Вашата оценка

Екскурзия до Братислава, Прага, Дрезден, Амстердам и Лондон 02.08.2018

Оферта № Е1250

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Комбинирани - самолет и автобус
БРАТИСЛАВА – ПРАГА – ДРЕЗДЕН – АМСТЕРДАМ – АНТВЕРПЕН – ЛОНДОН– “ГРИНУИЧ”– “УИНДЗОР”– ОКСФОРД– СТРАТФОРД НА ЕЙВЪН
Цена от: 1145.00 лв
Комбинирана екскурзия с автобус и самолет



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Великобритания


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване в 01.00ч. от паркинга на площад "Спартак” в гр. Хасково, 02.15ч. от паркинга на хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, в 04.30 ч. от паркинга на стадион "Васил Левски” в гр.София за Братислава. Разглеждане на Братислава- пешеходна разходка в центъра на града: “Старо место”,възможност за снимки към замъка “Братиславски храд”, Катедралата, музеите на града: исторически и етнографски. Кратко свободно време и възможност за покупки на типично словашките сувенири. Нощувка.

2 ден

Закуска. Разглеждане на “Златна“ Прага. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език. От терасите на Пражки храд се открива чудесна гледка към столицата с множеството островърхи кули и към река Вълтава с нейните филигранни мостове. Старинният архитектурен ансамбъл Пражки храд векове наред е бил дворец на чешките князе и крале и заедно с монументалната катедрала ”Свети Вит” е един от най-големите дворцови комплекси в Европа. Спускайки се към най-старата градска част Мала страна, с пъстри старинни къщи, с разнообразие от стилове,с калдаръмени улички, покрай малката „Златарска уличка» ще се докоснем до романтичната атмосфера на града. Много очарование има и живописното крайбрежие на Вълтава, над която се откроява прочутият Карлов Мост, построен 1357г и украсен със статуи от 17 и 18 век. Преминавайки по моста превърнал се в любимо място на месните и на всички туристи ще се озовем на Стария градски площад с Кметството и Часовниковата кула от XV век с прочутия часовник, изработен от прочутия пражки майстор Хануш. Няма да пропуснем марионетната пантомима, която се изпълнява в началото на всеки час. В дъното на площада ще се полюбуваме на готическия сребристосив сякаш устремен към небето Тински храм. Ще се потопим и в атмосферата на най-големия в столицата Вацлавски площад. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване и разглеждане на Дрезден- ако сте посещавали някога този град, ще останете учудени и не ще го различите от прединия му облик: Операта на Земпер, Цвингера, Резиденциятa на саксонските крале, знаменитото пано “Фюрстенцуг”, единствено съхранено в Дрезден след тежката бомбандировка по време на Втората световна война, Фрауенкирхе и крайбрежната тераса на Брюл, от където има красива гледка към реката Елба. Свободно време и възможност за посещение на Цвингера/вход 12 евро. / Отпътуване за Холандия. Нощувка.

4 ден

Закуска. Отпътуване и разглеждане на Амстердам- централния площад “Дам” където е Кралския дворец- намирате се под морското ниво и сте върху 11 000 пилоти, върху които е построен центъра на града, Националния паметник на Освобождението, свързан с жертвите от Втората световна война, Цветния пазар, от където можете да си купите най-различни лукувици и сувенири, площад “Рембранд”и пресъздадената от съвременните художници неговата „Нощна стража“. Ношувка.

5 ден

Закуска. Свободно време в Амстердам и възможност за посещение на музеи: музеят Ван Гог, „Стаделик музеум“, „Рейкс музеум“, музея на Ане Франк или цветния пазар. Отпътуване и разглеждане на Антверпен- един от най- красивите и запленяващи белгийски градове. Градът е известен като „Диамантения град“ и градът на Рубенс- тук се намира родната къща на великия художник, неговото ателие и градината в която е творял и рисувал своите известни картини/ вход- 10 евро/ , Катедралата, където са 4 те известни картини в оригинал на Рубенс /вход 6 евро/, Кметството и площада „Брабо“, свързан с легендата за основаването на града. Нощувка.

6 ден

Закуска. Сутринта рано отпътуване с ферибот за Лондон. Разглеждане на oбсерваторията “Гринуич”. Тук се намира нулевият меридиан, отчита се точното астрономическо време, тук се намира и Кралската обсерватория, както и гринуичкия музей с навигационните и отчитащи времето уреди. Следва панорамна и туристическа обиколка на Лондон – разходка до двореца “Бъкингам”, мемориалът на кралица Виктория, поглед към известният булевард "The Mall", който свързва Бъкингам палас с Трафалгар скуеър – церемониалният маршрут, по който се движи кралската процесия, по който е забранено да се движат автобуси, и който е бил "претъпкан" с над 1 000 000 посетители по време на Златния и Диамантения юбилей на Кралица Елизабет II, както и по време на процесията за сватбата на Улиям и Кейт Мидълтън. Продължаваме към абатството “Уестминстър” - мястото, в което, след коронацията на Уилям Завоевателя през 1066г, се провеждат коронациите на британските и английските монарси, тук се провеждат и кралските сватби, последната най- запомняща се през 2011г. на Уилям и Кейт. Следва гледка към Парламента, надвесил се над р. Темза, часовникът "Биг Бен", по-известен вече с името "Кулата на Елизабет", официално преименуван в нейна чест през 2012 г. за Диамантения ѝ юбилей, продължаваме с разходка по “Даунинг стрийт” към едно от най-значимите и запомнящи се места в Лондон – “Трафалгар скуеър” със 52-метровата статуя на Адмирал Нелсън в средата, охранявана от четири лъвски статуи, отправяме се към лондонското Сити, катедралата “Свети Павел”, ненадминато творение, което за щастие Кристофър Рен успява да реконструира до днешните ѝ размери и забележителен вид след пожара през 1666г., катедралата е "свидетел" на изключителни събития като сватбата на Чарлз и лейди Даяна, погребенията на много влиятелни личности като адмирал Нелсън, Маргарет Тачър, сър Уинстън Чърчил и др. Насочваме се към крепостта "Тауър", Кралският доврец на Нейно Величество, охраняват от известните Бийфийтъри, крепост, която е служила за Кралска резиденция, за затвор, за място за екзекуции, една от най-известните, от които на Ан Болейн, била е място за мъчения, хазна, оръжейна и зоологическа градина. Мостът “Тауър” – Символът на Лондон, един представителен, емблематичен елемент, разпознаваем от всеки, най-известният мост в целия свят, осветен винаги в синьо и бяло. Често по погрешка смятан за Лондонският мост, Мостът Тауър е уникална и изключително ценна английска "придобивка", която се откроява като безцпрецедентна забележителност, привличаща милиони туристи. Възможност за разглеждане на забележителности в свободното време или по желание посещение на музея на восъчните фигури ”Мадам Тюсо" или Лондонското око / при предварителна резервация/, известно още като „Колелото на хилядолетието“. Качвайки се на 135 височина, в една от 30-те капсули, ще може да видите и снимате цял Лондон, а при хубаво време, гледката може да се простре чак до замъка "Уиндзор". Нощувка.

7 ден

Закуска. Свободен ден в Лондон или по желание рано сутринта отпътуване на еднодневна екскурзия до “Уиндзор”/ един от символите на кралската власт в Англия, построен от Уилям Завоевателя, считан за най- стария и най-голям замък в света/, Оксфорд един от най старите и известни университети от 13 век, разположен на река Темза. Карфакс е центъра , от където тръгват четирите улици още от Средновековието и там са разположени забележителностите на града: Бодлианската библиотека, Шелдънският театър, църквите „Св. Майкъл“ и „ Св. Дева Мария“ , Стратфорд на Ейвън / родното място на Уилям Шекспир/. Градът е разположен на река Ейвън и е град-декор с известните къщи, градът, в който е минал животът на великия Уилям Шекспир. Тук се намира и църквата “Холи Тринити“, където можете да прочетете на български език за интересни моменти от живота на писателя, а в двора е и неговият гроб, както и на много други известни личности от Стратфорд/ вход 3 английски лири/. Отпътуване обратно към Лондон. Вечерта свободно време и възможност за разходка до Ковънт гардън , квартала“Сохо“ и други места за разходка в града. Нощувка.

8 ден

Закуска. Свободен ден в Лондон. Трансфер с автобус до летище Лутън. 21.40ч.-Отпътуване от Лондон за София с полет на Wizzair. Пристигане на летище София в 02.50ч. през нощта /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/.


ЦЕНА: 1145лв.
Цена за дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни: 1095лв.
Възрастен в единична стая: 1595 лв. 


Начин на плащане:

  • 30% депозит при резервация;
  • доплащане - до 20 дни преди отпътуване
*Посещението на „Мадам Тюсо“, Лондонското око, екскурзията до „Уиндзор“, „Оксфорд“ и „Страдфорд на Ейвън“, трансфера от летище София се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*


Необходими документи:
-  лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията.

* за деца под 18 години – нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители.
 
Турове:

Разходка в Братислава - СЛОВАКИЯ, Братислава
Включен в цената

Обиколка и разглеждане на “Старо место”, замъка “Братиславски храд”, Катедралата.
Цената включва: екскурзоводски услуги на български език, пешеходна разходка, трансфер до забележителностите
Цената не включва: Разходи от личен характер

Разглеждане на Прага - ЧЕХИЯ, Прага
Включен в цената

Разглеждане на “Пражки Храд”, катедралата “Свети Вит”, Златната уличка, “Мала страна”, църквата “Св. Николай”, Карлов мост, Стария градски площад с Кметството и Часовниковата кула от XIVв., Вацлавски площад.
Цената включва: екскурзоводски услуги на български език, пешеходна разходка, трансфер до забележителностите
Цената не включва: Разходи от личен характер

Разглеждане на Дрезден - ГЕРМАНИЯ, Дрезден
Включен в цената

Разглеждане на Цвингера, Резиденциятa на саксонските крале, Операта на Земпер, знаменитото пано “Фюрстенцуг”, Фрауенкирхе и крайбрежната тераса на Брюл.
Цената включва: екскурзоводски услуги на български език, пешеходна разходка, трансфер до забележителностите
Цената не включва: Разходи от личен характер

Разглеждане на Амстердам - НИДЕРЛАНДИЯ, Амстердам
Включен в цената

Разглеждане на централния площад “Дам”, Кралския дворец, Националния паметник на Освобождението, квартала “Йордан”, Цветния пазар, площада “Рембранд”
Цената включва: екскурзоводски услуги на български език, пешеходна разходка, трансфер до забележителностите
Цената не включва: Разходи от личен характер

Посещение на музея на Ван Гог - НИДЕРЛАНДИЯ, Амстердам
Цена за възрастен: 43.00 BGN

Винсент ван Гог (1853–1890) е най-значимият холандски художник на ХІХ в. А тук се съхранява най-голямата колекция от неговите творби. Тази изключителна със своята архитектура сграда е дом на неговите 200 картини, 500 рисунки и 700 писма. В музея могат да бъдат видени едни от най- известните му творби, а именно “Слънчогледите”,“Селяни ядат картофи” , “Жълтата къща в Арл”, както и произведения на негови съвременици
Цената включва: входна такса и резервация, екскурзоводски услуги, трансфер
Цената не включва: Разходи от личен характер

Разглеждане на Антверпен - БЕЛГИЯ, Антверпен
Включен в цената

Разглеждане на Катедралата, Кметството, къщата на Рубенс
Цената включва: екскурзоводски услуги на български език, пешеходна разходка, трансфер до забележителностите
Цената не включва: Разходи от личен характер

Разглеждане на oбсерваторията “Гринуич” - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, Гринуич
Включен в цената

Кралската обсерватория Гринуич се намира на върха на хълм в парка над Националния морски музей. Тук се намира “нулевия” меридиан, определен през 1884 г. и човек може да прекрачи с единия крак в западното, а с другия в източното полукълбо за Земята.Друга интересна забележителност е проектираната от прочутия Кристофър Рен къща Фламстед – дом на Джон Фламстед в продължение на над 40 години. Сега тя е музей на часовниците.
Цената включва: екскурзоводски услуги на български език, пешеходна разходка, трансфер до забележителностите
Цената не включва: Разходи от личен характер

Панорамна обиколка на Лондон - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, Лондон
Включен в цената

Панорамна обиколка на двореца “Бъкингам”, абатството “Уестминстър”, Парламента, “Даунинг стрийт”, “Трафалгар скуеър”, Лондонското Сити, катедралата “Свети Павел”, крепостта и моста “Тауър”.
Цената включваекскурзоводски услуги на български език, пешеходна разходка, трансфер до забележителностите.
Цената не включва: Разходи от личен характер
 
Посещение на музея на восъчните фигури ”Мадам Тюсо” - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, Лондон
Цена за възрастен: 64.00 BGN
Цена за дете: 53.00 BGN

Мадам Тюсо е музей с восъчни фигури, превърнал се във верига с клонове из целия свят. Открит е от восъчния скулптур Мари Тюсо. Музеят е главна туристическа актракция с восъчни фигури на известни личности.
Цената включва: резервация, входна такса
Цената не включва: Разходи от личен характер
 
Лондонско око - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, Лондон
Цена за възрастен: 55.00 BGN
Цена за дете: 44.00 BGN

Лондонското око е най-голямото виенско колело в Европа. Високо е 135м и от върха му се простира гледка на разстояние от 40км. Колелото има 32 капсули за пътниците, със седалки и климатици, като всяка капсула може да побере до 25 човека. Но въпреки местата за сядане, туристите могат да се разхождат свободно в капсулата и да се наслаждават на заобикалящия ги пейзаж.
Цената включва: Резервация и входна такса
Цената не включва: Разходи от личен характер
 
Екскурзия до “Уиндзор”, Оксфорд и Стратфорд на Ейвън - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, Замъка Уиндзор
Цена за възрастен: 147.00 BGN
Цена за дете: 127.00 BGN

“Уиндзор” е един от символите на кралската власт в Англия, построен от Уилям Завоевателя, считан за най-стария и най-голям замък в света.
Оксфорд е седалище на един от най-старите и най-известни университети в света - Оксфордския университет. От центъра на града тръгват четири главни улици - това е бил центъра на средновековния град. Едни от най-интересните забележителности са църквите Св. Майкъл, построена през 11 век, и Св. Дева Мария, построена през 13 век; Бодлианската библиотека, наречена на сър Томас Бодли — английски дипломат, реформирал библиотеката през 1603 г.; Шелдънския театър, дело на бележития архитект Кристофър Рен.
Стратфорд на Ейвън е градче, в което времето сякаш е спряло през 16 век, когато там се ражда Уилям Шекспир.
Цената включва: Автобусен транспорт, екскурзовод и входни такси
Цената не включва: Разходи от личен характер
 


 

47/06

вижте още
  • 7 нощувки със закуски в хотели;
  • Самолетен билет Лондон-София с включени летищни такси и и багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20см;
  • Фериботен билет;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
  • Трансфер от летище София за туристите от Пловдив и Хасково – 25лв.
  • Музея „Ван Гог“/входна такса и резервация/ - 22 евро, до 18г. – безплатно;
  • Еднодневна екскурзия до “Уиндзор” , “Оксфорд” и „Стратфорд на Ейвън“/автобусен транспорт, екскурзовод и входни такси/– 75 евро
  • Музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо”/резервация и входна такса/до 15г. – 24 GBP, над 16г. – 29 GBP*
  • Лондонското око /резервация и входна такса/ до 15г. – 20 GBP, над 16г. – 25 GBP*
  • регистриран багаж- 80 лв.
  • Сити такса- заплаща се на място
Етикети
екскурзия ,комбинирана екскурзия ,оферти лондон ,екскурзии 2018 ,лондон ,windsor ,уиндзор ,екскурзия уиндзор ,оксфорд ,oxford ,kombinirana ekskurzia ,ekskurzii 2018 ,amsterdam ,bratislava ,ekskurzia london avtobus i samolet ,ekskurzii v chujbina ,август 2018 ,екскурзии август 2018 ,екскурзии през август ,pochivki london ,ekskurzii do angliq ,patuvane anglia ,oferi velikobritania pochivki ,oferti london pochivka ,pochivka do london ,turisticheski oferti ekskurzii ,амстердам ,братислава ,оферти екскурзяи лондон ,екскурзия до лондон ,екскурзия лондон самолет ,екскурзия лондон автобус ,екскурзия лондон автобус и самолет ,мадам тюсо ,лондон ай ,лондонското око ,забележителности лондон ,почивки лондон ,екскурзии в чужбина ,екскурзии до англия ,почивки англия ,екскурзия до англия със самолет ,екскурзия англия ,екскурзия лондон 2018 ,екскурзия до лондон през август ,екскурзии август ,пътуване в англия ,автобусни екскурзии англия ,oферти за екскурзии ,oферти за екскурзия ,оферти лондон почивка ,оферти великобритания почивка ,туристически оферти екскурзии ,оферти великобритания почивка ,екскурзия лондон ,екскурзии лондон ,почивка до лондон ,екскурзии амстердам ,екскурзия холандия ,екскурзия германия ,комбинирани екскурзии ,екскурзии в чужбина с автобус и самолет ,комбинирана екскурзия със самолет и автобус ,ekskurzii ,ekskurzii 2018 ,ekskurzia ,oferti london ,oferti ekskurzia do london ,oferti za ekskurzii do london ,top oferti london ,ekskurzii bez noshten prehod ,london ,velikobritania ,anglia ,ekskurzii anglia ,pochivki anglia ,aloha travel
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах