Вашата оценка

Майски празници в Рим

Оферта № Е1423

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София - Рим - София
Цена от: 892.00 лв
6ти май в Рим - Вечния град



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Италия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Полет за София в 12:50. Пристигане в Рим в 13:55ч. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден

Закуска. Разглеждане на най-интересните забележителности на Рим с екскурзовод на български език: разходката ще започне от панорамната тераса на хълма Оппио. Влизането в Колизеума с предварителна резервация ще стане бързо и безпроблемно (входната такса не е включена в цената - Колизеум + Римски Форум - 15E). След като се озовете в амфитеатъра на Флавиите, ще научите любопитни факти за гладиатори, морски битки и смъртни наказания. Ще разберете колко огромна роля е играла пропагандата в историята на Вечния град и защо този безспорен символ на града се издига точно на мястото където го виждаме днес. След кратка пауза при триумфалната арка на император Константин Велики, ще се качим на Палатинския хълм, където започва историята на този невероятен град, наричан на латински „ Капут мунди” – Господар на света. Разходката ще продължи по Римския форум - административен, религиозен и политически център в древността и „най – великата развалина на света”, както го нарича гениалният Гьоте. Ще чуете много любопитни факти за живота на римляните, техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят. Нощувка.

3 ден

Закуска. Свободно време - възможност да посетите Ватикана - най-малката независима страна в света, но с огромно значение и влияние. Тук ще видите базиликата Св. Петър - най-голямата католическа църква в света с площ 15 000 кв. м. Височината на фасадата е 45 м, ширината е 115 м. Тя е увенчана с грамадни статуи на Христос(5,65 м), на Йоан Кръстител и на единадесетте апостоли (без апостол Петър). На входа на Базиликата се намира мозайката на Джото от края на XIII в. Навичела. Не пропускайте Ватиканските музеи - Ватиканските музеи са основани от Папа Юлий II през XVI век. В 11 музея е съсредоточено невероятно културно и историческо богатство. Сикстинската капела е официалната резиденция на католическия папа във Ватикан. През 1508 г. Микеланджело е нает от папа Юлий II да нарисува тавана на капелата. Трябвало е да нарисува само 12 фигури - Дванайсетте Апостоли, но когато работата била приключила имало повече от 300. Изографисал Създаването на Адам и Ева в Райските градини и Потопа. Нощувка.

4 ден

Закуска. Трансфер до летището и полет за София в 14:35ч.


Предложените цени са промоционални и са валидни до изчерпване на свободните места по тях!

Минимум брой туристи за осъществяване на пътуването: 2 

Начин на плащане:

-50% депозит при резервация
-Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване
Плащанията могат да бъдат направени по банков път или в брой в офиса на агенцията.




04

вижте още
  • Самолетен билет София - Рим - София с включен САМО РЪЧЕН БАГАЖ С РАЗМЕРИ 55см Х 40см Х 20 см или по-малък
  • Летищни такси
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 3 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в близост до центъра на града (LUSSEMBURGO, PARKER или подобен)
  • Пешеходна обиколка на Рим с екскурзовод на български език
  • Медицинска застраховка
  • Чекиран багаж до 20 кг
  • Разходи за градски транспорт и входни такси за посещаваните забележителности
  • Градска такса: 2 - 4 Е на човек, на ден (заплаща се лично от туристите на рецепция в хотела)
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах