Вашата оценка

Екскурзия до Лисабон, Мадрид и Южна Испания

Оферта № Е1542

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
МАДРИД – ТОЛЕДО – ЛИСАБОН – СИНТРА – ЕЩОРИЛ – КАШКАЙШ – КАБО ДИ РОКА – СЕВИЛЯ –ГРАНАДА - ГИБРАЛТАР
Цена от: 1395.00 лв
Екскурзия Испания и Португалия



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Испания


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

16.55ч. Отпътуване от летище София за Мадрид /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/. 19.50ч.- Пристигане в Мадрид. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден

Закуска. Панорамна туристическа обиколка на Мадрид, която ще ни разкрие богатата и разнообразна архитектура на испанската столица. Модерния булевард „Кастелияна“ започва с небостъргачите на Мадридското Сити, с наклонените кули Кио, преминава покрай стадиона на Атлетико Мадрид, през площад „Колумб“ достига до елегантния площад „Сибелес“ със знаменития фонтан и впечатляващия Дворец на съобщенията и емблематичното здание на Банка Испания. Ще преминем покрай световно известния музей Прадо, покрай великолепните градини на „Парке дел Буен Ретиро“ и Арката Пуерта де Алкала, покрай модернистичната сграда на гара Аточа. През шикозния булевард „Гран Вия“ ще достигнем до площад „Испания“ с паметника на Сервантес с Дон Кихот и Санчо Панса. Пешеходната обиколка ще ни запознае с богатото минало, но и ще ни потопи в атмосферата на града. Сърцето на града е централният площад “Пуерта дел Сол“ със сградата на Кметството и Часовника, нулевия километър, статуята на мечето – символ на града, а по-назад във времето ще ни върне историческия площад „Пласа Майор“. Обиколката ще завърши пред красивия площад „Ориенте“, където е Кралският театър, катедралата “Алмудена“, градините на Сабатини и внушителният Кралски дворец. По желание по предварителна резервация посещение на Кралския дворец. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за разглеждане на „имперския град“ Толедо. Старата столица е съхранила зад стените си най-светлите и най-кървави страници от испанската история. Добре запазените сгради говорят не само за величието на испанската империя, но и умело съчетават три различни религии и култури – мавърска, юдейска и християнска. Навсякъде се усеща не само духа на няколко епохи, но и виртуозно съчетание на архитектурни стилове – от традиционен римски градеж, през арабски стени, готически детайли, през характерния за Толедо мудехар до жизнерадостните форми на Испанския ренесанс. Това е видно от църквите „Санта Мария ла Бланка“,“Санто Томе“ , крепостта Алказар. Катедралата е най-забележителното хранилище на изкуството в Толедо. Любителите на емоционалното творчество на Ел Греко могат да посетят неговия дом, превърнат в музей. Отпътуване за Португалия. Нощувка.

4 ден

Закуска. Разглеждане на Лисабон. Красив и интересен, гостоприемен и романтичен, градът ще ви очарова не само с историческото си наследство, но и с топлата си южняшка атмосфера. Разходка до живописната река Тежу в квартала Белем, където се отличава бялата готическа кула Белем- един от символите на Лисабон. Тук е и Паметника на откритията, бившата президентска резиденция Белем Палас, Музея на каляските, Морския музей. Ще имаме възможност за посещение на величествения манастир „Свети Жером“. От обширния площад Largo do Comersio ще се отправим към Алфама –най-старата част на града. Тук е Катедралата от 12 век с богата дарохранителница украсена с 4100 скъпоценни камъни. Но именно тук, между тесните криволичещи по хълма улички, най-добре се усеща атмосферата и чара на Лисабон. Свободно време. По желание посещение на типичен ресторант с фадо музика. Нощувка.

5 ден

Закуска. Отпътуване за Синтра наричана „райската градина на Португалия“, бивша лятна резиденция на португалските владетели. Множество дворци и замъци, пищни градини между скали, езера, пещери и водопади. Посещение на най-западната точка на континентална Европа- Кабо да Рока. Ще продължим към Кашкайш, превърнат от малко рибарско селище в курорт през 1870 година когато крал Луиш 1 издига двореца Palasio da Citadela, около който много благородници построяват свои вили и дворци. По красивия крайбрежен път ще достигнем Ещорил. Основната забележителност тук е най-голямото казино в Европа, разположено в прекрасна градина, стигаща до брега на океана. Отпътуване за Южна Португалия. Нощувка.

6 ден

Закуска. Отпътуване за Андалусия. В тази най-южна част на Испания са запазени най-ценните паметници на изкуството и архитектурата на испано-мавританската култура. Разглеждане на живописната столица Севиля. Векове наред тя е средище на поети,изкусни майстори на скъпоценности,архитекти и философи. През 12 век тук е издигнато най-величественото минаре в мавританския свят-Хиралдата. Превърната през 15 век в христианска камбанария тя и до днес доминира над градския пейзаж. До нея е разположена величествената Севилска катедрала-най-голямата в Испания. Строена от 1402 до 1506 г. в петте си нефа е събрала ценни творения на андалуската живопис и пластика и днес е един от най-забележителните музеи в страната. На брега на пълноводната река Гвадалквивир, близо до старинния мост „Сан Телмо“ се издига друга забележителност на града – Златната кула. Изключително приятно място за разходка е построеният през 1929 г. емблематичен площад „Испания“. Отпътуване за Гранада. Нощувка.

7 ден

Закуска. Свободно време в центъра на Гранада или по желание посещение на двореца "Алхамбра" - перлата на Гранада, наричан още "Осмото чудо на света". Дворцовия комплекс е един изящен образец на мавританската архитектура, където чувството за мярка и хармония завладяват с замайващо великолепие. От „Двора на миртите“ с голямото водно огледало, през тържествената „Зала на посланиците“, където Изабела Кастилска подписва тържествения акт за отплаването на Христофор Колумб, под грамадната кула“Комарес“, през богато декорираните бани до „Двора на лъвовете“, създателите са постигнали невероятно разнообразие в елементите, превръщайки Алхамбра в истинска вълшебна приказка. Отпътуване за Коста дел сол. Нощувка.

8 ден

Закуска. Отпътуване за Гибралтар- анклав под владението на Великобритания от 1704 г. Триъгълната форма на скалата се счита за една от „Колоните на Херкулес“ към Средиземно море. Пешеходен тур из Гибралтар с изкачване до върха на скалата с въжен лифт до леговището на известните маймуни и към панорамните платформи, които откриват живописни гледки към близката Испания и недалечния бряг на Северна Африка. След разходката с въжения лифт, свободно време за разходка из Ботаническата градина и главната улица с Катедралния площад, с църквата „Св.Троица“ и Резиденцията на губернатора. Отпътуване за Марбея, където се намира и шикозното пристанище Пуерто Банус. Трансфер до летището в Малага. 17.30ч. Отпътуване от Малага за София. 22.00ч. Пристигане в София /по желание трансфер от летище София за туристите от Пловдив и Хасково/.


Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

1395 лв.

1795 лв.

1345 лв.


*Посещението на Кралския дворец, Алхамбра, Гибралтар, Фадо шоу и трансфера до летище София и обратно се заявяват , при записване за екскурзията и се заплащат предварително, и се провеждат при минимум 20 туристи.


Допълнителни услуги:

Автентично Фадо шоу - ПОРТУГАЛИЯ, Лисабон (Лисабон)
Цена за възрастен: 78 лв.
Автентично Фадо изживяване в Café Luso – Bairro Alto, Lisbon – www.cafeluso.pt или подобно
Тези, които заявяват Фадо-шоу остават в Лисабон след туристическта обиколка и изчакват до 22.00ч. за шоуто
Посещение от 22:00ч.
Включени са 2 напитки по избор
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Автентична шоу програма, 2 напитки по избор
 
Алхамбра - ИСПАНИЯ, Двореца "Алхамбра" (Гранада)
Цена за възрастен: 127 лв.
Цена за дете: 127 лв.
Перлата на Гранада, наричан още "Осмото чудо на света".Дворцовия комплекс е един изящен образец на мавританската архитектура,където чувството за мярка и хармония завладяват с замайващо великолепие.От „Двора на миртите“ с голямото водно огледало, през тържествената „Зала на посланиците“,където Изабела Кастилска подписва тържествения акт за отплаването на Христофор Колумб,под грамадната кула“Комарес“,през богато декорираните бани до „Двора на лъвовете“ създателите са постигнали невероятно разнообразие в елементите,превръщайки Алхамбра в истинса вълшебна приказка.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА предварителна резервация, входна такса, слушалки, беседа на придружаващ екскурзовод
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Разходи от личен характер
 
Посещение на Кралския дворец в Мадрид - ИСПАНИЯ, Мадрид (Мадрид)
Цена за възрастен: 69 лв.
Цена за дете: 69 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: входна такса, екскурзовод, слушалки, резервация, трансфер
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Разходи от личен характер
 
Разходка из Гибралтар - ГИБРАЛТАР, Гибралтар (Гибралтар)
Цена за възрастен: 49 лв.
Цена за дете: 49 лв.
Тур из Гибралтар с изкачване до върха на скалата с въжен лифт до  леговището на известните маймуни и към панорамните платформи, които откриват живописни гледки към близката Испания и недалечния бряг на Северна Африка. След разходката с въжения лифт, свободно време за разходка из Ботаническата градина и главната улица с Катедралния площад, с църквата „Св.Троица“ и Резиденцията на губернатора.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: микробус, аудиогайд
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: Разходи от личен характер

Хотели:
Hotel Eurostars Zarzuela Park или подобен - ИСПАНИЯ, Мадрид
Holiday Inn Express Lisbon Airport - ПОРТУГАЛИЯ, Лисабон
Alpinus Hotel или подобен - ПОРТУГАЛИЯ, Албуфейра
Hotel Abades Loja или подобен - ИСПАНИЯ, Гранада
Apartahotel First Flatotel International или подобен - ИСПАНИЯ, Беналмадена
 

47/09

 

 
вижте още
  • 7 нощувки със закуски в хотели;
  • Самолетен билет София-Мадрид с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm;
  • Самолетен билет Малага- София с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
  • Медицинска застраховка.
  • Посещение на Кралския дворец в Мадрид /Входна такса, автобусен транспорт и екскурзовод/- 35 евро;
  • Слушалки около 12 евро;
  • Трансфер до летище София от Пловдив и Хасково и обратно – 50лв. *;
  • Регистриран багаж до 20кг.– 180лева;
  • 1 бр. багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 23см- 40 лв;
  • 1 бр. регистриран багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 23см- 55 лв;
  • Автентично Фадо шоу/ шоу програма,2 напитки/- 40 евро
  • Сити такса- заплаща се на място
  • двореца „Алхамбра“/слушалки, екскурзовод, входна такса/ – 65 евро;
  • Разходката из Гибралтар /микробус и аудио гайд/ - 25 евро;
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах