Вашата оценка

МАДАГАСКАР – слънце, баобаби, пясък и лемури

Оферта № Е1204

11 дни / 9 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София – Париж – Антананариво – Андасибе – Анцирабе - Амбоситра – Финаранцоа – Амбалавао - Ранохира – Национален парк Исало – Ифати – Тулеар – Антанариво – Париж - София
Цена от: 4885.00 лв
Екзотични почивки 2017



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Мадагаскар


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден София – Париж – Антананариво

Излитане в 07.20 ч. от летище София с полет на авиокомпания AIR FRANCE за Париж. Кацане в Париж в 09.20 ч. Излитане в 11.35 ч. за Антанариво.

2 ден Антанариво

Кацане в 23.05 ч. Трансфер от летището и настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден Антананариво - Андасибе

Закуска. Панорамна обиколка на Антананариво, основан 1629 г.. Днес това е най – големият и най - развит град на този толкова красив, тайнствен и благоуханен остров. Обиколката започва с езерото Аноси под формата на сърце, булеварда на Независимостта, Двореца на кралицата, сградата на Кметството и др. Продължаване за Андасибе. Пътят минава през красиви и живописни места. Вечно зелени хълмове и високопланински терасирани оризища обгръщат пътя към природния резерват. Настаняване в хотел в района на Андасибе. Нощувка.

4 ден Андасибе

Закуска. Ранно начало на разходката в Национален парк Андасибе, един от най – големите и красиви паркове в Мадагаскар. Сутрин рано, обитателите на тропическите гори са най – активни и за това тогава шансовете групата да се срещне с редки видове са най – големи. Тук могат да се видят 11 вида полумаймуни, десетки видове птици, редки насекоми, огромни гекони, както и десетки видове орхидеи (на острова има над 1000 вида от това красиво растение). Особено интересна за туристите е срещата с най - големия представител от семейството на лемурите – Индри. Тези симпатични създания имат черно бял цвят на козината, а дължината им достига до 80 см. За съжаление това симпатично животинче, чието поведение в някои отношения наподобява това на хората, е сред изчезващите видове на острова. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден Андасибе - Пейриера - Анцирабе

Закуска. Отпътуване от Андасибе за Тана с попътна спирка в частния резерват Пейриера, където ще продължим изследването на богатата фауна на острова. Сред обитателите на парка са различни видове гекони, хамелеони, игуани, пеперуди и крокодили. В заобикалящите парка гори често се срещат и представители на вида обикновен кафяв лемур. Пътят продължава през красивите и внушителни гори на Андасибе. Кратка спирка в околностите на Тана. Продължаване за Анцирабе, следвайки живописния път №7, който отвежда групата през красиви планински райони, превзети от оризища. Пристигане в Анцирабе – град, създаден от норвежки заселници и известен с рикшите, които са предпочитано средство за транспорт. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден Анцирабе – Амбоситра – Финаранцоа

Закуска. Отпътуваме за Амбостира – един от най – старите и известни дърворезбарски центрове в Мадагаскар. Жителите на града от племето Зафиманири са известни със своите резбарски умения, а гледките на техните живописни селища са награда за всеки турист който се е отправил на дълъг преход през джунглата. След кратка пауза в Амбоситра продължаване за Финаранцоа. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден Финаранцоа – Амбалавао – Природен резерват Анджа – Ранохира

Закуска. Отпътуване за Амбалавао, където групата ще спре за посещение на фабрика за хартия. Техниката за изготвяне на хартия от корите на черничеви дървета е донесена от арабите през ХV в., които по това време правят първи опити за разпространение на исляма на острова. Продължаване за природния резерват Анджа, който е дом на най - известния представител от вида на лемурите – пръстеноопашатият лемур. След срещата с това мило животинче, пътят продължава за Ранохира, селище в района на парка Исало. Вечеря. Нощувка.

8 ден Ранохира – Национален парк Исало

Закуска. Денят ще бъде посветен на най – красивия Национален парк Исало. Започваме с преход по известната пътека Намаза, която отвежда до красиви вирове, в които желащите могат да поплуват. След разхлаждащата пауза, преходът продължава и включва преминаване през живописни каньони, кристално чисти езера и красиви водопади. Посещението на парка е свързано и с още по- задълбочено изследване на флората и фауната на острова, тъй като на огромната площ на парка могат да се видят 77 вида птици, 14 вида лемури и много други интересни животински и растителни видове. Това е единственото място в света, където се среща растението „Стъпката на слона“. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

9 ден Исало – Ифати

Закуска. Отпътуване за Ифати. Минаваме покрай Националния парк Зомбице, като не дълго след него покрай пътя ще се появят величествените баобаби. След задоволителна фотопауза, пътят ни ще продължи в посока Ифати, а най – голям интерес ще представляват любопитните гробници на племето Махафали, които представят елементи от ежедневието на починалия. Продължаване за Ифати. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

10 ден Ифати

Закуска. Ден за плаж. Ифати е един от най – красивите и известни курорти на острова. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на острова на костенурките, разходки с кану или шнорхелинг. Вечеря. Нощувка.

11 ден Ифати – Тулеар - Париж

Закуска. Трансфер до Тулеар. Полет за Антананариво. Късен полет от Антананариво за Париж в 01.45 ч.

12 ден Париж - София

Кацане в 11.30 ч. Продължаване за София в 12.35 ч. Кацане на аерогара София в 16.15 ч.


Примерни хотели, предвидени по програмата:
hotel Carlton Antananarivo – 4* (//www.carlton-madagascar.com/) или подобен в Антананариво,
hotel Vakona Forest Lodge Andasibe – 4* (//www.hotelvakona.com/) или подобен в района на Андасибе,
Plumeria Hotel Antsirabe – 3* (www.plumeriahotelantsirabe.com) или подобен в Антсирабе,
Tsara Guest House Fianarantsoa (//www.tsaraguest.com/) или подобен във Финаранцоа,
hotel Isalo Rock Lodge Ranohira - 4* (www.isalorocklodge.com) или подобен в Изало,
 hotel Dunes d'Ifaty – 3* (//www.lesdunesdifaty.com/) или подобен в Ифати.

Мин. брой туристи за осъществяване на екскурзията: 14 туристи
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 20 дни преди началната дата.

Начин на плащане:
  • депозит – 1-ва вноска 1000 лв при записване,
  • 2-ра вноска – 1500 лв. до 70 дни преди датата, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.



8/03
 
вижте още
  • самолетен билет на AIR FRANCE за международен полет София – Париж – Антананариво – Париж – София с включени летищни такси,
  • самолетен билет с летищни такси за вътрешен полет Тулеар – Антананариво на Air Madagascar или Madagasikara Airways,
  • 9 нощувки със закуски, от които 1 – в Антанариво в хотел 4*, 2 – в Андасибе в хотел 4*, 1 - в Анцирабе в хотел 3*, 1 - в Финаранцоа в семеен тип хотел, 2 - в Ранохира в хотел 4*, 2 - в Ифати в хотел 3*,
  • 4 вечери,
  • трансфери с климатизиран автобус,
  • местни екскурзоводи на английски език,
  • туристическа програма с превод на български език,
  • водач.
  • единична стая – 975 лв.
  • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 26 лв., за лица над 65 г. – 39 лв., над 70 г. – 52 лв.
  • при недостигнат мин.брой от 14 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 75 EUR
  • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 ЕUR /заплащат се с основния пакет/
  • виза – 25 EUR /полага се и се заплаща на летището/.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах