Вашата оценка

Екскурзия до Антверпен, Кукенхоф, Амстердам, Брюж и Брюксел 03.05.2019

Оферта № Е1493

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София - Брюксел - Антверпен - Амстердам - Брюксел - Брюж - Брюксел - София
Цена от: 845.00 лв
Майски празници в Европа



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Холандия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване от София за Брюксел. /По желание трансфер от Хасково и Пловдив до летище София/. 08.05ч. – Пристигане в Брюксел. Отпътуване и разглеждане на Антверпен – един от най-богатите и красиви белгийски градове. Градът е известен като „диамантената столица на света“, тъй като още от ХVІ в. в него се развива търговията с диаманти. С течение на времето той се превръща в най-големият център за търговия и обработка на диаманти в света. В централната част на града се намира Диамантеният квартал – няколко уютни и скътани улички, в които се предлагат скъпоценности за милиарди. В Антверпен израства и се оформя като художник Петер Рубенс. Тук се намира родната къща на художника, неговото ателие и градината, в която е творил и рисувал своите картини; Катедралата, съхранила четири от най- популярните платна на Рубенс; Кметството, централния площад на града и фонтана „Брабо“, разказващ легендата за основаването на града. Отпътуване за паркът „Кукенхоф“ или „зеленчукова градина“ както недерланците наричат това място. Разхождате се покрай лалетата, павилионите с орхидеи, мелници и течащи води като рекички, водопади, фонтани и шадравани. Засятите в парка луковици са над 7 милиона, а лалетата са над 800 вида. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуване и разглеждане на Амстердам – централния площад “Дам”, който се намира под морското равнище и е построен върху 11 000 дървени пилонa. Основните забележителности тук са Кралският дворец, Националният паметник на Освобождението, свързан с жертвите от Втората световна война, Новата църква, впечатляваща с красивата си готическа фасада, музеят на мадам Тюсо. Няма да пропуснем цветния пазар, от където можете да си купите най-различни луковици и сувенири , площад “Рембранд”, носещ името на големия холандски художник, живял в близост през XVII век. Тук, през 2006 година, по повод навършването на 400 години от рождението на Рембранд , е издигната бронзова инсталация, пресъздаваща една от най-известните му картини "Нощна стража". Свободно време в Амстердам или по желание посещение на музеят“Ван Гог“. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване и разглеждане на Брюксел – град на изкуствата, на комиксите, на Европейския съюз, на северната архитектура, на пържените картофки, на бирата и мидите. Дали ще го харесате, или не, никой не може да Ви каже, но със сигурност не бихте го сравнили с друг град и не бихте го забравили. Главният площад „Гран плас“ е „най-красивият театър в света“ според Жан Кокто. Обкръжен е с красиви исторически сгради, принадлежащи на различни занаятчийски гилдии. Впечатляваща е сградата на кметството на централния площад, не само със съвършените пропорции на зданието, но и с множеството скулптури, украсяващи фасадата и несравнимата красота на кулата, чийто връх е превзела статуята на Свети Архангел Михаил. Тук на всеки две години през август известният огромен цветен килим с размери 77 х 24 метра, с над 500 000 бегонии украсява града и привлича към себе си милиони туристи с приказната си красота. Няма да пропуснем един от символите на Брюксел – закачливата статуя на Манекен Пиз-или пикаещото във фонтан момченце, което за всеки празник на града е с различни одежди. Ще се разходим до закритите галерии "Св.Юбер" с множество кафенета и магазини, за да опитаме една от 100 вида бири или пралини от прочутия белгийски шоколад, да се полюбуваме на изделия от брюкселска дантела. Отпътуване и разглеждане на Брюж – приказно градче, а разходката в него ще ни пренесе векове назад. Каналите, които преминават през града, шарените тухлени сгради и романтичните средновековни улички са малка част от очарованието му. Разходката в Стария град , който е затворен за автомобили – Фламандските бегинажи, старата болница „Св. Йоан”(днес музей на един от майсторите на фламандската живопис Ханс Мемлинг), музея на Салвадор Дали, църквата „Дева Мария“, извисяваща се над града със своята готическа кула, църквата „Света Кръв“, Кметството, Зеления кей, Кея на броеницата. Нощувка.

4 ден

Закуска. Свободно време в Брюксел. Трансфер до летището. 17.05ч.-Отпътуване от Брюксел за София. 20.45ч.- Пристигане на летище София. /По желание трансфер от летище София до Пловдив и Хасково/.


 
Възрастен в двойна/ тройна стая Възрастен в единична стая Дете до 12 г. с двама възрастни
845 лв. 1045 лв. 795 лв.
 
 Отстъпка от цената при записване до 31.01.2019 или до изчерпване на промоционалните места: 50лв.


*Посещението на Паркът „Кукенхоф“, Музея „Ван Гог“ и трансфера до летище София и обратно се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*
 

 

Посещение на парк Кукенхоф - 39 лв.
Паркът „Кукенхоф“ или  „зеленчукова градина“ както недерланците наричат това място. Разхождате се покрай лалетата, павилионите с орхидеи, мелници и течащи води като рекички, водопади, фонтани  и шадравани. Засятите в парка луковици са над 7 милиона, а лалетата са над 800 вида.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
входна такса
резервация
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
разходи от личен характер
 
Посещение на музея на Ван Гог - 43 лв.
Винсент ван Гог (1853–1890) е най-значимият холандски художник на ХІХ в. А тук се съхранява най-голямата колекция от неговите творби. Тази изключителна със своята архитектура сграда е дом на неговите 200 картини, 500 рисунки и 700 писма. В музея могат да бъдат видени едни от най- известните му творби, а именно “Слънчогледите”,“Селяни ядат картофи” , “Жълтата къща в Арл”, както и произведения на негови съвременици.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Входна такса
Резервация
Трансфер
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Разходи от личен характер




Хотели:
Campanile Hotel & Restaurant Delft или подобен - НИДЕРЛАНДИЯ, Делфт
Hotel Villa Royale или подобен- БЕЛГИЯ, Брюксел

 

Информация за вашето пътуване:

1. Багаж

  • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени –  На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени – храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

  • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

а). валиден задграничен паспорт в страни извън Европа и европейски страни, които са извън Европейския съюз, съответно лична карта за пътуване в страните от ЕС. Документите за самоличност следва да са със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.

б). валидни визи за страните, за които се изискват такива, освен когато ТУРОПЕРАТОРЪТ се е ангажирал да снабди потребителите - пътуващи с изискуемите визи.

в). когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

г/. когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

  • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
  • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
  • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
  • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
  • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
  • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.


47/01
 
вижте още
  • 3 нощувки със закуски в хотели;
  • Самолетен билет София-Брюксел и Лондон-София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
  • Музея „Ван Гог“/входна такса и резервация/ - 22 евро, за лица до 18г. – безплатно;
  • Паркът „Кукенхоф“/входна такса и резервация/- 20 евро;
  • Регистриран багаж до 20кг.– 160лева;
  • регистриран багаж до 10 кг.с максимални размери 55см.Х40см Х 20см.- 55 лева.
  • голям ръчен с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см. - 40 лв.;
  • Трансфер от Хасково и Пловдив до летище София и обратно- 50лв.;
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах