Вашата оценка

Екскурзия до Италия за Свети Валентин 14.02.2019 СТОП

Оферта № Е1483

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
ВЕРОНА – ВЕНЕЦИЯ – ФЛОРЕНЦИЯ – МИЛАНО
Цена от: 495.00 лв
Свети Валентин в Италия



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Италия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

11.15ч.- Отпътуване от София за Милано. /По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково/ 12.25ч - Пристигане в Милано. Отпътуване за Верона. Това, с което най-вече свързваме Верона, е романтичната любовна история на Шекспировите герои Ромео и Жулиета. Романтичната трагедия я превръща в град на любовта, а домът и прочутата тераса на Жулиета – в една от най-посещаваните забележителности не само във Верона, но и в цяла Италия. Освен това Верона съхранява спомена от много епохи и нейната уникална атмосфера и аристократизъм ще направи празника наистина специален. Туристическата ни програма ще започне от обширния площад “Бра”, обкръжен от монументалните дворци на Палацо де ла Гран Гвардия на Доменико Куртони, неокласическия Палацо Барбиери и Арена ди Верона - паметника, който е прославил Верона и с който градът с основание се гордее. Издигнат е в началото на 1 век от бетон и веронски камък, който придава особен колорит на монумента.Днес това е несравнимо място за значителни спектакли,лирически опери и е една от големите и вълнуващи открити сцени в света.По елегантната улица „Мацини“ ще достигнем до живописния площад “Ербе” и до „Салона на Верона“- „Пиаца дей Сеньори“. Тук е внушителния Комунален дворец с високата 87 м Кула на Ламберти, Двореца на Капитана, изящната Лоджия дел Консильо и двореца на фамилия Скалигиери. До малката църква „ Санта Мария Антика“ са Арките на Скалигиери в типична веронска готика. По желание доплащане за романтична вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуване към градът, който заема първо място в класациите за най-романтичен град в света – Венеция. Отплаване с кораб от пристанището Пунта Сабиони до историческия център, за да се потопим в една красота ,запазена от столетия. Великолепният архитектурен ансамбъл на площад “Сан Марко ”впечатлява с тържествените здания на Старата и Новата Прокурации, с високата 98,6 м Камбанария, с Библиотеката на Сансовино, с Часовниковата кула. Най-представителните сгради безпорно са Двореца на дожите и базиликата “Сан Марко”, възпяващи славната история на Венецианската Република. Ще се движим по тесните улички, малки площадчета, старинни мостове, за да достигнем до моста “Риалто”, от чиято внушителна белокаменна арка се открива великолепна гледка към Канале Гранде. Свободно време за романтична разходка и снимки сред красивите пейзажи на Венеция. Отпътуване за Монтекатини. Нощувка.

3 ден

Закуска. Разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Градът, в който Данте, едва 9 годишен, среща пред църковния праг своята голяма любов Беатриче Портинари, която обича до края на живота си и която се превръща в негова муза и вдъхновителка на неговото творчество. Въпреки че остава платоническа, любовта между Данте и Батриче се превръщат в символ, а разходката в Квартала на Данте – едно истинско романтично преживяване, на което ще имаме възможост да се насладим. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най- богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. Отпътуване за Милано. Нощувка.

4 ден

Закуска. Романтичното ни пътуване ще завърши в Милано – един вечно пулсиращ и модерен град, известен като финансовата, икономическа и модна столица на Италия. Неговата визитна картичка е Дантелената катедрала, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка и Замъка Сфорцеско. Трансфер до летището. 17.15ч.- Отпътуване от Милано за София. 20.20ч.- Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.


Възрастен в двойна/ тройна стая
лв
Възрастен в единична стая
лв
Дете до 12 г. с двама възрастни
лв
495лв. 645лв. 445лв.
 
Отстъпка от цената при записване до 30.11.2018 или до изчепрване на промоционалните места: 50лв.
 
*Посещението на галерия «Уфици», корабче до Венеция, Романтична вечеря и трансфера до София се заявява и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум - 20 туриста*


Допълнителни екскурзии:

Корабче до Венеция и обратно - ИТАЛИЯ, Венеция 

Цена за възрастен: 39.00 BGN

Цена за дете: 39.00 BGN

Качване на корабче директно от Пунта Сабиони до “Сан Марко”.

Цената включва: Билет за кораба, Резервация, Пристанищни такси

Цената не включва: Разходи от личен характер

 

Посещение на галерия Уфици - ИТАЛИЯ, Флоренция

Цена за възрастен: 89.00 BGN

Цена за дете: 69.00 BGN

Разглеждане Уфици с професионален екскурзовод, който ще ви запознае с подробности за произведения на изкуството на известни творци като Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело. Административната сграда, превърната в забележителна галерия от Медичите, днес предоставя на обикновения човек достъп до най-невероятните "съкровища" на творческия свят. Последната представителка на фамилията Медичи – Ана Мария, оставя завещание, в което дава следните инструцкии „нито една от картините, статуите, бижутата, книгите и други ценности на Медичите да не бъдат изнасяни извън столицата или територията на херцогството, а да бъдат достъпни за местните и за любопитството на чужденците“. Така съкровищата на Медичите и тяхното културно наследство остават завинаги във Флоренция и всеки човек има възможността да се докосне до това велико изкуство.

Цената включва: Екскурзоводски услуги на български език, Входна такса, Резервация

Цената не включва: Разходи от личен характер


47/12

вижте още
  • 3 нощувки със закуски в хотели;
  • Самолетен билет София-Милано-София с включени летищни такси и багаж до 10 кг.;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
  • Корабче до Венеция и обратно– 20евро;
  • Галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 45 евро *;
  • Ръчен багаж до 10кг.- 35лв.;
  • Регистриран багаж до 20кг. + 1бр. малък ръчен багаж– 100лева;
  • Романтична вечеря- 25 евро;
  • Трансфер до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково: 50лв.;
  • Билети за автобус и слушалки във Флоренция– 5 евро;
  • Сити такса- заплаща се на място.
Етикети
свети валентин 2019 оферти ,оферти за свети валентин ,свети валентин във венеция ,венеция ,оферти за свети верона ,свети валентин във верона ,верона ,оферти за свети флоренция ,свети валентин във флоренция ,флоренция ,оферти за свети милано ,свети валентин в милано ,милано ,италия ,свети валентин в италия ,14 февруари оферти ,оферти за 14 февруари ,изгодни оферти за свети валентин ,самолетни екскурзии ,венеция за свети валентин ,екскурзии до венеция ,екскурзии до венеция за свети валентин ,14 февруари във венеция ,верона за свети валентин ,екскурзии до верона ,екскурзии до верона за свети валентин ,14 февруари във верона ,флоренция за свети валентин ,екскурзии до флоренция ,екскурзии до флоренция за свети валентин ,14 февруари във флоренция ,милано за свети валентин ,екскурзии до милано ,екскурзии до милано за свети валентин ,14 февруари в милано ,14 февруари ,венеция през февруари ,самолетни екскурзии за свети валентин ,уикенд във венеция ,италия 14 февруари ,свети валентин 2019 ,venice ,venecia ,venezia ,verona ,milano ,milan ,florencia ,florence ,italy ,weekend venice ,sveti valentin 2019 ,14 fevruari 2019 ,oferti za sveti valentin ,sveti valentin venice ,sveti valentin verona ,sveti valentin florence ,sveti valentin milan ,oferti za 14 fevruari ,14 fevruari oferti ,samoletni ekskurzii sveti valentin ,ekskurzii do venezia ,aloha travel
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах