Вашата оценка

Дъблин – легенди и съвремие

Оферта № Е1385

6 дни / 5 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София – Дъблин – Уиклоу – Дъблин – Белфаст – Дъблин – София
Цена от: 999.00 лв
Промоционални цени до изчерпване на свободните места по тях!



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Ирландия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден София - Дъблин

Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 06.15 ч. за Дъблин с полет на авиокомпания "Ryanair". Пристигане на летището в Дъблин в 08.10 ч. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на Дъблин: колежът "Тринити", основан през 1592 г. от Кралица Елизабет І; модерните търговски улици "Насау" и "Графтън", осеяни с магазини и бутици; Националната галерия; площад "Мерион" – един от най-старите и величествени площади от времето на кралската династия Джордж; катедралата "Св. Патрик", основана през 1191 г.; Пивоварната на Гинес – най-голямата туристическа атракция на Ирландия; Кралската болница "Килмайнхам", в която от 1991 г. се помещава Ирландският музей за съвременно изкуство; затворът "Килмайнхам", основан през 1796 г., където са били затваряни много лидери на ирландски въстания. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на старата фабрика за уиски "Джеймисън". Трансфер до хотела. Настаняване (след 14.00 ч.). Свободно време или по желание посещение на пивоварна "Гинес" (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.

2 ден Дъблин - Уиклоу

Закуска. Свободно време в Дъблин – необходимо е ползване на градски транспорт или по желание целодневна екскурзия до Уиклоу - пътешествие в сърцето на очарователната провинция на Уиклоу, по време на което ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки на Уиклоуското дефиле: посещение на имението „Пауърскорт Хаус енд Гардънс”, чиито градини се считат за едни от най-впечатляващите в света, разположени в подножието на планините Уиклоу; посещение на монашеското селище Глендалоу – известната Кръгла кула от 10 в. и църквата на св. Кевин, известна повече като „кухнята на св. Кевин“. Туристическа програма продължаваКилкени: Черното абатство – доминиканска църква, основана през 1225 г. и възстановена днес в първоначалния си вид с впечатляващи витражи; замъкът "Килкени" от 12 в и Катедралата "Св. Канис", основана през 1285 г. на мястото на древен манастир основан от Св. Канис още през 6 в. и Кръглата Кула. Свободно време или по желание: Посещение на пивоварна "Смитуик" в Килкени. Връщане обратно в Дъблин. Нощувка.

3 ден Дъблин - Белфаст

Закуска. Свободно време в Дъблин (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание целодневна екскурзия до Белфаст – столица и най-голям град в Северна Ирландия с уникален дух и атмосфера благодарение на своите исторически и културни забележителности: кварталът "Титаник" – тук се е намирала корабостроителницата на Харланд и Волф, където бил построен прочутият кораб "Титаник"; Парламентът на Северна Ирландия, известен като Стормонт поради факта, че се намира на територията на имението "Стормонт" – днес част от столицата на Северна Ирландия; площад "Донегал" с величествената сграда на кметството, построена през 1906 г. в т. нар. едуардински архитектурен стил, за да отрази градския статут на Белфаст, даден му от кралица Виктория през 1888 г., и библиотеката "Линен Хол" – най-старата библиотека в Белфаст, построена във викториански стил; протестантската катедрала "Св. Анна"; Кралският университет, основан от кралица Виктория през 1845 г. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на Музея на Титаник. Връщане обратно в Дъблин. Нощувка.

4 ден Дъблин - 540 km

Закуска. Свободно време в Дъблин (необходимо е ползване на градски транспорт) или по желание целодневна екскурзия до Скалите на Мохер - най-посещаваната природна забележителност на Ирландия. Тази варовикова скала се издига на височина над 200 м над пенливите вълни на Атлантическия океан, от която се открива една от най-впечатляващите ирландски гледки. Скалите на Мохер са дълги 8 км и са една от най-удивителните забележителности в Ирландия. В ясен ден могат да се видят Аранските острови в залива Голуей, както и долините и хълмовете на Конемара. Посещение на новия интерпретативен център към Скалите на Мохер - огромна куполовидна пещера, която съдържа изображения, фотоси, изложби и изживявания, свързани с изследването на различни елементи от величествените Скали на Мохер: океанът, скалата, природата и човекът. Свободно време за снимки. Отпътуване за селището Дулин. Свободно време за обяд. Връщане обратно в Дъблин. Нощувка.

5 ден Дъблин - София

Закуска. Свободно време в Дъблин или туристическа програма по желание: посещение на дестилерия за уиски "Teeling" с включена дегустация на уиски и беседа от местен гид. Трансфер до летището. Отпътуване за България в 18.35 ч. с полет на авиокомпания „Ryanair”. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 00:15 ч. (пристига се 5-ти срещу 6-ти ден след полунощ)


Доплащане:
Единична стая: на запитване
Чекиран багаж до 10 кг с размери 55/40/20 см (в двете посоки) на турист - 119 лв.
Чекиран багаж до 20 кг с размери 119/119/81 см (в двете посоки) на турист - 179 лв.
Посещение на пивоварната "Гинес" в Дъблин с включена входна такса на турист при минимум 15 туристи: възрастни - 49 лв., деца 90-12.99г.) - безплатно;
Целодневна екскурзия до Белфаст (цената включва транспорт и местен екскурзовод за туристическата програма в Белфаст; без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи - 109.00 лв.
Целодневна екскурзия до Уиклоу, Глендалоу и Килкени (цената включва транспорт и местен екскурзовод; без включени входни такси) на турист при минимум 20 туристи - 99.00 лв.
Целодневна екскурзия до Скалите на Мохер (цената включва транспорт и входна такса за посетителския център) на турист при минимум 20 туристи - 109.00 лв.
Посещение на дестилерия за уиски "Teeling" (с включена дегустация и беседа) на турист при минимум 15 туристи - 39.00 лв.
Traveller BeOnTime - компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация - в сайта на агенцията или при вашия туристически агент. - 20.00 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** преди отпътуване (цена на турист при настаняване в двойна стая) - 35.00 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** преди отпътуване (цена на турист при настаняване в единична стая) - 50.00 лв.

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
 
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 
В багажните отделения в кабината на самолета могат да бъдат качени максимум 90 броя голям салонен багаж. Ако при чекирането Ви е надхвърлен допустимият брой голям салонен багаж за кабината на самолета, в този случай Вашият голям салонен багаж ще бъде чекиран за багажното отделение на самолета (безплатно).

Туристическата програма се осъществява на български език.

Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
 
 
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.



43/02
вижте още
  • Самолетен билет София - Дъблин - София на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси, малък салонен багаж с размери 40/20/25 см
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 4 нощувки със закуски в хотел "Red Cow Moran Hotel" 4* (или подобен) в Дъблин
  • Панорамна обиколка на Дъблин с местен екскурзовод
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
  • Водач-екскурзовод от България
  • Чекиран багаж
  • Посещение на пивоварната "Гинес" в Дъблин
  • Целодневна екскурзия до Уиклоу, Глендалоу и Килкени
  • Целодневна екскурзия до Белфаст
  • Целодневна екскурзия до Скалите на Мохер
  • Посещение на дестилерия за уиски "Teeling"
  • Входни такси за старата библиотека на колежа "Тринити" (14 EUR), замъка на Дъблин (10 EUR), катедралата "Св. Патрик" (8 EUR), музея "Дъблиния" (9,5 EUR), Зоологическата градина (19,50 EUR) в Дъблин
  • Входна такса за имението "Пауърскорт Хаус енд Гардънс" (7,5 EUR)
  • Входна такса за монашеското селище Глендалоу (7,5 EUR)
  • Входна такса за Музея на Титаник в Белфаст (19 GBP)
  • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
  • Бакшиши за екскурзовод и шофьор (3-5 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
  • Градски транспорт в Дъблин (2,3 EUR за 1-ва и 2-ва зона)
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах