Вашата оценка

Чартърен речен круиз по Рейн - Швейцария, Франция, Германия и Холандия, ранни записвания до 20.02.2020 г.

Оферта № Е1082

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Кораб
Базел - Страсбург - Хайделберг – Майнц - Рюдесхайм – Кобленц - Кьолн - Амстердам
Цена от: 1775.00 лв
Чартърен речен круиз през Германия, Франция и Швейцария . с кораб CRUCEBELLE



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Германия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден Базел

Настаняване на круизния кораб след 16.00 ч.

2 ден Базел

Днес сме в Базел до 19.00 ч. и ви предлагаме да се включите в екскурзия из историческия център. Ще видим градския пейзаж, съчетал в себе си сгради от 15 век и съвременни здания, дело на известни архитекти. След автобусната обиколка ще прекосим пеша стария град чак до кметството, катедралата и пазарния площад. Връщане на борда за обяд. После ще имате свободно време. Може да се върнете в града за шопинг и не пропускайте да опитате от топящия се в устата швейцарски шоколад, който се предлага в множеството малки магазинчета, с различни пълнежи и аромати. Отплаваме в 19.00 ч. и на борда ни очаква коктейл и вечеря за добре дошли

3 ден Страсбург

Пристигане в Страсбург около 08.00 ч. и престой до 23.30 ч. Сутринта ни очаква екскурзия из града, която ще ви завладее напълно. Особено впечатляващ е старинният район с канали и покрити мостове, наречен „Малката Франция“. Тук се е запазила традиционната архитектура, характерна за Елзас. Ще видим и перлата на европейската готика - катедралата Нотр Дам, най-високата сграда в Средновековна Европа. Старият град е включен в листата на ЮНЕСКО, а в новата част ще видим Съвета на Европа, Европейския парламент, Съда за правата на човека. Може да се върнете на борда за обяд или да останете в града и да опитате прочутата елзаска кухня, а после да се впуснете в шопинг или да се разходите с лодка из каналите на стария град.

4 ден Манхайм / Хайделберг – Майнц

Тази сутрин ще бъдем в Манхайм от 8.00 до 13.30 ч. Може да се разходите из града или да се включите в екскурзия до университетския Хайделберг. Разположен само на 20 км. от Манхайм, Хайделберг често е наричан столица на Романтизма, защото през 19 век в него са творили Гьоте и Шуман. Ще посетим замъка над Хайделберг, един от най-старите в Германия. Дострояван през различни епохи, той е носител и на различни архитектурни стилове – немски Барок, Готика и Ренесанс. В миналото в него се е намирала и първата аптека в света, на чието място днес има малък музей, където могат да се видят средновековни хирургически инструменти, аптекарски везни и други интересни предмети. Ще видим огромната винена бъчва в мазето, слънчевия часовник със зодиакални знаци и различни скулптури от епохата на възраждането. След това ще може да се разходим из старата част на Хайделберг, която впечатлява с красиви исторически сгради, църкви, площади, както и с най-стария университет в Германия от 14 век. Връщане на борда за обяд и отплаване за Майнц, където ще пристигнем около 17.30 ч. Организирана е пешеходна обиколка, по време на която ще видим Стария град с неговата средновековна катедрала, патрицианските къщи, тесните павирани улички и красиви площади, отразяващи вълнуващата му история. На техния фон днес контрастират модерната сграда на кметството, дело на датския архитект Аре Якобсен, построена през 1971 г., и търговския център Am Brand. Някога столица на римската провинция Германия, Майнц е запазил сгради, които напомнят славното му минало. Тук през 15 век Йоханен Гутенберг създава първата печатна преса, с което променя историята завинаги. Корабът ни ще нощува в Майнц.

5 ден Рюдесхайм – Кобленц

След кратък сутрешен круиз ще се отзовем в Рюдесхайм, където ще останем от 8.00 до 12.00 ч. Градчето се намира в един от известните винени райони на страната, като винената традиция тук е започната още от римляните. Центърът е запазил къщи от Средновековието, а главната 144 метра дълга улица „Дроселгасе“ е магнит за посетителите с множеството барове и таверни. Пъстрото немско градче посреща над 3 милиона гости всяка година. По време на обяда ни на борда ще се наслаждаваме на красивата панорама, докато пристигнем в Кобленц в 16.00 ч. Кобленц е един от най-старите градове в Германия, създаден от римляните преди 2000 г., и красиво разположен при сливането на реките Рейн и Мозел. В дългата си история, той често е бил цел на чужди завоеватели, оставили тук своя отпечатък. Пешеходната разходка из старинните романтични улички ще ни срещне с едни от най-старите църкви в Германия, запазените търговски къщи, сградата на кметството от 17 век. После ще имате свободно време, отплаваме в 21.00 ч.

6 ден Кьолн

Днес сме в Кьолн от 8.00 до 18.00 ч. Може да се разходите сами из града или да се включите в екскурзия из историческия център, където се намират средновековната сграда на Кметството, останки от римския период на Колония Агрипенсис, красиви романски църкви, както и известната Кьолнска катедрала, строена в период от 600 г. Ще научим и историята на дома, в който се създава прочутата Кьолнска вода или О`де колон. Отплавайки за Холандия на борда ще бъде организирна прощална капитанска вечеря.

7 ден Амстердам

Около 11.00 ч. ще пристигнем в последната точка на нашия маршрут. Амстердам е градът с най-големия исторически център в Европа. При прокопаването на каналите, през времето на Златния му век през 17 век, са се създали над 90 малки острова, свързани с мостове. По време на разходката ще видим красиво декорираните къщи, принадлежали някога на богати граждани и търговци. Разположени край каналите и наклонили се през времето, днес закачливо ги наричат Танцуващите къщи. Ще спрем на главния площад Дам и няма да пропуснем и цветния пазар. След обяд ще имаме свободно време в града. Ако пък искате на видите повече от Холандия изберете екскурзията ни до Заансе Сханс и Волендам. Заансе Сханс е музей под открито небе, в който има над 30 къщи от 16-17 век, в които са представени различни старинни занаяти. Ще видите как се прави прочутото холандско сирене, как са се строили някога къщите и как са функционирали старите мелници, които днес са символ на страната. После ще се разходим из живописното рибарско градче Волендам, където може да опитате пресни скариди, змиорка или херинга. Колоритни са и местните жители, които често се разхождат облечени в техните традиционни костюми.

8 ден Амстердам

След закуска освобождаване на кораба.


Цени за резервации до 20.02.2020 г.:
Палуби В двойна каюта Единична каюта
Основна с прозорец 1775 лв. 3145 лв.
Средна отпред с прозорец 1875 лв. 3245 лв.
Средна с френски прозорец 2135 лв. 3635 лв.
Горна с френски прозорец 2265 лв. 3765 лв.
 
Цените на круиза са базирани на настоящите цени на горивата и пристанищните такси. При промяна може да се начисли горивна такса, за която ще бъдете информирани не по-късно от 20  дни преди началото на круиза.

Резервации:
Резервации се приемат с авансово плащане от 30%.
Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.
 
Условия:
Цената е валидна при минимум 60 пълно платили.
Клиентът може да се настани на кораба в първия ден на круиза след 16.00 ч.
Освобождаването на кораба в Амстердам в последния ден е в 09.00 ч.
При метеорологични проблеми е възможна промяна в местата и часовете на спиране на кораба.
Дата за потвърждаване на круиза 14.03.2020 г.
Необходими документи: валидна лична карта или валиден задграничен паспорт.
Ваксинации: по дестинацията не са необходими ваксинации.
Часовете на пристигане и отпътуване са примерни. Възможни са промени.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица № 03700100001730
Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗАД Мондиал.

Круизен кораб Crucebelle
Корабът е основно реновиран през 2018 г.
Гостите ще се чувстват комфортно в новите каюти, ресторант, панорамен бар, слънчева тераса с шезлонги.
 
Каютите на основна палуба са с площ от 11 м2 с прозорци, които не се отварят и 2 разделени легла, от които едното може да стане канапе през деня, а другото да се сгъне в стената.
Каютите в предната част на средна палуба  са с панорамен прозорец, който се отваря.
В предната част на средна палуба има само 1 кабина с по-голяма площ и има двойна легло и канапе,  което може да се ползва като трето легло.
Каютите на средна и горна палуба са с площ от 14 м2, с големи френски прозорци, които се отварят и предоставят прекрасна гледка.
Всички каюти имат климатик, сателитна ТВ, сешоар, сейф, телефон, баня и тоалетна.
 
Информацията за кораба е валидна към 29.06.2019 г., възможни са промени.


24/12
вижте още
  • 7 нощувки в двойна каюта;
  • 7 закуски, 6 обяда, 7 вечери;
  • Следобедно кафе със сладки или вечерен снек;
  • Чай и кафе на самообслужване от 07.00 ч. до вечеря;
  • Коктейл за добре дошли;
  • Капитанска вечеря;
  • Пристанищни такси;
  • Жива музика в бара;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
  • Тур мениджър по време на круиза на български език.
  • Самолетен билет и двупосочен трансфер /оферират се при потвърждаване на групата/;
  • Допълнителни екскурзии, заявяват се и се заплащат от България,
  • Напитки и интернет;
  • Слушалки по време на екскурзиите – 10 лв;
  • Бакшиши към персонала – препоръчителна сума 7 евро на човек, на ден, заплащат се на място
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г. – 12 лв.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах