Вашата оценка

Екскурзия до Северна Италия и Френска ривиера с автобус и самолет - 50 лв. отстъпка за резервации до 15.02

Оферта № Е1449

5 дни / 4 нощувки

Вид транспорт: Комбинирани - самолет и автобус
ЛЮБЛЯНА– ВЕНЕЦИЯ – НИЦА – КАН – АНТИБ – МОНАКО – МОНТЕ КАРЛО – ФЛОРЕНЦИЯ
Цена от: 845.00 лв
Обиколна екскурзия Италия и Франция



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Италия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване в 02.45ч.от стадион “Младост” в гр.Хасково, 04.00ч. от хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, 06.00ч. от паркинга пред стадион "Васил Левски" в гр.София за Словения по маршрут Ниш- Белград-Загреб-Любляна. Столицата на Словения, Любляна е едно прекрасно единство между минало и настояще. Разходката в центъра на този спокоен и уютен град ще започне от Конгресния площад, където са разположени бароковата църква „Св.Троица“, монументалното неоресансово здание на Люблянския университет и Словенската филхармония, приемник на едно от най-старите музикални учреждения в Европа. Ще продължим нашата разходка към друг интересен площад, който носи името на великия словенски поет Прещерн, за да преминем през Тройния мост над река Любляница към Стария град. Тук ще видим сградата на Кметството с изящния фонтан на трите реки-дело на венецианския склуптор Франциско Роба. Обиколката ни ще завърши пред Катедралната църква „Св.Николай“. Нощувка.

2 ден

Закуска Отпътуване за Венеция – градът на лагуната, на гондолите, на каналите и мостовете – градът на всички мечти. Отплаване с кораб от пристанището Пунта Сабиони до историческия център, за да се потопим в една красота,запазена от столетия. Великолепният архитектурен ансамбъл на площад “Сан Марко”впечатлява с тържествените здания на Старата и Новата Прокурации,с високата 98,6 м Камбанария,с Библиотеката на Сансовино, с Часовниковата кула . Най-представителните сгради безпорно са Двореца на дожите и базиликата “Сан Марко”, възпяващи славната история на Венецианската Република.Ще се разходим по тесните улички ,малки площадчета,старинни мостове,за да достигнем до моста “Риалто”, от чиято внушителна белокаменна арка се открива великолепна гледка към Канале Гранде. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Френската Ривиера по магистралата на цветята,откъдето се откриват прекрасни гледки към малките градчета,разположени по протежение на Лигурско море и Морските Алпи. Отпътуване за столицата на Лазурния бряг - Ница. Панорамната обиколка е по крайбрежния булевард “Променад де–з–англе”, който и до днес пази част от духа на „Бел Епок“, когато Ница е притегателен център за висшето европейско общество. Тук е и знаменитият хотел „Негреско“, който е неразривно свързан с възхода на Ница по такъв специфичен начин, че през 1974 г е обявен за паметник, ползващ се от защитата на закона. Градчето, което ще посетим след това, е обгърнато със звездна суета, тъй като през месец май тук се провежда най-престижния европейски кинофестивал – Кан. Разходка по изискания крайбрежен булевард „Кроазет”, Фестивалния дворец и Алеята на славата. Нощувка.

4 ден

Закуска. Отпътуване към Антиб. Едно от емблематичните места на Лазурния бряг, извор на вдъхновение за много творци и артисти в началото на 20 век. Сред тях са писателите Никос Казандзакис, Скот Фицджералд (именно тук той довършва своята творба „Великият Гетсби“ и написва последния си роман „Нежна е нощта“), Жулн Верн, Виктор Юго и др. Много художници избират Антиб за свой дом, запленени от красивите пейзажи и бохемския начин на живот – Пикасо, Моне, Дуфи, Шагал. Разходката ни ще започне от Старото пристанище, през Крепостите на Стария град и ще продължи сред малките средновековни улички на градчето, за да завърши на централния площад с провансалския пазар и музея на Пикосо. Отпътуване за княжество Монако – символ на богатството и лукса. Туристическата програма ще започне от старата част, където е Океанографския музей- един шедьовър на монументалната архитектура. Този уникален музей, на който за дълъг период от време е директор самият световноизвестен естествоизпитател Жан Ив Кусто. Музеят е център на морски научни изследвания, в който можем да се полюбуваме на Аквариума, в който плуват над 4000 риби от всички океани на света. Ще посетим Катедралата, построена от белокаменен мрамор в романо-византийскистил, която освен като църква служи и за съхранение тленните останки на монакските князе. Тук е погребана и легендарната принцеса Грейс Кели. Ще завършим нашата обиколка пред дворцовия площад, където е Двореца на династия Грималди. След това по част от трасето на Формула 1 ще се отправим към най-скъпата част на княжеството– Монте Карло. Тук желаещите могат да опитат късмета си в прочутото Казино, построено 1878 г. от архитект Шарл Гарние. Отпътуване за Монтекатини Терме. Нощувка.

5 ден

Закуска. Отпътуване и разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук едни от най- бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Ще продължим до квартала на Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. Трансфер до летището в Болоня. 21.55ч.-Отпътуване от Болоня за София.

6 ден

00.40ч.- Пристигане на летище София.


Дата Възрастен в двойна/ тройна стая Възрастен в единична стая Дете до 12 г. с двама възрастни
27.04.2020г. 845лв. 795 лв. 1045лв. 795лв.
 
Начин на плащане:
Депизит - 50% от резервацията;
доплащане - 20 дни преди датата на отпътуване.
 

Посещението на „Уфици“, кораб във Венеция, багажа се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум - 20 туристи*.

*Цените включват освен входни такси, също и допълнителни разходи и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват по желание на потребителите срещу допълнително заплащане и се заявяват и заплащат при сключването на договора за туристически  пакет и се провеждат при минимум 20туриста.

 

При по-късно заявяване туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането допълнителна такса в зависимост от разходите за по – късната резервация.

**В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите – пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.


Турове:
Корабче до Венеция и обратно - ИТАЛИЯ, Венеция 
Цена за възрастен: 39.00 BGN
Цена за дете: 39.00 BGN

Качване на корабче директно от Пунта Сабиони до “Сан Марко”.
Цената включва: Билет за кораба; Резервация; Пристанищни такси
Цената не включва: Разходи от личен характер
 
Посещение на галерия Уфици - ИТАЛИЯ, Флоренция 
Цена за възрастен: 88.00 BGN
Цена за дете: 69.00 BGN

Разглеждане Уфици с професионален екскурзовод, който ще ви запознае с подробности за произведения на изкуството на известни творци като Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело. Административната сграда, превърната в забележителна галерия от Медичите, днес предоставя на обикновения човек достъп до най-невероятните "съкровища" на творческия свят. Последната представителка на фамилията Медичи – Ана Мария, оставя завещание, в което дава следните инструцкии „нито една от картините, статуите, бижутата, книгите и други ценности на Медичите да не бъдат изнасяни извън столицата или територията на херцогството, а да бъдат достъпни за местните и за любопитството на чужденците“. Така съкровищата на Медичите и тяхното културно наследство остават завинаги във Флоренция и всеки човек има възможността да се докосне до това велико изкуство.
Цената включва: Екскурзоводски услуги на български език; Входна такса;  Резервация
Цената не включва: Разходи от личен характер

*Посещението в галерия “Уфици”  се заявява предварително, при записване за екскурзията.


Хотели:
Hotel Tabor Sezana или подобен - СЛОВЕНИЯ, Сежана
Hotel Best Western Continental, San Dona di Piave или подобен - ИТАЛИЯ, Венеция
Hotel Balladins Cannes Le Cannet или подобен - ФРАНЦИЯ, Кан
Hotel Montebello или подобен - ИТАЛИЯ, Монтекатини Терме


Необходими документи: 

Валидна лична карта или международен паспорт.
Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт / или може и с лични карти, ако имат такива / и ако пътуват с 1 родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация от не пътуващия родител - оригинал + 1 копие. За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

47/01


 
вижте още
  • 4 нощувки със закуски в хотели;
  • Самолетен билет Болоня-София с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
  • Багаж до 10кг./ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 23 см- 40 лв.;
  • Регистриран багаж до 20кг.– 70 лв;
  • галерия “Уфици” с екскурзовод при минимум 15 туристи – 45 евро; *
  • Кораб във Венеция – 20 евро; *
  • Градска такса – заплаща се на рецепция**.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах