Вашата оценка

Нова година 2018 във ВЪРНЯЧКА БАНЯ

Оферта № Е1332

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Автобусни
София - Върнячка Баня - Крушевац - Ниш - София
Цена от: 505.00 лв
30.12.2017-02.01.2018г



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Сърбия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване от София в 08.00 часа от паркинга на стадион “В.Левски”. Пътуване по маршрут: София – ГКПП Калотина – Пирот - Върнячка баня. Върнячка баня е банята с най-добра слава и най-дълги традиции в Р.Сърбия. Разполага със седем минерални извора, четири от които се използват за терапия, а водата от останалите три се бутилира. “Топла вода” е най-старият и най- известен извор. Археологическите находки доказват, че е използван още по римско време от I до IVв. Температурата на водата е уеднаквена с температурата на човешкото тяло – 36.5 градуса по целзий. Друг топъл извор е “Йезеро”, докато “Снежник” и “Слатина” са студени извори. Водата от тези извори помага при лечение на диабет, заболявания на черния дроб, много болести на храносмилателните органи. Пристигане във Върнячка баня след обяд. Настаняване в хотел. Почивка и свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Кралево и манастирите Жича и Любостиня (с допълнително заплащане). Отпътуване за Кралево. Днешното си име градът носи от 1882г., когато в близкия манастир Жича е коронован крал Милан I. Разходка в центъра на града. Посещение за манастира Жича – “Кралския храм” построен от тухли и камъни разпознаваем по червения си цвят. Една от най- големите светини на сръбския народ е дарение от Стефан Първовенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава., коронясан в този манастир през 1217г. Жича е построена като манастирски комплекс, център на Сръбската архиепископия и място, в което биват посвещавани църковните старейшини и владетелите. От някогашната сграда днес са запазени църквата Св.Спас и малката църква Св.Петър и Павел, докато останалите сгради са сравнително нови. Посещение на манастира. Отпътуване за манастира Любостиня, намиращ се в южно–централния регион на Сърбия, в долината на река Любостиня, близо до град Тръстеник. Съществува легенда, която гласи, че обителта е открита от княз Лазар Храбелянович и княгиня Милица през 1388 година. След битката в Косово, когато княз Лазар бил убит, Милица станала монахиня. В архитектурно отношение храмът е посветен на църквата ''Успение на Света Богородица'', принадлежаща към училище Морава. Манастирът е известен с богатия си и пищен екстериор, с изваяни прозорци, люнети и розети. Връщане в хотела във Върнячка баня. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ. Нощувка.

3 ден

Закуска. Свободно време за ползване услугите на хотела. ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ /РЕПРИЗА/. Нощувка.

4 ден

Закуска. Отпътуване за Крушевац, който през 1387г. е бил столица на владенията на княз Лазар. Туристическа програма: централният площад с паметника на героите от битката на Косово поле през 1389 г., паметникът на мира, Църквата "Св.Георги", Археологическия парк “Лазарев град” с останките от средновековна крепост Донжон кула, паметниците на Филип Вишнич – слепият гуслар-поет и Св. Княз Лазар, един от най-почитаните сръбски светци. Посещение на църквата „Лазарица”, изградена в периода 1378-1380 от княз Лазар. Архитектурният й стил е типично моравски, следвайки в екстериора византийската традиция, в редуваща се последователност от дялани камъни и 3 реда от червена тухла. Посещение на град Ниш – разположен на брега на река Нишава: разглеждане на площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г. , сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка, Националният театър, Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус, дворецът “Бановина”, построен през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Свободно време. Продължаване по пътя за България. Пристигане в София вечерта.


 
Дата човек в двойна стая единична стая
30.12.2017  505лв.  490 лв.

*Хотелът не разполага с тройни стаи!


При желание за пътуване със собствен транспорт, от цената на пакета се изваждат 30 лева / на човек. В този случай, отпада включената в пакета мед.застраховка за пътуване в чужбина и следва да се застраховатe самостоятелно. Също така няматe запазени места в автобуса, можете да се включите в туристическата програма и екскурзиите на място само при наличие на свободни седалки.

След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Услугата е срещу допълнително заплащане: от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева. Посочените цени са за двупосочен транфер.

Специална болница-хотел MERKUR NOVI 
Хотелът се намира в центъра на Върнячка баня, в непосредствена близост до градската променада. Въпреки, че се намира в самия център на града и в близост до всички важни културни, развлекателни и спортни обекти, Merkur е преди всичко един оазис на спокойствието и отдиха 
На разположение на гостите на хотела са множество медицински услуги, медицински специалисти, физически блок, двуетажна клиника, Aqua Center Waterfall, Фитнес Centre Merkur Gym. 


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 
  • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
  • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
  • Срок за записване: до запълване на свободните места.
  • Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
  • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
  • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
  • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
  • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. *Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. *Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
  • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
  • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.


28/09
вижте още
  • 3 нощувки, 3 закуски на блок маса
  • 1 стандартна вечеря на блок маса
  • 1 празнична новогодишна вечеря на сервиране с жива музика, богато меню и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки местно производство в ресторанта на хотела
  • 1 празнична вечеря на 01.01. на сервиране с жива музика, богато меню и неограничено количество алкохолни и безалкохолни напитки местно производство в ресторанта на хотела
  • 3 посещения на Аква център Waterfall
  • 3 посещения на фитнес център Merkur Gum
  • 1 посещение на СПА център Fons romanus
  • 3 посещения на аква-байк
  • транспорт с туристически автобус 3*
  • водач от фирмата организатор
  • екскурзоводско обслужване
  • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец
  • входни такси и билети за забележителностите
  • екскурзия до град Кралево и манастирите Жича и Любостиня – 10 евро (при група минимум 25 души, заявява се и заплаща на място)
  • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
  • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах