Екскурзия до Верона, Пиза, Флоренция и Венеция

Оферта № Е1422

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
ВЕРОНА– ПИЗА– ФЛОРЕНЦИЯ– ВЕНЕЦИЯ
Цена от: 645.00 лв
Италия 2020ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Допълнителна информация
1 ден

07.40ч.- Отпътуване от София за Бергамо/Милано. По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив. 08.40ч.- Пристигане в Бергамо/ Милано. Отпътуване за романтичната Верона, известна благодарение на Шекспир като “града на Ромео и Жулиета“. Туристическата ни програма ще започне от обширния площад “Бра”, обкръжен от монументалните дворци на Палацо де ла Гран Гвардия на Доменико Куртони, неокласическия Палацо Барбиери и Арена ди Верона - паметника, който е прославил Верона и с който градът с основание се гордее. Издигнат е в началото на I-ви век от бетон и веронски камък, който придава особен колорит на монумента. Днес това е несравнимо място за значителни спектакли, лирически опери и е една от големите и вълнуващи открити сцени в света. По елегантната улица „Мацини“, ще достигнем до живописния площад “Ербе” и до „Салона на Верона“- „Пиаца дей Сеньори“. Тук е внушителния Комунален дворец с високата 87 м Кула на Ламберти, Двореца на Капитана, изящната Лоджия дел Консильо и двореца на фамилия Скалигиери. До малката църква „Санта Мария Антика“ са Арките на Скалигиери в типична веронска готика. Няма да пропуснем Къщата на Жулиета с нейната статуя в двора и прословутия балкон, за да спазим поверията, които носят късмет и щастие в любовта. Отпътуване и разглеждане на Пиза- Площада на чудесата /“Пиаца ди Мераколи“/съхранил до наши дни четири забележителни постройки: Катедралата, впечатляваща с произведения, в които са заложени едни от най-ранните тенденции на Проторенесанса; Баптистерията, издигната през 13-ти век, като най-внушителна по размери в света; Закритото гробище „Кампосанто“ с галерии от уникални фрески и прах, смесен със земя донесена от кръстоносците от хълма на Голгота в Ерусалим; и, безспорно, най-популярното от четирите чудеса на площада - Наклонената кула – един от най- интересните обекти в туристическия регистър на Европа.Отпътуване за Монтекатини. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуване и разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света.Тук едни от най- бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Ще продължим до квартала на Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване и разглеждане на Венеция – градът на лагуната, на гондолите, на каналите и мостовете – градът на всички мечти. Отплаване с кораб от пристанището Пунта Сабиони до историческия център, за да се потопим в една красота,запазена от столетия. Великолепният архитектурен ансамбъл на площад “Сан Марко”впечатлява с тържествените здания на Старата и Новата Прокурации,с високата 98,6 м Камбанария,с Библиотеката на Сансовино, с Часовниковата кула . Най-представителните сгради безпорно са Двореца на дожите и базиликата “Сан Марко”, възпяващи славната история на Венецианската Република. Ще се разходим по тесните улички ,малки площадчета,старинни мостове,за да достигнем до моста “Риалто”, от чиято внушителна белокаменна арка се открива великолепна гледка към Канале Гранде. Нощувка.

4 ден

Закуска. 09.15ч.- Отпътуване от Милано за София. 12.15ч.- Пристигане в София. По желание трансфер от летище София за туристите от Хасково и Пловдив.

вижте още
 • 3 нощувки със закуски в хотели;
 • Самолетен билет София-Милано-София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 45 евро *
 • Багаж до 10кг./ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 70 лв.; *
 • Регистриран багаж до 20кг.– 100 лв; *
 • Трансфер от летище София до Хасково-60лв.; *
 • Кораб във Венеция – 20 евро; *
 • Градска такса – заплаща се на рецепция. **
Дата Възрастен в
двойна/ тройна стая
Възрастен в
единична стая
Дете до 12 г.
с двама възрастни
30.04.2020 645лв. 795лв. 595лв.
 

Корабче във Венеция, трансфер и багажа се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи.

*Горепосочените цени за входни такси, включват и допълнителни разходи, и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват ПО ЖЕЛАНИЕ на потребителите срещу допълнително заплащане,  заявяват се и се заплащат при сключването на договора за туристически  пакет, и се провеждат при минимум  20 туристи.

При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.


**В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите–пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.


Турове:
 
Корабче до Венеция и обратно - ИТАЛИЯ, Венеция
Цена за възрастен: 39.00 BGN
Цена за дете: 39.00 BGN
Качване на корабче директно от Пунта Сабиони до “Сан Марко”.
Цената включва: Билет за кораба, Резервация, Пристанищни такси
Цената не включва: Разходи от личен характер
 
Посещение на галерия Уфици - ИТАЛИЯ, Флоренция

Разглеждане Уфици с професионален екскурзовод, който ще ви запознае с подробности за произведения на изкуството на известни творци като Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело. Административната сграда, превърната в забележителна галерия от Медичите, днес предоставя на обикновения човек достъп до най-невероятните "съкровища" на творческия свят. Последната представителка на фамилията Медичи – Ана Мария, оставя завещание, в което дава следните инструцкии „нито една от картините, статуите, бижутата, книгите и други ценности на Медичите да не бъдат изнасяни извън столицата или територията на херцогството, а да бъдат достъпни за местните и за любопитството на чужденците“. Така съкровищата на Медичите и тяхното културно наследство остават завинаги във Флоренция и всеки човек има възможността да се докосне до това велико изкуство.
Цената включва
    Екскурзоводски услуги на български език
    Входна такса
    Резервация
Цената не включва
    Разходи от личен характер
 
 
 Хотели:
Hotel Massimo DAzeglio или подобен - ИТАЛИЯ, Монтекатини Терме
Hotel Best Western Continental, San Dona di Piave или подобен - ИТАЛИЯ, Венеция
Hotel Verri или подобен - ИТАЛИЯ, Милано
Необходими документи: Валидна лична карта или международен паспорт.
Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт / или може и с лични карти, ако имат такива / и ако пътуват с 1 родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация от не пътуващия родител - оригинал + 1 копие. За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

47/01
Етикети
екскурзия до италия ,екскурзия италия ,екскурзии до италия ,екскурзии италия ,самолетни екскурзии ,екскурзии със самолет ,самолетна екксурзия до италия ,екскурзии с самолет италия ,венеция ,верона ,флоренция ,пиза ,наклонената кула пиза ,наклонената кула ,терасата на жулиета ,къщата на жулиета ,моста на въздишките ,изгодни оферти ,изгодни екскурзии ,предложения за екскурзии ,супер оферта ,топ оферти ,топ оферти италия ,кратка екскурзия до италия ,кратка екскурзия италия ,екскурзии 2020 ,екскурзии есен 2020 ,корабче до венеция ,разходка с корабче венеция ,ekskurziq do italiq ,ekskurziq italiq ,ekskurzii italiq ,ekskurzii do italiq ,eksurzia italia ,ekskurzii italiq ,piza ,florencia ,venecia ,verona ,florenciq ,veneciq ,italiq ,italia ,kratka ekskurziq do italiq ,italiq kratki ekskurzii ,samoletni ekskurzii ,ekskurzii sas samolet do italiq ,ekskurzii sas samolet ,samoletni ekskurzii do italiq ,ekskurzii 2020 ,ekskurzii oktomvri 2020 ,ekskurzii esen 2020 ,oferti za ekskurzii ,oferti za ekskruzii italiq ,oferti italiq ,izgodni oferti ,izgodni ekskurzii ,super oferta ,top oferti ,top oferti za ekskurzii ,top oferti italiq ,mosta na vuzdishkite ,razhodka s korabche veneciq ,naklonenata kula ,naklonenata kula v piza ,terasata na julieta ,kashtata na julieta ,aloha travel
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах