Вашата оценка

Португалия – 4 нощувки в Лисабон и 3 нощувки в Порто

Оферта № Е1015

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София – Лисабон – Обидуш – Назаре – Фатима – Баталя – Синтра – Ещорил – Кашкайш – Лисабон – Авейро – Коимбра – Порто – Брага – Гимараеш – Порто – Лисабон – София
Цена от: 1519.00 лв
Почивка в Португалия



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Португалия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден София - Лисабон

Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 14:00 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air" (за дати на отпътуване през месеците април и май - в 11:45 ч). Пристигане на летището в Лисабон в 16:20 ч. (за дати на отпътуване през месеците април и май - в 14:05 ч). Трансфер до хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* (или подобен) в курорта Коста да Капарика (около 1 час). Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден Лисабон

Закуска. Панорамна обиколка на Лисабон (включена в цената): кварталът Байша, реставриран след земетресението през 1755г.: площадите "Фигейра" и "Комерсио", Статуята на мореплавателите, кулата "Белем" и манастира "Жеронимуш", считан за шедьовър на португалското мануелинско изкуство, чийто основоположник е крал Мануел. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден Обидуш - Назаре - Фатима - Баталя

Отпътуване от летище София в 11:45 ч. с полет на авиокомпания "Wizz Air" по маршрут София – Лисабон. Пристигане в 14:05 ч. на летището в Лисабон. Трансфер до хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* (или подобен) в курорта Коста да Капарика, района на Лисабон. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

4 ден Синтра - Ещорил - Кашкайш

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Ещорил и Кашкайш. Неслучайно Синтра се счита за една от най- добрите туристически дестинации на Португалия – много замъци, аристократични дворци, паметници, очарователно красива природа и незабравими гледки. Възможност за посещение на двореца "Кинта да Регалейра" – комплекс от 5-етажен дворец, прекрасен парк с езера, пещери, извори и фонтани. Построен е от Карвалио Монтейро в началото на ХХ като имение, а днес е собственост на общинските власти. Кашкайш и Ещорил, разположени на северният бряг на Лисабон, се превръщат в един от най-космополитните туристически места в Португалия, откакто в края на XIX век крал Луис I избира залива за своята лятна резиденция. Ещорил – тропическа градина, разположена на брега на морето. Кашкайш – типично рибарско селце, превърнало се в красив морски курорт, на брега на който се намира Устата на ада (Boca do Inferno) – впечатляваща скалиста пропаст, в която се изгубват морските води. Градовете са приютили много благороднически семейства от европейските страни по време на Втората световна война, чиито имения са запазени и до днес. Кабо да Рока – най-западната част на континентална Европа. Прочутите португалски мореплаватели са тръгнали от тук към неизвестното, за да откриват нови земи, да спечелят слава, богатство, постове и престиж. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден Лисабон - Авейро - Коимбра - Порто

Закуска. Отпътуване за Коимбра - изключително симпатично градче благодарение на неповторимата му студентска атмосфера. Над града се извисява сградата на най-стария университет в Португалия (бившия Кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека. Разходка по тесните улички на Коимбра. Отпътуване за Порто. По пътя спирка в Авейро, наричан още "португалската Венеция" заради каналите и плаващите по тях лодки, подобни на тези във Венеция. Пристигане в Порто. Настаняване в района на Порто. Вечеря. Нощувка.

6 ден Порто

Закуска. Туристическа програма в Порто (включена в цената) – вторият по големина град в Португалия, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и историческо наследство: гарата "Сао Бенто"; камбанарията "Торе душ Клеригуш"; Катедралата (отвън), от където по средновековните улички с гранитни къщи от 12 в. се стига до крайбрежната улица "Дуеро". Възможност за миникруиз по река Дуеро (около 50 минути, заплаща се на място - около 15 евро, при подходящи метеорологични условия) с традиционна лодка робела – в миналото с такива лодки се е пренасяло виното от винената долина до град Порто. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден Брага - Гимараеш

Закуска. Отпътуване за Коимбра - изключително симпатично градче благодарение на неповторимата му студентска атмосфера. Над града се извисява сградата на най-стария университет в Португалия (бившия Кралски дворец), където се намира известната барокова библиотека. Разходка по тесните улички на Коимбра. Отпътуване за Порто. По пътя спирка в Авейро, наричан още "португалската Венеция" заради каналите и плаващите по тях лодки, подобни на тези във Венеция. Пристигане в Порто. Настаняване в района на Порто. Вечеря. Нощувка.

8 ден Порто - Лисабон - София

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване за България с полет на авиокомпания "Wizz Air" в 17:00 ч. (за дати на отпътуване през месеците април и май - в 14:45 ч). Пристигане на летище София (Терминал 1) в 22:55 ч. (за дати на отпътуване през месеците април и май - в 20:40 ч).



ДОПЛАЩАНИЯ:
  • Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* в района на Лисабон на турист в двойна стая (услугата подлежи на допълнително потвърждение): 79 лв.ю
  • Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* в района на Лисабон на турист в единична стая (услугата подлежи на допълнително потвърждение): 155 лв.
  • Доплащане за настаняване в стая с балкон и изглед към океана в хотел "Axis Vermar Conference & Beach" 4* в района на Порто на турист в двойна стая (услугата подлежи на допълнително потвърждение):  45 лв.
  • Доплащане за настаняване в стая с балкон и изглед към океана в хотел "Axis Vermar Conference & Beach" 4* в района на Порто на турист в единична стая (услугата подлежи на допълнително потвърждение): 90 лв.
  • Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел "Praia Golfe Hotel" 4* в района на Порто на турист в двойна стая (услугата подлежи на допълнително потвърждение):  45 лв.
  • Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел "Praia Golfe Hotel" 4* в района на Порто на турист в единична стая (услугата подлежи на допълнително потвърждение): 85 лв.
  • Целoдневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя на български език (без включени входни такси) на турист при минимум 20 записани туристи: възрастен: 96 лв. , дете от 2 г. до 10 г.: 48 лв.
  • Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока на български език (без включени входни такси) на турист при минимум 20 записани туристи: възрастен 84 лв.; дете от 2 г. до 10 г.: 42 лв.
  • Целодневна екскурзия до Брага и Гимараеш на български език (без включени входни такси) на турист при минимум 20 записани туристи:  възрастен - 84 лв. ; дете  от 2 г. до 10 г.: 42 лв.
  • Пакет от три екскузрии: Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока + Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя + Брага и Гимараеш на български език (без включени входни такси) на турист при минимум 20 записани туристи: възрастен - 238 лв.; от 2 г. до 10 г. - 119 лв.
  • Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая): 35 лв.
  • Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая): 50 лв.

Доплащане:
Настаняване в единична стая - 399 лв.

Намаление:
Допълнително легло в двойна стая - за 3-ти възрастен, настанен на допълнително легло в двойна стая - 29 лв.
Допълнително легло в двойна стая - за деца от 3 г. до 10,99 г. - 299 лв.

Условия за плащане:
при резервация - 35% от общата сума;
доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.


Условия за анулация (неустойка върху крайната/общата цена):
до 31 дни - 35% от основната цена;
от 30 до 1 дни - 100% от общата цена.

 
Разписание на полета:

Полетно разписание през месеците април и май:
София - Лисабон   11:45 - 14:05
Лисабон - София   14:45 - 20:40


Ново полетно разписание през месеците юни, август, септември и октомври:
София - Лисабон   14:00 - 16:20
Лисабон - София   17:00 - 22:55

Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.

Цените на допълнителните екскурзии, записани на място, са по-високи!
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи.

Хотели по програмата:

хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4*(Коста да Капарика, район Лисабон)

Местоположение: Хотелът е разположен на морския бряг в Коста да Капарика, на най-известния голям плаж, покрит с фин пясък, в района на Лисабон. Центърът на Лисабон е на 15 км, а летището е на 20 км. На 7,5 км от хотела има гара, от която може да се хване влак до центъра на столицата.

Стаи: Всички стаи разполагат с климатик, сателитна телевизия, телефон, баня с вана, сешоар, минибар, безплатен Wi-Fi, балкон. Предлагат се стаи за непушачи, както и стаи за трудноподвижни хора. 

В хотела: телевизионна зала, библиотека, магазини, бар, ресторант, а-ла-карт ресторант, снек-бар при басейна, външен басейн, вътрешен басейн с подгряване на водата, фитнес зала, мини клуб, детска площадка, детегледачка, безплатен Wi-Fi на общите части.

Плаж: чадъри и шезлонги срещу заплащане (ориентировъчна цена: 5/7 евро на ден за шезлонг или чадър).


хотел "Axis Vermar Conference & Beach Hotel" 4*, (Повоа де Варзим, район Порто)  
Местоположение: Хотелът се намира на брега на океана, в курорта Повоа де Варзим, на 37 км от град Порто.
Стаи: климатик, телевизор със сателитни канали, телефон, минибар, сейф, баня с вана или душ, сешоар, балкон (само в стаите с гледка към океана), ежедневно почистване на стаите, събуждане по телефона.
В хотела: градина, открит басейн, слънчева тераса, ресторант с изглед към океана, СПА център срещу заплащане (басейн, турска баня, сауна, фитнес център, масажи), безплатен паркинг, безплатен Wi-Fi достъп (на цялата територия), детска площадка, тенис корт, магазини, сейф, ръмсървиз, денонощна рецепция, стая за багаж.
Плаж: чадъри и шезлонги срещу заплащане (ориентировъчна цена: 5/7 евро на ден за шезлонг или чадър).


хотел "Praia Golfe" 4*, (Ешпиньо, район Порто)

Местоположение: Хотелът е разположен на брега в крайбрежния курорт Ешпиньо с панорамна гледка към Атлантическия океан. Намира се на около 200 метра от гара Ешпиньо и е в непосредствена близост до казино "Солверде".
Хотел: Хотелът е на 8 етажа и разполага със 133 приятно обзаведени стаи. Хотелът разполага с основен ресторант, а-ла-карт ресторант, бар, басейн, слънчева тераса, СПА център /някои услуги срещу заплащане/.
Стаи: Стаите са с изглед към града и към океана. Всяка стая разполага с климатик, телевизор, баня душ и тоалетна, сешоар, телефон, минибар, безплатен Wi-Fi. Хотелът предлага рум-сървиз.
Плаж: чадъри и шезлонги срещу заплащане (ориентировъчна цена: 5/7 евро на ден за шезлонг или чадър).



43/10

вижте още
  • Самолетен билет за директен полет София - Лисабон - София на авиокомпания "Wizz Air"
  • Летищни такси, чекиран багаж до 20 кг. и 1 брой малък ръчен багаж до 10 кг. (40х30х20 см)
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • Транспорт по маршрута с комфортен туристически автобус
  • 4 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* (или подобен) в района на Лисабон
  • 3 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери с включени вино и вода в хотел "Praia Golfe Hotel" 4* (или подобни) в района на Порто
  • Панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на български език
  • Панорамна обиколка на Порто с екскурзовод на български език
  • Пешеходна разходка в Авейро и Коимбра
  • Представител на място на български език по време на целия престой
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
  • Слушалки по време на туровете - около 7 EUR на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват)
  • Настаняване в стая с изглед към океана в хотел "TRYP Lisboa Caparica Mar" 4* в района на Лисабон;
  • Настаняване в стая с изглед към океана в хотелите "Axis Vermar Conference & Beach" 4* и "Praia Golfe Hotel" 4* в района на Порто;
  • Целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре, Фатима и Баталя;
  • Целодневна екскурзия до Синтра, Кашкайш, Ещорил и Кабо да Рока;
  • Целодневна екскурзия до Брага и Гимараeш;
  • Миникруиз по река Доро (заплаща се на място - около 13 евро, при подходящи метеорологични условия);
  • Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  • Входни такси: за манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира и Националния археологически музей (12 EUR), кулата "Белем" (6 EUR) в Лисабон; за двореца "Кинта да Регалейра" (6 EUR + 1 EUR за слушалки) в Синтра; за манастира "Санта Мария да Витория" (6 EUR) в Баталя; за университета в Коимбра (5-12 EUR)
  • Билет за фуникуляра до манастирския комплекс "Бом Жезуш ду Монте" (около 1,20 EUR) в Брага;
  • Градски и местен транспорт;
  • Разходи от личен характер;
  • Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Етикети
самолетни екскурзии ,самолетни екскурзии 2020 ,самолетна екскурзия португалия ,самолетна екскурзия до португалия ,екскурзии ,екскурзии португалия ,испания екскурзии ,португалия със самолет ,екскурзия португалия ,екскурзия в португалия ,екскурзия до португалия ,португалия екскурзии ,офери екскурзия португалия ,оферти за португалия ,оферти за екскурзии със самолет ,обиколна екскурзия португалия ,екскурзия лисабон ,екскурзия порто ,лисабон и порто ,лисабон ,синтра ,кабо да рока ,кашкайш ,ещорил ,обидуш ,назаре ,фатима ,баталя ,порто ,брага ,гимараеш ,сантяго де компостела ,коимбра ,пролет 2020 ,есен 2020 ,португалия ,лисабон пролет 2020 ,лисабон есен 2020 ,samoletni ekskurzii portugaliq ,samoletni ekskurzii ,samoletna ekskurzia portugalia ,obikolna ekskurzia portugalia ,ekskurzia lisabon ,ekskurzia porto ,ekskurzii 2020 ,ekskurzii ,ekskurzia do portugalia ,top oferti ,ekskurzii esen 2020 ,ekskurzii prolet 2020 ,portugalia ekskurzia ,top oferti ,prolet 2020 ,екскурзии през есента ,екскурзии есен 2020 ,екскурзии през пролетта ,екскурзии пролет 2020 ,екскурзии със самолет ,почивки в португалия ,португалия ,есен екскурзии ,есен 2020 екскурзии ,пролет екскурзии ,пролет 2020 екскурзии
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах