата интерактивна презентация „Монсерат“. Вечеря. Нощувка.

8 ден

Закуска. Трансфер до летище Жирона. Отпътуване за България в 10:40 часа. Пристигане на летище София в 14:15 часа.


Цена на човек, с включени летищни такси, в ЛЕВА, за записвания до 20.04.2017

Дата Цена на човек в
двойна / тройна стая
Единична стая Дете 2 – 11.99 г.
30.05 - 06.06 1215 1475 1115
20.06 – 27.06 1260 1540 1160
11.07 – 18.07 1260 1540 1160
05.09 – 12.09 1260 1540 1160
26.09 – 03.10 1240 1500 1140

Забележка:
Туроператорът си запазва правото да промени поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.


Полетно разписание: (подлежи на препотвърждение)
Превозвач: BH air
София – Жирона 08:00 – 09:40
Жирона – София 10:40 – 14:15


Необходими документи:
- лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при внасяне на депозит.
- за деца под 18 години – нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители


13/01
вижте още
  • Самолетен билет София – Жирона – София, с авиокомпания BH air;
  • Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;
  • 4 нощувки със закуски и вечери в Коста Брава или района;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в Мадрид или района;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря във Валенсия или района;
  • Обиколка на Барселона;
  • Обиколка на Сарагоса;
  • Обиколка на Мадрид;
  • Обиколка на Валенсия;
  • Транспорт с автобус 3*/ 4*;
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;
  • Медицинска застраховка на стойност 5000 евро;
  • Такса гориво: обявява се 21 дни преди полета, ако има такава;
  • Полудневна екскурзия парка „Гюел“: 40 лева на възрастен / 40 лева дете до 11.99г. (при минимум 20 човека);
  • Рицарска вечер: 98 лева на възрастен / 49 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
  • Целодневна екскурзия до Толедо: 60 лева на възрастен / 30 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
  • Полудневна екскурзия до Абатство Монсерат: 88 лева на възрастен / 44 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
  • Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лева – препоръчваме, в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки;
  • Разходи от личен характер;
  • Входните такси на посещаваните на място туристически обекти – по желание.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах