Вашата оценка

Сицилия Палитра от красота - ТОП ОФЕРТА

Оферта № Е1437

5 дни / 4 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София - Катания - София
Цена от: 590.00 лв
Екскурзия в Сицилия



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Италия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Полет от София – Катания. Панорамна офиколка за Катания – включена в цената. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка

2 ден

Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Сиракузаи Ното.

3 ден

Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Етна и Таормина.

4 ден

Свободно време за плаж и забавления или полудневна екскурзия по желание: Савока

5 ден

Закуска. Трансфер до летището за полет Катания – София.


Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, с включени летищни такси.  СУПЕР ПРОМО – офертата е валидна само за нови резервации направени от 26.07 до 15.08 или до изчерпване на промоционални места. 
Дата Човек в двойна/
тройна стая
Единична стая 1-во дете 2 – 11,99г.
30.09-04.10 590 890 580
 

Резервации:
Депозит 350 лв при резервация
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa
 
Полетно разписание

Bulgarian air Charter: София – Катания: 14:30 / 15:20

Wizz air: Катания  –  София : 21:55 / 00:35

  
Забележки
Минимален брой за провеждане на програмата 40 човека.
Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.

Екскурзии

Eтна и Таормина (целодневна екскурзия)
50 евро /25 евро (деца 2 – 11,99 г.)

Отпътуване от хотела рано сутрин, след закуска.
Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м.Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери „Силвестри”, които са били активни 1986 г., да си купите сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, да опитате мед от Дзаферана или ракията „Огъня на Етна”.  По желание може да се стигне до „Кулата на Философа” в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия). /Заплаща се на място допълнително/.
Билет за въжения лифт и джипове – 63 евро/ 41 евро (4 – 12г)
Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро).
Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност да посетите гръцкият театър от 3 в. пр. хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, да разгледате останките от римския одеон, да разгледате Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад „IX Април”, където се намира и известният „Вундербар” –  любимо място на Лиз Тейлър, площад  „Дуомо”, любимо място на Оскар Уайлд.  Там е фонтана „Четирите фонтана” с кентавърка, който е символ на града.
Също така има богат избор на прекрасни сладодедаджийници (Джелатерии), кафета и магазини за мода и сувенири.
Вход за гръцкия театър в Таормина – 10 евро
Посочените входове са актуални към 17.10.2017г., възможни са промени!

Връщане в хотела за вечеря.
 
Сиракуза и Ното (целодневна екскурзия)
50 евро / 25 евро (деца 2 – 11,99 г.)

Отпътуване от хотела сутринта след закуска.
Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието. Някога описана от Цицерон като "най-великия гръцки град и най-красивия от всички". Това е и родното място на Архимед. Посещение с местен екскурзовод на историческия център, о-в Ортиджа, под закрилата на Юнеско. Пешеходната туристическа програма  започва от храма на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от 6 в. пр. хр., площад Архимед, площадът „Ил Дуомо” с прекрасната катедрала и църквата „Света Лучия”, където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо „Погребението на Света Лучия”. Обиколката завършва при извора на Аретуза, където ще научите легендата за вечната любов.
Свободно време с възможност за разходка с лодка около острова или до морските пещери, посещение на музея на Архимед или музея „Белломо” или разходка в пристанищната крепост на Сиракуза Кастело-Маниаче от 13 в.
В ранния следобед се отправяме към Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу на барока, включено в листата на Юнеско. Туристическа програма с местен екскурзовод по централната улица, от двете страни на която са разположени църквите с манастирите, Катедралата, Палацо Николачи с най-красивите барокови балкони на света.
Свободно време с възможност

Савока (полудневна екскурзия)
25 евро / 15 евро (деца 2 – 11,99 г.)

Отпътуване рано сутринта за Савока, старомоден, харизматичен и недокоснат от цивилизацията. Савока е място, вдъхновило Франсис Форд Копола за създаването на част от киношедьовъра „Кръстникът“. Разходка в скромното, земеделско и недокоснато от модерния свят градче, където ще видите църквата „Свети Михайл”, както и главната църква на града посветена на Възнесение на Света Дева Мария. Можете да опитате оригинална гранита от лимон в легендарния бар Вители, където Майкъл Корлеоне моли бащата на своята ненагледна Аполония за ръката й.
Чувство на емоция ви завладява и в местната църква Санта Лучия, където се венчават Майкъл и Аполония. В свободното време имате възможност да посетите и Катакомбите в Манастира на Капуцините.
 
История и шопинг в подножието на Етна – Катания (полудневна екскурзия)
включена в цената 

Пешеходна разходка в центъра на Катания: Катедралата; Фонтанът със слона, символ на града; рибния пазар; улица „Етна” , главната търговска улица на града и др. Центъра на Катания е в бароков стил и е под закрилата на ЮНЕСКО, като част от световното културно наследство. Тук има безброй останки от гръцки и римски времена, както и множество барокови църкви и сгради. Не пропускайте и символа на Катания, емблематичния паметник Фонтана на слона, комична статуя от черна лава, показваща усмихнат слон, разположен върху бял обелиск. Статуята е на Piazza del’ Duomo. Катания е идеалното място за любителите на пазаруването. Ще можете да се потопите след безброй магазини за сувенири и вкусотии.

Malavoglia Inn Acitrezza 4*  //www.albergoimalavoglia.it/it/index.php
Местоположение
Фантастичен 4-звезден комплекс е разположен в сърцето на Ачитеца, само на няколко крачки от плажа. Неговото местоположе до прави изключително подходящо, за тези които желаят да посетят чудесните забележителности за Сицилия, само част от които са: Катания, Етна, Таормина, Сигакуза и Ното.
Хотелът
Благодарение на разнообразието от налични хотелски услуги и познатата и приветлива атмосфера, хотел Malavoglia Inn 4* е силно предпочитан.
В Malavoglia Inn 4* можете да се насладите на великолепните атракциони за водни спортове в региона, включително школи за гмуркане, разходки с лодка и риболов. Като алтернатива можете да предпочетете екскурзия до планината Етна, за да се насладите на зашеметяващата природна красота.
В хотела:

  • Частен басейн
  • паркинг
  • Конферентна зала
  • Бар & ресторант
  • Посещения и екскурзии
  • Уроци по гмуркане
  • Велосипеди под наем
 
Стандартни стаи:
Хотел Malavoglia Inn 4* разполага с 49 стаи, оборудвани с.
  • Самостоятелна баня
  • сешоар
  • Климатик
  • телевизия
  • Wi-Fi (включено)
  • Рум сервиз
  • Сейф
  • Директен телефон
  • Балкон или тераса (почти във всички стаи)

13/07

 
вижте още
  • Самолетен билет до Катания
  • Регистриран 15 кг багаж и 7 кг ръчен багаж с размери 20 х 50 х 25 см.
  • Летищни такси
  • 4 нощувки със закуски в хотел Malavoglia Inn Acitrezza 4*, или подобен
  • Трансфер летище – хотел – летище
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс, с ДЗИ
  • Представител на туроператора с български език за целия престой
  • Общинска такса – 7 евро за целия престой. Заплаща се на рецепция и се определя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
  • Допълнителни екскурзии
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах