Вашата оценка

Средиземноморски круиз: Испания - Италия - Франция

Оферта № Е1229

10 дни / 9 нощувки

Вид транспорт: Кораб
София - Рим - Чинкуе Тере - Генуа - Марсилия - Барселона - Валенсия - Рим - София
Цена от: 1888.00 лв
7 нощувки на борда на круизния кораб Costa Fortuna



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Италия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден София - Рим

Отпътуване от София за Рим с полет на авиокомпания „Алиталия” в 19:05 ч. Пристигане в Рим в 20:00 ч. Трансфер и настаняване в централен тризвезден хотел. Нощувка.

2 ден Рим

Закуска. Възможност за пешеходна програма на български език „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия (с доплащане 50 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 15 участника. Трансфер до пристанище Чивитавекия. Качване на борда на кораба. 19:00 ч. – отплаване. Нощувка.

3 ден Чинкуе Тере

Ла Специя – престой от 09:00 до 21:00 ч. Възможност за целoдневна екскурзия с влак и екскурзовод на български до Чинкуе Тере – доплащане 69 лв., екскурзията се провежда при група от минимум 25 човека, в цената е включен билет за железницата от Ла Специя до Чинкуе Тере. Чинкуе Тере е едно от най- красивите места на Лигурската ривиера – това са пет села (Монтеросо ал Маре, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре), сгушени на една тясна ивица между морето и стръмните склонове на планините. Селцата са построени на самия средиземноморски бряг, на малки, чудно красиви заливчета и по стръмните скали. Достъпни са с помощта на специално построена железница. Посещението на Чинкуе Тере може да се превърне в едно от най-впечатляващите преживявания в живота Ви, от което завинаги ще запомните чудните картини на многоцветните къщи, накацали една върху друга по скалите и надвиснали сякаш над морската шир, на островърхите камбанарии на прекрасни църкви, на терасовидно обработените хълмове, засадени с лозя и маслинови дървета, представляващи истински апотеоз на човешкия труд, полаган поколения наред, благодарение на който всъщност съществуват тези магически места. Екскурзията включва: екскурзоводско обслужване на български и билет за железницата, която води до селата със слизане за разходки и фотопауза в Риомаджоре, Манарола и Вернаца. Завръщане на борда на кораба. Екскурзията налага известно ходене пеша и изисква удобни обувки и дисциплина от страна на участниците, за да се изпълни успешно слизането и качването на групата на три гари и завръщането й на борда на круизния кораб. Железницата е единственият начин да се посетят селата сухопътно. Наличният път е само за леки коли и се ползва само от живущи в Чинкуе Тере. Завръщане на борда на кораба. 21.00 ч. – отплаване. Нощувка.

4 ден Генуа

Престой от 08:00 до 18:00 ч. Възможност за пешеходна обиколка на Генуа с екскурзовод на български език – старото пристанище, двореца Сан Джорджо (отвън), катедралата "Сан Лоренцо" (отвън), Палацо дукале, „Пиаца де Ферари, къщата на Христофор Колумб, Порта Сопрана, „Пиаца Сан Матео“, дворците по „Виа Гарибалди“ (отвън), които са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Свободно време за разходка из стария град, по пристанището или за разглеждане на Аквариума на Генуа – един от най- големите в Европа (с доплащане 50 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 18.00 ч. – отплаване. Нощувка.

5 ден Марсилия

Престой от 08:00 до 18:00 ч. Възможност за пешеходна обиколка на Марсилия с екскурзовод на български език – квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер”, базиликата „Нотр-Дам- дьо-ла- Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, която е около 8 евро не е включена в пакетната цена на екскурзията). Екскурзията е с доплащане 70 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 18.00ч – отплаване. Нощувка.

6 ден Барселона

Престой от 08:00 до 18:00 ч. Възможност за панорамна обиколка на Барселона с екскурзовод на български език: “Саграда Фамилия”, парка „Гюел“ (разходка из парка, таксата за вход в парка е включена в цената на допълнителната екскурзия), хълма „Монджуик“, площад „Колумб”, площад „Испания”, площад „Каталуня”, „Ла Рамбла”, Готическия квартал (с доплащане 85 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се организира при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 18.00 ч. – отплаване. Нощувка.

7 ден Валенсия

Престой от 08:00 до 18:00 ч. Възможност за разглеждане на Валенсия с екскурзовод на български език (с доплащане 85 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място): старата централна порта от XIV в. Торрес Серанос, разходка из малките тесни улички на града, преминаване през Палао Генералидад Валенсиана, площад „Пласа де ла Вирхен”, базиликата на Дева Мария на изоставените, покровителка на града, трите порти на Катедралата, музей Алмоина – център на древноримското градче, площад „Пласа де ла Рейна”, църквата и кулата „Св. Каталина”, кръглия площад „Пласа Редонда”, централния пазар – един от най-големите в Европа, площад „Пласа де Аюнтамиенто”, Кметството. Свободно време около час. Панорамна обиколка с автобус през Северната гара, арената за кориди и парка Градините на Турия – изключително красив парк, намиращ се в старото корито на река Турия, който пресича целия град и впечатлява със зеленината и спокойствието, градините с цветя, спортните съоръжения и артистични сгради. Обиколката продължава към най-модерната част - Града на Изкуствата и науките – природо научен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата „Кралица София” (валенсианската опера), Хемисферик (кино-планетариум), Умбракле (ботаническа градина, пешеходна алея и музей на открито), музей на науките „Принц Филип” (интерактивен музей, в който основно правило е „пипай“), Агора (зала за събития и спортни състезания), Океанографик (най-големият аквариум в Европа). Обиколката се организира при минимум 25 участника. Завръщане на борда на кораба. 18.00 ч. – отплаване. Нощувка.

8 ден Плаване

Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.

9 ден Рим

08:00 ч. – напускане борда на кораба. Трансфер до хотела в Рим. Възможност за разглеждане на Ватикана (пл. “Св.Петър”, базиликата “Св. Петър”) и на Ватикански музеи с екскурзовод на български с доплащане 95 лв. за възрастни и 75 лв. за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите и такса за вход. Посещението се организира при минимум 15 участника, налага се ползване на метро. Нощувка.

10 ден Рим - София

Закуска. Свободно време. Хотелът се освобождава до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение на рецепцията. 12.20 ч. - трансфер до летището за полет до София в 15:20 ч. Пристигане на летище София в 18:15 ч.


Цени в ЛЕВА, при настаняване в двойна вътрешна каюта
Дата Цена на възрастен  Цена на човек в индивидулна стая Цена на трети или четвърти възрастен Цена на дете до 18 г. + 1 възр.* Цена на дете до 18 г. + 2 възр.*
30.04.2019г. 1888 лв. 2 685 лв. 1635 лв 1635 лв 1355 лв

Цени в ЛЕВА, при настаняване в двойна двойна каюта с прозорец
Дата Цена на възрастен Цена на човек в индивидулна стая Цена на трети или четвърти възрастен Цена на дете до 18 г. + 1 възр.* Цена на дете до 18 г. + 2 възр.*
30.04.2019г. 2199 лв. 3 290 лв. 1635 лв 1635 лв 1355 лв

Цени в ЛЕВА, при настаняване  в двойна каюта с балкон
Дата Цена на възрастен Цена на човек в индивидулна стая Цена на трети или четвърти възрастен Цена на дете до 18 г. + 1 възр.* Цена на дете до 18 г. + 2 възр.*
30.04.2019г. 2455 лв.  3826 лв. 1635 лв 1635 лв 1355 лв

Допълнителни екскурзии:
Пешеходна програма на български език „Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия - с доплащане 50 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката се провежда при минимум 15 участника - 50 лв.
Целoдневна екскурзия с влак и екскурзовод на български до Чинкуе Тере – с доплащане. Екскурзията се провежда при група от минимум 25 човека, в цената е включен билет за железницата от Ла Специя до Чинкуе Тере. Екскурзията включва: екскурзоводско обслужване на български и билет за железницата, която води до селата със слизане за разходки и фотопауза в Риомаджоре, Манарола и Вернаца - 69 лв.
Пешеходна обиколка на Генуа с екскурзовод на български език – старото пристанище, двореца Сан Джорджо (отвън), катедралата "Сан Лоренцо" (отвън), Палацо дукале, „Пиаца де Ферари, къщата на Христофор Колумб, Порта Сопрана, „Пиаца Сан Матео“, дворците по „Виа Гарибалди“ (отвън), които са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката се провежда при минимум 25 участника - 50 лв.
Пешеходна обиколка на Марсилия с екскурзовод на български език – квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер”, базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“ (цената на билета за влакчето до базиликата, която е около 8 евро не е включена в пакетната цена на екскурзията). Екскурзията е с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 25 участника - 70 лв.
Панорамна обиколка на Барселона с екскурзовод на български език: “Саграда Фамилия”, парка „Гюел“ (разходка из парка, таксата за вход в парка е включена в цената на допълнителната екскурзия), хълма „Монджуик“, площад „Колумб”, площад „Испания”, площад „Каталуня”, „Ла Рамбла”, Готическия квартал - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Обиколката се организира при минимум 25 участника - 85 лв.
Разглеждане на Валенсия с екскурзовод на български език - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място: старата централна порта от XIV в. Торрес Серанос, разходка из малките тесни улички на града, преминаване през Палао Генералидад Валенсиана, площад „Пласа де ла Вирхен”, базиликата на Дева Мария на изоставените, покровителка на града, трите порти на Катедралата, музей Алмоина – център на древноримското градче, площад „Пласа де ла Рейна”, църквата и кулата „Св. Каталина”, кръглия площад „Пласа Редонда”, централния пазар, площад „Пласа де Аюнтамиенто”, Кметството. Панорамна обиколка с автобус през Северната гара, арената за кориди и парка Градините на Турия – изключително красив парк, намиращ се в старото корито на река Турия, който пресича целия град и впечатлява със зеленината и спокойствието, градините с цветя, спортните съоръжения и артистични сгради, Града на Изкуствата и науките – природо научен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата „Кралица София” (валенсианската опера), Хемисферик (кино-планетариум), Умбракле (ботаническа градина, пешеходна алея и музей на открито), музей на науките „Принц Филип” (интерактивен музей, в който основно правило е „пипай“), Агора (зала за събития и спортни състезания), Океанографик (най-големият аквариум в Европа). Обиколката се организира при минимум 25 участника - 85 лв.
Разглеждане на Ватикана (пл. “Св.Петър”, базиликата “Св. Петър”) и на Ватикански музеи с екскурзовод на български - с доплащане и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки в музеите и такса за вход. Посещението се организира при минимум 15 участника - възрастен: 95 лв., деца до 18 г.: 75 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока

Допълнителна информация:

Забележка: За пътуването Ви е необходима валидна лична карта или паспорт.

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.

Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през юли 2018 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Абсолютно забранено е на кораба да се внасят ножове и други остри предмети. При наличието на такива, същите се конфискуват.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.
 

Анулационни срокове:

  • ако прекратяването е до 85 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.


Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

 

10/10

 
 
вижте още
  • Самолетен билет с авиокомпания „Алиталия”;
  • Летищни такси;
  • 1 бр. ръчен багаж до 8 кг;
  • 1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
  • Трансфери летище – хотел – летище в Рим;
  • Трансфери хотел в Рим – пристанище Чивитавекия – хотел в Рим;
  • 2 нощувки със закуски в централен тризвезден хотел в Рим;
  • 7 нощувки на база обогатен пълен пансион с круизен кораб Costa Fortuna - в каюти категория Classic;
  • 1 или повече гала вечери;
  • Множество забавления на борда на кораба;
  • Програма с атрактивни игри;
  • Фитнес център с най-съвременно оборудване;
  • Пристанищни такси;
  • Водач – придружител от туроператора.
  • Такса обслужване към персонала - 10 евро на човек на ден;
  • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро – 2 лв на човек на ден;
  • Допълнителни екскурзии, описани в програмата;
  • Напитки, освен упоменатите като включени;
  • Хранене в Клуб ресторант Conte Grande 1927;
  • Казино;
  • Ползване на телефон, интернет;
  • СПА услуги, фризьор , маникюр и педикюр, фитнес инструктор;
  • Медицински и фотографски услуги, пране;
  • Разходи от личен характер.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах