Вашата оценка

Оман - Оазисът на Арабския свят

Оферта № Е1433

8 дни / 6 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София - Истанбул - Мускат - Сур - Пясъците на Уахиби - Низва - Мускат - Истанбул - София
Цена от: 3302.00 лв
Родината на Синдбад Мореплавателя



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Оман


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден София - Истанбул - Мускат

Полет от София с Турски авиолинии в 16.00ч. Пристигане в Истанбул в 18.30ч., кратък престой и полет в 19:55ч за Мускат.

2 ден Мускат

Пристигане в Мускат в 01.45ч. местно време. Посрещане от представител на фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел Majan Continental Hotel 4* или подобен. Нощувка. Закуска. В 10.00 часа се отправяме на полудневна обиколка на Мускат. Започваме с пазарите за риба и зеленчуци в Мутрах, където ще имате възможност да се потопите в традиционната за арабския свят атмосфера. Следва сука Мутрах - най-големият закрит пазар в Оман, който ще ви посрещне с феерия от цветове и аромати. Тук се предлагат разнообразни стоки и особено типични за Оман сувенири като тамян, Омански ханджари и красиви сребърни занаятчийски изделия, шалове от пашмина и др. Следващата ни спирка е музеят Баит ал Зубаир – превърнат в музей на оманското културно наследство през 1998. Тук са изложени археологически находки, традиционни национални дрехи и бижута, както и стари картини отпреди Ренесанса. От тук ще продължим към двореца на султана и издигащите се от двете му страни крепости Мирани и Джалали, построени от португалците през 16-ти век. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

3 ден Мускат - Сур

Закуска. След закуска потегляме от хотела и първото ни посещение ще бъде Голямата Джамия – храмът се издига величествено със своята сложна, но изчистена архитектура. Посещението на тази забележителност е задължително за всеки турист, посетил Мускат (отворена всеки ден за посетители, между 08.00-11.00 часа, с изключение на петък и по време на празници). След това продължаваме пътуването си към Сур, старото африканско пристанище, където типичните за Оман лодки „доу” са се правели с голи ръце. Пътят до Сур е живописен и красив. Ще спрем за снимки при Бимах – интересно природно образование и живописно чудо. След това продължаваме към Вади Шаб. Ако смятате, че райските оазиси с вода, палми и друга растителност в пустините са само мит или мираж, то ние ще ви покажем, че всъщност съществуват такива! Оазисът Вади Шаб е истински рай на земята - има голямо езерце и бананови плантации, растителност, живописни скалисти пътеки. Долината Вади Шаб е една от най-известните и популярни туристически атракции на Оман и е едно от най-красивите места в страната! Продължаваме по крайбрежния път към Сур (предполагаемият дом на Синбад Мореплавателя). Ще посетим малка корабостроителница за „доу“, където и днес се строят традиционни дървени кораби. Най- красивият пример за „доу“ е историческият "Fatah Al Kair", който е част от голямата морска история на страната. Пристигане и настаняване в Sur Plaza Hotel 3*. Вечеря и нощувка.

4 ден Сур - Пясъците на Уахиба

Закуска. След закуска напускаме хотела и се отправяме по крайбрежният път към Ja’alan Bani Bu Ali, където ще спрем за снимки при джамията Аl Hamouda, тя е най-старата и най-красивата и по рода си със своите 52 купола. След това ще отпътуваме към вълнуващите "Златни пясъци" на пустинята Уахиба. Трансферът до и от лагера ще бъде с джипове 4WD. Пясъците на Уахиба се простират върху площ с дължина от около 200 км и широчина близо 100 км, преминават от юг от източните Хаджари и стигат до Арабско море. Това е традиционният дом на бедуините, хора със здрав дух, които знаят как да оцелеят в условията на суровата пустиня. Пътуването до лагера е вълнуващо и изпълнено с адреналин пътешествие. Пресичайки много пясъчни дюни достигаме до лагера 1000 nights и след формалностите по настаняването ще имате възможност да наблюдавате невероятния залез. Вечерята ще бъде под открито небе. Нощувка.

5 ден Пясъците на Уахиба - Низва

Закуска. След закуска се отправяме към Бахла, където са открити най-древните останки от цивилизация в Оман. Тук се намира огромнoто укрепление Бахла, което е включено в списъка на ЮНЕСКО за Световното културно и природно наследство. За Бахла са характерни сградите от глина, а днес населението тук се занимава главно с изработването на керамика. Бахла се счита за столица на грънчарсвото в Оман. Продължаваме към Джабрин, където ще посетим известната крепост. Крепостта съдържа лабиринт от стаи с боядисани тавани, внушителни кули, дворове, подземия, тайни входове, фалшиви подове, скрити ъгли, тунели и маршрути за евакуация. От Джабрин ще отпътуваме за Низва. Ще се разходим из града, който е оживен център на занаяти, а пазарът за сребро е най-добрият в Оман. Чувствайте се свободни да се смесите с тълпата и се оставете атмосферата на Оман да ви омагьоса. Низва е известен със своите сребърни бижута. Ще спрем за снимки при голямата кръгла крепост. Настаняване в Golden Tulip Nizwa 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

6 ден Низва - Мускат

Закуска. След ранната закуска ще се отправим към пазара за животни в Низва. Той се провежда всеки петък сутрин между 7 и 9ч. Пазарът събира много хора от околните села и планински местности, които идват да продават най-вече кози. Това се е превърнало в зрелищно седмично събитие, където стотици хора продават и купуват кози, говеда и други животни и си заслужава да бъде видяно. Пазарът се намира под сянката на високи палмови дървета близо до главния сук. Това е място, където можете да се потопите в някои от най- оригиналните стари традиции в Оман. Отправяме се към Ал Хамра, където, качвайки се на джипове, ще посетим древното селище Мисфат ал Абрейн (Misfat Al Abrein), разположено на 1000 м. н.в Докато се разхождате из това красиво село, където времето е спряло, ще бъдете пленени от приятелското отношение на хората. Под сянката на лимоновите дървета, малките улички се извиват нагоре към накацалите по склона къщи, приличащи на изсечени в скалата пещери, със спираловидни стълби, водещи до красиви скални тераси. Продължаваме към Биркат ал Мауз (Birkat Al Mouz), разположен в оазис в подножието на планината Джебел Акхдар. Това е едно от най-известните селища в Оман, със своите руини на традиционни стари къщи, разположени сред голяма бананова плантация. Тук можете да видите добре запазената стара напоителна система Falaj, която е включена като световно наследство на ЮНЕСКО. В късния следобед се отправяме към Мускат. Настаняване в Ramee Guestline Hotel 4*. Вечеря. Нощувка

7 ден Мускат

Закуска. Свободен ден за разходки и последни покупки от Оман. Късно освобождаване на хотела, след което вечеря и трансфер към летището в Мускат.

8 ден Мускат - Истанбул - София

В 02.40ч. полет от Мускат за Истанбул. Кацане в Истанбул в 07:20ч. и полет за София в 08:35ч. Пристигане в София в 08:50ч.


Дата

На човек в
двойна стая

Единична стая

Трети възрастен
на допълнително легло

02.12 – 09.12.18

3302 лв

3775 лв

2676 лв

 

 Начин на плащане:

При резервация се внася депозит в размер на 600 евро или 1173 лв;
доплащане 40 дни преди пътуването.

 

Срокове за анулации и неустойки:

  • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
  • От 59 работни дни до 40 дни – 600 евро или 1173 лв
  •   От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването


Полетно разписание:

TK1032 02 Декември София 16:00 Истанбул 18:30 

TK 774 02 Декември Истанбул 19:55 Мускат 01:45 ( на следващия ден ) 

TK 775 09 Декември Мускат 02:40 Истанбул 07:20

TK1027 09 Декември Истанбул 08:35 София 08:50 

 

Допълнителна информация:

  • Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,65 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 40 дни преди пътуването
  • Офертата важи при минимум 15 туристи.

 

Необходими документи за издаване на туристическа виза за Оман:

Международен паспорт и копие на паспорта от страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане

Такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 140 лева на човек

 

Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации


17/12

вижте още
  • Самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул – Мускат – Истанбул – София с летищни такси
  • 6 нощувки със закуски и вечери в подбрани хотели 3* и 4* - 3н. в Мускат (Majan Continental Hotel или подобен), 1 н. в Сур (Sur Plaza Hotel 3* или подобен ) , 1 в Пустинята Уахиба (1000 nights camp или подобен), 1н. в Низва (Golden Tulip Nizwa 4*) или подобен
  • Всички трансфери с климатизиран транспорт
  • Входни такси за обектите по програмата
  • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
  • Медицинска застраховка асистанс с покритие 10 000 евро на човек в ЗАД Армеец
  • Водач който ще придружава групата през цялото време при минимум 15 участника
  • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро/59 лв, заплащат се предварително в България.
  • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
  • Такса за издаване на виза за еднократно влизане в страната – 140 лева на човек
  • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах