Вашата оценка

ГЕРГЬОВДЕН в СЪРБИЯ и град ВЪРШАЦ - Промоция

Оферта № Е1370

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Автобусни
София – Вършац – Тимишоара – София
Цена от: 295.00 лв
4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 3 вечери, посещение на винарна с дегустация на 5 марки вина



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Сърбия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване в 09.00 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски, в посока Калотина – Ниш – Смедерево. Пристигане във Вършац, един от най-старите и най-красивите автентични градове във Войводина. Разположен на ръба на Панонската равнина, по склоновете на Вършац планина, той впечатлява със старинната си архитектура под влияние на унгарската култура. Настаняване в хотел SRBIJA – 3*** (www.hotelsrbija.rs). Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден

Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до най - големия град в живописната румънска област Трансилвания - Тимишоара. Отпътуване с автобус, пристигане и начало на туристическата обиколка на града. Историческият център на Тимишоара е разположен между двете главни туристически забележителности на града – Православната катедрала „Три светители” и Градската опера, издигната през XIX в. Между двете сгради се намира главният площад на града – Площадът на Победата, осеян с фонтани и прекрасни декоративни градини. Културна забележителност, запазена от по-старо време, е Замъкът на Хуниади, построен още през XV в. от унгарския пълководец Януш Хуниади. На север от Площада на Победата се намира красивият площад Унирии, който впечатлява с разкошните барокови сгради от XVIII и XIX в. Обяд в типичен Етно ресторант, в който ще се потопите в автентична атмосфера. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден

Закуска на шведска маса. Пешеходна обиколка на града, която включва Градския музей Конкордия, Дома на владиката „Владичански двор“, проектиран в стил барок / разглеждане отвън/, минаване покрай сградата на Кметството и посещение на Съборната църква. Това е най – старата църква в града, строена от 1728 до 1785 г. с една от най – красивите дърворезби от този период. Ще можете да видите градския площад Св. Николай и старата аптека от XVIII в, известна като „аптеката на стълбите" и наричана още „При Спасителя“. Ще се посети и неоготическия римокатолическия храм Св. Герхард, който е сред обектите, които заслужават вашето внимание.. Отиване до местната винарна за дегустация на различни марки местно вино, съчетана с малки хапки сирена. Когато се отпие това вкусно вино, поверието гласи, че след 5 различни марки, се проговаря сръбски. Е да видим дали е така? С танцова стъпка и широка усмивка, празникът продължава. Свободно време за разходка / прошетка на сръбски/. Вечеря. Нощувка.

4 ден

Закуска на шведска маса. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


ПАКЕТНА ЦЕНА:
 

Хотел/категория

На турист в двойна стая

Доплащане за единична стая

Отстъпка за дете от 02 до 11.99 г. с 2-ма възр.

HOTEL SRBIJA – 3*

(www.hotelsrbija.rs)

         340 лв. 295 лв.

85 лв.

80 лв.

 
  • Забележка: тръгването от други селища на България, се осъществява при мин. записани 20 туристи и с доплащане от ~45 лв.
 
Местоположение на хотела: Хотел „SRBIJA" се намира в сърцето на град Вършац и предлага комфортно настаняване за една пълноценна почивка или бизнес пътуване. Открит през 1983 г., а от 2008 г. насам е част от испанската хотелска група Eix hotels от Майорка.
Настаняване: Хотелът разполага със 78 стаи, от които 35 комфортни и останалите стандартни стаи, и 8 апартамента, обзаведени с всички съвременни удобства. Всички стаи са климатизирани, като комфортните стаи разполагат с модерни бани, оборудвани с душ, сешоар и основни тоалетни принадлежности, обзаведени с LCD телевизор, директна телефонна линия, мини-бар. Въпреки, че хотелът е категоризиран като тризвезден, настаняването в този тип стаи е далеч над тази категория.
Услуги: Безплатна интернет връзка в стаите и общите помещения, бизнес кът в лобито на хотела, с два персонални компютри, факс, скенер и принтер, ресторант „Аркудия", намиращ на първия етаж, „Верде бар", кафетерия „Buon Giorno", рум сервиз от 7 до 23 ч., фризьорски салон "DI", паркинг, детски кът, пране и гладене.
Мин.бр. туристи: 35.
Срок за уведомление при недостигнат мин.бр. туристи: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Начин на плащане: депозит - 30% от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване.
Парична единица: на Сърбия: DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 108 DIN)
  на Румъния: RON – Нова румънска лея (1 EUR ~4.66 RON)

  •  
Вършац е едно от най - хубавите банатски градчета, където се сливат Панонската низина и Вършачката планина. Ще видите Делиблатските пясъчни дюни известни още като „Европейската Сахара“. Характерни за района са хубавото грозде и лозови масиви, които се отглеждат в тази област още от XV в. Преди Втората Световна война  във Вършац е имало повече от 1000 изби. Във Вършачките изби се е пиело на час и метър.
Входните такси от динар или два, са заплащани, за да се пие един или два часа. Ако се е пиело на метър, това е означавало, че чашите са били подреждани една след друга в дължина от един до два метра. Хората са изключително приветливи, добронамерени, красиви и горди с традициите си.
Според една стара легенда, всеки, който отраснал е отраснал и обича лозята казва: „Не мога да разбера хората, които продават виното, защото не знам за тези пари какво по-умно може да се купи“.
Сред многото качествени вина, произведени в региона най – хубави са Мускат отонел, Шардоне, Пино Бианко Рейн, Ризлинг.


8/12
вижте още
  • транспорт с автобус,
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3***,
  • 3 вечери в ресторанта на хотела,
  • дегустация на 5 различни марки местно вино в местна винарна,
  • водач от агенцията,
  • туристическа програма във Вършац,
  • входни такси за посещаваните туристически обекти във Вършац,
  • мед. застраховка с покритие 5000 EUR на ЗД „Евроинс“.
  • еднодневна екскурзия до Тимишоара с включен обяд в типичен Етно ресторант – 32 EUR при мин. 20 туристи /заявява се предварително при сключване на договора за пътуване, заплаща се на място в брой на водача на групата/.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах