Вашата оценка

Екскурзия до Лондон, Уиндзор, Оксфорд и Стратфорд на Ейвън 22.05.2020

Оферта № Е1533

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
ЛОНДОН– “ГРИНУИЧ”– “УИНДЗОР”– ОКСФОРД– СТРАТФОРД НА ЕЙВЪН
Цена от: 995.00 лв
Англия 2020



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Великобритания


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване в 06.00ч. от летище София за Лондон с полет на Wizzair /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив/. 07.20ч.- Пристигане в Лондон. Посрещане на летище Лутън от представител-екскурзовод на български език. Следва панорамна и туристическа обиколка на Лондон – разходка до двореца “Бъкингам”, мемориалът на кралица Виктория, поглед към известният булевард "The Mall", който свързва Бъкингам палас с Трафалгар скуеър – церемониалният маршрут, забранен за автобуси, по който се движи кралската процесия, и който е бил "претъпкан" с над 1 000 000 посетители по време на Златния и Диамантения юбилей на Кралица Елизабет II, както и по време на процесията за сватбата на Уилям и Кейт Мидълтън. Продължаваме към абатството “Уестминстър” –- мястото, в което, след коронацията на Уилям Завоевателя през 1066г, се провеждат коронациите на британските и английските монарси, включително и на Елизабет II, тук се провеждат и кралските сватби, последната най-запомняща се през 2011г. на Уилям и Кейт. Следва гледка към Парламента, надвесил се над р. Темза, часовникът "Биг Бен", по-известен вече с името "Кулата на Елизабет", официално преименуван в чест на Елизабет през 2012 г. за Диамантения ѝ юбилей; продължаваме с разходка по “Даунинг стрийт” към едно от най-значимите и запомнящи се места в Лондон – “Трафалгар скуеър” с 52-метровата статуя на Адмирал Нелсън в средата, охранявана от четири лъвски статуи. Отправяме се към лондонското Сити, на първо място ще се възхитим на катедралата “Свети Павел”, ненадминато творение, което за щастие Кристофър Рен успява да реконструира до днешните внушителни размери и забележителен вид след пожара през 1666г.. Катедралата е "свидетел" на изключителни събития като сватбата на Чарлз и лейди Даяна, погребенията на много влиятелни личности като адмирал Нелсън, Маргарет Тачър, сър Уинстън Чърчил и др. Насочваме се към крепостта "Тауър", Кралският дворец на Нейно Величество, охраняван от известните Бийфийтъри, крепост, която е служила за Кралска резиденция, за затвор, за място за екзекуции, една от най-известните, от които на Ан Болейн. Крепостта е била също място за мъчения, хазна, оръжейна и зоологическа градина. Мостът “Тауър” – Символът на Лондон, един представителен, емблематичен елемент, разпознаваем от всеки, най-известният мост в целия свят, осветен винаги в синьо и бяло. Често по погрешка смятан за Лондонският мост, Мостът Тауър е уникална и изключително ценна английска "придобивка", която се откроява като безпрецедентна забележителност, привличаща милиони туристи. Възможност за разглеждане на забележителности в свободното време или по желание посещение на музея на восъчните фигури ”Мадам Тюсо" или Лондонското око /при предварителна резервация/, известно още като „Колелото на хилядолетието“. Качвайки се на 135 височина, в една от 30-те капсули, ще може да видите и снимате цял Лондон, а при хубаво време, гледката може да се простре чак до замъка "Уиндзор". Нощувка.

2 ден

Закуска. Свободен ден в Лондон или по желание рано сутринта отпътуване на еднодневна екскурзия до “Уиндзор”/ един от символите на кралската власт в Англия, построен от Уилям Завоевателя, считан за най-стария и най-голям замък в света/, Оксфорд един от най старите и известни университети от 13 век, разположен на река Темза. Карфакс е центъра , от където тръгват четирите улици още от Средновековието и там са разположени забележителностите на града: Бодлианската библиотека, Шелдънският театър, църквите „Св. Майкъл“ и „ Св. Дева Мария“ , Стратфорд на Ейвън / родното място на Уилям Шекспир/. Градът е разположен на река Ейвън и е град-декор с известните къщи, градът, в който е минал животът на великия Уилям Шекспир. Тук се намира и църквата “Холи Тринити“, където можете да прочетете на български език за интересни моменти от живота на писателя, а в двора е и неговият гроб, както и на много други известни личности от Стратфорд/ вход 3 английски лири/. Отпътуване обратно към Лондон. Вечерта свободно време и възможност за разходка до Ковънт гардън , квартала“Сохо“ и други места за разходка в града. Нощувка.

3 ден

Закуска. Свободен ден в Лондон. Нощувка.

4 ден

Закуска. Свободен ден в Лондон. 18.00 ч.- Трансфер от хотела до летището. 21.45ч.-Отпътуване от Лондон. 02.55ч.след полунощ пристигане в София. По желание трансфер до Пловдив.


Дата Възрастен в двойна/ тройна стая Възрастен в единична стая Дете до 12 г. с двама възрастни
22.05.2020 995 лв. 1295 лв. 945 лв.
 
Начин на плащане:
30% капаро; доплащане - 20 дни преди датата на отпътуване.

*Посещението на  „Мадам Тюсо“, Лондонското око, екскурзията до „Уиндзор“, „Оксфорд“ и „Страдфорд на Ейвън“, трансфера до летище София и обратно се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*

Допълнителни екскурзии:
Посещение на музея на восъчните фигури ”Мадам Тюсо”
Цена за възрастен: 65.00 BGN
Цена за дете: 55.00 BGN

Мадам Тюсо е музей с восъчни фигури, превърнал се във верига с клонове из целия свят. Открит е от восъчния скулптур Мари Тюсо. Музеят е главна туристическа актракция с восъчни фигури на известни личности.
Цената включва: Резервация; Входна такса
Цената не включва: Разходи от личен характер
 
Лондонско око
Цена за възрастен: 65.00 BGN
Цена за дете: 55.00 BGN

Лондонското око е най-голямото виенско колело в Европа. Високо е 135м и от върха му се простира гледка на разстояние от 40км. Колелото има 32 капсули за пътниците, със седалки и климатици, като всяка капсула може да побере до 25 човека. Но въпреки местата за сядане, туристите могат да се разхождат свободно в капсулата и да се наслаждават на заобикалящия ги пейзаж.
Цената включва: Резервация; Входна такса
Цената не включва: Разходи от личен характер
 
Екскурзия до “Уиндзор”, Оксфорд и Стратфорд на Ейвън
Цена за възрастен: 157.00 BGN
Цена за дете: 137.00 BGN

Екскурзия до “Уиндзор”, Оксфорд и Стратфорд на Ейвън - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, Замъка Уиндзор ()
“Уиндзор” е един от символите на кралската власт в Англия, построен от Уилям Завоевателя, считан за най-стария и най-голям замък в света.
Оксфорд е седалище на един от най-старите и най-известни университети в света - Оксфордския университет. От центъра на града тръгват четири главни улици - това е бил центъра на средновековния град. Едни от най-интересните забележителности са църквите Св. Майкъл, построена през 11 век, и Св. Дева Мария, построена през 13 век; Бодлианската библиотека, наречена на сър Томас Бодли — английски дипломат, реформирал библиотеката през 1603 г.; Шелдънския театър, дело на бележития архитект Кристофър Рен.
Стратфорд на Ейвън е градче, в което времето сякаш е спряло през 16 век, когато там се ражда Уилям Шекспир.
Цената включва: Автобусен транспорт; Екскурзовод; Входни такси.
Цената не включва: Разходи от личен характер


Допълнителна информация:

Документи и разрешителни:

при провеждането на  пътуването по туристическия пакет потребителите – пътуващи се задължават да носят следните необходими документи:

-лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при внасяне на депозит;

-когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители;

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

 

Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

  • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
  • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
  • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
  • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
  • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
  • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допъл



47/01
вижте още
  • 3 нощувки със закуски в хотели;
  • Самолетен билет София-Лондон-София с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
  • Багаж до 10 кг. /ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 23 см- 100лв/*;
  • Доплащане за регистриран багаж до 20кг: 150 лв*;
  • Музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо”/резервация и входна такса/до 15г. – 55лв., над 16г. – 65лв. *;
  • Лондонското око /резервация и входна такса/ до 15г. – 55 лв., над 16г. – 65лв. *;
  • Трансфер до летище София и обратно за туристите от Пловдив– 50лв. *;
  • Еднодневна екскурзия до “Уиндзор” , “Оксфорд” и „Стратфорд на Ейвън“/автобусен транспорт, екскурзовод и входна такса за двореца Уиндзор/– 80 евро*;
  • Градска такса.
Етикети
london ,лондон ,оферти лондон май 2020 ,оферти май ,май в лондон ,май англия ,май в лондон 2020 ,екскурзия в лондон с 3 нощувки ,екскурзии лондон ,екскурзия англия ,екскурзия великобритания ,майски празници 2020 ,оферти майски празници ,london mai ,oferti london mai 2020 ,mai angliq ,ekskurzia angliq ,ekskurzia velikobritania ,ekskurzia v london s 3 noshtuvki ,tridnevna ekskurzia london ,weekend v london ,ekskuriza oksford ,oferti za ekskurzii samolet ,velikobritania ekskurzia ,london samolet ,лондон ,англия ,оксфорд ,екскурзии самолет лондон ,оферта за почивка лондон ,оферти за екскурзии самолет ,екскурзии със самолет ,екскурзиа лондон самолет ,екскурзии за месец май 2020 ,тридневна екскурзия до лондон ,май 2020 оферти ,екскурзия до лондон ,екскурзия до лондон със самолет ,великобритания екскурзия ,уикенд в лондон ,лондон самолет ,оксфорд екскурзия ,мадам тюсо ,лондон ай ,биг бен ,бъкингам ,пикадили ,замъка уиндзор ,уестминстърското абатство ,даунинг стрийт ,трафалгър скуеър ,mai v london 2020 ,ekskurzia do london sys samolet ,ekskurzia london samolet ,oferti london 2020 ,ekskurzia do london prez mai ,niski ceni ,aloha travel ,samoletna ekskurzia london ,ekskurzii london samolet
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах