Вашата оценка

Екскурзия до Рим и Ватикана - Няма места

Оферта № Е1482

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София - Рим - София
Цена от: 645.00 лв
Италия 2020



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Италия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване в 06.40ч.от летище София за Рим /По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив /. 07.35ч.- Пристигане в Рим. “Roma, la citta eterna”- Вечния град Рим . Няма град в света, който по богатството на събития и превратности в миналото си, по исторически и културни паметници, да се мери с Рим.Той е крайъгълен камък на историята не само на Италия, но и на цялата западна цивилизация. Пешеходната обиколка на „Античен Рим“ е с екскурзовод на български език. Древният град постига изключителни успехи в създаването на грамадни и прекрасни сгради и съоръжения. Един от символите на славата на Рим е Колизеумът/ признат за едно от новите чудеса на света /. Бил е място за гладиаторски битки,боеве с диви животни и даже за морски сражения. Ще продължим покрай най-голямата триумфална арка- Арката на император Константин, покрай останките на „Форум романум“ и Императорските форуми на Веспасиян, Цезар,Траян. Ще се изкачим на Капитолийския хълм с представителен площад, създаден по проект на Микеланджело. Пресичайки оживения площад „Венеция“ ще достигнем до Пантеона. Посещението на този древен „храм на всички богове“ впечатлява не само с размерите си , но и с изяществото си.Рим е богат не само на исторически паметници, но на дворци, на площади, на фонтани. Разхождайки се по живописни улици ще достигнем до площад „Навона” ,заобиколен от ренесансови и барокови сгради с три красиви фонтана, най-прекрасният от които е „Фонтана на реките”, създаден от Бернини. Ще отдъхнем на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Няма да пропуснем не само най-известния, но и най-красивия фонтан – Фонтана ди Треви. Ще спазим поверието да хвърлим монета, за да се завърнем отново в Рим. Нощувка.

2 ден

Закуска. За величието и красотата на Рим огромна заслуга имат и папите, които векове наред са притежавали върховната власт и огромни средства и са привличали най-знаменитите творци. По желание посещение с екскурзовод- изкуствовед на Ватиканските музеи, Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-голямата християнска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър” обгърнал с изящна колонада величествения храм. Свободно време. Нощувка.

3 ден

Закуска. Свободно време в Рим. По желание полудневна екскурзия до Тиволи с посещение на Вила д‘Есте, включена в списъка на ЮНЕСКО към световното културно наследство, впечатляваща със своите фонтани, скулптури, пещери и игра на водата и музиката. Ще се насладите на алеята на Стоте фонтана и на прекрасния фонтан на Нептун, импозантните конструкции и терасираните, сякаш висящи градини, наподобяват тези във Вавилон. Нощувка.

4 ден

Трансфер от хотел до летището. 08.00ч.- Отпътуване от Рим за София. 10.50ч.- Пристигане в София. По желание трансфер от летище София до Хасково и Пловдив.


 

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

645 лв.

845 лв.

595 лв.



Хотел:
B&B Hotel Roma Pietralata или подобен


*Посещението на Ватиканските музеи, Вила д‘Есте, багажа, трансфера от летище София и обратно  се заявява и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум - 15 туристи*.


Ватикански музеи - ИТАЛИЯ, Рим

Цена за възрастен: 79.00 лв.

Цена за дете: 59.00 лв.

Посещение на Ватиканските музеи с изкуствовед, разглеждане на Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-голямата християнска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър”, обгърнал с изящна колонада величествения храм.

Цената включва: Входна такса, Резервация, Слушалки и изкуствовед на български език

Цената не включва: Разходи от личен характер


Вила дЕсте
Цена за възрастен: 79 лв.
Цена за дете: 59 лв.

Полудневна екскурзия до Тиволи с посещение на Вила д‘Есте, включена в списъка на ЮНЕСКО към световното културно наследство. Повече от 500 години ,нито историята, нито митовете са успяли да засенчат славата на този истински шедьовър на италианската архитектура и градински дизайн. Ще се разходим в един истински музей на изяществото и красотата. Различните тераси на парка са осеяни с пищна разтителност,екзотични цветя, антични склуптури, причудливи пещери. Но безспорно това, което омагьосва посетителя са фонтаните. От Алеята на стоте фонтана, покрай фонтана на Пегаса, на Диана Ефесия, на Дракона, на Ромета - до пеещите фонтани на Органа и на Совата-  доставят неизмеримо естетическо удоволствие.
Цената включва: автобусен транспорт, вход, екскурзовод на български
Цената не включва: разходи от личен характер

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!



47/09
вижте още
  • Самолетен билет София- Рим-София с включена летищна такса и ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
  • Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро*;
  • Трансфер от Хасково и Пловдив до летище София и обратно – 50лв.;
  • Багаж до 10кг./ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 70лв.
  • Регистриран багаж до 20кг.– 160 лева;
  • Билети за транспорт/метро/ и слушалки по програмата около 18 евро;
  • Екскурзия до Вила д‘Есте/автобусен транспорт, вход и водач/ – 40 евро, за ученици – 30евро*;
  • Градска такса – заплаща се на рецепция;
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах