Вашата оценка

Великден на остров Лефкада 2019 - Хотел George 3*

Оферта № Е1538

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Автобусни
СОФИЯ - КУЛАТА - СОЛУН - КОЗАНИ - ЙОАНИНА - ПРЕВЕЗА - о-в ЛЕФКАДА - СОФИЯ
Цена от: 400.00 лв
Посрещнете най-хубавият пролетен празник заобиколени от лазурните води на Йонийско море



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Гърция


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден София - Лефкада

Отпътуване от София в 06:30 ч., от храм-паметник "Св. Александър Невски", по маршрут София - Йоанина – Превеза – остров Лефкада (670 км - магистрален път). Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден остров Лефкада – Круиз Йонийски острови

Закуска. Свободно време за почивка, разходки или по желание и срещу допълнително заплащане, можете да се насладите на морска разходка с куизен кораб. В 09,15 часа ще се отправим към пристанището Нидри, откъдето започва нашето морско приключение. Първата ни спирка е „визитната картичка“ на острова - плаж „Порто Кацики“. Време за снимки и отплаваме към следващата ни спирка - остров Итака, родният дом на Одисей. Ще слезем на острова за разходка. Продължаваме към остров Кефалония – най-големият остров от групата Йонийски острови, където ще имаме време за разходка в пристанищното селище Фискардо. Оттук тръгваме обратно към остров Лефкада, като по пътя си ще минем покрай остров Меганиси, където ще видим пещерата на Папа Николис и за финал, преди да акостираме ще се запознаем с приказната история на остров Скорпио – частен остров, до скоро собственост на фамилията Онасис, а от 2013 г. е собственост на дъщерята на руският милиардер Риболовлев. Пристигане на пристанище Нидри. Прибиране в хотела, свободно време. Вечеря. Преди полунощ посещение на Празнична Великденска Литургия. Нощувка.

3 ден остров Лефкада – столицата Лефкас и манастира „Панагия Фанеромени”

Закуска. Свободно време за почивка или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени” - закрилница на острова и столицта Лефкас. В 09:00 часа отпътуваме от хотела към хълма, разположен над столицата, където ще посетим манастира „Панагия Фанеромени”, в селцето Фрини. Според легендите на това място в древността е имало мраморен храм, посветен на Артемида. По-късно, когато тук идват първите християни храмът е бил разрушен и местните построяват църква която посветили на Богородица. Друга легедна допълва историята на манастира. Иконописецът се подготвял да рисува икона на Богородица и когато погледнал към платното видял, че тя вече е нарисувана, а той трябвало само да я оцвети, от тук идва и името и „фанеромени“- разкрита. Иконата, която днес се намира в манастира е копие на оригиналната, но местните считат, че тя носи същата сила. Следва пешеходна обиколка на столицата Лефкада. Ще се разходим по централната улица на града, като ще видим площад „Св. Спиридон“ и църквата „Св. Спиридон“, италианската църква „Св. Мина“, църквата „Пантократор“. Свободно време. Връщане в хотела, където ни очаква Празничен Великденски обяд с традиционно Великденско меню: печено агнешко, кукуреци и фрикадели – специфично месно ястие за остров Лефкада. Нощувка.

4 ден остров Лефкада – Парга – София

Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Парга, наричан още Йонийската принцеса. Къщите са колорирани в ярки цветове, пръснати амфитеатрално по склона над естествения залив. Заобиколен от маслинови и портокалови горички, макар разположен на континенталната част, града притежава атмосферата на остров. Свободно време за разходка (около 1 час). Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.


 
Хотел George 3* На човек в двойна стая Трети възрастен в двойна стая Дете 2-11.99 г.
с двама възрастни
26.04.19 - 29.04.2019 400 лв. 355 лв. 265 лв.
 
Забележка: от 01.01.2018 в Гърция се въвежда „градска такса“ - за 3* хотели тя е 1.50 евро на стая на ден! Таксата се заплаща на рецепцията на хотела, лично от гостите му.
 
Условия за резервация:
- Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена при резервация, доплащане – до 20 дни преди отпътуване.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
- Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
  • Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
  • Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания; за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата
  • Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, или “Bulstrad Life Vienna Insurance Group”.
 
Условия за анулация:
- В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- от 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
- от 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване; 
 
Описание на хотела: George 3* www.hotelgeorge.gr
Местоположение:. Хотел George се намира на 100 метра от центъра на гр.Нидри, на 17 километра от град Лефкада и на 24 километра от летище Актион. На място има възможност за ползване на безплатен частен паркинг. George се намира на 200 метра от плажа Нидри
В хотела: Хотелът . има плувен басейн с тераса за слънчеви бани и бар до басейна, ресторант с местна кухня.
В стаите: Всички стаи са с климатик и със собствен мебелиран балкон с изглед към басейна или околните планини. Всяка стая има сателитна телевизия, хладилник и електрическа кана. Разполагат със собствени бани със сешоар и безплатни тоалетни принадлежности.

20/03
вижте още
  • транспорт с лицензиран автобус 3*
  • 3 нощувки със закуски на блок маса в хотел George 3*
  • 2 стандартни вечери без напитки в ресторанта на хотела
  • Празничен Великденски обяд с жива музика около басейна на хотела
  • пешеходна обиколка на град Парга
  • медицинска застраховка с асистънс
  • екскурзовод/ водач от фирмата организатор
  • Допълнителна екскурзия до манастира „Панагия Фанеромени“ - 10 евро при (минимум 15 пълно плащащи);
  • Целодневен круиз 7-те Йонийски острова с включен обяд на кораба – 33 евро възрастен / 19 евро дете (минимум 20 пълно плащащи)
  • Доплащане за застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 13 лв.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах