Вашата оценка

Екскурзия до Барселона и Френска Ривиера

Оферта № Е1512

6 дни / 5 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
ЛАГО МАДЖОРЕ – ИЗОЛА БЕЛА – МИЛАНО – МОНАКО – МОНТЕ КАРЛО – НИЦА – АВИНЬОН – КАРКАСОН – БАРСЕЛОНА
Цена от: 895.00 лв
Майски празници в чужбина



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Испания


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване в 07.40ч.от летище София за Милано./По желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково./ 08.45ч.- Пристигане в Милано. Пристигане и отпътуване за Лаго Маджоре – второто по големина езеро в Италия. От брега на красивото градче Стреза, на брега на Лаго Маджоре се открива прекрасна гледка към три от Боромеевите острови – Изола Мадре, Изола деи Пескатори и Изола Бела. Свободно време в Стреза, изключително привлекателно градче с малки магазинчета за сувенири, романтична атмосфера, Старото кметство, тихите калдъръмени улички, скъпи, изискани хотели, безкрайна, неописуемо-красива крайбрежна ивица. От Стреза имаме възможност за разходка с корабче и разглеждане на пленителния “Изола Бела“*, на който се намира известния Дворец на принцовете Боромео – един истински бароков оазис, разположен сред прекрасни терасовидни градини. Четиристотин години и 200 работници са необходими, за да се превърне това място от гол камък в място на неописуема наслада за очите. Чарлс Дикенс казва за „Изола Бела: че е място, колкото нереално и фантастично, сякаш появило се от приказен свят, толкова и красиво и магическо. От корабчето и от Изола Бела ще се насладите на прекрасната панорамна гледка, която се открива към Изола дей Пескатори и Изола Мадре, не по-малко красиви и впечатляващи, неподправено удоволствие за сетивата. Отпътуване и разглеждане на Милано – финансовата, икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка и Замъка Сфорцеско. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка и Замъка Сфорцеско. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуване за Френската Ривиера по магистралата на цветята,откъдето се откриват прекрасни гледки към малките градчета,разположени по протежение на Лигурско море и Морските Алпи. Пристигане в княжество Монако – символ на богатството и лукса. Туристическата програма ще започне от старата част, където е Океанографския музей- един шедьовър на монументалната архитектура. Този уникален музей, на който за дълъг период от време е директор самият световноизвестен естествоизпитател Жан Ив Кусто. Музеят е център на морски научни изследвания, в който можем да се полюбуваме на Аквариума, в който плуват над 4000 риби от всички океани на света. Ще посетим Катедралата, построена от белокаменен мрамор в романо-византийскистил, която освен като църква служи и за съхранение тленните останки на монакските князе. Тук е погребана и легендарната принцеса Грейс Кели. Ще завършим нашата обиколка пред дворцовия площад, където е Двореца на династия Грималди. След това по част от трасето на Формула 1 ще се отправим към най-скъпата част на княжеството– Монте Карло. Тук желаещите могат да опитат късмета си в прочутото Казино, построено 1878 г. от архитект Шарл Гарние. Отпътуване за столицата на Лазурния бряг - Ница. Панорамната обиколка е по крайбрежния булевард “Променад де–з–англе”, който и до днес пази част от духа на „Бел Епок“, когато Ница е притегателен център за висшето европейско общество. Тук е и знаменитият хотел „Негреско“, който е неразривно свързан с възхода на Ница по такъв специфичен начин, че през 1974 г е обявен за паметник, ползващ се от защитата на закона. Пешеходната разходка е от централния площад “Масена”до Стария град с пазара на цветята. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за града на папите Авиньон. Той е красиво разположен на левия бряг на река Рона, обграден със зъбчати крепостни стени и високи кули. Бил е резиденция на папите от 1309 до 1377г. Символ на Авиньон е Двореца на папите, който заема площ от 15 000 кв.м и една от най-голямите готически постройки от средновековието. Правят впечатление и Катедралата “Сен Пиер“ и зелената Градина Дю Роше, Малкият дворец/Пти Пале/, и живописният Площад с часовника/ Л’Оролож/. Няма да пропуснем и известния от популярната френска песничка Авиньонски мост/“Sur Le Pont d’Avignon”/. Отпътуване за областа Лангдок – последната крепост на катарите. За нас българите представлява особен интерес историческия факт, че идеите на катарите са взаимствани от българските богомили. Разправата на римския католицизъм с катарите по време на Албигойския кръстоносен поход е безпределно жестока. Истории за рицари и кръстоносци са част от миналото на Каркасон. Днес приказния средновековен Каркасон, обграден с мощни крепостни стени, увенчани с 52 бойни и наблюдателни кули е любим на кинорежисьорите и туристите. Пешеходна разходка из тесните калдаръмени улички до двореца “Комтал” и базиликата “Сен Назар”, впечатляваща с изящни стъклописи. Отпътуване за Коста Брава– една от най- популярните и любими ваканционни дестинации в Испания. То е едно чудесно съчетание не само от прекрасни плажове и красива природа, но и от многобройни културни паметници, от гастрономия и от традиции. Вечеря. Нощувка.

4 ден

Закуска. Разглеждане на Барселона – най-динамичният и най-новаторски град на Средиземноморието, който проектира топлите си средиземноморски покоряващи „лъчи“ върху сърцето на туриста завинаги. Панорамната обиколка на Барселона ще започне от най-големия стадион в Европа„ Камп Ноу“ и ще продължи към площад „Испания”, Побле Еспаньол, Олимпийския стадион с изкачване на хълма Монджуик, откъдето се открива прекрасна гледка към Барселона, където ще направим и фотопауза. После ще се спуснем към площад “Колумб”, пристанището – Порта де ла Пау, към старите корабостроителници, в които се намират Морския музей и Аквариума, където под 80- метров прозрачен тунел са представени над 8000 екземпляра от морската флора и фауна. Покрай разкошния парк на Цитаделата ще видим Триумфалната Арка в стил мудехар, построена за международното изложение през 1888г и ще достигнем до жизнения, пулсиращ център на града „Пласа де Каталуня“. Няма да пропуснем и бронзовата чешма Каналетас, чиято вода, след отпиване задължително ще ви накара да се връщате отново и отново в Барселона. Пешеходната разходка по емблематичната улица “Ла Рамбла”/можете да почувствате малка част от това тук/ до Готическия квартал/Барио готико/ и до Катедралата в центъра на града е незабравимо преживяване, пленително по един необикновен начин със своята завладяваща гама от емоции, чувства, усещания, наситеност и яркост. Връщане в хотела за вечеря. По желание посещение на Рицарски турнир и спектакъл Фламенко. Нощувка.

5 ден

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание: 08.30ч. – Полудневна екскурзия до Фигерес с посещение на театъра-музей на Салвадор Дали. Без значение дали сте почитатели на Салвадор Дали или не сте, посещението на театъра-музей в родния му град Фигерес ще провокира въображението и сетивата ви. Безспорно творчески талантлив и гениален в хрумванията си, той зашеметява със странностите в проектирания и създаден от самия него сюрреалистичен музей. Този театър впечатлява с футуристичния си декор, с невероятните елементи на инсталациите, със странните склуптури, картини, бижута. Неусетно ще се пренесете в един приказно- налудничав свят, където екстравагантното и ексцентричното умело са преплетени в едно хомогенно цяло, превърнато в изкуство. 13.00ч.- Полудневна екскурзия до манастира „Монсерат"- свещената планина, където сред величествената природа се намира бенедектински манастир, приютил статуята на Черната Богородица- „Ла Моренета“ и безброй произведения на изкуството.Вечеря. 20:30ч-По желание посещение на шоуто „Звук и светлина” с магическите фонтани на площад „ Испания“. Вечеря. Нощувка.

6 ден

Закуска. Свободен ден в Барселона или ден посветен на архитектурните шедьоври на великия каталонски архитект Антонио Гауди, обявени за паметници на културата под егидата на ЮНЕСКО. По желание посещение на парка “Гюел” и Катедралата „Саграда Фамилия”– най-завладяващия му архитектурен проект и символ на Барселона. Пешеходна разходка по „Пасео де Грасия” до къщата „Каса Мила“, позната още като „Ла Педрера“/ каменоломната / и причудливата къща „Каса Батийо”.Трансфер до летището в Барселона. 21.55ч. Отпътуване от Барселона за София.

7 ден

01.55ч.- Пристигане в София. По желание трансфер на туристите с автобус до Пловдив и Хасково.


Възрастен в двойна/ тройнастая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни 

895 лв. 845 лв.

1195 лв.

845лв.

*Посещението натеатъра-музей на Салвадор Дали, манастира „Монсерат“, Рицарски турнир, Катедралата „Саграда Фамилия“, парка „Гюел“, екскурзията „Нощна Барселона“, багажа и трансфера до летище София и обратно се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи.

 

*Горепосочените цени за входни такси, включват и допълнителни разходи, и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват ПО ЖЕЛАНИЕ на потребителите срещу допълнително заплащане,  заявяват се и се заплащат при сключването на договора за туристически  пакет, и се провеждат при минимум  20 туристи.

При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.


**В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите–пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.

 

Кораб до Боромеевите острови - ИТАЛИЯ, Лаго Маджоре
Разходка с кораб от красивото курортно градче  Стреза до Боромеевите острови. Посещение  на Изола Бела и на великолепния дворец, принадлежащ  до ден днешен на фамилията Боромео.  Островът е подарен и построен в стил барок за Изабела- съпругата на Карло Боромео през 1632г. Тук са гостували Чарлз Дикенс, Наполеон  и Жозефина, принц Чарлз и принцеса Даяна.Изящно украсени са  приемните, залата за танци, библиотеките, залата на договорите- тук е подписан и договора „Стреза“, пещерите, марионетния театър, уникалната колекция от гоблени и още много произведения на изкуството.Най-много впечатляват терасовидните барокови градини,  със склуптури,вази,  екзотични цветя и плодови насаждения, сред които гордо се разхождат бели пауни.
Цена за възрастен: 55 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • входна такса за двореца и градините
  • кораб до острова и обратно
  • разглеждане на двореца с екскурзовод на български език
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • Разходи от личен характер


Екскурзия до Фигерес с посещение на театъра-музей на Салвадор Дали - ИСПАНИЯ, Фигерес

Цена за възрастен: 79.00 BGN
Цена за дете: 49.00 BGN

Безспорно творчески талантлив и гениален в хрумванията си, Салвадор Дали зашеметява със странностите в проектирания и създаден от самия него сурреалистичен музей. Този театър впечатлява с футуристичния си декор, с невероятните елементи на инсталациите,със странните склуптури, картини, бижута. Неусетно ще се пренесете в един приказно-налудничев свят, където екстравагантното и екцентричното умело са превърнати в изкуство.                   

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • автобусен транспорт
  • резервация
  • входна такса
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • Разходи от личен характер


Екскурзия до манастира „Монсерат“ - ИСПАНИЯ, Манастира Монсерат

Цена за възрастен: 59.00 BGN
Цена за дете: 59.00 BGN

Манастира „Монсерат“ е разположен на свещената планина, където сред величествената природа се намира бенедектински манастир, приютил статуята на Черната Богородица - „Ла Моренета“ и безброй произведения на изкуството.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • входни такси
  • екскурзоводски услуги
  • пешеходна разходка
  • трансфер до забележителността
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • Разходи от личен характер


Разглеждане на Саграда Фамилия - ИСПАНИЯ, Барселона

Цена за възрастен: 88.00 BGN
Цена за дете: 88.00 BGN

Саграда Фамилия е от най-посещаваните обекти на гениалния архитект Антонио Гауди и безспорно визитна картичка на Барселона.Отвън впечатляват фасадите,порталите и кулите,наситени с много христианска символика.Вътрешността на храма носи от силното  влияние на природата,която Гауди счита за най-добър учител за човека.Високо издигнатите колони създават чувството на омагьосана гора от разклонени дървета, между които струи разноцветна светлина от ярките и модернистични стъклописи.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • Транспорт
  • Входна такса
  • Екскурзовод
  • Резервация
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • Разходи от личен характер
 

Парка “Гюел”/транспорт и входна такса /- 15 евро - ИСПАНИЯ, Барселона 
Цена за възрастен: 49.00 BGN
Цена за дете: 49.00 BGN
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • резервация
  • входна такса
  • екскурзовод

Посещение на Рицарски турнир и спектакъл Фламенко - ИСПАНИЯ, Барселона
Цена за възрастен: 88.00 BGN
Цена за дете: 49.00 BGN

Първият шоу спектакъл ще ни върне в отминали времена,като рицари в средновековни доспехи ще демонстрират своите бойни умения.След турнира в балната зала на замъка ще се насладим на една истинска компилация от звуци и движения, характерни за страстния свят на фламенкото.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • автобусен транспорт
  • напитки
  • спектакъл Рицарски турнир и спектакъл Фламенко
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • Разходи от личен характер
 

Екскурзия “Нощна Барселона” - ИСПАНИЯ, Барселона 
Посещение на шоуто „Звук и светлина” с магическите фонтани на площад „ Испания“.

Цена за възрастен: 39.00 BGN
Цена за дете: 39.00 BGN

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • екскурзоводски услуги
  • пешеходна разходка
  • трансфер до забележителностите


Хотели:
Hotel Verri или подобен - ИТАЛИЯ, Милано
Hotel Balladins Cannes Le Cannet или подобен - ФРАНЦИЯ, Кан
Hotel Riviera, Santa Susanna или подобен - ИСПАНИЯ, Барселона


47/01
вижте още
  • 5 нощувки /2 нощувки със закуски и 3 нощувки със закуски и вечери в Коста Брава/ в хотели;
  • Самолетен билет София-Милано с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm;
  • Самолетен билет Барселона-София с включени летищни такси ии ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти
  • Екскурзия до Фигерес с посещение на театъра-музей на Салвадор Дали /автобусен транспорт, резервация и входна такса/: 40 евро*; за деца до 8 год, - 25 евро;
  • Екскурзията до манастира “Монсерат”: 30 евро*;
  • Катедралата „Саграда Фамилия“ /транспорт, входна такса и екскурзовод/- 45 евро;
  • парка “Гюел”/транспорт и входна такса /- 25 евро
  • Рицарски турнир /автобусен транспорт, напитка и спектакъл Фламенко/: 45 евро, за деца до 12г.: 25 евро*;
  • Екскурзия “Нощна Барселона”: 20 евро*;
  • Корабче от Стреза до "Изола Бела"- 28 евро*;
  • регистриран багаж до 20 кг.- 100 лв.*;
  • Багаж до 10 кг. /ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 70лв*;
  • Трансфер до летище София и обратно от Пловдив и Хасково: 60лв. *.
  • Градска такса – заплаща се на рецепция**.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах