Вашата оценка

Екскурзия до Италианските езера 12.08.2019

Оферта № Е1565

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
ЛАГО ДИ ГАРДА– БАРДОЛИНО– СИРМИОНЕ– ЛАГО МАДЖОРЕ– СТРЕЗА– „ИЗОЛА БЕЛА“– „ИЗОЛА МАДРЕ“– МИЛАНО– КОМО– БЕЛАДЖО
Цена от: 595.00 лв
Италия 2019



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Италия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

06.30ч.-Отпътуване от летище София за Милано / По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив /. 07.40ч.- Пристигане в Милано. Отпътуване за Лаго ди Гарда- най-голямото езеро в Италия. Разглеждане на едноименното градче Гарда,сгушено в подножието на Алпите. Разходката продължава по бреговете на езерото до малкото селище Бардолино, приютило стари романски църкви като „Сан Северо”, „Сан Коломбано” и „Сан Зено”, известно с производството на вино. Спирка в най- известния курорт на езерото- Сирмионе, красиво разположен на полуостров около старинната крепост на фамилия Скалиджири. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре– второто по големина езеро в Италия. От брега на красивото градче Стреза се открива прекрасна гледка към три от Бормеевите острови- Изола Мадре, Изола деи Пескатори и Изола Бела. Разходка с корабче и разглеждане на пленителния “Изола Бела“, на които се намира известния Дворец на принцовете Боромео – един истински бароков оазис, разположен сред прекрасни терасовидни градини. Отпътуване с корабче и разглеждане на „Изола Мадре“ . Не напразно Густав Флобер нарича Изола Мадре „земен рай”. Паркът е в английски стил с великолепни цветя и екзотични растения изаема площ от 80 000 кв.м. Самия дворец пази духът на 16-ти век с прекрасна мебеликовка. Впечатляват много произведения на изкуството, Залата на сезоните, Приемния салон, колекцията от марионетни кукли. Отпътуване и разглеждане на Милано - финансовата, икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка и Замъка Сфорцеско. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за езерото Комо -най-дълбокото езеро в Европа, вдъхновило с красотата си много художници, писатели, музиканти, артисти. Разглеждане на градчето Комо – „Пиаца дел Дуомо” и катедралата „Санта Мария Маджоре”. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков. Отпътуване с корабче от Комо за Беладжо, перлата на Лаго ди Комо. Нощувка.

4 ден

Закуска. Трансфер до летището в Милано/Бергамо. 12.50ч.- Отпътуване от Милано за София. 15.55ч.- Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Хасково и Пловдив.


Дата

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

12.08.2019г.

595лв.

745лв.

545лв.


Начин на плащане: 50% депозит при резервация; доплащане - до 20 дни преди отпътуване

*Фуникуляр до Брунате,корабче до Беладжо и Лаго Маджоре,трансфера до София и обратно се заявяват при записване за екскурзията и заплащат предварително  и се провеждат при минимум 20 туристи.

Допълнителни екскурзии:
Финикуляр до Брунате - ИТАЛИЯ, Комо
Цена: 11 BGN
Възможност за изкачване с финикуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА Билет за финикуляра
 
Корабче от Лаго Маджоре до Изола Бела и Изола Мадре

Цена за възрастен: 88.00 BGN
Цена за дете: 88.00 BGN
Лаго Маджоре – второто по големина езеро в Италия. От брега на красивото градче Стреза се открива прекрасна гледка към три от Бормеевите острови-Изола Мадре, Изола деи Пескатори и Изола Бела. Разходка с корабче  и разглеждане на пленителния “Изола Бела“, на които се намира известния Дворец на принцовете Боромео- един истински бароков оазис,разположен сред прекрасни терасовидни градини. Отпътуване с корабче и разглеждане на „Изола Мадре“ . Не напразно Густав Флобер нарича Изола Мадре „земен рай”. Паркът е в английски стил с великолепни цветя и екзотични растения  и заема площ от 80 000 кв.м
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Билет за корабче от Лаго Маджоре до „Изола Бела“ и „Изола Мадре“
 входни такси за дворците
 
Корабче от Комо до Беладжо
Цена за възрастен: 53.00 BGN
Цена за дете:53.00 BGN
Беладжо е един от най-красивите италиански малки градчета, чийто нос разделя езерото Комо на два ръкава, с прекрасни гледки и средиземноморска разстителност. Ботаническият рай е сред вас, разхождайки се по малките улички, осеяни с малки в типично италиански стил магазинчета за сувенири, ресторанти, пред които ви канят най-любезно да сътворят пред вас италианските средиземноморски специалитети. Градът е вдъхновявал кралски особи, писатели като Стендал Чарлз Дикенз, композитори като Ференц Лист. Ще оставите сърцето си в този град и ще осъществите своите мечти , вдъхновявайке се от природа, романтика и атмосфера.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Билет за кораб
Разходха в Беладжо
 
Хотели:
Hotel Verri или подобен - ИТАЛИЯ, Милано

47/05
вижте още
  • Самолетен билет София- Милано-София с включена летищна такса и и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm;
  • 3 нощувки със закуски в хотел;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
  • фуникуляр до Брунат /по желание минимум 15-желащи/- 5.50 евро*;
  • Регистриран багаж до 20кг. + 1бр. малък ръчен багаж– 160 лева;
  • Ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см.- 40лв.;
  • Регистриран багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см.- 55лв.;
  • Трансфер с автобус до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково-50лв.;
  • Градска такса – заплаща се на рецепция
  • Билет за корабче до Беладжо – 27 евро*;
  • Билет за корабче от Лаго Маджоре до „Изола Бела” и „Изола Мадре” и с включени входни такси за дворците – 45 евро;
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах