Вашата оценка

Нова Година в Истанбул 2020 на Яхта по Босфора хотел Gold 3*** и Църквата на първия ден

Оферта № Е1622

5 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Автобусни
София - Пловдив - Истанбул
Цена от: 249.00 лв
Нова година 2020



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Турция


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Тръгване от София в 20.00 ч. от Пловдив в 22.00 ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2 ден

Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3*** (ако е възможно веднага). Кратка почивка. Панорамна обиколка на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/. Възможност за вечерен тур – по желание и срещу допълнително заплащане

3 ден

Закуска в ресторанта на хотела Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане 08:30ч.: Обиколка на Босфора с корабче; 10:00 ч. – Посещение на двореца Долмабахче сарай; 14:00 ч. - Посещение на небостъргача “SAPPHIRE". ЧЕСТИТА НОВА 2020 г. !!!

4 ден

Закуска в ресторанта на хотела Започваме Новата 2020 година с БОНУС – посещение на Църквата на първия ден от месеца. Може да има хиляди църкви, посветени на Св. Богородица в целия свят, но една е църквата, която се намира в Истанбул и се именува Църква на първия ден от месеца. Какво е различното? Църквата се посещава от стотици хиляди хора от различни вярвания, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. Най-силна е енергията на това свято място в първия ден от първия месец на годината. Дневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане 12:30 ч. – Посещение на MОЛ и аквариум „Floria" в който се намира аквариум, терариум и джунглаи един от най-големите МОЛ-ове в Истанбул (по желание срещу заплащане). За тези, които не желаят да посетят аквариума, ще могат да се позабавляват в марковите магазини и заведенията на МОЛА. 16:00 ч.- Пеещите фонтани - магията на Азия

5 ден

Закуска в ресторанта на хотела. Освобождаване на хотела. Посещение на град Одрин и свободно време за разглеждане на града и най-голямата джамия на Балканския полуостров – Селимие ( Построена е от Мимар Синан и е най-скъпото украшение на Одрин. Носи името на Султан Селим ІІ - син на Сюлейман Великолепни. За този шедьовър на османската архитектура, Бланки отбелязва, че може да издържи сравнение с големите средновековни катедрали по елегантност, дързост на купола и въздушна мекота. Той я намира по – красива дори от Св. София. Куполът е 44 м, диаметър 32 м, поддържа се от 8 мраморни колони.) Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив и София късно вечерта.


Допълнителни екскурзии:
Панорамна обиколка на Истанбул
обиколката на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод и автобус: Тръгване от хотела – пристигане в кв. Султанахмет – посещение на Синята Джамия – посещение на Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай дворецът Топкапъ Сарай /дава се информация за двореца без да се посещава/ - църквата “Света София” /дава се информация за музея без да се посещава/ - качване в автобуса. Обиколката продължава в Европейската част на Истанбул – посещава се желязната българска църква “Св.Стефан” – връщане обратно в хотела.
ЦЕНА при заплащане в офиса - 15 евро на човек;
ЦЕНА при заплащане в Истанбул - 20 евро на човек;

Вечерен тур – Посещение на Рибен ресторант

Той се намира под моста “Галата”, който е най-старият в Истанбул. От там се открива неповторим нощен изглед към БОСФОРА.
Менюто включва: 6 вида студени предястия, 2 вида топли предястия, салата, основно ястие риба (Ципура или Лаврак), за десерт – сезонни плодове, 2 напитки на човек  (безалкохолни напитки, вино, бира или ракъ - традиционно турско питие приготвено от грозде и анасон).  
ЦЕНА при заплащане в офиса - 25 евро на човек;
ЦЕНА при заплащане в Истанбул - 30 евро на човек;

ОБИКОЛКА НА БОСФОРА С КОРАБЧЕ

Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатския бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор и крепости. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. Обиколката продължава около 1:30 час и половина
ЦЕНА при заплащане в офиса - 18 евро на човек;
ЦЕНА при заплащане в Истанбул - 22 евро на човек;

Цената включва: Трансфер хотел – корабче – хотел, Разходка с корабче, Екскурзоводско обслужване на български език, представител на фирмата през цялото време.

Посещение на двореца Долмабахче сарай
Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджид затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г. /
ЦЕНА при заплащане в офиса - 25 евро на човек;
ЦЕНА при заплащане в Истанбул - 30 евро на човек;
Цената включва:
Екскурзоводско обслужване на български език, Трансфер хотел - забележителности – хотел,  Представител на фирмата през цялото време и включена входна такса.  

Посещение на небостъргача “SAPPHIRE"
Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул. Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки. Свободно време за пазаруване в търговския център с 34 хил. кв.м.
ЦЕНА при заплащане в офиса - 22 евро на човек;
ЦЕНА при заплащане в Истанбул - 27 евро на човек;

Цената включва: Трансфер хотел - SAPPHIR – хотел, Представител на фирмата през цялото време и входна такса.

Посещение на MОЛ и аквариум „Floria"
Посещение на MОЛ и аквариум „Floria" в който се намира аквариум, терариум и джунглаи един от най-големите МОЛ-ове в Истанбул (по желание срещу заплащане). За тези, които не желаят да посетят аквариума, ще могат да се позабавляват в марковите  магазини и заведенията на МОЛА.
ЦЕНА при заплащане в офиса - 5 евро на човек;
ЦЕНА при заплащане в Истанбул - 8 евро на човек;

Цената включва: Трансфер хотел - забележителности – хотел и Представител на фирмата през цялото време.

Пеещите фонтани - магията на Азия
Посещение на квартал Аташехир в Азиятската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL. Свободно време . Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния Show Pool. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа.
ЦЕНА при заплащане в офиса - 15 евро на човек;
ЦЕНА при заплащане в Истанбул - 20 евро на човек;

Настаняване:
 хотел Gold 3*** -
//www.goldhotel.com.tr/

Посрещане на НОВА ГОДИНА:
Опция 1: НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБЧЕ ПО БОСФОРА
31.12.2019 от 20:00ч до 02:00 ч на 01.01.2020
НОВОГОДИШНО МЕНЮ + много танци и добро настроение:
Предястия и салати:
* Сирене, Късър, Сърми от лозови листа, Картофена салата, Хайдари, Езме, Домати, Краставици, 
Чобан салата със сирене, сезонна салата на всяка маса
* Топло предястие - пържени картофи и баница
ОСНОВНО ЯСТИЕ: порция пилежка пържола с ориз и нахут и гарнутира
ДЕСЕРТ: Сезонни плодове и профитерол или торта (еклер)
Напитки: Неограничено количество на местни безалкохолни и алкохолни напитки

Опция 2: Празнична Новогодишна Вечеря: В БАНКЕТНАТА ЗАЛА НА ХОТЕЛ GONEN 5*****

МИНИМАЛЕН  БРОЙ  ТУРИСТИ: 40 човека
 
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ  ПРИ НЕДОСТИГ  НА МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата  на отпътуване.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност – лична карта  или задграничен паспорт. За деца
под 18 год., пътуващи с един родител или без родители – НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, че родителите са съгласни  детето да пътува извън БЪЛГАРИЯ - оригинал + копие.
 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит  30%  от пакетната цена и  доплащане 20 дни преди датата  на  отпътуване.
 
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.8% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване. Застраховката се заявява в деня на сключване на договора за организирано пътуване.
 
Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна! 
 
ЗАБЕЛЕЖКА: 
Туроператорът си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата! Цените на допълнителните мероприятия и музеите са ориентировъчни и агенцията не носи отговорност при промяната им. 
Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на повишаване на горивото, независимо кога са направени резервациите!


12
вижте още
  • Транспорт с автобус 3*;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3***/Gold или подобен/
  • Пътни такси;
  • Медицинска застраховка; за лица над 70 г. има 6 лв. доплащане;
  • Водач от туристическата агенция;
  • Празнична Новогодишна Вечеря: на яхта по Босфора - заявява се и заплаща при сключване на договора - 149 лева на човек и 85 лева за дете до 12 години - с включен трансфер
  • Празнична Новогодишна Вечеря: В БАНКЕТНАТА ЗАЛА НА ХОТЕЛ GONEN 5***** - с включен трансфер
  • Допълнителни екскурзии;
  • Разходи от личен характер.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах