Вашата оценка

По стъпките на Маврите – 6 нощувки – Испания, Португалия и Мароко - Ранно записване до 01.04.2018 г.

Оферта № Е1411

7 дни / 6 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
Мадрид – Евора – Eлваш – Лисабон – Севиля – Танжер – Казабланка – Рабат – Маракеш
Цена от: 1390.00 лв
Обиколна екскурзия



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Испания


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден София – Мадрид

Среща на Летище София, Терминал 2 за директен полет до Мадрид. Веднага след излизане от летището“Адолфо Суарес“ започваме с обзорна обиколка на Мадрид. Обзорната обиколка включва панорамен тур с автобуса и раходка из най- големите забележителности на така нареченета “Латиноамериканска врата на Европа“. Паметникът на Дон Кихот и Санчо Панса, сградата на кметството, Кралският дворец(отвън), катедралата “Нуестра Сеньора дел Пилар“, продължаваме през главния булевард “Гранд Виа“, площадите “Пуерта дел Сол“, “Плаза Майор“ и др. Денят ще е започнал от рано и дълъг, но изпълнен с красотата на Мадрид и някак странното спокойствие на многомилионната испанска столица. След обиколката и времето за обяд, и следобедно кафе, продължаваме към градчето Навалморал де ла Мата(Кастиля-Ла Манча), за да се настаним в Alfonso de Monroy 3* или подобен. Нощувка.

2 ден Евора- Елваш

След закуска напускаме хотела и продължаваме по маршрут към Португалия. Този ден ще бъде посветен на португалската провинция Алентежу и две от най очарователните и градчета Елвас и Евора. Евора е един от най древните европейски градове, който също така е под защитата на Юнеско. Римский руини, готически катедрали, ренесансова архитектура и много други изненади ни очакват по време на туристическата обиколка в стария град. Ако Евора е впечатлителна, то цитаделата на Елваш ще ви остави без дъх. Елваш е град архитектурен паметник под защитата на ЮНЕСКО. Дебелите му крепостни стени пазят романтично градче с тесни каменни каладръмчета и бяло варосани къщички. Площад“Света Клара“, готическата катедрела “Възнесение Богородично“, акведукта от 16 век “Аморейра“. Това са местата където ще почувствате истинската Португалия. Този прекрасен ден ще завърши с настаняване в хотел Holiday Inn Oeiras 3* или подобен в района на Лисабон. Нощувка.

3 ден Лисабон

Закускваме и оставяме багажа в автобуса. Днес повече от половината ден ще отделим за забележителностите на Лисабон- един от най- фотогоеничните градове на стария континент. Прекосявайки централната част на града, района Байша (Baixa), ще се насладим на красотата на най- известните площади в Лисабон – Търговският площад (Praça do Comércio), площад Rossio, наричан още „сърцето на града”, и емблиматичния Restauradores. Разходката продължава по красивия булевард Avenida Liberdade и завършва на площад Marques de Pombal, където се издига величествена статуя на португалски държавник от 18 век, който е отговорен за градоустройството и реконструкцията на днешния модерен град. Няма да пропуснем и кулата „Белем“ Колкото и да не ни се тръгва продължаваме напред, на юг към Южна Португалия. Привечер ще се настаним в хотел Senator Huelva 3* и ще се оттеглим за заслужена почивка.

4 ден Севиля

Закуска, а след това ни очаква обзорен тур на Севиля. Обзорния тур включва: Площад Испания, Площад “Нуева“, Севилската Катедрала“Света Мери“, Фонтана Хиралда, Къщата “Адриатика“ и много други. След андалусийската перлата на Южна Испания потегляме към Гибралтарският проток. Наричат го целувката на Европа с Африка. Казваме си “Аdios“ с шофьорите на автобуса ни от Мадрид и преминаваме фериботно през Тарифа- Танжер. Вече сме в Африка. Бяхме в Европа преди час, а сега сме в съвсем друг свят. Нужен ни е сън и почивка. Настаняване в хотел Hotel Ksar Chellah 4* или подобен в Танжер. Вечеря и нощувка.

5 ден Танжер- Рабат- Казабланка

След закуска взимаме багажа и продължаваме към вътрешността на Мароко. Преди да напуснем Танжер, ще направим кратка панорамна обиколка на града с автобуса. След това ни очаква самата столица- Рабат. Това е може би най- европейския марокански град. Ще посетим Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и Кралският дворец, но последния само отвън. Продължаваме с Казабланка.Всички сме гледали, или поне чували за легендарната филмова лента “Казабланка” – една вечна история за любов, загуба и изкупление, която мнозина смятат за най- великия филм, правен някога. Сега ще имаме възможността да бъдем самите герой от филма, потапяйки се в очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, като посетим шикозния жилищен квартал Анфа, разхождайки по прохладния булевард “Кормиш“. Грандиозната джамия на Hassan II ще ни смае с величествената си осанка. Настаняване в хотел Prince de Paris 4* или подобен в Казабланка. След вечеря се оттегляме за заслужена почивка.

6 ден Маракеш

Закусваме и освобождаваме хотела. Остава ни само още един ден пред края на това незабравимо пътешествие. Оставили сме най интересното за накрая. Така наречената “Атина на северна Африка“ – прославения Маракеш. Обзорната обиколка включва: разглеждане на стария град, на един от най-известните му площади Джема Ел Фна, джамията Котубия и двореца Бахия. Ще имаме възможност за посещение на чудно красивите и магнетични градина на Жак Мажорел(19 евро с включена входна такса). Ще си дадем час свободно време на площад Джем Ал Фна за пазар, а после ще се настаним в хотел Zallagh Kasbah 4* или подобен в Маракеш. Вечеря или възможност за екскурзия по желание “Мароканска вечер- Фантазия“, с включена вечеря и традиционно шоу. Нощувка.

7 ден Маракеш – София

Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището за полет Маракеш- София.


Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, с включени летищни такси и са валидни до 01.04.2018г.

ЛЕВА

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

Дете 2 – 11,99г.

26.04 – 02.05

1430

1780

1410

1370

30.08 – 05.09

1390

1690

1390

1360


Необходими документи:
Международен паспорт с валидност 6 месеца преди датата на заминаване
Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко.

Полетно разписание:
София- Мадрид: излита: 6:25 / каца: 09:10
Маракеш- София: излита: 17:00/ каца: 21:05

Резервации:
Депозит 350 лв при резервация
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa.

Забележки:

  • Минимален брой за провеждане на пътуването 40 човека. Полетът и стаите в посочените хотелите или подобни са гарантирани.
  • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

  • Всички екскурзии се провеждат с лицензиран екскурзовод на място с превод на български език.
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
 

Мадрид - Включена в цената
Веднага след излизане от летището“Адолфо Суарес“ започваме с обзорна обиколка на Мадрид.
Обзорната обиколка включва панорамен тур с автобуса и пешеходна раходка из най- големите забележителности на така нареченета “Латиноамериканска врата на Европа“. Паметникът на Дон Кихот и Санчо Панса, сградата на кметството, Кралският дворец(отвън), катедралата “Нуестра Сеньора дел Пилар“, продължаваме през главния булевард “Гранд Виа“, площадите “Пуерта дел Сол“, “Плаза Майор“ и др.

Евора и Елваш - Включена в цената
Евора е един от най древните европейски градове, който също така е под защитата на Юнеско. Римский руини, готически катедрали, ренесансова архитектура и много други изненади ни очакват по време на туристическата обиколка в стария град. Ако Евора е впечатлителна, то цитаделата на Елваш ще ви остави без дъх.
Елваш е град архитектурен паметник под защитата на ЮНЕСКО. Дебелите му крепостни стени пазят романтично градче с тесни каменни каладръмчета и бяло варосани къщички.
Площад“Света Клара“, готическата катедрела “Възнесение Богородично“, акведукта от 16 век “Аморейра“. Това са местата където ще почувствате истинската Португалия.

Лисабон - Включена в цената
Прекосявайки централната част на града, района Байша (Baixa), ще се насладите на красотата на най-известните площади в Лисабон – Търговският площад (Praça do Comércio), площад Rossio, наричан още „сърцето на града” и емблиматичния Restauradores. Разходката продължава по красивия булевард Avenida Liberdade и завършва на площад Marques de Pombal, където се издига величествена статуя на португалски държавник от 18 век, който е отговорен за реконструкцията на Лисабон след едно от най- опустошителните земетресения в историята на града през 1755г.
Спирка за снимки пред кулата “Belem“.

Севиля - Включена в цената
Наричат Севиля перлата на Испания. Град, съчетаващ в себе си минало и настояще. Севиля е четвъртият по големина град в Испания и столицата на Андалусия. Тук живеят над 700 000 души. Тук времето е спряло. По улиците още можете да видите хора в традиционни носии, а някои от сградите, облицовани с фаянс, са сред най-красивите в Европа. След пристигане в Севиля: Панорамна обиколка с автобус – постройките на Испано-Американската изложба от 1929 г., красивите мостове Аламио и Баркета,Булеварда на палмите и Площад Испания и паркът. Следва пешеходна обиколка с посещение на известния квартал Санта Круз, забележителната Катедрала на Севиля. Построена е през XV век. с прочутата камбанария Хиралда.


Рабат - Включена в цената
След закуска отпътуване за Рабат, административната столица на Мароко. Разположен е на крайбрежието на Атлантическия океан, в устието на река Боу Регрег. Рабат има собствено летище и пристанище. Градът е основан през 12 век, а през 17 век е разделен със стена на северна и южна част. Интересни забележителности са: кулата Тур Хассан – с недовършеното 50 метрово минаре; Мавзолеят на Мохамед V; Университет; Музей на мароканското изкуство; музей на народните занаяти; музей на древността; останките на древния град Сала, където се намира най-хубавият археологически музей в Мароко. Панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.

Маракеш – „Перлата на запада“ - Включена в цената
Градът e основан през 11 век – втората имперска столица – удивителен град, със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички. Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и невероятни градини. Посещение на градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир, джамията Кутубия, най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Следобяд – посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по очарователните алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входни такси за Двореца Бахия.

Казабланка - Включена в цената
Продължаване към Казабланка. Казабланка се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположена е на брега на Атлантическия океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Градът е известен с 2 имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности: площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II – втората по големина джамия в света след тази в Мека, сградата на съдебната палата, черквата “Сакре Кьор”. Обзорна обиколка на Казабланка, която е икономическата столица на кралството и най- големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930-та година. Посещение на площада на Обединение нации и най-големият парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.

Градините на Мажорел - 19 евро с включена входна такса
Възможност за посещение на градините на Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята, но градината -точно обратното, благодарение на едно голямо име в света на висшата мода – Ив Сен Лоран. Именно на прочутия дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство.
Цената включва: трансфер от хотела и входна такса

Танжер - Включена в цената
Обзорната обиколка на града е с автобус и преминава покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булеврад.Наричан Тингис в миналото, градът е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. С население от 600 хил. души, той е важен икономически и културен център на страната. Свободно време за обяд.



13/02

вижте още
  • Самолетен билет София – Мадрид директен редовен полет на Bulgaria Air;
  • Самолетен билет Маракеш – София с директен чартърен полет на Bulgaria Air;
  • Летищни такси;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 10 кг с размери до 60x40x30 cm.
  • 1 нощувка със закуска в хотел Alfonso de Monroy 3* или пособен в района на Навалморал де ла Мата(Кастиля-Ла Манча)
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Holiday Inn Oeiras 3* или подобен в района на Лисабон.
  • 1 нощувки със закуска в хотел Senator Huelva 3* или подобен в района на Уелва
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Hotel Ksar Chellah 4* или подобен в Танжер
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в в хотел Prince de Paris 4* или подобен в Казабланка
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в в хотел Zallagh Kasbah 4* или подобен в Маракеш
  • Посещение и разглеждане на Мадрид
  • Посещение и обиколка на Лисабон
  • Посещение и обиколка на Севиля
  • Посещение и обиколка на Танжер
  • Посещение и обиколка на Рабат
  • Посещение и обиколка на Казабланка
  • Посещение и обиколка на Маракеш
  • Билет за ферибот през Гибралтарския проток
  • Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро
  • Представител на туроператора с български език за целия престой
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.17 долара
  • Общинска такса- заплаща се на рецепция от всеки клиент при налична такава;
  • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
  • Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
  • Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса.
  • Традиционна мароканска вечер “Фантазия“, с включена вечеря и шоу програма–танци и езда на коне – 50 евро на човек
  • Бакшиши от 10-15 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място
  • Други разходи за мероприятия, посещавани по желание.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах