Вашата оценка

Коледа в Паралия Катерини - хотел "Lito" 2*+

Оферта № Е1461

3 дни / 2 нощувки

Вид транспорт: Автобусни
Солун - Олимпийска ривиера - Метеора - Мелник
Цена от: 275.00 лв
2 нощувки с включени закуски и вечери



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Гърция


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване от София в 7.30 ч. от площад „Александър Невски“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 8.00 ч. от автогара „Сердика“, в 9.00 ч. от Дупница, в 9.30 ч. от Благоевград, в 10.30 ч. от Сандански по маршрут Кулата - Солун. Панорамна обиколка в Солун с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Бялата кула - символ на града; църквата „Св. св. Кирил и Методий“; площад „Наварино“ с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта „Ептапиргио“ с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата „Св. Димитър“ - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

2 ден

ВЕСЕЛА КОЛЕДА! Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Метеора - уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос“. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Отпътуване за Паралия Катерини. Вечерта - празнична коледна вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо! Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за България в 10.00 ч. Пристигане в Мелник - най-малкият град в България. Тук са запазени оригинални средновековни къщи заедно с крепостни останки. Градът е прочут с най-големите скалисти пирамиди в България и винарските изби, произвеждащи най-хубавото червено вино в страната. Свободно време. Отпътуване за София. Пристигане в София на площад „Александър Невски“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта.


Настаняване в Хотел "Lito" 2*+

Местоположение: "Lito" 2*+ се намира в курорта Паралия Катерини и е само на 20 м от пясъчния плаж.

В хотела: ресторант, който предлага закуска и вечеря на блок маса. Предлага безплатен Wi-Fi достъп.
В стаите: климатик, телефон, хладилник, сателитна телевизия и собствен санитарен възел.


Доплащане
Настаняване в единична стая + 60 BGN

Допълнителни услуги
Ползване на двойна седалка от един турист -  89 BGN

Отстъпки
ученици и студенти от 6 до 25 години -  5 BGN

Пояснения
  • Място на отпътуване и връщане: Дупница – бензиностанция "OMV"; Благоевград – бензиностанция "Gazprom" на изхода на града; Сандански – бензиностанция "OMV" на изхода на града.
  • За да се реализират допълнителните екскурзии и мероприятия към програмата, е необходимо да ги заявите при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е възможно едва при достигане на необходимия минимум туристи.
  • В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
  • Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.
  • Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
  • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
  • Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

43/07
вижте още
  • транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
  • 2 нощувки със закуски на блок маса в хотел "Lito" 2*+ в Паралия Катерини;
  • 1 вечеря на блок маса (без включени напитки) на Бъдни вечер (24.12) в ресторанта на хотела;
  • 1 празнична вечеря на Коледа (25.12) по меню (салата, основнo ястие с гарнитура, десерт, чаша узо, 1/2 бутилка вино, вода) с бузуки музика на живо в таверна "Yakinthos";
  • панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод;
  • целодневна екскурзия до Метеора;
  • посещение на Мелник;
  • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
  • водач от България.
  • входни такси за Археологическия музей (8 EUR) и Византийския музей (8 EUR) в Солун;
  • входни такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);
  • входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  • градски транспорт;
  • разходи от личен характер;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
  • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!
  • Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!);
Етикети
коледа ,коледа 2019 ,коледа в гърция ,екскурзии в гърция ,екскурзии до гърция ,олимпийската ривиера ,метеора ,солун ,гърция ,оферти за коледа ,оферти коледа в гърция ,оферти за коледа олимпийската ривиера ,оферти за коледа на паралия катерини ,коледа екскурзии с автобус ,коледа 2019 олимпийската ривиера ,коледа в олимпийската ривиера ,екскурзии до олимпийската ривиера ,коледа 2019 паралия катерини ,коледа в паралия катерини ,екскурзии до паралия катерини ,автобусни екскурзии ,автобусни екскурзии в гърция ,автобусни екскурзии за коледа ,коледа с автобус ,коледа 2019 гърция ,екскурзии с автобус гърция ,коледни празници олимпийската ривиера ,коледни празници паралия катерини ,коледни пакети ,коледни предложения ,garcia ,greece ,meteora ,solun ,koleda garcia ,koleda greece ,koleda paralia katerini ,koleda 2019 ,koleda ,olimpiaki akti ,oferti za koleda ,oferti koleda v garcia ,oferi za koleda ,koleda v greece ,koleda v garcia ,koleda v paralia katerini ,koleda 2019 paralia katerini ,koleda paralia katerini 2019 ,avtobusni ekskurzii ,ekskurzii s avtobus ,avtobusni programi koleda ,koleda s avtobus ,aloha travel
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах