Вашата оценка

НОВА ГОДИНА В МАРОКО - Великолепието на Имперските градове

Оферта № Е1442

6 дни / 5 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София - Фес – Казабланка – Маракеш – Рабат – *Градините на Мажорел - София
Цена от: 1484.00 лв
Нова година 2020



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Мароко


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден София- Фес

Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Мароко. Кацане на летището в град Фес. Разглеждане на очарователния Фес – музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Късния следобед се настаняваме в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден Фес – Рабат – Маракеш

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща: Кулата Хасан ,незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба Кралския дворец – разглеждане отвън. Късният след обяд потегляне за Маракеш. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Маракеш – Градините на Мажорел

Закуска, а след нея ще посветим целия ни ден на меката на запада- Маракеш. Още в началото на деня и със сутрешната свежест ще започне нашият Обзорен тур на Маракеш включващ: джамията Кутубия – отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. ВАЖНО: Входа за двореца Бахия се заплаща допълнително при желание в размер на 8 евро на човек. Цената е към дата 14.11.2018 г. Възможност за допълнителни екскурзии: Посещение на градините Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел, оставил в наследство и за спомен неописуемо красивите градини. Вечеря. Новогодишна вечеря /по желание/. Нощувка.

4 ден Маракеш – Казабланка

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Казабланка. Разглеждане на Казабланка - туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разходка по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, посещение на величествената джамия на Hassan II, преминаване с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. Важно: посещението на джамията Хасан II е по желание и срещу допълнително заплащане в размер на 12 евро на човек Настаняване в хотела в Казабланка. Вечеря. Нощувка.

5 ден Казабланка – Шефшеуен – Фес

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за най-синият град в Мароко - Шефшауен - Името Chef Chaouen идва от формата на планинските върхове над града, които изглеждат като два рога (chaoua) на коза (chef). Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По- интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон. Отпътуване за Фес. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден Фес – София

Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището в за директен чартърен потел Фес- София. Пристигане в България.


Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, с включени летищни такси

ДАТА

29.12 – 03.01

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

Дете 2 – 11,99 г.

Хотели 4*/ 4*+

1484

1678 1464 1444
  

Депозит:

Депозит 350 лв при резервация
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa.

Необходими документи:
−Международен паспорт с валидност 6 месеца преди датата на заминаване
−Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко.
 
Полетно разписание:
София- Фес: излита:9:00 / каца:11:00
Фес- София: излита: 15:00/ каца:21:00
 

НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА И МЕНЮ
ХОТЕЛ ZALAGH

ПРОГРАМА

19:00 pm
Бал с маски + коктейл
20:30 pm
Гала вечеря
+
Международен оркестър
21:00 pm
Музикална група
Rondo Veneziano
21:40 pm
Парижко кабаре
22:30 pm
Шоу с илюзионист
23:10 pm
Африканско маскено шоу
23:30 pm
Томбола+оркестър и танци

Меню
Крем супа с островитянски омари
Лодка / Трей култивирана ципура, парченца авокадо и сьомга със скариди и цитрусови плодове
*Филе от лаврак с хрупкава кожа, кълнове от спанак и лек крем от талиуински шафран
Сорбе от грейпфрут, пълнена мандарина със сладолед
*Филе миньон с дюксел от опушен гъши дроб, гарнирано с букет от зеленчуци и подправки
*Хрупкав мюнстер подправен с кимион
Новогодишни лакомства
Традиционен ментов чай
*напитки в допълнение

*Талиуин – град в Мароко където се произвежда шафран.
*Дюксел – обвивка на месото с различен пълнеж, в случая с гъши дроб.
*Мюнстер – вид кашкавал, пълнен в различни продукти и е изпечен.


 
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма
Туроператорът предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков №59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.
Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061710000224 при ЗД ЛЕВ ИНС АД
  
Забележки
Минимален брой туристи за потвърждаване на екскурзията- 100 човека.
Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
Всички екскурзии се провеждат с лицензиран екскурзовод на място с превод на български език.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
Рабат
Включена в цената

След закуска отпътуване за Рабат, административната столица на Мароко.
Разположен е на крайбрежието на Атлантическия океан, в устието на река Боу Регрег. Рабат има собствено летище и пристанище. Градът е основан през 12 век, а през 17 век е разделен със стена на северна и южна част. Панорамната обиколка на града включва: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.
 
Маракеш  - „Перлата на запада“
Включена в цената

Градът e основан през 11 век - втората имперска столица - удивителен град,  със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички.  Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и градини. Посещение на градините на  Менара с подземните си напоителни канали, на територията, на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около водно огледало, джамията Кутубия-  най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по улучките на сука. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – от  разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.
Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входна такса за Двореца Бахия.
 
Фес
Включена в цената

Най - старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части:Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко; Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Медина, медресето Бу Инания -   построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената във Фес, която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“ която е построена през 859г. като мадраса, е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видим и известният Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по малките улички на медината изпълнени с  хиляди магазинчета и сергии.
 

Шефшауен

Включена в цената

Шефшауен- Синият град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най- впечатляващото е, че градчето е изцяло синьо.

Обиколката включва разходка из медината, минаване през занаятчийски дюкянчета за занаяти, които са характерни само за Шафшауен. Голямата Джамия и посещение на старата касба (възможна е входна такса). Свободно време.

 
Казабланка
Включена в цената

Продължаване към Казабланка. Казабланка се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположен е на брега на Атлантическият океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Градът е известен с 2 имена - Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности: площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II - втората по големина джамия в света след тази в Мека. Обзорна обиколка на Казабланка включва:
Разходка на площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930-та година. Посещение на площада на Обединение нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. Свобдно време на Булевард Де Ла Корниш, автобусна обиколка на квартал Анфа. Посещение на джамията на Хасан II(заплаща се входна такса).
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.
 
Градините на Мажорел
19 евро с включена входна такса
Възможност за посещение на градините на Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Той построява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята, но градината -точно обратното, благодарение на едно голямо име в света на висшата мода - Ив Сен Лоран. Именно на прочутия  дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство.
Цената включва: трансфер от хотела и входна такса

ХОТЕЛИ:
Golden Tulip Tghat 4*, Фес https://www.goldentulip.com/en-us/hotels-morocco
Местоположение
Посетете Мароко и ще откриете ярката красота и и приветлива култура. Разхождайки се из медината ще откриете различни вкусове, ше може да опитате ментов чай, сладки и още много други малки изкушения.
Веригата Golden Tulip предлага 3 *, 4* и 5* хотели в над 50 страни. Всеки от тях комбинира удоволствието от престоя с гостоприемството с приятна атмосфера. Варияция от услуги, оборудвани конферентни зали, ресторанти, СПА центрове
Хотелът: Golden Tulip Thaght , Фес се намира в района на Фес – Булмане. Медината на Фес е на около 2 км от хотела. Гарата е само на около 1 км.
Стаите са оборудвани с: Телевизор със сателитни канали; Баня с вана или душ кабина и сешоар;
В хотела: Външен басейн; Тераса; Wi-Fi в общите части на хотела; Магазини; Ресторант;
 
Suisse hotel 4* , Казабланка //hotelsuisse.ma/?lang1=en
Местоположение: хотел Suisse 4* в Казабланка е с перфектното разположение: само на 10 минути от забележителностите, които трябва непременно да бъдат видяни в Казабланка, а именно Джамията Хасан II. В близост до Morocco Mall. Само на 10 минути от гарата и на няколко минути от медината.
Хотелът: Наскоро реновиран, Suisse хотел е идеалното място да релаксирате. Хотелът разполага с 12 суита и 181 стаи с квадратура от 32 m2, оборудвани с: Удобно легло; Голяма мраморна баня; Тераса в по-голяма част от стаите;
В хотела: Плувен басейн на вторият етаж; Няколко ресторанта между които и снек бар край басейна; Семинарни зали;
Ресторанти: Хотелът разполага с няколко ресторанта с богат избор от храни и напитки
  • Anfa- основен ресторант с модерна обстановка, където на блок маса се сервират закуска и вечеря
  • Catania- Италиянски ресторант, който ще Ви съблазни със своята изключителна обстановка. Предлага богат избор от ястия и специалитети, базирани на автентичността, качеството и свежестта на продуктите.
  • Verriere- пияно бар предлагащ богат избор от напитки и коктейли поднесени на музикален фон
  • Patio- за Вашите бизнес обяди , коктейлни вечери, банкети и гала вечери
 
Le Printemps By Blue Sea 4* https://www.blueseahotels.com/en/hoteles/destinos/marruecos/marrakech/gueliz/blue-sea-hotel-le-printemps
Местоположение: прекрасно местоположение в модерната част на Маракеш, в стилна зона известна като Gueliz.известна със своите бутикови магазини и ресторанти. В близост до площад Jemaa el Fna. Джамията Котубия е само на 10 минути от хотела с кола
Хотелът: Построен през 2014 година с модерен дизайн и централно разположение. Само на няколко минути от таксиметрова спирка
Чудесна възможност да посетите оснновните забележителности в Маракеш.
Хотелът разполага със 114 стаи и суитове , позиционирани в 5 етажната сграда на хотела, стаите разполагат с: Едно или две легла за 1 или двама възрастни с опция за настаняване на двама възрастни с дете; Бюро; Централно климатизирани; Баня със сешоар; Мини бар; Телефон; Сейф срещу допълнително заплащане; Wi-Fi срещу допънително заплащане;
В хотела: TV зона; Външен плувен басейн в традиционен Марокански стил; Тераса, където може да седнете и да похапнете снакс или да изпиете своята напитка; Ресторант на бюфет за закуска и вечеря, предлагащ богата гама от национална и интернационална кухня; Снак бар; Лоби бар с жива музика и вечерни спектакли;

13/09
вижте още
  • Самолетен билет София – Фес – София с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter;
  • Летищни такси;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 5 кг;
  • 2 нощувки със закуски и вечери във Фес в хотел Hotel Golden Tulip Tghat Fez 4* или подобен;
  • 1 нощувки със закуски и вечери в Казабланка в хотел Hotel Suisse Casablanca 4* или подобен;
  • 2 нощувка със закуска и вечеря в Маракеш в хотел Blue Sea le Printemps Marrakech 4* или подобен;
  • Обзорна обиколка на гр. Фес;
  • Обзорна обиколка на гр. Казабланка;
  • Обзорна обиколка на гр. Маракеш;
  • Обзорна обиколка на гр. Рабат;
  • Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ
  • Представител на туроператора с български език за целия престой
  • Новогодишна вечеря: ресторант в хотел Zalagh или подобен с включен транспорт – 98 евро на човек;
  • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
  • Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място при желание;
  • Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса и транспорт;
  • Бакшиш от 10 евро за целия престой, заплащащ се на място.
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • Цените са калкулирани с параметри 650$/ тон и 1 евро = 1.17 долара;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
Етикети
имперски тур ,имперски градове ,имперски тур за нова година ,имперските градове за нова гогина ,почивка в мароко ,екскурзия до мароко ,екскурзия мароко ,почивки мароко ,екскурзия за нова година ,нова година в мароко ,почивка в мароко за нова година ,почивки за нова година ,интересни оферти ,почивки нова година 2020 ,нова година 2020 ,посрещане на нова година 2020 ,екскурзии в чужбина ,екскурзии за нова година в чужбина ,екскурзия в мароко за нова година ,нова година 2020 ,екскурзии за нова година 2020 ,оферти за нова година ,оферти нова година 2020 ,оферти за екскурзии ,оферти за почивки ,оферти мароко ,предложения за нова година ,топ оферти ,топ оферти за нова година ,мароко ,фес ,мекнес ,волубилис ,мулай идрис ,казабланка ,маракеш ,рабат ,градините на мажорел ,самолетни екскурзии ,екскурзии със самолет ,екскурзия със самолет до мароко ,почивки със самолет ,почивка в мароко със самолет ,почивки мароко 2018 ,супер оферта ,топ оферти ,топ оферти мароко ,morocco ,maroko ,fez ,rabat ,casablanca ,fes ,kazablanka ,kasablanka ,marakesh ,volubilis ,ekskurziq do maroko ,ekskurziq maroko ,ekskurzia maroko ,pochivk v maroko ,pochivki maroko ,pochivka maroko ,pochivki maroko 2018 ,oferti maroko ,oferti za maroko ,oferti za ekskurzii ,oferti za pochivki ,oferti za koleda ,predlojeniq za nova godina ,nova godina v maroko ,nova godina 2020 ,nova godina 2020 v dubaj ,ekskurzii za nova godina ,samoletni ekskurzii ,samoletni pochivki ,ekskurzii sus samolet ,pochivki sus samolet ,ekskurziq sus samolet do maroko ,samoletna pochiva maroko ,imperski tur ,imperski gradove ,aloha travel
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах