Вашата оценка

Кападокия – Ексклузивен тур из земята на феномените чартърен полет от Варна, ранни записвания до 19.08.2019г.

Оферта № Е1428

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
Анталия – Коня – Кападокия - Сиде – Каймаклъ - Учхисар - Анталия
Цена от: 649.00 лв
Есен 2019



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Турция


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Сборен час на Летище Варна. Излитане в 13:30 с полет Варна – Анталия с Bulgarian Air Charter. Около 15:00 пристигане на летище Анталия. Трансфер до хотелa. Настаняване – в периода от пристигане в хотела до настаняване, туристите могат да се възползват от всички услуги, включени в концепцията на хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден Кападокия

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна екскурзия до Анталия ( заплаща се допълнително). Връщане в хотела. Вечеря.Нощувка.

3 ден Кападокия

Закуска. Отпътуваме от хотела за Кония(260км.), което е бившата столица на империята на Селджуките. Пристигане около 12:30 за обяд в Кония. Следва посещение на мавзолея на Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад Руми Мевлана. Това е едно от най-светите места в този район. Философът Руми е основател на суфическия орден на въртящите се дервиши, които чрез медитация и молитви се учат, как да станат „приятели на Бога“. Следобяд отпътуваме за Капаокия(260 км.), като по пътя ще видим Султанските Кервансераи – Постройки,които са на приблизително 40 км разстояние и са служели за място за отдих и почивка на пътник на камила. . Пристигаме в хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

4 ден Сиде – Коня (240 км), Коня – Кападокия (220 км)

Рано сутринта(около 04:30) по желание: полет с балон и посрещане на изгрева. Връщане в хотела за закуска. Днешният ден е посветен изцяло на забележителностите на Кападокия. Започваме с долината Зелве, известна по Долината на на Приказните комини или Доллината на Монасите. Името идва от множеството колий, издълбани във варовиковите скали. Овен килий, ще видим много останки ит църкви, манастири и дори гълубарници, които са изваняни в камъка. Продължаваме към Гьореме – Музея на открито, който е религиозен комплекс, състоящ се от най-малко 10 църкви.. Ще посетим техните останки, строени преди над 1 хилядолетие. В комплекса ще се запознаем с Кападокия в своя разцвет на изкуството. Най- паметните са църквата Св. Варвара, църквата Св. Бразил, църква с Ябълката и Змийската Църква. След това продължаваме към Аванос за обяд и свободно време. Продължаваме с посещение на традиционна грънчарска работилница, където ще видим и научим как се правят тези изящни глиенни съдове. Отпътуване за хотела. Вечерта ( по желание, срещу допълнително заппащане ) Турска вечер, с включена шоу програма и напитка. Вечеря. Нощувка.

5 ден Кападокия

Закуска. След като опознахме красотите на Кападокия над земята, този ден ще изследваме подземниен град, по-конкретно Каймаклъ. Разпростира се на около 100 тунела и се състои от 5 нива, като ние ще разгледаме 4 от тях. Места за живеене, църкви, кухни, складови помещения – всичко това под земята. Продължаваме към Долината на Гълъбите – панорамна обиколка и време за снимки. Самото име на доината идва от хилядите гълъби ,които живеят по дупките в скалите. След като сме наравили уникалните снимки отпътуваме за Юргюп (12 км.) , където ще имаме време за обяд и почивка. Посещаваме „Вълшебните комини “ на Кападокия – Много интересни скални образувания, формирани от действащи вулкани преди 15 милиона години. След още една красива панорамна обиколка ще посетим и традиционна занаятчийница за килими. Отпътуване за хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден Кападокия – Сиде (460 км)

Закуска. Освобождаваме хотела и отпътуваме за Учхисар. Това градче е най-високата точка в Кападокия. Гордо на хълма се извисява замъкът Учхисар. Множество скални помещения, църкив и стълби , изваяни в скалите от византийско време ще се разкрит пред очите ни. След посещение на самия замък ще имаме свободно време за обяд и снимки. Поемаме на път към Анталия. Пристагане и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна екскрузия по желание: Аспендос и Перге. Сутринта опътуваме към Аспендос – историята на този град датира от цяло хилядолетие пр.н.е. Аспендос достига своя пик около 500 години пр.н.е , когато е бил център а търговията с масла, вълна и сол. Това, коетo ще ни изуми е 96-метровият Амфитеатър, който е много добре запазен. Чистият обем ще ни остави без думи. Ще видим и останки от ревни базилики, римски акведукти и много други уникални постройки. Продължаваме към Перге. Неъмнено пътуването ни дотук се е оправдало – градът е археологически обект и е бил един от главните градове на Памфилия. Този Акропол е датиран още от бронзовата епоха. Дом на известния математик Аполоний Пегски. Уникален конраст на този акропол прави мoдерното село Муртана на Суриджик Соу. Следобяд отпътуваме за хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден

Закуска. Tрансфер за полет Анталия – Варна с Bulgarian Air Charter.


Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база закуска и вечеря, с включени летищни такси, по ранни записвания до 31.07.2019г.
Дати Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1-во дете 2 - 11,99
настанено с 2-ма възрастни
24.09-01.10 928 649 1128 958 928 649 682 562
01.10-08.10 818 649 1054 954 818 649 668 562
08.10-15.10 818 649 1054 954 818 649 668 562
15.10-22.10 818 649 1054 954 818 649 668 562
 
Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.
 
Полетно разписание – в местни времена:

Варна
Превозвач: Bulgarian Air Charter

Варна – Анталия –13:30 – 15:00

Анталия – Варна – 21:10 – 22:40

*Полетното разписание подлежи на предпотвърждение
 
Забележки:
  1. Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомапнията, както и часовете на полетите
  2. Минимален брой за провеждане на програмата 40 човека на дата.
  3. Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.
  4. Всички екскурзии се осъществяват с екскурзовод на български език или с превод на български език;
  5. Моля, да имате предвид,че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.
 
Туроператорът има удостоверение за регистрация РКК-01-6102 (издаден на 04.06.2009 г.), ЕИК 160035715, адрес на управление гр. Пловдив, ул Райко Даскалов 53, ет.2 офис 25 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Минимален брой за осъществяване на автобусните екскурзии 20 човека.
Препоръчваме предварителното заяваване на допълнителни екскурзии.
 
Целодневна екскрузия до Анталия
Цена: 75 лева за възрастен/ 43 лева за дете от 02-11,99 г.

Екскурзията започва с посещение на водопадите Дюден, които се извисяват на 20 метра над водните басейни и са един от символите на града на града. Продължаваме към стари кавартал на Анталия, където ще вървим по малките улички и ще разгледаме римски, селджуикски и османски руини, останали опреди хилади години. Продължаваме към пристанището на Анталия покрай малките магазинчета и ще видим Портата на Адриан – наречена така на римския импертор, който е посетил Анталия около 130 година. След обяд продължаваме към модерния град за покупка на сувении. Трансфер до хотела.
Цената включва: трансфер, обяд, екскурзоводско обслужване и входни такси по време на тура.
Цената не включва: разходи от личен характер.
 
Сутрешен полет с балон
Цена: 420 лева на човек

Ранно ставане преди изгрев и трансфер до площадките за отлитане. Това несъмнено е едно най-незабравимите изживявания, които Кпадокия може да предложи. Стотици балони се реят в небето по изгрев слънце, невероятни пейзажи се разкриват, а снимките, направени от балона са уникални. Полетът трае около 40-50 минути и може да достигне до 3000 метра надморска височина.
Цената включва: трансфер, билет за балона.
Цената не включва: разходи от личен характер.

Настаняване:
Hotel Kral - Special Category //www.hotelkral.com/hakkimizda.html
Местоположение
Хотел Kral се намира на 600 метра от центъра на град Юргюп, в историческия регион Кападокия. В непосредствена близост е градският пазар, Музеят на открито в Гьореме е едва на 8 км., а летище Кападокия „Невшехир“ е на 50 минути път с кола.
Хотел
Хотел Kral е построен в много специален архитектурен дизайн, приличащ на замък, изцяло изграден от местни камъни. Хотелът е сертифициран от Министерството на туризма като хотел ,,специален клас‘‘.
На разположение на гостите има: Ресторант, Дискотека, Лоби бар, Интернет кафе, Тераса с изглед към целия град Юргюп, Паркинг
Стаи
Хотелът разполага с 32 стаи, с невероятен интериор и оборудвани с всичко необходимо за вашият незабравим престой . Всички стаи разполагат с: Централна система за отопление, Телевизор, Мини бар, Телефон, Сейф, Wi-Fi, Самостоятелна баня, Сешоар, 

Bone club sunset hotel 5* https://clubbonesunset.com
Местоположение
Хотел Bone club sunset се намира в Чолакли, една от най-популярните дестинации в Анталия, на 550 метра от морето, на 11 километра от центъра на Сиде, на 55 километра от летище Анталия и на 60 километра от центъра на Анталия.
Хотел
Хотелът предлага спокойни и забавни летни спомени в прекрасната атмосфера на Сиде, комфортно настаняване, забавление и много повече! За максимален комфорт, за гостите на хотела има: Пясъчен плаж, Открит басейн с 3 пързалки, Детски басейн, СПА център, Турска баня, Козметичен салон, Основен ресторант с открита тераса, А-ла-карт ресторант (предварителна резервация), Бар край басейна, Бар на плажа, дартс, Плажен волейбол, Тенис на маса, Мини клуб, Детска площадка
Стаи
Хотелът предлага стандартни и семейни стаи, модерно обзаведени за да предоставят максимален комфорт. Удобствата в стаите включват: Самостоятелна баня, Мини бар, Телевизор със сателитни канали, Безплатен WiFi


13/08
вижте още
  • Самолетен билет до Анталия с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
  • Летищни такси;
  • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
  • 4 нощувки на база закуска и вечеря в Side Su Hotel 4* или подобен в Анталия;
  • 3 нощувки на база закуска и вечеря в хотел Burcu Kaya 4* или подобен в Кападокия;
  • Траспорт с луксозен климатизиран автобус;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
  • Представител на туроператора .
  • Лични разходи;
  • Доплащане за премиум пакет за кастаняване: хотел Bone Club Sunset 5* или пдобен в Алания и Kral Hotel 4* или пдобен в Кападокия – 120 лева за възрастен/60 лева за дете 02-11.99г.
  • Доплащане за обяди в Кападокия – 80 лева за възрастен/40 лева за дете 02 – 11.99г.
  • Допълнителна екскурзия до Аспендос и Перге - 120 лева за възрастен/60 лева за дете 02 – 11.99г.
  • Полудневна екскурзия до Анталия - 75 лева за възрастен/43 лева за дете 02 – 11.99г
  • Турска Вечер - 75 лева за възрастен/43 лева за дете 02 – 11.99г
  • Полет с балон над Кападокия – 420 лева на човек.
  • Застраховка отмяна на пътуване със ЗАД „Алианц“.
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах