Вашата оценка

Гранд тур на Кавказ Армения, Грузия и Азербaйджан, промо цени

Оферта № Е1488

12 дни / 10 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София – Москва – Ереван – Гарни – Ереван – Ечмиадзин – Ереван – Тбилиси – Казбеги – Гудаури – Тбилиси – Гори – Уплисцихе – Баку – Гобустан – Баку
Цена от: 4178.00 лв
12 дни/ 10 нощувки/ 9 закуски/ 2 обяд/ 10 вечери +вечери в тематични арменски, грузински и азербайджански ресторанти



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Грузия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден София – Москва – Ереван

Отпътуване от летище София в 12:25 ч. Пристигане на летището в Москва в 15:35 ч. Отпътуване за Ереван в 20:40 ч.

2 ден Ереван - Гарни

Пристигане в Ереван в 00:30 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка. Закуска. Панорамна обиколка на Ереван, известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден: площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Посещение на Музея на ръкописите (наричан Матенадаран), Мемориала на геноцида и фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гохт (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от реликвите, които могат да се видят в музея Ечмиадзин. Връщане в Ереван. Вечеря. Нощувка.

3 ден Ереван - Ечмиадзин

Закуска. Посещение на манастира Хор Вирап (4-18 век). Този манастир е широко известен заради своята история. От там се открива прекрасна гледка към свещената планина Арарат – безсмъртния символ на Армения. Обяд и кратък готварски курс с телевизионната звезда Зара Карапетян, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Посещение на Ечмиадзин - духовният център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Ще посетим музея в Ечмиадзин, където има част от Ноевия ковчег. Връщане в Ереван. Вечеря в типичен ресторант. Нощувка.

4 ден Ереван

Закуска. Отпътуване за Татев. Манастирът се намира на ръба на плато, до което се стига с лифта „Крилете на Татев“. Лифтът е включен в книгата за рекордите на Гинес, тъй като е най-дългата двойна лифтова линия без междинни стълбове в света. Посещение на манастирският комплекс. Отпътуване към спа курорта Джермук. Вечеря. Нощувка.

5 ден Тбилиси

Закуска. Отпътуване в 07:30 ч. към езерото Севан. Възможност за обяд или самостоятелно посещение на манастира в Севан. Круиз по езерото Севан - едно от най-големите високопланински езера в Армения. Отпътуване и посещение на Дилижан. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отпътуване към Садахло (граница). Пристигане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден Тбилиси

Закуска. Посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности - църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век, серните бани, водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии. Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Екскурзия до езерото на костенурката. Свободно време в центъра на Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

7 ден Тбилиси - Казбеги - Гудаури

Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, по пътя разглеждане на замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще имате възможност да наблюдавате един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Отпътуване за Гудаури. Вечеря. Нощувка.

8 ден Гудаури - Тбилиси

Закуска. Отпътуване към Мцхета, древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Следва посещение на Джвари – манастир от 6-ти век. Връщане в Тбилиси. Настаняване в хотел. Свободно време в центъра на града. Вечеря в ресторант с фолклорно шоу. Нощувка.

9 ден Гори - Уплисцихе - Баку

Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия, изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр.Хр. до Късно Средновековие. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Полет за Баку. Настаняване в хотел късно вечерта. Нощувка.

10 ден Баку – Гобустан

Обяд. Отпътуване към Гобустан. Гобустан е исторически и архитектурен резерват под открито небе с уникални пещерни рисунки, датиращи от епохата на неолита. В него има над 6 000 петроглифа на възраст над 12 000 години. Тези рисунки отразяват живота на хората от каменната епоха – лов, забавления, танци под звуците на „Гавалдаш“ ( скала издаваща дълбок резониращ звук). Благодарение на високите скали там се образуват множество пещери, които са служили за убежище на древните хора и са им помагали да оцелеят при тежки природни условия. Посещение на новоизградения високо-технологичен музей Гобустан. Връщане в Баку. Посещение на храма на огнепоклонниците Атежгах – древна култова сграда, построена на място, където блика природен газ. Този храм е част от зороастрийските хроники и символизира култа към Вечния Огън. В бившите килии, където поклониците от цял свят са отсядали, сега се помещава музей с уникална експозиция. Разглеждане на музея на килима отвън. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

11 ден Баку

Закуска. Туристическа програма в Баку - смятан за един от топ 5-те градове с уникална архитектура. Посещение на централната част на Баку, като ни показва най-забележителните исторически и архитектурни обекти, както и любимото място за разходка на местните жители и гостите на града – Баку булевард. Пешеходна разходка из „Стария“ град, известен с множеството исторически и архитектурни паметници – дворeца на Ширван Шах, символа на Баку – Кулата на Девицата, местата за почивка на средновекoвните търговци Кервансарай... Продължаваме към Янардаг. В близост до малкото селище на полуостров Абшерон се намира хълмът Янардаг. На езика на азерите това означава „Горяща планина“. Това е една от най-невероятните природни забележителности не само в Абшерон, но и в целия Азербайджан. Представлява горящ планински склон, който не може да бъде погасен от дъжд, или покрит с пясък, тъй като тлее от хилядолетия. За този феномен има много просто обяснение – в горния слой на почвата се отделя природен газ, който се превръща в пламък при контакт с кислорода. Вечеря с шоу спектакъл. Тръгване към летището.

12 ден Баку – Москва – София

Ранен трансфер до летище Баку. Отпътуване за Москва в 05:10 ч. Пристигане на летището в Москва в 07:15 ч. Отпътуване за България в 08:20 ч. Пристигане на летище София в 11:35 ч.


Доплащане за:
Единична стая +592 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Виза за Азербайджан - $30.00
Такса обработка на документи за виза - 40.00 лв.
Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплаща се задължително в България) - 100.00 лв.

Резервация:
Депозит в размер на 2000 лева на човек
Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане
Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
Часово време: България 12 ч., Армения, Грузия, Азербайджан +2 ч.
Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани туристи.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Азербайджан, Армения, Грузия: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Азербайджан: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната и предварително издадена електронна виза. Агенцията оказва съдействие за получаване на електронна виза. Необходими документи: попълнен визов формуляр, цветно копие на паспорта в JPEG-формат – предоставят се най-късно 40 дни преди датата на отпътуване.
Армения: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Грузия: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.


Пътуването се провежда при минимум 10 записани туристи.



43/06
 
вижте още
  • Самолетен билет София - Москва - Ереван и Баку - Москва - София с включени летищни такси на авиокомпания "Aeroflot";
  • Всички описани в програмата трансфери;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Double Tree by Hilton Yerevan" **** (или подобен) в Ереван, Армения;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Best Western Bohemian Resort Hotel" **** (или подобен) в Севан, Армения;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Astoria Tbilisi" **** (или подобен) в Тбилиси, Грузия;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Guduari Inn" **** (или подобен) в Гудаури, Грузия;
  • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Central Park Hotel Baku" **** (или подобен) в Баку, Азербайджан;
  • 2 обяда;
  • Описаната туристическа програма в Ереван, Гарни, Гехард, Хор Вирап, Нораванк, Ечмиадзин, Севан + езерото, Дилижан, Садахло, Тбилиси, Ананури, Казбеги, Гудаури, Мцхета, Гори, Уплисцихе, Баку, Гобустан, Янардаг;
  • Круиз по езерото Саван;
  • Круиз по Бакинския залив;
  • Дегустация на бренди в Ереван;
  • Местни екскурзоводи по целия маршрут;
  • Водач-преводач от България;
  • Медицинска застраховка с ЗК "Модиал Асистанс" покритие 10 000 евро.
  • Виза за Азербайджан;
  • Такса обработка на документи за виза;
  • Бакшиши за екскурзовод / шофьор (заплаща се задължително в България);
  • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  • Градски транспорт;
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Етикети
ексурзия със самолет ,самолетна екскурзия ,оферти за екскурзии ,екскурзия до армения ,екскурзии армения ,ексурзия армения ,армения ,самолетна екскурзия ,екскурзия със самолет до армения ,оферти за екскурзии ,оферти армения ,оферти зя ексурзия до армения ,екскурзия до грузия ,екскурзия до азербайджан ,екскурзии грузия ,екскурзии азербайджан ,екскурзия грузия ,екскурзия азербайджан ,грузия ,азербайджан ,самолетни екскурзии ,екскурзии със самолет ,екскурзия със самолет до грузия ,екскурзия със самолет до азербайджан ,септемврийски празници ,екскурзии през септември ,екскурзии 2019 ,супер оферта ,топ оферти ,оферти за екскурзии ,оферти грузия ,оферти азербайджан ,оферти за екскурзии до грузия ,оферти за екскурзии до азербайджан ,ереван ,гарни ,гехард ,хор вирап ,арарат ,нораванк ,ереван ,ечмиадзин ,севан ,дилижан ,садахло ,тбилиси ,ананури ,казбеги ,гудаури ,мцхета ,тбилиси ,гори ,уплисцихе ,баку ,гобустан ,янардаг ,баку ,нарикала ,крепостта нарикала ,нарикала тбилиси ,влак за баку ,лифт тбилиси ,супер оферта ,топ оферти ,топ оферти за екскурзии ,лифт тбилиси ,музей сталин ,музея на сталин ,гелатски манастир ,юнеско ,рабат ,крепостта рабат ,рабат грузия ,столица армения ,езерото севан ,севан ,езеро севан ,църква метехи ,църквата метехи ,кавказка иберия ,манастира джвари ,джвари ,армения със самолет ,екскурзии 2019 ,екскурзии през май ,грузия през май ,армения през май ,ekskurzii do gruziq ,ekskurzii gruziq ,ekskurziq do gruziq ,ekskurzii 2019 ,ekskurziq do armeniq ,ekskurzii armeniq ,ekskurzii sus samolet ,samoletni ekskurzii ,ekskurziq sus samolet do gruziq ,ekskurziq sus samolet do armeniq ,armeniq ,gruziq ,armenia ,gruzia ,erevan ,mcheta ,tbilisi ,krepostta rabat ,rabat ,kutaisi ,vardziq ,gelatski manastir ,ekskurzii gruziq ,ekskurzii azaerbaidjan ,ekskurziq do gruziq ,ekskurziq do azetbaidjan ,ekskurziq gruziq ,ekskurziq azerbaidjan ,azerbaidjan ,gruziq ,gruzia ,samoletni ekskurzii ,ekskurzii sus samolet ,ekskurziq sus samolet do gruziq ,ekskurziq sus samolet do azerbaidjan ,septemvriiski praznici ,oferti gruziq ,oferti azerbaidjan ,oferti za ekskurzii ,tbilisi ,kutaisi ,narikala ,krepostta narikala ,narikala tbilisi ,baku ,baku azerbaidjan ,kish ,kish azerbaidjan ,peshterata na prometei ,peshtera prometei ,bodbe ,gori gruziq ,signahi ,gobustan ,muzei stalin ,muzeq na stalin ,curkvata metehi ,manastira djvari ,aloha travel
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах