Вашата оценка

Дубровник - хърватска романтика

Оферта № Е1528

6 дни / 5 нощувки

Вид транспорт: Автобусни
София – Върнячка баня – Манастир Жича – Златибор – Будва – Дубровник – Стон – Корчула – Дубровник – Котор – Златибор – Ниш – София
Цена от: 545.00 лв
Екскурзия в Черна Гора и Хърватска



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Хърватска


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване от София в 7.00 часа от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 7.30 часа от автогара "Сердика" по маршрут Калотина - Ниш - Върнячка баня. По обяд посещение на Върнячка баня - най-големият сръбски балнеоложки курорт. Свободно време. Следобед посещение на манастира Жича, люлка на сръбската православна църква. Настаняване в района на Пожега/Златибор вечерта. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуване за Черна гора по маршрут Подгорица - Будва. Посещение на Будва, перлата на черногорската ривиера - свободно време в стария град. Отпътуване за Дубровнишката ривиера. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ден

Закуска. Пешеходна разходка в историческия център на Дубровник с местен екскурзовод: от Порта Пиле по главната улица "Страдун", Францисканският манастир, дворецът "Спонца", внушителният Княжески дворец, църквата "Св. Влас", катедралата "Възнесение Богородично", старото пристанище. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

4 ден

Закуска. Свободно време в Дубровник, или по желание и предварителна заявка - целодневна екскурзия до Стон и остров Корчула. Отпътуване от Дубровник сутринта. Посещение на Стон с възможност за разходка по крепостните стени - най-дългото единично крепостно съоръжение в света след Великата Китайска стена. Пътуване с ферибот до остров Корчула. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град на Корчула, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сред многобройните любопитни обекти в града може да се види и родната къща на прочутия пътешественик Марко Поло. Следобед - връщане с ферибот на континента и посещение на винарна на полуостров Пелешац с дегустация на местно вино. Връщане в Дубровник вечерта. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

5 ден

Закуска. Отпътуване за Черна гора. Посещение на Котор - град, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО: крепостните стени, часовниковата кула, Брашненият площад, катедралата "Св. Трифон", дворецът "Гъргурина". Свободно време. Отпътуване за Сърбия. Пристигане вечерта в района на Златибор/Пожега и настаняване. Нощувка.

6 ден

Закуска. Отпътуване за Ниш. Пешеходна разходка в центъра на града: Площадът на Освобождението, Нишката крепост, пешеходната улица "Обреновичева", Казанджийското сокаче. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София на автогара "Сердика" и ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта.


Доплащане:
-Единична стая: 250 лв.
-Целодневна екскурзия до Стон и остров Корчула, при минимум 25 записани туристи: 60 лв.
-Ползване на двойна седалка от един турист: 150 лв.

Места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане в офиса!
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

Отстъпки:
-Ученици и студенти: 20 лв.
 
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
Валутен курс: 1 евро = 118 сръбски динара; 1 евро = 7,4 хърватски куни
Часово време: България 12 ч.; Сърбия, Черна гора, Хърватия 11 ч.
 
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Сърбия, Хърватия, Черна гора: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Сърбия, Хърватия, Черна гора: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.




43/03

 
вижте още
  • Транспорт с туристически автобус;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на Златибор/Пожега;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* на Дубровнишката ривиера (хотел "Villas Plat" *** или подобен);
  • Пешеходна обиколка в Дубровник с местен екскурзовод;
  • Посещения на Върнячка баня, манастира "Жича", Будва, Котор, Ниш;
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
  • Водач от България;
  • Целодневна екскурзия до Стон и остров Корчула;
  • Входни такси за градските музеи в Дубровник (120 хърватски куни); крепостните стени в Дубровник (200 хърватски куни); крепостните стени в Стон (70 хърватски куни); катедралата "Св. Трифон" в Котор (3,50 евро);
  • Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание;
  • Разходи от личен характер;
  • За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах