Вашата оценка

Екскурзия до Ница, Монако и Тоскана - отстъпка 45 лв. за резервации до 03.03

Оферта № Е1637

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София - Ница - Монако - Монте Карло - Портофино - Сиена - Сан Джимиано - Бергамо - София
Цена от: 645.00 лв
Самолетна екскурзия в Южна Франция и Италия



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Франция


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

06.00ч.-Отпътуване от летище София за Ница / По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив /. 07.20ч.- Пристигане в Ница. Разглеждане на столицата на Лазурния бряг - Ница. Панорамната обиколка е по крайбрежния булевард “Променад де–з–англе”, който и до днес пази част от духа на „Бел Епок“, когато Ница е притегателен център за висшето европейско общество. Тук е и знаменитият хотел „Негреско“, който е неразривно свързан с възхода на Ница по такъв специфичен начин, че през 1974 г е обявен за паметник, ползващ се от защитата на закона. Пешеходната разходка е от централния площад “Масена”до Стария град с пазара на цветята. Отпътуване и разглеждане на княжество Монако– символ на богатството и лукса. Туристическата програма ще започне от старата част, където е Океанографския музей- един шедьовър на монументалната архитектура. Този уникален музей, на който за дълъг период от време е директор самият световноизвестен естествоизпитател Жан Ив Кусто. Музеят е център на морски научни изследвания, в който можем да се полюбуваме на Аквариума, в който плуват над 4000 риби от всички океани на света. Ще посетим Катедралата, построена от белокаменен мрамор в романо-византийскистил, която освен като църква служи и за съхранение тленните останки на монакските князе. Тук е погребана и легендарната принцеса Грейс Кели. Ще завършим нашата обиколка пред дворцовия площад, където е Двореца на династия Грималди. След това по част от трасето на Формула 1 ще се отправим към най-скъпата част на княжеството – Монте Карло. Тук желаещите могат да опитат късмета си в прочутото Казино, построено 1878 г. от архитект Шарл Гарние. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуване от Френската Ривиера по магистралата на цветята,откъдето се откриват прекрасни гледки към малките градчета,разположени по протежение на Лигурско море и Морските Алпи. Разходка с корабче в източната част на Лигурската Ривиера, където са разположени едни от най-скъпите и престижни курорти в Европа и посещение на Санта Маргарита и Портофино. Най-напред ще се насладим на прекрасния залив на Санта Маргарита и шикозната атмосфера на градчето, носещо името на християнската светица. Оттам ще се отправим по вода към Портофино - едно наистина незабравимо преживяване - живописните хълмове спускащите се към морето терасирани с палми, маслини, лимони, портокали, цветя и красиви вили. Незабравими гледки към закътани заливчета, назъбени скали надвесени над лазурното море. Портофино с пъстроцветните фасади на своите къщи, безброй луксозни яхти и не толкова лъскави рибарски лодки има своя неповторима атмосфера, дух на безметежност и очарование. Отпътуване за Монтекатини Терме. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Сиена – най-добре запазеният средновековен град в Италия. Неговите тухлени сгради и керемидени покриви му придават необикновен колорит и топлина. Разположения между три хълма централен площад “Дел Кампо“ е истинска перла на средновековната архитектура. Той е във формата на мида, в подножието на която се намира общинския дворец „ Палацо Публико“, увенчан с гордо стоящата Кула „Манджа“. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване – Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини, Донатело. Отпътуване за удивителното градче Сан Джиминяно. Още отдалече ще ни очарова неговият силует от многобройни високи кули, които през 14 в. са били повече от 70, но днес все пак са останали 13 от тях, които доминират над средновековния градски пейзаж. Ще се потопим в облика на града, който е останал практически почти недокоснат от следващите столетия. През красивата и внушителна Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата главни площада „Пияца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“- съхранили безброй произведения на изкуството. Ще си оставим време да опитаме „най-вкусния сладолед на света“ и задължително ще опитаме от емблематичното за Сан Джиминяно бяло вино Вернача. Отпътуване за Милано. Нощувка.

4 ден

Закуска. Възможност за посещение на търговски център в Бергамо. 17.00ч. Отпътуване от Милано за София. 20.05ч. Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Хасково и Пловдив.


Възрастен в двойна/ тройна стая лв Възрастен в единична стая лв Дете до 12 г. с двама възрастни лв
645 лв. 795 лв. 595 лв.


*Портофино, багажа, трансфера до София и обратно се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум - 20 туристи*.
*Цените включват освен входни такси, също и допълнителни разходи и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.
Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват по желание на потребителите срещу допълнително заплащане и се заявяват и заплащат при сключването на договора за туристически  пакет и се провеждат при минимум 15 туриста.
 
При по-късно заявяване туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането допълнителна такса в зависимост от разходите за по – късната резервация.
**В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите – пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.

Хотели:
Hotel Marinacelle или подобен - ИТАЛИЯ, Челе Лигуре
Hotel Massimo DAzeglio или подобен - ИТАЛИЯ
Hotel Sun или подобен - ИТАЛИЯ, Модена

Посещение на Портофино и Санта Маргарита с корабче - 69 лв.
Най-напред ще се насладим на прекрасния залив на Санта Маргарита и шикозната атмосфера на градчето, носещо името на христианската светица. Оттам ще се отправим по вода към Портофино - едно наистина незабравимо преживяване - живописните хълмове спукащите се към моретотерасирани с палми, маслини, лимони, портокали, цветя и красиви вили. Незабравими гледки към закътани заливчета, назъбени скали надвесени над лазурното море.


47/01
вижте още
  • Самолетен билет София-Ница с включена летищна такса и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm;
  • Самолетен билет Милано- София с включена летищна такса и ръчен багаж с максимални р-ри 40 x 30 x 20 cm;
  • 3 нощувки със закуски в хотел;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти.
  • Посещение на Портофино и Санта Маргарита с корабче– 35 евро; *
  • Регистриран багаж до 20кг.– 120 лева; *
  • Багаж до 10кг./ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 70лв. *
  • Трансфер с автобус до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково-60лв.; *
  • Градска такса – заплаща се на рецепция. **
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах