Вашата оценка

Екскурзия до Венеция, Верона, Флоренция и Милано

Оферта № Е1638

5 дни / 4 нощувки

Вид транспорт: Комбинирани - самолет и автобус
София - Любляна - Венеция - Верона - Пиза - Флоренция - Милано - София
Цена от: 595.00 лв
Комбинирана екскурзия с автобус и самолет



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Италия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване в 04.45ч.от площад “Спартак” в гр.Хасково по маршрут Ниш-Белград-Загреб-Любляна. Вечерна разходка в столицата на Словения, Любляна е едно прекрасно единство между минало и настояще. Разходката в центъра на този спокоен и уютен град ще започне от Конгресния площад, където са разположени бароковата църква „Св.Троица“, монументалното неоресансово здание на Люблянския университет и Словенската филхармония, приемник на едно от най-старите музикални учреждения в Европа. Ще продължим нашата разходка към друг интересен площад, който носи името на великия словенски поет Прещерн, за да преминем през Тройния мост над река Любляница към Стария град. Тук ще видим сградата на Кметството с изящния фонтан на трите реки- дело на венецианския склуптор Франциско Роба.Обиколката ни ще завърши пред Катедралната църква „Св.Николай“. Нощувка.

2 ден

Закуска Отпътуване за Венеция – градът на лагуната, на гондолите, на каналите и мостовете – градът на всички мечти. Отплаване с кораб от пристанището Пунта Сабиони до историческия център, за да се потопим в една красота,запазена от столетия. Великолепният архитектурен ансамбъл на площад “Сан Марко”впечатлява с тържествените здания на Старата и Новата Прокурации,с високата 98,6 м Камбанария,с Библиотеката на Сансовино, с Часовниковата кула . Най- представителните сгради безпорно са Двореца на дожите и базиликата “Сан Марко”, възпяващи славната история на Венецианската Република.Ще се разходим по тесните улички ,малки площадчета,старинни мостове,за да достигнем до моста “Риалто”, от чиято внушителна белокаменна арка се открива великолепна гледка към Канале Гранде. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за романтичната Верона, известна благодарение на Шекспир като “града на Ромео и Жулиета“. Туристическата ни програма ще започне от обширния площад “Бра”, обкръжен от монументалните дворци на Палацо де ла Гран Гвардия на Доменико Куртони, неокласическия Палацо Барбиери и Арена ди Верона - паметника, който е прославил Верона и с който градът с основание се гордее. Издигнат е в началото на I- ви век от бетон и веронски камък, който придава особен колорит на монумента. Днес това е несравнимо място за значителни спектакли, лирически опери и е една от големите и вълнуващи открити сцени в света. По елегантната улица „Мацини“, ще достигнем до живописния площад “Ербе” и до „Салона на Верона“- „Пиаца дей Сеньори“. Тук е внушителния Комунален дворец с високата 87 м Кула на Ламберти, Двореца на Капитана, изящната Лоджия дел Консильо и двореца на фамилия Скалигиери. До малката църква „Санта Мария Антика“ са Арките на Скалигиери в типична веронска готика. Няма да пропуснем Къщата на Жулиета с нейната статуя в двора и прословутия балкон, за да спазим поверията, които носят късмет и щастие в любовта. Отпътуване за Монтекатини. Отпътуване за Пиза. Разглеждане Площада на чудесата /“Пиаца ди Мераколи“/съхранил до наши дни четири забележителни постройки: Катедралата, впечатляваща с произведения, в които са заложени едни от най-ранните тенденции на Проторенесанса; Баптистерията, издигната през 13-ти век, като най-внушителна по размери в света; Закритото гробище „Кампосанто“ с галерии от уникални фрески и прах, смесен със земя донесена от кръстоносците от хълма на Голгота в Ерусалим; и, безспорно, най- популярното от четирите чудеса на площада - Наклонената кула – един от най-интересните обекти в туристическия регистър на Европа. . Нощувка.

4 ден

Закуска. Отпътуване и разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света.Тук едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Ще продължим до квартала на Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство – „Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. Отпътуване за Милано. Нощувка.

5 ден

Закуска. Разглеждане на Милано - финансовата, икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка и Замъка Сфорцеско. 18.10ч.- Отпътуване от Милано за София. 21.15ч.- Пристигане в София. По желание трансфер от летище София за туристите от Хасково и Пловдив.


Възрастен в двойна/ тройна стая лв Възрастен в единична стая лв Дете до 12 г. с двама възрастни лв
595 лв. 795 лв. 495 лв.


Корабче до Венеция и обратно: 39 лв.

Кораб във Венеция, трансфер и багажа се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи.
 
*Цените включват освен входни такси, също и допълнителни разходи и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.
Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват по желание на потребителите срещу допълнително заплащане и се заявяват и заплащат при сключването на договора за туристически  пакет и се провеждат при минимум 20 туриста.
 
При по-късно заявяване туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането допълнителна такса в зависимост от разходите за по – късната резервация.
**В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите – пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.

Хотели:   
Hotel Tabor Sezana или подобен - СЛОВЕНИЯ, Сежана
Hotel Best Western Continental, San Dona di Piave или подобен - ИТАЛИЯ, Венеция
Hotel Massimo DAzeglio или подобен - ИТАЛИЯ, Монтекатини Терме
Hotel Verri или подобен - ИТАЛИЯ, Милано



47/01
вижте още
  • 4 нощувки със закуски в хотели;
  • Самолетен билет Милано-София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с максимални р-ри 40см х30смх20см;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
  • Багаж до 10кг./ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 40 лв.;
  • Регистриран багаж до 20кг.– 70 лв;
  • Трансфер от летище София до Хасково-30лв.;
  • Кораб във Венеция – 20 евро;
  • Градска такса – заплаща се на рецепция.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах