Вашата оценка

Екскурзия до Рим, Ватикана, Капри, Помпей и Неапол 26.09.2019

Оферта № Е1562

5 дни / 4 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
РИМ– ВАТИКАНА– ПОМПЕЙ– КАПРИ– АМАЛФИ– НЕАПОЛ
Цена от: 845.00 лв
Италия 2019



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Италия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

06.40ч. Отпътуване от летище София за Рим/по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 07.35ч.- Пристигане в Рим. “Roma, la citta eterna”- Вечния град Рим . Няма град в света, който по богатството на събития и превратности в миналото си, по исторически и културни паметници, да се мери с Рим.Той е крайъгълен камък на историята не само на Италия, но и на цялата западна цивилизация. Пешеходната обиколка на „Античен Рим“ е с екскурзовод на български език. Древният град постига изключителни успехи в създаването на грамадни и прекрасни сгради и съоръжения. Един от символите на славата на Рим е Колизеумът/ признат за едно от новите чудеса на света /. Бил е място за гладиаторски битки,боеве с диви животни и даже за морски сражения. Ще продължим покрай най-голямата триумфална арка- Арката на император Константин, покрай останките на „Форум романум“ и Императорските форуми на Веспасиян, Цезар,Траян. Ще се изкачим на Капитолийския хълм с представителен площад, създаден по проект на Микеланджело. Пресичайки оживения площад „Венеция“ ще достигнем до Пантеона. Посещението на този древен „храм на всички богове“ впечатлява не само с размерите си , но и с изяществото си.Рим е богат не само на исторически паметници, но на дворци, на площади, на фонтани. Разхождайки се по живописни улици ще достигнем до площад „Навона” ,заобиколен от ренесансови и барокови сгради с три красиви фонтана, най-прекрасният от които е „Фонтана на реките”, създаден от Бернини. Ще отдъхнем на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Няма да пропуснем не само най-известния, но и най-красивия фонтан – Фонтана ди Треви. Ще спазим поверието да хвърлим монета, за да се завърнем отново в Рим. Нощувка.

2 ден

Закуска. За величието и красотата на Рим огромна заслуга имат и папите, които векове наред са притежавали върховната власт и огромни средства и са привличали най-знаменитите творци. По желание посещение с екскурзовод- изкуствовед на Ватиканските музеи, Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-голямата християнска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър” обгърнал с изящна колонада величествения храм. Свободно време. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване и разглежданена Помпей. По желание посещение на един от най- забележителните археологически музеи на открито в света.Тази уникална разходка в далечното минало ще ни даде най-цялостна представа за устройството на град по времето на Римската империя. Ще видим останките от Форума с Базиликата, Храмовете на Аполон, на Август , на Юпитер, Театъра и Амфитеатъра, Публичния дом. Ще надникнем и в останките на домовете, които са богата антология на римските жилища. По- богатите от тях са били с бани, с фонтани, с изящни музайки. Помпей ще ни развълнува и със страшната си смърт, причинена от изригването на Везувий, но ще ни очарова с днешното си възкресение от пепелта. Отпътуване за Амалфийското крайбрежие – „най-красивият балкон на Италия“. Така италианците наричат северния бряг на Салернския залив, една удивителна местност между хълмистите склонове на планината Латари и Тиренско море. В скалите, надвиснали над морския бряг, са разположение малки и китни градчета. И в тон с пъстроцветни къщи по склоновете, са уникалната растителност (лозя, маслиновите гори и лимонените дръвчета), малките заливчета и добре скътаните плажове. Панорамна гледка към Позитано, една от перлите на Амалфийската Ривиера, от „терасата на града“. Градчето е построено вертикално върху скалата и достъпът на туристически автобуси е невъзможен. Посещение на Амалфи, градът с най-богата история в региона, който дава името на цялото крайбрежие. В далечното минало тя е влиятелна морска република. Според историческите сведения през периода 9-12 век нейното могъщество и флот се нарежда до тези на Венеция, Пиза и Генуа.В историческия център на града гордо стои Катедралата с фасада от византийска мозайка, вътрешен двор в арабски стил ,красива камбанария и бароков интериор.Нощувка.

4 ден

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия с кораб до остров Капри – перлата на Неаполитанския залив, Малкият остров в Неаполитанският залив с периметър не повече от 17 км, с форма на раковина, е едно от местата, което снобите от цял свят, са превърнали в колония. Богати интелектуалци, представители на артистичния елит са привлечени от красотата на този фантастичен остров, поетично наречен „островът на морските сирени“. Той предлага безкрайни естествени тераси, чудни гледки към тюркоазеното море, причудливи форми на саклите и изключително красиви пещери. От Марина Гранде ще се изкачим до Пиацета /сърцето на острова/, и ще се отправим към градините на Август, откъдето има гледка към останките от вилата на император Тиберий, към впечатляващия, издълбан като серпантини път в скалите от индустриалеца Алфред Круп, и прекрасните скални образувания- Фаралиони , превърнали се в символ на Капри. От височината на Анакапри има впечатляваща панорама.Забележителности тук са не само природните дадености, но и потъналите в зеленина частни вили, луксозни хотели, имения, престижни бутици. Нощувка.

5 ден

Закуска. Разглеждане на Неапол. Градът в подножието на Везувий съчетава невероятната природна красота с колорита на миналото и динамиката на настоящето.Нашата обиколка ще започне от красивия площад „Плебисцито“, където се намира Кралския дворец, някогашната официална резиденция на Бурбоните и Савойските крале.Срещу него е импозантната църква “Сан Франческо ди Паола“, построена по заповед на Фердинанд 1 по подобие на римския Пантеон .До площада са Театро Сан Карло- една от прочутите опери в света и Галерия Умберто I, построена 1890 г в неоренесансов стил.Ще видим и два известни замъка в Неапол.Маскио Анджоино, известен като новия замък- Кастел Нуово, построен 13 в. от Карл I Анджуйски и Кастел дел Ово/ замъкът- яйце/, който се намира до морето на малкото островче Мегарида. През Римската епоха тук е била крепостта на римския патриций Луций Ликула.През свободното време може да опитаме прочутата неаполитанска пица «Маргарита». Трансфер до летището. 15.40ч.- Отпътуване от Неапол за София. 18.15ч.- Пристигане в София. По желание трансфер с автобус от летище София до Хасково.


Дата

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

26.09.2019

845лв.

1045лв.

795лв.



*Посещението на Ватиканските музеи, Капри, Помпей, трансфера и багажа се заявява и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум - 20 туриста*.

Начин на плащане: 50% депозит при резервация; доплащане - до 20 дни преди отпътуване
 
Турове:

Ватикански музеи - ИТАЛИЯ, Рим ()

Цена за възрастен: 79.00 BGN

Цена за дете: 59.00 BGN

Посещение на Ватиканските музеи с изкуствовед, разглеждане на Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-голямата християнска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър”, обгърнал с изящна колонада величествения храм.

Цената включва: Входна такса, Резервация, Слушалки и изкуствовед на български език

Цената не включва: Разходи от личен характер


Разглеждане на Помпей - ИТАЛИЯ, Помпей ()

Цена за възрастен: 69.00 BGN

Цена за дете: 39.00 BGN

Помпей- един от най- забележителните археологически музеи на открито в света.Тази уникална разходка в далечното минало ще ни даде най-цялостна представа за устройството на град по времето на Римската империя. Ще видим останките от Форума с Базиликата, Храмовете на Аполон, на Август , на Юпитер, Театъра и Амфитеатъра, Публичния дом. Ще надникнем и в останките на домовете, които са богата антология на римските жилища. По- богатите от тях са били с бани, с фонтани, с изящни музайки. Помпей ще ни развълнува и със страшната си смърт, причинена от изригването на Везувий, но ще ни очарова с днешното си възкресение от пепелта.

Цената включва: входна такса, екскурзовод, резервация

Цената не включва: Разходи от личен характер

 

Разглеждане на Капри - ИТАЛИЯ, Капри ()

Цена за възрастен: 147.00 BGN

Цена за дете: 147.00 BGN

Поетично наречен синия остров или острова на морските сирени.Малкият остров в Неаполитанския залив с периметър около 17 км и форма на раковина, е едно от местата, което снобите от цял свят са превърнали в своя колония. Супербогаташи, интелектуалци, представители на аристократичния елит са привлечени от магнетичната красота на този райски остров. Посещението на Капри ще ни даде възможност да разберем защо този малък oстров е омайвал древноримските императори Август и Тиберий, а в по-късни времена и големия индустриалец Алфред Круп, шведския лекар и писател Аксел Мунте, медика Емилфон Беринг и много писатели, поети и художници. От живописното пристанище Марина гранде ще се изкачим със зъбчата железница до известната Пиацета, ще се разходим в разкошните градини създадени от Круп, за да се полюбуваме на изключителните гледки към Марина Пикола и причудливите скални форми- Фаралиони.Забележителни тук са и музеите, парковете, пещерите и природните образувания и многото луксозни хотели и частни вили потънали в много зеленина и цветя.

Цената включва: билет за кораб, автобусче, екскурзовод на български език

Цената не включва: Разходи от личен характер

 

Необходими документи:
*лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при внасяне на депозит. 
*  за деца под 18 години – нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители

 

47/09

вижте още
  • 4 нощувки със закуски в хотели;
  • Самолетен билет София-Рим с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
  • Самолетен билет Неапол- София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
  • Медицинска застраховка
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
  • Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро*;
  • багаж до 10 кг.с максимални размери 55см.Х40см Х 20см.- 40лв.;
  • Регистриран багаж до 20кг. – 160лв;
  • Трансфер до летище София и обратно от Пловдив и Хасково- 50лв.
  • регистриран багаж до 10 кг.с максимални размери 55см.Х40см Х 20см.- 55 лева.
  • Екскурзия до Капри/билет за кораб, автобусче и водач/- 75 евро*;
  • Разглеждане на Помпей(входна такса,екскурзовод,резервация)-35 евро*;
  • Градска такса – заплаща се на рецепция;
  • Билети за транспорт и слушалки в Рим около 8 евро;
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах