Вашата оценка

Екскурзия Скандинавия и фиордите - ранни записвания до 03.03.2020

Оферта № Е1481

8 дни / 6 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
БЕРГЕН – „СОГНЕФИОРД“– „НЕРОУФИОРД”– ОСЛО– СТОКХОЛМ – ГЬОТЕБОРГ– КОПЕНХАГЕН – ЗАМЪКА „КРОНБОРГ
Цена от: 1795.00 лв
Скандинавски столици и фьорди



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Скандинавия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден 16.08.2020

06.55ч. Отпътуване от летище София за Амстердам/по желание трансфер до София за туристите от Пловдив и Хасково/.09.00ч.- Пристигане на летище Амстердам. 12.00ч. Отпътуване от летище Амстердам за Берген. 13.40ч.-Пристигане в Берген. Разглеждане на Берген – старата столица на Норвегия и в момента едно от главните им пристанища. Сгушен между няколко фиорда, градът вепчатлява с природата си, със стария град, в който калдъръмените улички, уединените занаятчийски ателиета, музеите, заведенията и галериите очароват всеки турист. Той е бил един от най-значимите центрове на Ханзата, в наши дни международен център на корабоплаването, морския туризъм и риболова. Маркетинг-етикетът на Берген е "Портата към фиордите" и на всичките му пристанища през лятото ежечасно пристигат кораби, които през лятото увеличават населението на града до 3-4 пъти от реалния му размер. В свободното си време ще можете да се влеете в рибния пазар, който е оживен, крещящ, весел, наситен с атмосфера, той е място, където можете да опитате китово месо и салами от дивеч. Нощувка.

2 ден 17.08.2020

Закуска /сух пакет/. 07.00ч. Отпътуване с автобус от Берген за Вос, за тези, които ще пътуват с железницата и от Берген за Флам, за тези, които ще пътуват с автобус през целия маршрут. Екскурзии за деня срещу допълнително заплащане*: Разходка с Фламсбан /най-приказната железница/: Отпътува се с влак от Вос до Мирдал и от Мирдал ще продължим с най-старата железница – Фламсбан /"погалете" сетивата си с малко предистория в снимки/ през множество тунели до градчето Флам. Железницата, която Ви среща с невъзможни за описание гледки, приказни пейзажи и зашеметяваща природа. Круиз по фиордите: От градчето Флам, корабът ще започне своето пътуване, плавайки през идиличния Aurlandsfjord, който приток на Согнефиорд и е също в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Освен това лодката продължава през тесния Nærøyfjord, преди да пристигне в Гудванген, най-вътрешната част на Nærøyfjord. Пътуването отнема около два часа в една посока и през тези два незабравими часа, имаме възможност да се насладим на изключително живописен маршрут и безумно красива природа, стръмни планини, спиращи дъха водопади, незабравими синьо-зелени пейзажи и непотворими гледки. Посещение на най-известната панорама с гледка към фиордите: Разходка с автобусче до най-известната в света панорамна площадка с неописуема гледка към Aurlandsfjord - наречена Stegastein. Незаменима екскурзия с поглед към прекрасни забележителности, която всеки посетител на Флам трябва да изживее. Отпътува се с малък автобус от Flåm през Aurland до изключителната и зрелищна гледна точка Stegastein. Тази структура, която излиза на 30 метра от склона на планината, на 650 метра над фиорда, предлага несравнима панорама. По-невероятна гледка към фиорда, планините и околния пейзаж, човек трудно може да си представи, затова трябва да ѝ се наслади. Гледка, която ще ви спре дъха и е перфектно място за запомнящи се снимки от Вашата почивка. Stegastein е една от най-фотографираните гледки в региона. Всички допълнителни екскурзии като фериботния круиз и железницата по планините и фиордите на Норвегия ще ви зашемети с най-дивите и непокътнати места в Европа, впечатляващи пейзажи от водопади, стръмни скали, покрити със сняг върхове, ще видите как живеят норвежците в провинцията, един от друг по-високи безброй водопади, реки, езера. Отпътуване с нощувка по пътя към Осло. Нощувка.

3 ден 18.08.2020

Закуска.Отпътуване и разглеждане на Осло– невероятно специфичен и специален град – колкото разпилян, толкова и компактен, много зелен, а строителството не спира да кипи, с богата история и традиции, а един от най-модерните градове в Европа. Заради огромната му площ, разглеждането на норвежката столица ще бъде с автобус и пеша. Ще започнем от музейната част, където ще имате възможност да видите затворени в сгради плавателни съоръжения, от кораба Фрам, през сала на Тор Хейердал и дори и най-старите кораби и лодки, с които викингите са бродили из фиордите. След това ще се насочим към парка на Густав Вигеланд – най- странният и любим скулптор на норвежците. Паркът Vigeland е най-големият парк в света на един единствен творец, в него са подбрани емблематичните му творби около 200 на брой, и самото доксоване до парка ви дава усещането като сблъсъка с операта – или ще се влюбите от пръв поглед, или повече никога няма да искате да чуете за него. След което ще се спуснем към центъра на града, колкото и разтегливо да е това понятие, към Кралският дворец, Националният театър, Катедралата и гарата, по-класически сгради, които са прелюдия като външност и строителство към една от най-модерните и впечатляващи опери в света. Нощувка.

4 ден 19.08.2020

Закуска. Отпътуване и пешеходна разходка в Стокхолм- ще усетите забързания урбанистичен „пулс“ на града как живее хармонично със спокойствието и тишината. Стокхолм е не само столица на Швеция, но и най- големият град в Скандинавия – град на контрасти, в който различни стилове музика, мода, и технологии се раждат, иновации биват създавани, които се разпространяват в световен мащаб. Многообразен, либерален, и толерантен към различията, град, в който има съвършена смесица от контрастни елементи, живеещи в непринуденост и хармония. Градът е изключително красив, зелен и изпълнен с толкова много забележителности, че няма да разочарова никой любител на пътуванията, както казват „град за всеки един“. Гамла Стан или Стария град е мястото, което ще ви върне назад във времето. Тук разходките из малките улички са празник за душата, вкусната храна и популярните забележителности като Стокхолмската катедрала, Нобеловия музей, църквата Ридархолм, Кралския дворец, малките тесни каменни улички със сгради в топла охра и златисто, придават на Гамла Стан уникална атмосфера. Нощувка.

5 ден 20.08.2020

Закуска. Туристическа програма в Стокхолм. Разходката до „тихият и спокоен оазис“ Юргорден ще ви изненада изключително приятно, защото там са концентрирани много от забележителностите на Стокхолм, кралските градини и нестандартни музеи като Музей „Васа”, Музея на „АББА”, Нордическия музей. Отпътуване за Гьотеборг. Нощувка.

6 ден 21.08.2020

Закуска. Разглеждане на Гьотеборг– Площадът на Густаф Адолф със статуята на самия Густаф Адолф II, с изключително интересната сграда на Кметството, след това се отправяме към Пристанището, Казиното и бившите имения на богатите нидерландци и германци, към Операта на Гьотеборг, която показва любовта и топлото отношение на северните народи към оперното изкуство, Главния булевард на града, Кралския мост, Театъра. Продължаваме към нидерланския квартал с известния Рибен пазар/“Фескекорка“/, следва разходка до Университета и до площада със статуята на Посейдон, на който се намират Градския театър, Концертната зала, Музеят на кукления театър и Музеят на изкуството „Констмюзеет“. От там всеки може да се впусне и да опознае един свой Гьотеборг – ваш е избора дали ще да хапнете по една говежда пържола или хамбургер по главната улица, дали ще отидете до Увеселителния парк Лизеберг, дали ще влезете в галериите, или просто ще се разходите в обширния парк Кунгспаркен, който се простира по цялата главна улица. Отпътуване за Копенхаген. Разглеждане на Копенхаген– едно от най-интересните места, които ще бъдат посетени са официалните кралски резиденции, разположени в бившия кралски парк „Амалиенсборг“, и кралските приемни, които се намират в един от най- впечатляващите дворци на севера – „Кристиансборг“, чиято кула се извисява над равния Копенхаген, заедно с тази на Кметството и цветните кулички на парка „Тиволи“. Паркът „Тиволи“ е известен поради факта, че това е мястото, което вдъхновило Уолт Дисни да направи своят изключителен увеселителен парк. Ще видим символът на града – Малката Русалка, и също толкова впечатляващите статуи на Гефион със своите синове, на Ханс Кристиан Андерсен, ще разгледаме и втората най-дълга пешеходна улица в света “Строгет”, по която ще имате възможност да се разходите в свободното си време. Нощувка.

7 ден 22.08.2020

Закуска. Свободно време в Копенхаген или по- желание посещение на замъка “Кронборг”, известен като Замъка на Хамлет, един от най-красивите ренесансови замъци в северната част на Европа. Кронборг ще ви впечатли със семплотата си, с произведенията на изкуството, с оригиналността на архитектурния си план, както и със склуптурата на Олгер Датски. Това, което олицетворява Крал Артур за англичаните, въплъщава и Олгер Датски за датчаните, чиято статуя може да се види в подземието на Кронборг. Големият викинг, който стои търпеливо в подземията на двореца , за когото легендата разказва, че ще спи там, докато един ден, когато кралство Дания е отново в беда ще се събуди за да спаси нацията. Трансфер до летището. 21.20ч.– Отпътуване от летище Копенхаген за София.

8 ден 23.08.2020

00.45ч. Пристигане на летище София /по желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково/.


 

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

1895лв. 

1795 лв. 

2495лв.

1845лв.

 
 
Отстъпка:РАННО ЗАПИСВАНЕ до 03.03.2020 или до изчерпване на промоционалните места

Допълнителни екскурзии:
Разглеждане на замъка “Кронборг“ - ДАНИЯ, Замъка Кронборг
Замъка “Кронборг“, известен като Замъка на Хамлет, е един от най-красивите и ренесансови замъци в северна Европа. Заобиколен е целият с ров, пълен с вода, извисяващ се над град Хелсингьор. Ще посетим замъка, залите, прекрасния параклис, където се осъществява мечтата на младоженците за сватбените церемонии, пищната рицарска зала и случайно може да попадем и на спектакъл на Хамлет.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: екскурзоводски услуги на български език; пешеходна разходка; трансфер до забележителностите
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Разходи от личен характер

Цена за възрастен:  79.00 BGN
Цена за дете: 79.00 BGN

Круиз до Аурландфиорд /приток на Согнефиорд/ и Нероуфиорд - НОРВЕГИЯ, Нероуфиорд

От градчето Флам, корабът ще започне своето пътуване, плавайки през идиличния Aurlandsfjord /приток на Согнефиорд/, който също в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Освен това лодката продължава през тесния Nærøyfjord, преди да пристигне в Гудванген, най-вътрешната част на Nærøyfjord. Пътуването отнема около два часа в една посока и през тези два незабравими часа, имаме възможност да се насладим на изключително живописен маршрут и безумно красива природа, стръмни планини, спиращи дъха водопади, незабравими синьо-зелени пейзажи и непотворими гледки.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: автобусен транспорт; круизен ферибот
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Разходи от личен характер

Цена за възрастен: 147.00 BGN
Цена за дете:  127.00 BGN


Разходка до най-впечатляващата панорамна гледка към фиордите - НОРВЕГИЯ, Согнефиорд
Незаменима екскурзия с поглед към прекрасни забележителности, която всеки посетител на Флам трябва да изживее. Отпътува се с малък автобус от Flåm през Aurland до изключителната и зрелищна гледна точка Stegastein. Тази структура, която излиза на 30 метра от склона на планината, на 650 метра над фиорда, предлага несравнима панорама.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: транспорт; входна таска за панорамната площадка
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Разходи от личен характер

Цена за възрастен: 99.00 BGN
Цена за дете: 89.00 BGN


Железница от Вос през Мирдал до Флам
Железопътната линия Flåm е описана като едно от най-красивите пътувания с влак в света и е една от водещите туристически атракции в Норвегия. Влакът се движи от високите планини на гара Myrdal до края на Aurlandsfjord, приток на Согнефьорд. Пътуването представя най-добрите аспекти на зашеметяващата природа на Западна Норвеги, безумно красива природа, стръмни планини, спиращи дъха водопади, незабравими синьо-зелени пейзажи и непотворими гледки.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: билет за влака от Вос до Мирдал; билет за железница отБерген до Аурладнфиорд /Флам/ 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Разходи от личен характер

Цена: 137.00 BGN

Екскурзията до фиордите, железницата, панорамна площадка, замъка „Кронборг“, багажа и трансфера до летище се заявяват , при записване за екскурзията и заплащат предварително, и се провеждат при минимум 20 туристи.
*Цените включват освен входни такси, също и допълнителни разходи и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.
Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват по желание на потребителите срещу допълнително заплащане и се заявяват и заплащат при сключването на договора за туристически  пакет и се провеждат при минимум 20 туриста.
При по-късно заявяване туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането допълнителна такса в зависимост от разходите за по – късната резервация.
**В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите – пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.

Условия за записване: 
-
Депозит: 50% от основната цена
- Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Хотели:
Comfort Hotel Bergen Airport 4* или подобен - НОРВЕГИЯ, Берген
Hotel Gelio 3* или подобен - НОРВЕГИЯ, Гамлевеген
Thon Hotel Spectrum 3* или подобен - НОРВЕГИЯ, Осло
Hotel Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjostad 4* или подобен - ШВЕЦИЯ, Стокхолм
Barken Viking 3* или подобен - ШВЕЦИЯ, Гьотеборг
Absalon Hotel 4* или подобен - ДАНИЯ, Копенхаген

47/01
вижте още
  • 6 нощувки със закуски в хотели 3 или 4 звезди;
  • Самолетен билет София- Амстердам- Берген с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см или 20кг. чекиран багаж за 2-ма;
  • Копенхаген-София с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см или 20кг. чекиран багаж за 2-ма;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
  • Трансфер до летище София и обратно- 60лв.;
  • Доплащане за самостоятелен регистриран багаж до 20 кг.- 100лв. *
  • Пътуване с влак от Вос до Флам, от Вос се качвате на влак до спирка Мирдал, от спирка Мирдал се прехвърляте на старата железница/Фламсбан/ и се пътува по най-живописния маршрут до спирка Флам – 70 евро; *
  • Круиз до фиордите Аурландфиорд/ приток на „Согнефиорд“ и „Нероуфиорд“ /От Aurlandfjord се качвате на круизен ферибот, преминава се през фиордите и се стига до пристанище Гудванген, където Ви чака автобус/ – 75 евро, за деца до 16г.-65 евро; *
  • Екскурзия до замъка „Кронборг“/автобусен транспорт, резервация и входна такса/- 40 евро;
  • Разходка с автобусче до най-известната в света панорамна площадка с неописуема гледка към Aurlandsfjord – 50 евро; *
Етикети
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах