Вашата оценка

7 дни Круизно пътешествие до Сицилия с включен полет от София, ранни записвания до 31.10

Оферта № Е1471

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Кораб
София - Рим (Чивитавекия) - Савона - Марсилия - Барселона - Палма де Майорка - о-в Сицилия (Палермо) - Рим (Чивитавекия) - София
Цена от: 995.00 €
7 нощувки на борда на круизния кораб Costa Diadema – най-големият и луксозен кораб от флотилията на COSTA



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Италия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден София - Рим

Илитане от Терминал 2 на летище София в 06:05ч. – каца в Рим (Фиумичино) в 07:10 ч. местно време. Настаняване на ктуизния кораб на брега на гр.Чивитавекия. Потегляне в 19:00.

2 ден Савона

Акустиране на брега на гр. Савона. Престой от 08:00 до 17:00 часа. Савона е малък пристанищен град, разположен на западната италианска ривиера, на 40 км. от Генуа и около 90 км. от Портофино, което го прави удобна изходна точка за екскурзии до там и до други красиви местности наоколо. В голямата си част самият Савона индустриален, но е запазил и много от старата италианска архитектура, крепости, катедрали и старинното си пристанище.

3 ден Марсилия

Акустиране на брега на гр. Марсилия. Престой от 08:00 до 17:00 часа. Марсилия (на френски Marseille) е град в Югоизточна Франция, център на региона Прованс- Алпи- Лазурен бряг и на департамента Буш дю Рон, втори по големина във Франция. Пристанището му е най- голямото пристанище на Франция и на Средиземно море, както и четвърто по големина в Европейския съюз. Градът е основан от гръцки търговци от Фокеа в Мала- Азия през 7 век пр.н.е. Присъединен е към Франция през 1481 г. През 1792 г. градът изпраща 500 доброволци в Париж за да подкрепят Френската революция. Тези марсилци пеят марша на Рейнската армия, който покрай тях става известен като Марсилезата. Това е днес националният химн на Франция. В самия град Марсилия има едно "старо" и едно "ново" пристанище. Но те са сравнително малки и се ползват само от лодки, яхти и малки кораби. Истински модерното търговско пристанище се простира на 70 километра и центърът му е във Фос-сюр-мер, на около 50 километра западно от града. Това е най-голямото пристанище в Средиземноморието.

4 ден Барселона

Акустиране на брега на гр. Барселона. Престой от 09:00 до 19:00 часа. Барселона се намира в Североизточна Испания, столица на автономната област Каталуня и административен център на провинция Барселона. С население от над 1 милион души е вторият по големина град в Испания и единадесети в Европейския Съюз. Градът е домакин на много международни събития, сред които Международните изложения през 1888 и 1929 година и XXV-те летни Олимпийски игри през 1992 година. Барселонското летище е деветото по големина пътническо летище в Европейския съюз. Любим град на милиони туристи, дом на световноизвестни архитектурни творения като катедралата Sagrada Familia и паркът Гюел, и двете дело на творческия гений на Антонио Гауди.

5 ден Палама де Майорка

Акустиране на брега на Палма де Майорка. Престой от 09:00 до 17:00 часа. Палма де Майорка или просто Палма е най-големият град и пристанище на остров Майорка и столица на испанската автономна област Балеарски острови. Намира се на южния бряг на залива Палма. Почти половината от населението на остров Майорка живее в град Палма. Официално, на остров Майорка живеят около 10000 българи. Палма де Майорка е остров на забавления, безкрайни слънчеви плажове и много сангрия. Това е най- зеленият остров в Средиземно море с най–широката плажна ивица. Палма очарова с крайбрежието и старинната си архитектура, романтичните малки улички и цветни “петна” в еврейския квартал, типичните заведения и денонощен купон. Не бива да бъдат пропускани катедралата и езерото пред нея; дворецът Almudaina - древна мавърска крепост, а днес – официална кралска резиденция; старинния квартал Portella; крепостта Castillo de Bellver. А истинският нощен живот най-лесно може да бъде усетен на централния площад, който в почти всички испански градове носи прозаичното име Plaza Mayor.

6 ден В открито море

При по-дълги преходи между два пристанищни града, по време на круизите, има един, а понякога и повече дни в открито море. Всичко, което може да видите около вас е море, само море и нищо друго освен безкрайна морска шир. Това са идеалните дни за развлечения на борда, в които може да опитате басейна, спортните съоражения на кораба или просто да опознаете другите пасажери на по питие в някой от баровете.

7 ден о-в Сицилия (Палермо)

Акустиране на брега на о-в Сицилия (Палермо). Престой от 08:00 до 16:00 часа. Палермо е пристанищен град в Италия разположен в северната част на остров Сицилия. Главен административен център е на едноименната провинция Палермо на област (регион) Сицилия. В Палермо има средновековни паметници с арабски и византийски архитектурни елементи. Романски, готически и барокови дворци и църкви.

8 ден Рим - София

Акустиране не брега на гр. Чивитавекия. Напускане на кораба до 9:00 часа. Излитане от летище Фиумичино в Рим: Излита в 15:20 ч. – каца в София в 18:10 ч. местно време.


Посочените пакетни цени са в ЕВРО на база  пълен пансион на борда на Costa Diadema​.
Категория каюта Цена на възрастнен Цена 1 во дете (0-17.99г.)  Цена 2 ро дете (0-17.99г.) 
Вътрешни каюти - клас Basic - - -
Външни каюти - клас Basic 995 529 529
Каюти с балкон - клас Basic 1185 529 529

Круизен кораб Costa Diadema​ - https://www.costacruise.com/eu/costa_diadema.html

Задължителни допълнителни разходи:

Такса обслужване на борда, съгласно общите условия на круизната компания: 70 € на възрастен за целия круиз и 35 € на дете за целия круиз. Заплаща се директно на круизната компания по време на круизното пътуване.


Ред и начин на плащане:
  • 30% от общата стойност на пътуването са дължими при потвърждение на онлайн заявката за резервация или при сключване на договор за круизен пакет в офис.
  • Остатъкът от сумата се дължи не по-късно от 40 дни преди началната дата на пътуването.

Анулационни срокове:
При прекратяване на круизния пакет, ако не е уговорено друго в договора за круизен пакет, пътуващият дължи такса както следва:
  • при прекратяване на договора не по-късно от 40 (четиридесет) дни преди началната дата на круизния пакет – такса в размер на заплатения депозит по т. 21, но не повече от 30% (тридесет процента) от цената на круизния пакет;
  • при прекратяване на договора от 39 (тридесет и девет) до 15 (петнадесет) дни преди началната дата на круизния пакет – такса в размер на 50% (петдесет процента) от цената на круизния пакет;
  • при прекратяване на договора 14 (четиринадесет) и по-малко от 14 (четиринадесет) дни преди началната дата на круизния пакет – такса в размер на 100% (сто процента) от цената на круизния пакет.

Полети по програмата:
Полет Заминава от Пристига на Излитане Кацане
Wizz Air
W6 4355
Sofia Airport (SOF)
София, България
Rome Fiumicino (FCO)
Rome, Italia
08.02.2019 г. 06:05 ч. 08.02.2019 г.
07:10 ч.
Al Italia
AZ 520
Rome Fiumicino (FCO)
Rome, Italia
Sofia Airport (SOF)
София, България
15.02.2019 г. 15:20 ч. 15.02.2019 г. 18:10 ч.

Допълнителни условия и информация
  • Предлаганата комбинация от туристически услуги представлява туристически пакет по смисъла на Директива (ЕС) 2015/2302.
  • За осъществяване на круизното пътуване е необходимо да се събере минимален брой участници 15 (петнадесет) души. Ако необходимият минимален брой участници не бъде набран, Юзит Калърс ще уведоми пътуващия за това не по-късно от 20 (двадесет) дни преди заминаването и ще възстанови заплатените до момента суми на пътниците в разумен срок;
  • Приблизителен размер на групата – 20 (двадесет) души.
  • По маршрута няма страни с визов режим за българи. Необходимо е да носите валиден международен паспорт, изтичащ след не по-малко от 6 месеца от датата на приключване на пътуването. Чуждестранни граждани, може да проверят визовите изисквания, валидни за техните държави на страниците на техните консулски отдели, външно министерство или съответните служби.
  • Няма изисквания за ваксинации по маршрута.
  • Круизните кораби са съобразени с нуждите на лица с ограничена подвижност. За да бъдат съобразени специфичните нужди на всяко пътуващо лице с ограничена подвижност, те трябва да бъдат ясно комуникирани с туристическия агент. Може да бъде заявена специализирана каюта, съдействие от корабния персонал по време на слизане и качване на кораба и др. Всички общи части на круизните кораби може да бъдат достъпвани с инвалидна количка. Някои от бреговите екскурзии и допълнителните дейности на борда може да не са подходящи за пътуващи лица с ограничена подвижност. Автобусните и самолетни превози по маршрута могат да бъдат некомфортни или неподходящи за лица със силно ограничена подвижност.
  • Официалният език на комуникация, ежедневните бюлетини, обслужването, менютата в ресторантите, указателните табели, бреговите екскурзии и др. на борда на круизните кораби е английският език. Възможно е, но не е гарантирано, нито от страна на превозвача, нито от страна на туроператора или туристическия агент по настоящия договор, да бъдат използвани и други езици като испански, френски, немски, руски или друг, специфичен за конкретната круизна компания и персонал на борда.


23/10
вижте още
  • Двупосочен самолетен билет от София до Рим с директните полети на Wizz Air и Al Italia. 08 февруари 2019 полет W6 4355 от Терминал 2 на летище София: Излита от София в 06:05ч. – каца в Рим (Фиумичино) в 07:10 ч. местно време; 16 февруари 2019 полет AZ 520 от летище Фиумичино в Рим: Излита в 15:20 ч. – каца в София в 18:10 ч. местно време.
  • Двупосочен автобусен транспорт от летището в Рим до пристанището;
  • Включен багаж - 1 куфар до 20 кг на човек + 10 кг ръчен багаж;
  • Настаняване за 7 нощувки в съответния тип каюта на борда на Costa Diadema;
  • Изхранване на пълен пансион на борда (закуска, обяд, вечеря, следобедна закуска, нощен бюфет съгласно програмата на борда);
  • Застраховка "медицински разходи при болест и злополука на туриста" с покритие за спешни медицински разходи при заболяване или инцидент до 15 000 евро;
  • Представител от страна на туроператора;
  • Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба;
  • Ползване на открития и закрития басейн, шезлонги, джакузи и плажни хавлии;
  • Ползване на фитнес центъра (има изисквания за възраст и облекло);
  • Ежедневно почистване на каютите;
  • Пристанищни такси във всички точки от маршрута.
  • Такса обслужване на борда, съгласно общите условия на круизната компания: 70 € на възрастен за целия круиз и 35 € на дете за целия круиз. Заплаща се директно на круизната компания по време на круизното пътуване.
  • Брегови екскурзии в отделните точки от маршрута (може да се резервират в офисите на агенцията или на борда на кораба); Бреговите екскурзии се провеждат на английски език в група от приблизително 20-30 туристи;
  • Напитки, консумирани на борда на кораба в баровете, ресторантите и наличните в каютата, освен наличните напитки от машина в бюфетите на кораба;
  • Услугите на SPA и бизнес центъра; фризьорския салон; фотографското ателие; лекарския кабинет; пране и гладене; казиното; румсървис; тенис на маса и джаги; водна пързалка; интернет центъра;
  • Всякакви услуги с индивидуален характер (СПА, пране, гладене, фризьор, козметик и др.);
  • Храната в специализираните ресторанти на борда;
  • Телекомуникациите и интернет на борда на кораба;
  • По желание може да сключите допълнителна застраховка "Отмяна на пътуването“. Застраховката се сключва в деня на подписване на договора за круизно пътуване само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 15 дни.
Етикети
средиземноморски круиз ,екскурзия с кораб ,корабни екскурзии ,круизи ,круиз средиземноморие ,средиземноморски екскурзии ,екскурзия средиземноморие ,криз италия ,круиз испания ,круиз франция ,рим ,чивитавекия ,савона ,марсилия ,барселона ,палма де майорка ,о-в сицилия ,палермо ,прованс ,круиз от рим ,круизи от рим ,оферти за круизи ,круизни кораби ,круизен кораб costa diadema ,costa diadema ,круизи през 2019 ,круизни екскурзии 2019 ,круизи февруари 2019 ,предложения за февруари 2019 ,февруари 2019 ,екскурзии февруари 2019 ,круизни екскурзии свети валентин 2019 ,круизи свети валентин 2019 ,предложения за свети валентин 2019 ,свети валентин 2019 ,екскурзии свети валентин 2019 ,екскурзии 14 февруари 2019 ,круизни екскурзии 14 февруари 2019 ,круизи 14 февруари 2019 ,предложения за 14 февруари 2019 ,14 февруари 2019 ,екскурзии 14 февруари 2019 ,екскурзии пролет 2019 ,пролет 2019 ,оферти 2019 ,италия ,испания ,франция ,топ оферти ,супер оферта ,sredizemnomorski kruiz ,kruizi ,kruiz do italiq ,kruiz ispaniq ,kruiz franciq ,kruizni korabi ,kruizen korab costa diadema ,oferti za kruizi ,kruizi sredizemnomorie ,barselona ,marsiliq ,marsilia ,rim ,roma ,savona ,palma de maiorka ,maiorka ,mallorka ,sicilia ,sicily ,palermo ,provans ,chivitavekiq ,sredizemnomorski kruiz ,kruiz sredizemnomorie ,sredizemnomorie ,kruiz sveti valnetin ,oferti sveti valentin ,romantichen ktuiz ,kruizni ekskurzii sveti valentin ,predlojenia za sveti valentin ,kruiz 14 fevruari ,oferti 14 fevruari ,kruizni ekskurzii 14 fevruari ,predlojenia za 14 fevruari ,aloha travel
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах