Вашата оценка

НОВА ГОДИНА - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Оферта № Е1477

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София - Москва - Санкт Петербург - Москва - София
Цена от: 2355.00 лв
Нова Година 2019 в Русия



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Русия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

15:50 ч. - отпътуване от летище София с полет на „Bulgaria Air”. 20:05 ч. - кацане на летище Шереметиево. Посрещане от български екскурзовод и трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотела. Нощувка в Москва.

2 ден

Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Москва е столица на Руската Федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва - Кремъл със своите катедрали,манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините, Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка в центъра на Москва с посещение на храм Христос Спасител. Обяд в известния руски ресторант „Булошная“, съществуващ от 1898 г. Обиколка по най-красивите станции на московското метро. По време на обиколката ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Москва.

3 ден

Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на Принц Юри Долгоруки през 1156 г. като дървена крепост. От тогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през 15 век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралният площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“,Благовещенски събор, Катедралата Архангел Михаил и Катедралата на Дванадесетте апостоли. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Посещение на Оръжейната палата. Разходка по Червения площад. Обяд в традиционен руски ресторант „Годунов“. В ресторанта ще се насладите на ястия, приготвени по стари рецепти от руската царска кухня. Отпътуване за Санкт Петербург с бърз влак „Сапсан”. Пътуването с високоскоростния влак Москва-Санкт Петербург продължава около 4 часа. Пристигане и посрещане от екскурзовод на български език. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка в Санкт Петербург.

4 ден

Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на крепостта „Петър и Павел“. Посещение на Музея на водката и дегустация на различни видове водка. Обяд в типичен руски ресторант “Russian Vodka room #1”. Посещение на Исакиевски събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най- впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Можете да се изкачите до върха на катедралата, за да се насладите на една от най- добрите панорамни гледки към града. Без съмнение ще бъдете впечатлени. Завръщане в хотела. Празнична Новогодишна вечеря (с доплащане). Нощувка в Санкт Петербу

5 ден

Късна закуска. Свободен ден. Следобяд по желание – самостоятелна пешеходна разходка в центъра на Санкт Петербург с посещение на Новогодишния базар или самостоятелно посещение на Юсуповски дворец. Строежът на двореца е започнал през 1770 г. Закупен е от Борис Юсупов през 1830г. Въпреки, че фамилията притежавала 57 дворци в цяла Русия, това е единствения, който носи тяхното име. През 1916 г. там е убит Григорий Распутин. След Революцията през 1917г. е даден на училищното настоятелство, а в последствие се превръща в музей с картинна галерия. След Втората Световна Война дворецът на р. Мойка е отворен за посещение. Завръщане в хотела. Нощувка в Санкт Петербург.

6 ден

Закуска. Отпътуване за Павловск, където ви очаква незабравимо снежно приключение – разходка с шейни „Руска Тройка“, дегустация на блини с червен хайвер и водка. Посещение на двореца в Павловск. Завръщане в Санкт Петербург. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най- забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на Руската кралска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експонати, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Завръщане в хотела. Нощувка в Санкт Петербург.

7 ден

Закуска. Посещение на Eкатерининския дворец в гр. Пушкин /бивш Царско село/. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна Война. Обяд в традиционен руски ресторант „Подворие“, наричан „Най- руският ресторант в Русия“. Любимо място на жителите на гр. Пушкин и Санкт Петербург. Завръщане в хотела. Нощувка в Санкт Петербург.

8 ден

Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с бърз влак „Сапсан” в 07.00 ч. Пристигане и посрещане от екскурзовод на български език. Посещение на пазара „Измайлово”. Това е един от десетта най-атрактивни пазари в света. Преди отпътуване за България ще имате възможност за последни покупки - от най-обикновени сувенири до най-модерните технически средства – тук ще намерите всичко - бижута, антикварни стоки, предмети от руския бит. Освен това ще се насладите и на атмосферата на това място, посещавано от московчани и туристи от цял свят. Трансфер до Летище Шереметиево за полет до София в 20.55 ч. Кацане в София в 23.05 ч.


Цени на човек в лв според настаняването:

КАТЕГОРИЯ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 4 ЗВЕЗДИ
цена на възрастен в двойна стая 2355 лв.
цена на човек в индивидуална стая 2688 лв.
цена на трети възрастен в стая 2288 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни 2205 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен 2255 лв.



Продължителност на полетите:

София – Москва – около 2 ч. и 50 мин.
Москва – София – около 2 ч. и 55 мин.

Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.


Необходими документи за издаване на руска виза:

  • Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи,  който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата;
  • Формуляр попълнен и подписан лично от заявителя;
  • Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru;
  • Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

Забележка: При евентуална промяна на цената на визата, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.


Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните пакети и 50% от стойността на самолетните пакети, и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 15 дни преди обявената начална дата на отпътуване.


Такса прекратяване:

  • ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 14 до 10 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 9 до 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 3 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.


Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: 30 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Местна валута: Руска рубла.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.



10/11

вижте още
  • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – МОСКВА – СОФИЯ С „BULGARIA AIR”;
  • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ И РЪЧЕН ДО 8 КГ.;
  • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
  • 2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3*** ИЛИ 4**** В МОСКВА;
  • 5 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4*** В САНКТ ПЕТЕРБУРГ;
  • 4 ОБЯДА В ТИПИЧНИ РУСКИ РЕСТОРАНТИ;
  • РАЗХОДКА С ШЕЙНИ „РУСКА ТРОЙКА“ И ДЕГУСТАЦИЯ НА БЛИНИ С ЧЕРВЕН ХАЙВЕР И ВОДКА;
  • БИЛЕТ ЗА ВЛАК „САПСАН” /2-РА КЛАСА/ ПО МАРШРУТ МОСКВА-САНКТ ПЕТЕРБУРГ-МОСКВА;
  • ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ПО МАРШРУТА;
  • ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПО ПРОГРАМАТА;
  • ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ;
  • ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА ПО ВРЕМЕ НА ПЪТУВАНЕТО;
  • ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА РУСКА ВИЗА В РАЗМЕР НА 120 ЛЕВА;
  • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 16 ЛВ. НА ЧОВЕК ЗА ЦЕЛИЯ ПРЕСТОЙ.
  • ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ (ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ЩЕ БЪДАТ НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ В НАЧАЛОТО НА НОЕМВРИ.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах