Мини почивка в Гърция - остров Закинтос - хотел Majestic 4*

Оферта № P349

6 дни / 5 нощувки

Вид транспорт: Автобусни
Почивка на остров Закинтос пролет и есен 2017
Цена от: 520.00 лв
4 нощувки на остров Закинтос + 1 нощувка в Месологи
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Допълнителна информация

Дати на отпътуване: 23.05.2017г; 19.09.2017г

1 ДЕН:

Отпътуване от Стадион Васил Левски София в 6:00 часа по маршрут: Кулата - Солун – Верия – Козани – Янина. Спирка в главния град на Епир – Янина – един изключително красив планински град, разположен на езерото Памвотис /желаещите могат да се разходят до острова, намиращ се в него/ и идеален пример за етническо разбирателство. Тук чудесно съжителстват християни, мюсюлмани, евреи и други религии. Могат да се посетят известни джамии, църкви, синегоги, музеи. Отпътуване за Месолонги. Настаняване в хотел Liberty 3*. Нощувка.

2 ДЕН:
Закуска. Ранно отпътуване за Килини /Пелопонес/. Преминава се през  моста РИО – АНТИРИО – най-големият мост в света ,окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. Ферибот в 10:00 ч. -  Килини – Закинтос град – столицата на о-ва. Пристигане в града, свободно време за обяд и следва разглеждане на част от забележителностите му:  за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали от където се разкрива прекрасна панорама /в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя/. Разглеждат се още площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос – покровител на о-ва /отвън /. Настаняване в хотел Majestic SPA 4* в селището Лаганас – част от плажната ивица на Националния Морски парк на Закинтос и с най-добър нощен живот на острова. Вечеря.* По желание посещение на гръцка вечер с музика и програма. Нощувка.

3 ДЕН:
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* разглеждане на част от о-ва и  круиз до Сините пещери и Навагио. Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде на един от плажовете на Националния морски парк на Закинтос, където пребивават защитения вид костенурки Caretta Caretta. Следващата ни спирка е  в селището Махирадо – тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о-ва – над 2000 г.. Пътят продължава до селището Св. Никола, от където групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на о-ва. Разглеждат се Сините пещери и известния в цял свят залив Навагио. Обратно в автобуса. На връщане в селището Калипадо ще посетим местна винария и ще направим дегустация на вино.  Обратно в хотела. Вечеря.  Нощувка.

4 ДЕН:
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия отново с лодка в южната част на о-в Закинтос. Това е специална лодка с „прозрачно дъно“, за да може да се видят / при добър късмет / известните костенурки. Разглеждат се също пещерите и залива Кери, о-в Марантониси и др. Обратно в хотела. Свободен следобяд. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН:
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание* целодневен круиз до о-в Кефалоня – най-големият от Йонийските о-ви. Посещение на езерото Мелисани и разходка с лодка в езерото / 7 € вход /, манастирът Св. Герасим – покровител на острова,  столицата Аргостоли /време за обяд/ и др. Тръгването е сутринта в 8:00 ч. с автобус.  От Св. Никола се взема ферибот до о-в Кефалоня /с. Песада/ и връщането е вечерта.  Обратно на Закинтос /в хотела около 20:30 ч./. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН:
Ранна закуска. В 6:00 ч. се взема обратния ферибот до Килини и отпътуване за България. Пристигане в София вечерта. 

 

вижте още
 • Транспорт с комфортен автобус;
 • 1 нощувка със закуска по пътя в Месологи- хотел Liberty 3* или подобен;
 • 4 нощувки в хотел Majestic SPA 4*на база ALL INCLUSIVE – закуска, обяд, вечеря и местно производство алкохолни напитки, наливна бира, филтър кафе, сокове, чай – през целия ден – до 23:00 ч;
 • Посещение на град Янина;
 • Туристическа обиколка на град Закинтос;
 • Такса за моста РИО – АНТИРИО;
 • Фериботни билети Килини – Закинтос – Килини;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 5000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София /лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
 • Пътни, входни и магистрални такси;
 • Водач през цялото пътуване;
 • Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 25 €- възрастен и 20 € деца до 11.99 г.
 • Разходка с лодка в южната част на о-в Закинтос – 15 €– възрастен и 10 € - деца до 11.99 г.
 • Еднодневна екскурзия до о-в Кефалоня с включени фериботни билети: 40 €- възрастен и 25 € деца до 11.99 г. Цената не включва входа за Мелисани – ;
 • Гръцка вечер с програма - 25 € възрастен и 12 € - деца до 11.99 г.
 • Плаж в друго населено място - 5 €. По желание на групата може да се организира допълнително посещение на Закитос град - 5 €.

 

Цена на човек, за пакет, в евро и лева Цена
На човек в двойна стая 545.00 лв.
3-ти възрастен в двойна стая 455.00 лв.
1-во дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая 250.00 лв.
2-ро дете 0-11.99 г. с двама възрастни в стая 385.00 лв.
Доплащане за единична стая 185.00 лв.

 
Забележка: За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 140.00 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи пътуващи самостоятелно не ползват застраховка и нямат включени фериботни билети. 
WI-FI в хотела е срещу заплащане.

За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи  туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи само от капитана на кораба – подходящи метерологични условия!!!

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка за целия престой в размер на 6.00 лв.
Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка 12.00 лева за престоя.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 12.00 лева.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.

 Необходими документи

Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

 

 

49/01

Хотели по програмата
Majestic 4*, Лаганас Majestic 4*, Лаганас
Закинтос, Гърция
Етикети
закинтос ,остров закинтос ,почивка на закинтос ,автобусни почивки ,септемврийски празници ,септемврийски празници 2017 ,закинтос 2017 ,закинтос с автобус ,екскурзия до закинтос ,септемврийски празници на закинтос ,септемврийски празници в гърция ,почивни дни през септември ,почивка през септември ,закинтос през септември ,остров закинтос почивка ,екскурзия в гърция ,екскурзии в гърция ,гърция през септември ,гръцки острови ,оферти за септемврийски празници ,кратка почивка ,zakintos ,zakynthos ,ostrov zakintos ,pochivka na zakintos ,septemvriiski praznici ,22 septemvri ,zakintos 22 septvmvri ,22 septemwri ,pochivka v greece ,oferti za zakintos ,почивки гърция ,оферти гърция ,гърция 2017 ,на море в гърция ,мини почивка в гърция ,почивка о закинтос ,майски празнции 2017 гърция ,почивка гърция автобус ,оферти за море в гърция ,остров закинтос почивки ,почивка на остров закинтос ,изгодни почивки в гърция ,екскурзия до остров закинтос ,оферти почивка закинтос ,почивка на остров закинтос през май ,почивка на остров закинтос през септември ,почивка в гърция пролет 2017 ,почивка в гърция есен 2017 ,алоха травел ,оферти закинтос
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на Алоха Травел или на оторизираните агенти!