Вашата оценка

Израел и Йордания - Едно пътешествие през вековете

Оферта № Е1042

6 дни / 5 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София – Тел Авив/Яфо – Витлеем – Небо – Мадаба – Петра – Аман – Каср Ал Яхуд/Йерихон – Мъртво Море – Витлеем – Йерусалим – Бен Гурион – София
Цена от: 1798.00 лв
Програма от 6 дни/ 5 нощувки



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Израел


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден Тел Авив-Яфо - Йерусалим - Витлеем

Среща летище София, Терминал 2 в 08:00 часа (задължително 3 часа преди полета), полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Пешеходна разходка в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Заминаване за Витлеем. По пътя - кратка панорамна обиколка на Новия Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

2 ден Витлеем – Йерихон – Небо – Мадаба – Петра

Закуска. Посещение на базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем – най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Преминаване от Израел в Йордания през граничен пункт Аленби. Заминаване за Мадаба. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникална мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясно време могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити руини на манастирска църква от средата на IV век. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Петра.

3 ден Петра – Шобак – Аман

Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в Аман - столицата на Хашемитското кралство Йордания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в Аман.

4 ден Аман – Каср Ал Яхуд – Йерихон - Мъртво море – Витлеем

Закуска. Преминаване от Йордания в Израел през граничен пункт Аленби. Посещение на Каср ал Яхуд – на това място Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Възможност за ритуално потапяне. Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Заминаване за Мъртво море – най-ниската точка в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за плаж. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

5 ден Витлеем – Йерусалим – Витлеем

Закуска. Туристическа програма в Йерусалим: Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Поклонение в храмовия комплекс на Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. Хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

6 ден Тел Авив - Яфо- София

Ранна закуска. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 07:15 ч. Пристигане на летище София около 10:00 ч.


Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Двама възрастни и трети на допънително легло
20.09.2019 г. 1798 лв. 2078 лв. 1698 лв.
08.11.2019 г. 1798 лв. 2078 лв. 1698 лв.
29.11.2019 г. 1798 лв. 2078 лв. 1698 лв.
06.12.2019 г. 1798 лв. 2078 лв. 1698 лв.
 

 Акценти на програмата:
  • Джераш (перлата на гръко-римския Декаполис)
  • Небо (Моисей и неговият поглед към Обетованата земя)
  • Петра (едно от седемте нови чудеса на света)
  • Вади Муса (Долината на Моисей)
  • Аман (столицата на Хашемитско кралство Йордания)
  • Касар ал Яхуд (място на Кръщението Христово)
  • Мъртво море (време за плаж и релакс)
  • Витлеем (църквата Рождество Христово)
  • Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
  • Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно)
 
Условия за записване:
  • копие от международен паспорт
  • депозит от 500 лева на човек   
  • доплащане – 1 месец преди датата на заминаване

Необходими документи:
  • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
  • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел
 
Срокове за анулации и неустойки:
- от деня следващ деня на подписване на договора до 60 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 100 лв
- между 59-ия и 31-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
- между 30-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 75% от стойността на екскурзията;
- при по-малко от 15 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 

ДЕТАЙЛИ НА ПОЛЕТА С Ел Ал:
за дата 06.12.2019г
№ на полет Ден   излита   каца
LY 552 петък София 12:15  Тел Авив 14:50 ч.
LY 551 сряда Тел Авив 08:00  София              10:50 ч.
 
 
 
Допълнителна информация:
·         Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
·         застраховка „ Отмяна на пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63г.
·         Офертата важи при минимум 25 туриста
·         При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
  • посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
  • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
  • Авиокомпанията запазва правото да промоени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно.
Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв.!
Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта www.alohatravel.bg

 
25/03
вижте още
  • самолетен билет София-Тел Авив-София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж
  • летищни такси
  • 5 нощувки със закуски и вечери: 1 в Аман (хотел Rojina 3 * //www.rojinahotel.com/ или подобен); 1 в Петра (хотел La Maison 3* //www.lamaisonhotel.com.jo/home.html или подобен); 3 във Витлеем, (хотел Paradise Bethlehem 3* //www.paradisebethlehem.com/index.html или подобен)
  • екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания
  • луксозен автобус
  • всички трансфери по програмата
  • входна такса за Петра
  • всички екскурзии по програмата
  • входни такси за обектите по програмата
  • сертфикат за хаджийство
  • водач на групата от България
  • медицинска застраховка асистънс- Модиал Асистанс – 10 000 евро
  • саунд система със слушалки по време на туровете
  • такса обслужване - 30 долара общо на турист за шофьорите и за местните ескурзоводи (заплащат се задължително на място)
  • разходи от личен характер
  • допълнителни мероприятия предлагани от местните екскурзоводи на място
  • застраховка „Отмяна на пътуване“.
  • Нощен тур на Йерусалим – 25 USD
Етикети
екскурзия израел ,екскурзия йордания ,екскурзия до израел ,екскурзия до йордание ,йордания ,израел ,майски празници в израел ,самолетна програма ,самолетна екскурзия ,екскурзии със самолет ,самолетни екскурзии ,самолетна екскурзия до израел и йордания ,екскурзия йерусалим ,екскурзия витлее ,йерусалим ,витлеем ,екскурзия аман ,аман ,мъртво море ,тел авив ,екскурзия тел авив ,екскурзия петра ,екскурзия джераш ,екскурзия небо ,петра ,джераш ,небо ,каср ал яхуд ,кръщението на исус ,по стъпките на исус ,божи гроб ,свети места ,изгодни оферти ,оферти за екскурзии ,супер оферта ,интересна оферта ,топ оферти за екскурзии ,екзотични екскурзии ,oferti za ekskurzii ,izgodni oferti ,hubavi oferti ,top oferti za ekskurzii ,super oferta ,maiski praznici ,majski praznici w izrael ,ekskurziq do izrael i jordania ,izrael ,iordaniq ,jerusalim ,vitleem ,man ,djerash ,petra ,nebo ,murtvo more ,madaba ,predlojenie za ekskurzia ,samoletna ekskurzii ,ekskurzii sus samolet ,ekskurziq sus samolet do izrael ,ekskurziq sus samolet do iordaniq ,aloha travel ,алоха травел ,септемврийски празници
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах