Вашата оценка

Екскурзия до Хелзинки, Копенхаген, Стокхолм и Фиордите

Оферта № Е1539

11 дни / 10 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
ХЕЛЗИНКИ – ДВОРЕЦ „ДРОТНИНГХОЛМ“ – СКАНСЕН – СТОКХОЛМ – ОСЛО – СОГНЕФИОРД“ – “НЕРОУФИОРД” – БЕРГЕН – ГЬОТЕБОРГ – ЗАМЪКА „КРОНБОРГ“ – КОПЕНХАГЕН
Цена от: 2395.00 лв
Скандинавски столици и фиорди



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Швеция


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

15.30ч.-Отпътуване от София за Стокхолм. 17.20ч. Пристигане в Стокхолм. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден

Закуска. Разходка в Стокхолм – ще усетите забързания урбанистичен „пулс“ на града как живее хармонично със спокойствието и тишината. Стокхолм е не само столица на Швеция, но и най-големият град в Скандинавия – град на контрасти, в който различни стилове музика, мода, и технологии се раждат, иновации биват създавани, които се разпространяват в световен мащаб. Многообразен, либерален, и толерантен към различията, град, в който има съвършена смесица от контрастни елементи, живеещи в непринуденост и хармония. Градът е изключително красив, зелен и изпълнен с толкова много забележителности, че няма да разочарова никой любител на пътуванията, както казват „град за всеки един“. Разглеждане на Стокхолм– Гамла Стан или Стария град е мястото, което ще ви върне назад във времето. Тук разходките из малките улички са празник за душата, вкусната храна и популярните забележителности като Стокхолмската катедрала, Нобеловия музей, църквата Ридархолм, Кралския дворец, малките тесни каменни улички със сгради в топла охра и златисто, придават на Гамла Стан уникална атмосфера. Разходката до „тихият и спокоен оазис“ Юргорден ще ви изненада изключително приятно, защото там са концентрирани много от забележителностите на Стокхолм, кралските градини и нестандартни музеи като Музей „Васа”, Музея на „АББА”, Нордическия музей. 16.45ч.- Отпътуване от Стокхолм за Хелзинки. Нощувка в каюта.

3 ден

Пристигане и разглеждане на Хелзинки. Наричат финладската столица „Белият град на Севера“, тъй като голяма част от емблематичните сгради в града са изградени от бял мрамор. Пешеходната обиколка ще започне от Сенатския площад, Хелзинската кадедрала, паметника на руския цар Александър II, наричан от финландците „Добрият Цар“, Университета, Президентския дворец, Парламента, Източноправославна катедрала “Успенски”. Свободно време за разходка. 16.45ч.- Отпътуване от Хелзинки за Стокхолм. Нощувка в каюта.

4 ден

Пристигане сутринта в Стокхолм. Свободен ден или по желание разглеждане на двореца „Дротнингхолм“. Наричат този дворец „Версай на Севера“. Официалната резиденция и целогодишен дом на сегашното кралско семейство – Карл XVI и кралица Силвия. Самото име „Дротнингхолм“ означава „Остров на Кралицата“. Най-любопитното и интересното е, че дори когато кралската фамилия е в двореца, той отново е отворен за посещния. Построен в далечната 1622г . е събрал ценни колекции от цял свят: пищни мебели, произведения на изкуството и картини от 17-ти до 19-ти век, великолепни полюлеи, порцеланови украшения, златни тавани. През летните месеци се предлага голям избор от представления в дворцовия театър, който някога е бил осветяван с 400 свещи, а сега – с нежно и скрито в тайнство осветление. Нощувка.

5 ден

Закуска. Свободен ден или по желание разглеждане на Скансен, първият Етнографски музей на открито в комбинация със зоологическа градина. Разположен на остров Юргорден, създаден през 1891г. с над 150 постройки, пресъздаващи типичните шведски дървени къщи и ферми от всяко кътче на страната, с хора в национални одежди, той представя живата история на Швеция и цялата тя се разгръща пред посетителя със своите най-специфични детайли – как хората някога са живели според смяната на сезоните, в крак със своите обичаи и традиции, по време на работа, по време на празници, и в ежедневието си. Във въздуха витаят ароматите на тестените изделия, току-що пред Вас изпечени и приготвени, в някогашните фурни и скари. Ще видите и градини с лековити билки, ще се разхождате между животните в зоопарка. Посещавайки Скансен, вие изцяло ще се възхитите от удивителната разходка във времето и пространството на Кралство Швеция. Отпътуване за Оребро. Нощувка.

6 ден

Закуска. Отпътуване и разглеждане на Осло– невероятно специфичен и специален град – колкото разпилян, толкова и компактен, много зелен, а строителството не спира да кипи, с богата история и традиции, а един от най-модерните градове в Европа. Заради огромната му площ, разглеждането на норвежката столица ще бъде с автобус и пеша. Ще започнем от музейната част, където ще имате възможност да видите затворени в сгради плавателни съоръжения, от кораба Фрам, през сала на Тор Хейердал и дори и най-старите кораби и лодки, с които викингите са бродили из фиордите. След това ще се насочим към парка на Густав Вигеланд – най-странният и любим скулптор на норвежците. Паркът Vigeland е най-големият парк в света на един единствен творец, в него са подбрани емблематичните му творби около 200 на брой, и самото доксоване до парка ви дава усещането като сблъсъка с операта – или ще се влюбите от пръв поглед, или повече никога няма да искате да чуете за него. След което ще се спуснем към центъра на града, колкото и разтегливо да е това понятие, към Кралският дворец, Националният театър, Катедралата и гарата, по-класически сгради, които са прелюдия като външност и строителство към една от най-модерните и впечатляващи опери в света. Нощувка.

7 ден

Закуска. Отпътуване от Осло за Берген. Туристическа програма в Берген – старата столица на Норвегия и в момента едно от главните им пристанища. Сгушен между няколко фиорда, градът вепчатлява с природата си, със стария град, в който калдъръмените улички, уединените занаятчийски ателиета, музеите, заведенията и галериите очароват всеки турист. Той е бил един от най-значимите центрове на Ханзата, в наши дни международен център на корабоплаването, морския туризъм и риболова. Маркетинг-етикетът на Берген е "Портата към фиордите" и на всичките му пристанища през лятото ежечасно пристигат кораби, които през лятото увеличават населението на града до 3-4 пъти от реалния му размер. В свободното си време ще можете да се влеете в рибния пазар, който е оживен, крещящ, весел, атмоосферно наситен, той е място, където можете да опитате китово месо и салами от дивеч. Нощувка.

8 ден

Закуска. Свободно време във Флам или по желание срещу допълнително доплащане разходка с железница + круиз по фиордите*. Тази експедиция с железницата и фериботния круиз по планините и фиордите на Норвегия ще ви зашемети с най-дивите и непокътнати места в Европа, впечатляващи пейзажи от водопади, стръмни скали, покрити със сняг върхове, ще видите как живеят норвежците в провинцията, един от друг по-високи безброй водопади, реки, езера, най-вероятно ще видите и сняг през юли месец. От Берген тръгваме в 08.39 с влак ще се придвижим до Мирдал, където ще се качим на старата железница/Фламсбан/, която ще ни отведе през множество тунели до градчето Флам, откъдето ще имаме възможност да плаваме с круизен ферибот до най-дългият фиорд в света “Согнефиорд” и най-красивия отвесен фиорд “Нероуфиорд“ и да се насладим на изключително живописен маршрут и безумно красива природа, стръмни планини, спиращи дъха водопади, незабравими синьо-зелени пейзажи и непотворими гледки. Отпътуване за Осло. Нощувка.

9 ден

Закуска. Свободно време в Осло. По обяд отпътуване и разглеждане на Гьотеборг– Площадът на Густаф Адолф със статуята на самия Густаф Адолф II, с изключително интересната сграда на Кметството, след това се отправяме към Пристанището, Казиното и бившите имения на богатите нидерландци и германци, към Операта на Гьотеборг, която показва любовта и топлото отношение на северните народи към оперното изкуство, Главния булевард на града, Кралския мост, Театъра. Продължаваме към нидерланския квартал с известния Рибен пазар/“Фескекорка“/, следва разходка до Университета и до площада със статуята на Посейдон, на който се намират Градския театър, Концертната зала, Музеят на кукления театър и Музеят на изкуството „Констмюзеет“. От там всеки може да се впусне и да опознае един свой Гьотеборг – ваш е избора дали ще да хапнете по една говежда пържола или хамбургер по главната улица, дали ще отидете до Увеселителния парк Лизеберг, дали ще влезете в галериите, или просто ще се разходите в обширния парк Кунгспаркен, който се простира по цялата главна улица. Нощувка.

10 ден

Закуска. Отпътуване и туристическа програма в Копенхаген– едно от най-интересните места, които ще бъдат посетени са официалните кралски резиденции, разположени в бившия кралски парк „Амалиенсборг“, и кралските приемни, които се намират в един от най-впечатляващите дворци на севера – „Кристиансборг“, чиято кула се извисява над равния Копенхаген, заедно с тази на Кметството и цветните кулички на парка „Тиволи“. Паркът „Тиволи“ е известен поради факта, че това е мястото, което вдъхновило Уолт Дисни да направи своят изключителен увеселителен парк. Ще видим символът на града – Малката Русалка, и също толкова впечатляващите статуи на Гефион със своите синове, на Ханс Кристиан Андерсен, ще разгледаме и втората най-дълга пешеходна улица в света “Строгет”, по която ще имате възможност да се разходите в свободното си време. Нощувка.

11 ден

Закуска. Свободно време в Копенхаген или по желание посещение на замъка “Кронборг”, известен като Замъка на Хамлет, един от най-красивите ренесансови замъци в северната част на Европа. Кронборг ще ви впечатли със семплотата си, с произведенията на изкуството, с оригиналността на архитектурния си план, както и със склуптурата на Олгер Датски. Това, което олицетворява Крал Артур за англичаните, въплъщава и Олгер Датски за датчаните, чиято статуя може да се види в подземието на Кронборг. Големият викинг, който стои търпеливо в подземията на двореца , за когото легендата разказва, че ще спи там, докато един ден, когато кралство Дания е отново в беда ще се събуди за да спаси нацията. Вечерна разходка в Копенхаген– величествен, но в същото време скромен, построен с много труд и пари, но и с много вкус – градът, който ви дава ясна представа за начина на живот на датчаните и датското кралското семейство, както и взаимоотношенията между двете съсловия. 19.10ч.– Отпътуване от летището на Копенхаген за София. 22.45ч. Пристигане в София/по желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково/.


Дата Възрастен в двойна/ тройна стая Възрастен в единична стая Дете до 12 г. с двама възрастни
18.07.2019г. 2395 лв. 3695 лв. 2295 лв.
 
Начин на плащане: 
50% депозит, доплащане до 20 дни преди отпътуването.

***Екскурзията до фиордите, железницата, замъка „Кронборг“, двореца „Дротнингхолм“, музей "Скансен", багажа и трансфера до летище София и обратно се заявяват , при записване за екскурзията и заплащат предварително  и се провеждат при минимум 20 туристи.

Допълнителни ексурзии:
Разглеждане на замъка “Кронборг“ - ДАНИЯ, Замъка Кронборг ()
Цена за възрастен: 69.00 BGN
Цена за дете: 69.00 BGN
Замъка “Кронборг“, известен като Замъка на Хамлет, е един от най-красивите и ренесансови замъци в северна Европа. Заобиколен е целият с ров, пълен с вода, извисяващ се над град Хелсингьор. Ще посетим замъка, залите, прекрасния параклис, където се осъществява мечтата на младоженците за сватбените церемонии, пищната рицарска зала и случайно може да попадем и на спектакъл на Хамлет.
Цената включва
екскурзоводски услуги на български език
пешеходна разходка
трансфер до забележителностите
Цената не включва
Разходи от личен характер

Кораб до Согнефиорд и Нероуфиорд - НОРВЕГИЯ, Согнефиорд ()
Цена за възрастен: 147.00 BGN
Цена за дете: 127.00 BGN
Отпътуване с автобус и круизен ферибот до най-дългият фиорд в света “Согнефиорд”и най-красивия отвесен фиорд “Нероуфиорд”. От палубата на кораба ще можете да се полюбувате на впечатляващи пейзажи от водопади, стръмни скали, покрити със сняг върхове.
Цената включва
автобусен транспорт
круизен ферибот
Цената не включва
Разходи от личен характер

Железница от фиордите до Берген - НОРВЕГИЯ, Берген ()
Цена за възрастен: 196.00 BGN
Цена за дете: 196.00 BGN
Пътуване с железница по една от най-стръмните влакови линии от фиордите до Берген /изключително живописен маршрут- невероятно красива природа, стръмни планини, спиращи дъха водопади и множество тунели/.
Цената включва
Пътуване с железница от Фиордите до Берген
Цената не включва
Разходи от личен характер

Разглеждане на двореца “Дротнингхолм“ - ШВЕЦИЯ, Стокхолм ()
Цена за възрастен: 78.00 BGN
Цена за дете: 78.00 BGN
Дворецът „Дротнингхолм“ възприеман като  „Версай на Севера“. Официалната резиденция и целогодишен дом на сегашното кралско семейство – Карл XVI и кралица Силвия. Самото име „Дротнингхолм“ означава „Остров на Кралицата“. Най-любопитното и интересното е, че дори когато кралската фамилия е в двореца, той отново е отворен за посещния. Построен в далечната 1622г . е събрал ценни колекции от цял свят: пищни мебели, произведения на изкуството и картини от 17-ти до 19-ти век, великолепни полюлеи, порцеланови украшения, златни тавани.  През летните месеци се предлага голям избор от представления в дворцовия театър, който някога е бил осветяван с 400 свещи, а сега – с нежно и скрито в тайнство осветление.
Цената включва
екскурзоводски услуги на български език
пешеходна разходка
трансфер до забележителностите
Цената не включва
Разходи от личен характер

Разглеждане на музей "Скансен" - ШВЕЦИЯ, Стокхолм ()
Цена за възрастен: 98.00 BGN
Цена за дете: 98.00 BGN
Скансен, първият Етнографски музей на открито в комбинация със зоологическа градина. Разположен на остров Юргорден, създаден през 1891г. с над 150 постройки, пресъздаващи типичните шведски дървени къщи и ферми от всяко кътче на страната, с хора в национални одежди, той представя живата история на Швеция и цялата тя се разгръща пред посетителя със своите най-специфични детайли – как хората някога са живели според смяната на сезоните, в крак със своите обичаи и традиции, по време на работа, по време на празници, и в ежедневието си. Във въздуха витаят ароматите на тестените изделия, току-що пред Вас изпечени и приготвени, в някогашните фурни и скари. Ще видите и градини с лековити билки, ще се разхождате между животните в зоопарка. Посещавайки Скансен, вие изцяло ще се възхитите от  удивителната разходка във времето и пространството на Кралство Швеция.
Цената включва
екскурзоводски услуги на български език
пешеходна разходка
трансфер до забележителностите
Цената не включва
Разходи от личен характер

Необходими документи:
Валидна лична карта или международен паспорт.
Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт / или може и с лични карти, ако имат такива / и ако пътуват с 1 родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация от не пътуващия родител - оригинал + 1 копие. За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


47/03
вижте още
  • 8 нощувки със закуски в хотели 3 или 4 звезди;
  • 2 нощувки в каюта за 2-ма на ферибота Стокхолм-Хелзинки-Стокхолм с компания TALLINK SILJA LINE;
  • Самолетен билет София- Стокхолм с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm;
  • Самолетен билет Копенхаген- София с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm;
  • Ръчен багаж до 10кг с максимални размери 55×40×20cm за 1 пътник / ИЛИ 1 регистриран багаж до 20кг за 2-ма пътници;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
  • Екскурзия до музей "Скансен" /автобусен транспорт, резервация и входна такса/ – 50 евро;
  • Екскурзия до двореца „Дротнингхолм“ /автобусен транспорт, резервация и входна такса –40 евро;
  • Екскурзия до замъка „Кронборг“/автобусен транспорт, резервация и входна такса/- 35 евро;
  • Трансфер от Пловдив и Хасково до летище София и обратно - 50 лв.;
  • Допълнителен регистриран багаж до 20 кг.- 200 лева;
  • Допълнителен ръчен багаж до 10кг с максимални размери 55×40×20cm - 40лв.
  • Екскурзия до фиордите „Согнефиорд“ и „Нероуфиорд“/автобусен транспорт и круизен ферибот/ – 75 евро, за деца до 16г.-65 евро;
  • Пътуване с железница от Берген до фиродите – 100 евро;
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах