Вашата оценка

Екскурзия Тоскана, Рим и Ватикана

Оферта № Е1594

6 дни / 5 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
СИРМИОНЕ– БАРДОЛИНО– ФЛОРЕНЦИЯ– СИЕНА– САН ДЖИМИНЯНО– РИМ– ВАТИКАНА
Цена от: 895.00 лв
Италия 2019



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Италия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

06.30ч. Отпътуване от летище София за Милано/по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 07.40ч.- Пристигане в Милано. Отпътуване към бреговете на най-голямото алпийско езеро в Италия– Лаго ди Гарда. Разходка из „перлите“ на езерото – градчетата Сирмионе и Бардолино. Освен с чистия алпийски въздух, кристалната езерна вода и термалните си извори, Сирмионе привлича хиляди туристи с древната си история. Редица артефакти от римско време и красивата средновековна крепост, издигната от веронската фамилия Скалигери, ще ни пренесат векове назад. Бардолино е градчето, което дава името на едно от най-качествените италиански вина. Още от средните векове тук се е произвеждало вино, заради мекия климат и плодородната почва. Чаша „Бардолино“ на фона на красивия езерен бряг е задължителна. Отпътуване за Тоскана и нощувка в Монтекатини Терме. Нощувка.

2 ден

Закуска. Разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Ще продължим до квартала на Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Сиена- най-добре запазеният средновековен град в Италия. Неговите тухлени сгради и керемидени покриви му предават необикновен колорит и топлина. Разположения между три хълма централен площад “Дел Кампо“ е истинска перла на средновековната архитектура. Той е във формата на мида, в подножието на която се намира общинския дворец „ Палацо Публико“, увенчан с гордо стоящата Кула „Манджа“. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване-Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини, Донатело . Отпътуване за удивителното градче Сан Джиминяно. Още отдалече ще ни очарова неговият силует от многобройни високи кули, които през 14 в. са били повече от 70, но днес все пак са останали 13 от тях, които доминират над средновековния градски пейзаж. Ще се потопим в облика на града, който е останал практически почти недокоснат от следващите столетия. През красивата и внушителна Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата главни площада „Пияца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“- съхранили безброй произведения на изкуството. Ще си оставим време да опитаме „най-вкусния сладолед на света“ и задължително ще опитаме от емблематичното за Сан Джиминяно бяло вино Вернача. Отпътуване за Рим. Нощувка.

4 ден

Закуска. “Roma, la citta eterna”- Вечния град Рим . Няма град в света, който по богатството на събития и превратности в миналото си, по исторически и културни паметници, да се мери с Рим.Той е крайъгълен камък на историята не само на Италия, но и на цялата западна цивилизация. Пешеходната обиколка на „Античен Рим“ е с екскурзовод на български език. Древният град постига изключителни успехи в създаването на грамадни и прекрасни сгради и съоръжения. Един от символите на славата на Рим е Колизеумът/ признат за едно от новите чудеса на света /. Бил е място за гладиаторски битки,боеве с диви животни и даже за морски сражения. Ще продължим покрай най-голямата триумфална арка- Арката на император Константин, покрай останките на „Форум романум“ и Императорските форуми на Веспасиян, Цезар,Траян. Ще се изкачим на Капитолийския хълм с представителен площад, създаден по проект на Микеланджело. Пресичайки оживения площад „Венеция“ ще достигнем до Пантеона. Посещението на този древен „храм на всички богове“ впечатлява не само с размерите си , но и с изяществото си.Рим е богат не само на исторически паметници, но на дворци, на площади, на фонтани. Разхождайки се по живописни улици ще достигнем до площад „Навона” ,заобиколен от ренесансови и барокови сгради с три красиви фонтана, най-прекрасният от които е „Фонтана на реките”, създаден от Бернини. Ще отдъхнем на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Няма да пропуснем не само най-известния, но и най-красивия фонтан – Фонтана ди Треви. Ще спазим поверието да хвърлим монета, за да се завърнем отново в Рим. Нощувка.

5 ден

Закуска. За величието и красотата на Рим огромна заслуга имат и папите, които векове наред са притежавали върховната власт и огромни средства и са привличали най-знаменитите творци. По желание посещение с екскурзовод- изкуствовед на Ватиканските музеи, Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-голямата християнска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър” обгърнал с изящна колонада величествения храм. Свободно време. Нощувка.

6 ден

Закуска. Трансфер до летището. 15.20ч.- Отпътуване от Рим за София. 18.15ч.- Пристигане в София.По желание трансфер с автобус от летище София до Пловдив и Хасково.


Възрастен в двойна/ тройна стая Възрастен в единична стая Дете до 12 г. с двама възрастни
895лв. 1095лв. 845лв.
 
*Посещението на Ватиканските музеи, Капри, Помпей, трансфера и багажа се заявява и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум - 20 туриста*.

Начин на плащане: 50% депозит при резервация; доплащане - до 20 дни преди отпътуване
 
Турове:

Ватикански музеи - ИТАЛИЯ, Рим ()

Цена за възрастен: 79.00 BGN

Цена за дете: 59.00 BGN

Посещение на Ватиканските музеи с изкуствовед, разглеждане на Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-голямата християнска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър”, обгърнал с изящна колонада величествения храм.

Цената включва: Входна такса, Резервация, Слушалки и изкуствовед на български език

Цената не включва: Разходи от личен характер


Посещение на галерия Уфици - ИТАЛИЯ, Флоренция
Цена за възрастен: 89.00 BGN
Цена за дете: 69.00 BGN

Разглеждане Уфици с професионален екскурзовод, който ще ви запознае с подробности за произведения на изкуството на известни творци като Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Тициан, Ботичели, Рафаело. Административната сграда, превърната в забележителна галерия от Медичите, днес предоставя на обикновения човек достъп до най-невероятните "съкровища" на творческия свят. Последната представителка на фамилията Медичи – Ана Мария, оставя завещание, в което дава следните инструцкии „нито една от картините, статуите, бижутата, книгите и други ценности на Медичите да не бъдат изнасяни извън столицата или територията на херцогството, а да бъдат достъпни за местните и за любопитството на чужденците“. Така съкровищата на Медичите и тяхното културно наследство остават завинаги във Флоренция и всеки човек има възможността да се докосне до това велико изкуство.
Цената включва: Екскурзоводски услуги на български език, Входна такса, Резервация
Цената не включва: Разходи от личен характер
 

Необходими документи:
*лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при внасяне на депозит. 
*  за деца под 18 години – нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители

 

47/09

вижте още
  • 5 нощувки със закуски в хотели;
  • Самолетен билет София-Милано с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
  • Самолетен билет Рим- София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
  • Медицинска застраховка
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
  • Галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 45 евро *;
  • Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро*;
  • багаж до 10 кг.с максимални размери 55см.Х40см Х 20см.- 40лв.;
  • Регистриран багаж до 20кг. – 160лв;
  • Трансфер до летище София и обратно от Пловдив и Хасково- 50лв.
  • регистриран багаж до 10 кг.с максимални размери 55см.Х40см Х 20см.- 55 лева.
  • Градска такса – заплаща се на рецепция;
  • Билети за транспорт и слушалки в Рим и Флоренция около 15 евро;
Етикети
екскурзия до италия ,екскурзия италия ,екскурзии до италия ,екскурзии италия ,самолетни екскурзии ,екскурзии със самолет ,самолетна екксурзия до италия ,екскурзии с самолет италия ,сирмионе ,бардолино ,флоренция ,сиена ,сан джиминяно ,рим ,ваикана ,галерия уфици ,уфици ,изгодни оферти ,изгодни екскурзии ,предложения за екскурзии ,супер оферта ,топ оферти ,топ оферти италия ,кратка екскурзия до италия ,кратка екскурзия италия ,екскурзии 2019 ,оферти септемврийски празници ,септемврийски празници италия ,екскурзии септември 2019 ,екскурзии септемврийски празници 2019 ,екскурзия до италия през септември ,ekskurziq do italiq ,ekskurziq italiq ,ekskurzii italiq ,ekskurzii do italiq ,eksurzia italia ,ekskurzii italiq ,florencia ,florence ,florenciq ,italiq ,italia ,italy ,sirmione ,bardolino ,siena ,san gimignano ,rome ,rim ,vativan ,vatikana ,ekskurziq do italiq ,italiq ekskurzii ,samoletni ekskurzii ,ekskurzii sas samolet do italiq ,ekskurzii sas samolet ,samoletni ekskurzii do italiq ,ekskurzii 2019 ,ekskurzii septemvri 2019 ,ekskurzii esen 2019 ,oferti septemvriiski praznici ,septemvriiski praznici italia ,oferti za ekskurzii ,oferti za ekskruzii italiq ,oferti italiq ,izgodni oferti ,izgodni ekskurzii ,super oferta ,top oferti ,top oferti za ekskurzii ,top oferti italiq ,galeria ufici ,ufici ,terasata na julieta ,kashtata na julieta ,aloha travel
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах