Вашата оценка

Нова Година в ГЪРЦИЯ - по стъпките на боговете - Olympus Thea 4* - 3 нощувки

Оферта № Е1342

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Автобусни
София - Солун - Олимпийска ривиера - София
Цена от: 390.00 лв
ОЛИМПИЙСКА РИВИЕРА - МЕТЕОРА - СОЛУН



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Гърция


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване от София в 08.00 ч. от храм-паметник „Александър Невски” и в 08.15 ч. от автогара Сердика. Пътуване с комфортен автобус по маршрут София – Благоевград – Кулата – Промахон – Солун (300 км). Пристигане в ранния следобед и панорамна обиколка на града с продължителност около 2-3 часа–разглеждат се: крайбрежния булевард с Бялата кула – превърнала се в символ на града, Солунският залив с паметника на Александър Македонски, Ротондата, Византийската крепост на хълма над града – днес живописен район изпъстрен с много таверни и кафенета за развлечението на солунчани – панорамен изглед към Термическият залив, посещение на църквата Св. Димитър и…. След обиколката-свободно време, през което можете да се потопите в оживената атмосфера на модерните крайбрежни кафенета, самостоятелно да разгледате църквата „Св. София“ и пешеходната част на търговският булевард Цимиски – улицата на бутиците, да опитате гръцки сладкиши в елегантните сладкарници, да изпиете по чаша рецина или бира в старото кокетно кварталче Лададика. Отпътуване за Олимпийска ривиера (90 км.). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска. По желание (срещу допълнително заплащане) - в 09.00ч. - целодневна екскурзия до Метеора – уникален скален феномен на 60 милиона години с разглеждане на скалните манастири. По пътя–посещение на фабрика за икони с беседа на Български език. На връщане – разглеждане на „Изворите на Афродита”. Връщане в хотела. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотела с включени напитки. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!! Нощувка.

3 ден

Закуска. Следобед – трансфер до крайбрежната зона на курорта Платамонас. Свободно време 2-3 часа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден

Закуска. Отпътуване за България в 10.00 ч. Пристигане в София вечерта.


 
Пакетна цена Стая изглед планина Стая изглед море
На човек в двойна стая 390 лв. 415 лв.
1-во дете до 11,99 г. в стая с 2 възрастни 90 лв. 90 лв.
2-ро дете до 11,99 г. в стая с 2 възрастни 230 лв. 245 лв.
3-ти възрастен / дете над 12 г. 305 лв. 325 лв.
Единична стая 555 лв. -


III. Други:
  • Разпределението на местата в автобуса се извършва по реда на записване
  • Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 50 лева на човек
  • Доплащане за единично ползване на двойна седалка – 160 лв
  • Всички деца ползват седалка в автобуса
  • Туристите се застраховат в ЗК „УНИКА Живот АД”, като медицинската застраховка за периода на пътуването е с покритие 10 000 ЕВРО;
  • Без доплащане за медицинска застраховка за лица 71-79 г. (за лица на възраст 71–74г. покритие на застраховка е  5 000 ЕВРО, за лица на възраст 75 – 79г. покритие на застраховката е 4 000 ЕВРО)
  • НЕ СЕ застраховат лица над 79 годишна възраст!!!
 
ІV. Общи условия:
  • Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи!           
  • Заплащане в брой или по банков път:
    • авансово плащане – 50% от  пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.
    • доплащане – до 21 дни преди датата на отпътуване.              
  • В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата  на отпътуване.
  • Необходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  декларация от тях (оригинал и ксеро копие).           
  • Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.
  • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини
  • Туроператорът предлага възможност и ПРЕПОРЪЧВА сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя – ЗА ЦЕНА И ПОДРОБНОСТИ ПОПИТАЙТЕ
  • Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии
  • Пакетните цени са окончателни и туроператорът не предвижда промени на цените по тази програма.
 
 
V. ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА
Хотелският комплекс „OLYMPUS THEA” е изграден над магистралата Солун – Атина, малко преди селището Темпи, извън крайбрежното селце Платамонас, под едноименния замък, и е разположен амфитеатрално, с панорамна гледка към Егейско море.
Намиращият се в близост плаж с кристално чиста вода бива награден всяка година с наградата „Синьо знаме”. През деня (в летните месеци) минибусът на хотела извършва редовни превози до брега.  
В близост до хотела се намира Замъкът на кръстоносците, познат като Дворецът „Платамонас”, от който се разкрива незабравима гледка към морето и близката околност, в която се организират множество културни изяви.
Над хотела се издига митичният Олимп – най-високата и впечатляваща планина в Гърция. Името напомня за контакта на планината с яркото небе. Тук е била родена старогръцката митология с нейните дванадесет богове и полубогове, наобиколени от деветте митични музи – покровителките на изкуствата. Олимп е една от любимите планини на алпинисти от целия свят и нерядко се случва по върховете на планината да се задържи сняг дори и през юли.       
Древният Дион и живописното село Литохорио са две много интересни за посещение места в подножието на планината. В основата на Олимп – на мястото, където той се отделя от близката планина Кисово, където протича реката Пиниос, образуваща долината на Темпи, се намират редица красиви села – някои от тях крайбрежни, други – планински, изградени от камък и носещи духа на традицията, като изпълняват целта на своето съществувание – да се прилагат правилата за отлично гостоприемство, наследена от бащата на олимпийските богове – безсмъртния Зевс.
В ХОТЕЛА
Ресторантът работи както a la carte (по поръчка според менюто), така и чрез избор от бюфет на разнообразни топли и студени храни и десерти. В менюто е включена пълна гама от напитки по избрани вина, произведени в региона Закуската се сервира всеки ден от 7:30 до 11:00 часа преди обяд, като на бюфета ви се предлага богат избор от напитки и храни с изключително качество. През лятото огромна тераса с изглед към басейните и морето допълва централния ресторант, в който се сервират обядът и вечерята или напитки за прохлада. Гръцките и чуждестранните храни, приготвени с мерак и знания, се предлагат от професионалисти в бранша, в една среда със специфична естетика. По ваше желание, за групи от посетители се организират специални вечери с музика, песни и танци.
БАР – КАФЕТЕРИЯ
Отделното местоположение на това барче във фоайето на хотела му придава вид на модерен бар, който обслужва приемната на хотела и нейната централна голяма тераса. Любезни сервитьори и бармани предлагат разхладителни напитки, топли питиета и интересни звуци на всички онези, които изберат да се повеселят тук, при което са винаги готови за екстремни ситуации, като например да измислят „избухливи” коктейли или да предложат гореща музика. Room service (обслужването по стаите) в хотел „OLYMPUS THEA” е образцово и може да ви бъде предоставено от 7:00 часа сутринта до полунощ.
РЕЦЕПЦИЯТА
Към подразделенията на хотела разбира се принадлежат и РЕЦЕПЦИЯТА, където вие ще бъдете обслужени бързо и безукорно, един асансьор от последна технология и частен удобен ПАРКИНГ, който можете да ползвате безплатно.
  • Front Desk 24 часа
  • Room Service от 07.00 до 00.00 часа
  • Автомобили, мотоциклети и mountain bike под наем
  • Помощ на секретар
 
НАСТАНЯВАНЕ
52 стандартни стаи с комфортни помещения, две отделни легла за почивка, отличителен minimal design и достатъчно осветление очакват двойки, семейства, приятели или сътрудници, да преживеят моменти на спокойствие и комфорт. Три от двойните стаи на хотела са свързани с междинна врата между намиращите се в близост спални с по две легла, така че да могат да предоставят и family room на семейства с деца или на достатъчно близки компании. В допълнение към това има и 4 двойни стаи, които са специално предназначени за хора със специални нужди съгласно европейските изисквания. Достъпът до тях е лесен, в стаята и в банята има множество дръжки и перила за захващане, така че да се осигури абсолютна сигурност и удобство на техните посетители, които се нуждаят от особени грижи. Приятният и опитен персонал на хотела е винаги в готовност да предостави всякаква помощ.
19 просторни и светли стаи с по три отделни легла за… много комфорт. Забравете плановете за излизане през нощта или за дневни излети или просто се насладете на прекрасната гледка на двореца, на морето или на планината, поседнали върху удобните фотьойли на терасите на тези стаи. Три от тези стаи са обзаведени със самостоятелна градина с полянка, където е разположено jaccuzzi за 3-4 души за самостоятелна (private) употреба. Отпуснете се в прегръдките им. Тройните стаи са предназначени за семейства с бебе или малко дете, за компании от трима души и за събирания-срещи в рамките на големи групи, които посещават хотела.
2 апартамента - разположени на специфични места в хотела, предлагат луксозна подредба и модерно функционално обзавеждане, като са посветени на създаване на изключително приятна околна среда при престоя на хора с фин вкус и аристократични навици. Апартаментите на „OLYMPUS THEA” са с по две помещения и обща площ от по 40 кв.м. всеки, а са подходящи за ползване от 2 до 4 души. Освен другото, в тях има камина и jaccuzzi в спалнята, отделна камина в салона, самостоятелна луксозна баня и маркови мебели, създадени от съвременни дизайнери. Тези апартаменти са идеални за горещи, релаксиращи моменти през студените зимни нощи. Луксът е настроен на maximum!!!



38/10
 
вижте още
  • Транспорт с лицензиран комфортен автобус;
  • Панорамна обиколка на Солун;
  • 3 нощувки със закуски в хотел OLYMPUS THEA - 4* www.olympusthea.com
  • 2 стандартни вечери с включени напитки
  • Празнична Новогодишна вечеря с включени напитки
  • Медицинска застраховка с асистанс за периода на пътуването и покрит;
  • Водач от агенцията по време на цялото пътуване.
  • разходи от личен характер;
  • Целодневна екскурзия до Метеора – 20 ЕВРО на човек при минимум 20 желаещи;
  • Входни такси за посещаваните обекти – 3 ЕВРО за „Големия Метеор”
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах