Вашата оценка

Йордания и Шарм Ел Шейх с полет до Шарм Ел Шейх. Ранни записвания до 24.03.2020 г.

Оферта № Е1625

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София - Шарм Ел Шехйх - Таба - Ейлат- Акаба - Петра - Уади Рум - Акаба - София
Цена от: 1490.00 лв
Есен 2020



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Йордания


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден СОФИЯ – ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ

Събираме се на летище София за чартърен полет София – Шарм Ел Шейх. След пристигането не летище преминаваме митнически и гранични процедури. Трансфер към Шарм ел Шейх,в избрания хотел. Настанявае. Вечеря. Нощувка

2 ден ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ – ОБЗОРНА ОБИКОЛКА

Закуска. Обзорна обиколка на Шарм ел Шейх, включена в цената. Следобед – свободно време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

3 ден ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия по желание: Целодневна екскурзия до Синайският Манастир „Света Екатерина. Връщане в хотела. Нощувка

4 ден ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: Гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено Море в Национален парк Рас Мохадес. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден ШАРМ ЕЛ ШЕЙХ – ТАБА – ЕЙЛАТ – АКАБА

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Ейлат. Преминаване на границата и смяна на автобуса в Израел. Свободно време в Ейлат. Отпътуване за Акаба. Смяна на автобуса и трансфер до избрания хотел в Акаба. Вечеря. Нощувка.

6 ден ПЕТРА – УАДИ РУМ от Акаба до Петра – около 126 км / 1 час и 50 мин от Петра до Уади Рум – около 105км / 1 час и 40 мин

Закуска. Отправяме се към розово-червеникавата столица на Набатеите – изумителния град Петра. Обявен е за едно от съвременните 7 чудеса на света и е под закрилата на ЮНЕСКО. Петра, чието име означава „скала“, е естествена крепост и се намира на важен търговски път. Така се е оформил и поминъка на населението – охранители на кервани и търговци, които печелили добре. Това позволило града да се превърне в една истинска перла, голям и важен търговски център, за който са се носили митове и легенди. За да достигнем до това чудо на древния свят, ще преминем през тесен пролом дълъг 1 км и обграден от двете страни от 80 метрови скали. Цветовете и формите на скалите са главозамайващи. Гледката е необятна и е съставена от стотици гробници врязани в скалите, Римски театри и жертвени олтари. Самата разходка е едно незабравимо преживяване, по време на която ще заснемете ослепителни цветове на скалните образувания. Движейки се напред, постепенно пред нас ще се разкрие магическа гледка: Съкровищницата, извисяващ се, в класически гръцки стил храм, изсечен направо в огромната лицева част на 39-метрова скала. Той е построен през първи век, като гроб на важен набатейски цар и е израз на техническия гений на тези древни хора. За финал на деня ни предстои уникално изживяване – нощувка под звездите на природният феномен Уади Рум. Настаняване в Sand Rose camp или Hillawi camp, или подобен в Уади Рум. Вечеря. Нощувка.

7 ден УАДИ РУМ –ДЖИП САФАРИ –АКАБА Около 72 км / 1 час и 30 мин

Ранна закуска. След това посрещаме изгрева на Слънцето над пустинята. Уникално преживяване, което ще помним за цял живот. Само ние и изгряващото Слънце сред пясъци и невероятен пейзаж. Уади Рум е невероятно място извън времето. Ветровете и времето са изваяли най-изящните скални небостъргачи, описани по най-елегантния начин от Томас Едуард Лорънс като „огромни, отекващи и богоподобни“. Макар на пръв поглед пустинята да е една безкрайна пустош, тук посетителите могат да се чувстват като истински откриватели, търсещи спокойствието на огромните равнини, спускане в дълбоки каньони или скални рисунки на повече от 4000 години. По желание и срещу доплащане, за да бъде наистина незабравимо нашето преживяване в лунната долина на Йордания, както още я наричат, ще имаме възможността, се качим на джипове. В рамките на час и половина ще се слеем в лабиринт от монолитни скали и ще превземем каньоните и пясъчните дюни. Не забравяйте фотоапарата си, както и удобни обувки и облекло! Вечеря и нощувка в Акаба.

8 ден АКАБА – СОФИЯ

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището вАкаба и полет до София. Продължителност на трансфер- около 30 минути от хотела до летище.


Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, и летищни такси. 

Дати Човек в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 г. настанено с 2-ма възрастни
08.03 – 15.03.2020 stop stop stop stop
21.03 – 28.03.2020 stop stop stop stop
14.11 – 21.11.2020 1580 1490 2260 2140 1480 1420 1160 990
22.11 – 29.11.2020 1580 1490 2260 2140 1480 1420 1160 990


Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. на човек при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Трансфер:

  • Летище – хотелПродължителност (летище Шарм Ел Шейх): около 30 минути с 3/4* автобус;
  • Таба– Шарм Ел Шейх: продължителност около 3ч.;
  • Ейлат–Таба: продължителност около 30минути;
  • Акаба-Ейлат: продължителност около 30минути;
  • Хотел-летище – Продължителност (летище Акаба): около 30 минути с 3/4* автобус;
 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат с беседа на български език при минимум 40 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място, при налични свободни места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Целодневна екскурзия до Синайският Манастир „Света Екатерина“

99 лева/ 59 лева за дете (2-11,99 г.)

Събиране рано сутринта. Отпътуване към резервата Света Катерина (около 3 часа). Посещение на Синайският манастир „Света Катерина“, който е построен в подножието на Синайската планина в Египет от император Юстиниан I между 527 и 565 г. Според преданието на това място ангели отнасят тялото на Света великомъченица Екатерина след обезглавяването ѝ. Според преданията тук Мойсей вижда горящия храст, божий знак и известие, че е избран за пророк. Това е най-старият в историята манастир, който никога не е преустановявал изпълнението на религиозните служби и е действащ и в наши дни. Обявен е от ЮНЕСКО за обект от списъка на световното наследство.

Посещаваме църквата към манастира и продължаваме с обиколка на базиликата, гледаме Горящият храст и Мойсеевият кладенец. Отпътуваме към град Дахаб, където имаме обяд в крайморски ресторант. Свободно време за шопинг. Отпътуване към Шарм Ал Шейх.

Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, обяд.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Вземете с вас: паспорт, камера, закуска, пари за бакшиши, подходящи дрехи (за посещението на манастира).

 

Гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено Море в Национален парк Рас Мохадес

109лева / 79 лева за дете (2-11,99 г.)

Събиране сутрин и отпътуване. Първа спирка е дайвинг център, където ще можете да наемете нужната ви екипировка. След пристигане на марината ще бъде нужно да попълните полицейско разрешение. Лодката ще отплава от Марина Травко. По време на пътуването ще имате три спирки за шнорхелинг сред красивите рифове на Червено море. След това връщане в марината и трансфер до хотелите.

Полезна информация:

Национален парк Рас Мохамед е едно от най-популярните дайвинг и шнорхелинг средища в Египет. С голямото си разнообразие от морски живот може да очаквате интересен ден на изследване на Червено море.

В цената се включва: безалкохолни напитки на борда, обяд, трансфери, представител на фирмата, инструктор.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Вземете с вас: паспорт, плажни кърпи, слънцезащитен крем, шапка, очила, пари за бакшиши.

 

13/12

вижте още
  • Самолетен билет до Акаба/Шарм Ел Шейх с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
  • Летищни такси;
  • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
  • 4 нощувки на база All Inclusive в Regency Plazza или подобен в Шарм Ел Шейх;
  • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Sand Rose Camp или подобен в пустинята Уади Рум;
  • 2 нощувки на база закуска и вечеря в Jaz Sol Y Mar Beau Rivage 4* или подобен;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • Трансфер Акаба-Ейлат-Таба-Шарм Ел-Шейх;
  • Обзорен тур на Петра;
  • Джип Сафари в пустинята Уади Рум;
  • Обзорна обиколка на Шарм Ел Шейх;
  • Шезлонги и чадъри на плажа и басейна на хотела;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с ДЗИ;
  • Представител на туроператора с български език за целия престой;
  • Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.
  • Целодневна екскурзия до Синайският Манастир „Света Екатерина“ – 99 лв. / 59 лв. дете до 11,99 г.;
  • Гмуркане и шнорхелинг в красивите рифове на Червено Море в Национален парк Рас Мохадес – 109 лв./ 79 лв. дете до 11,99 г.;
  • Доплащане за по-висока категория хотели – Parrotel Beach Resort 5* и Movenpick Residence Aqaba 5* – 270 лева за възрастен/90 лева за дете;
  • Туристическа виза за Шарм Ел Шейх (издавана на ГКПП, с валидност 30 дни) – 25.00 USD;
  • Бакшиши по време на престоя в Шарм ел Шейх, Израел и Йордания – 3 USD на водач и 2 USD на шофьор на ден;
  • Застраховка ‘Отмяна на пътуване’;
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • Цените са калкулирани с параметри 650 USD/тон;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
  • Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах