Вашата оценка

Екскурзия до Прага, Карлови Вари, Пилзен и Братислава

Оферта № Е1649

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
ПРАГА– КАРЛОВИ ВАРИ– ПИЛЗЕН– ЗАМЪКА ХЛУБОКА– ЧЕСКИ КРУМЛОВ– БРАТИСЛАВА
Цена от: 555.00 лв




ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Чехия


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

06.00ч.-Полет от летище София/Терминал 1 за Братислава. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково. 06:30ч.-Пристигане в Братислава. Отпътуване за „Златна“ Прага.Панорамна обиколка с екскурзовод на български език. От терасите на Пражки храд се открива чудесна гледка към столицата с множеството островърхи кули и към река Вълтава с нейните филигранни мостове. Старинният архитектурен ансамбъл Пражки храд векове наред е бил дворец на чешките князе и крале и заедно с монументалната катедрала ”Свети Вит” е един от най-големите дворцови комплекси в Европа. Спускайки се към най-старата градска част Мала страна, с пъстри старинни къщи,с разнообразие от стилове,с калдаръмени улички, покрай малката „Златарска уличка» ще се докоснем до романтичната атмосфера на града. Много очарование има и живописното крайбрежие на Вълтава, над която се откроява прочутият Карлов Мост, построен 1357г и украсен със статуи от от 17 и 18 век. Преминавайки по моста превърнал се в любимо място на месните и на всички туристи ще се озовем на Стария градски площад с Кметството и Часовниковата кула от XV век с прочутия часовник, изработен от прочутия пражки майстор Хануш. Няма да пропуснем марионетната пантомима, която се изпълнява в началото на всеки час. В дъното на площада ще се полюбуваме на готическия сребристосив сякаш устремен към небето Тински храм. Ще се потопим и в атмосферата на най-големия в столицата Вацлавски площад. Свободно време.Нощувка.

2 ден

Закуска.Свободен ден в Прага или по желание екскурзия до Карлови Вари- един от най-старите и най-известни европейски спа-курортии Пилзен. Разглеждане на Карлови Вари разположен при сливането на река Тепла и Огрже в подножието на Крушни. Разноцветните разкошни вили и луксозни хотели са потопени в красиви зелени паркове, а над изворите са изградени красиви колонади за разходка. Не само целебната сила на водата от дванадесетте извора, но атмосферата и лукса привличат голяма част от европейския елит не само в миналото, но и днес. Курорта е известен и с производството на ликьор Бехеровка, стъклото Мозер, порцелана Тун и провеждащия се тук ежегоден филмов фестивал. На връщане ще направим посещение на пивоварния завод в Пилзен с най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, където ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство и да дегустирате бира. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Южна Чехия- част с неповторима красота, известна със своите средновековни градчета, покоряваща с тайствени и романтични замъци. По желание - посещение на замъка Хлубока - един от най-красивите и най-посещавани чешки замъци. Разглеждането на този архитектурен шедьовър с екскурзовод ще ви даде възможност да се полюбувате на ловни трофеи от бившите му владетели, впечатляващи рицарски доспехи и колекция от оръжия на фамилия Шванцерберг, една от най-богатите колекции от гоблени и пищно обзаведени с изискана мебел дворцови зали. А неповторимия английски парк, който обкръжава замъка ще ви потопи в уникалната дворцова атмосфера. Отпътуване за Чески Крумлов. Пешеходна разходка в града, впечатляващ със своята архитектура в средновековен, ренесансов и бароков стил. Не случайно опитните туристи казват, че ако не сте били в Чески Крумлов-вие не сте видяли Чехия. И безспорно с основание градът е включен в списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Братислава. Вечерна разходка в словашката столица – Старе место, замъка “Братиславски храд”, Катедралата. Нощувка.

4 ден

07.05ч.- Отпътуване от летище Братислава за София.09:35ч.- Пристигане на летище София, Терминал 1. Пожелание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.


Дата

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

19.06.2020

595лв. 

555 лв. 

795лв.

545лв.


*Посещението на кораб по река Вълтава, Карлови вари и Пилзен, замъка Хлубока, багажа, трансфера  се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*

*Горепосочените цени за входни такси, включват и допълнителни разходи, и посреднически такси за резервация, екскурзоводски възнаграждения, автобусен транспорт и паркинг.

Допълнителните туристически услуги и багажа се ползват ПО ЖЕЛАНИЕ на потребителите срещу допълнително заплащане,  заявяват се и се заплащат при сключването на договора за туристически  пакет, и се провеждат при минимум  20 туристи.

При по-късно заявяване, туроператорът може да откаже предоставянето им, ако има обективни пречки за това, или да поиска заплащането на допълнителна такса, в зависимост от разходите за по–късната резервация.


**В цената не се включват и градски (сити) туристически такси, които потребителите–пътуващи са длъжни да заплащат в местата за настаняване (хотелите) в размери, определени за съответното населено място.

Допълнителни екскурзии:
Разглеждане на Карлови Вари и пивоварната Пилзен - ЧЕХИЯ, Карлови Вари ()
Цена за възрастен: 49.00 BGN
Цена за дете: 49.00 BGN

Разглеждане на Карлови Вари- един от най-старите и най-известни европейски спа-курорти. Посещение на пивоварния завод в Пилзен с най-голямата и модерна пивоварна в Чехия, където ще имате възможност да научите подробности за технологията на производство и да дегустирате бира.
Цената включва: Автобусен транспорт, Екскурзовод;
Цената не включва: Входна такса, Разходи от личен характер
 
Посещение на замъка Хлубока - ЧЕХИЯ, Замъка Хлубока ()
Цена за възрастен: 39.00 BGN
Замъкът Хлубока е един от най-красивите и посещавани чешки замъци. Разглеждането на този архитектурен шедьовър с екскурзовод ще ви даде възможност да се полюбувате на ловни трофеи от бившите му владетели, впечатляващи рицарски доспехи и колекция от оръжия на фамилия Шванцерберг, една от най-богатите колекции от гоблени и пищно обзаведени с изискана мебел дворцови зали. А неповторимия английски парк, който обкръжава замъка, ще ви потопи в уникалната дворцова атмосфера.
Цената включва: екскурзоводски услуги на български език, пешеходна разходка, трансфер до забележителностите;
Цената не включва: Входни такси, Разходи от личен характер
 
Кораб по река Вълтава - ЧЕХИЯ, Прага ()
Цена за възрастен:    39.00 BGN

Круиз по Вълтава – Едночасовия круиз през центъра на Прага предлага изключително добър поглед към забележителностите на Прага и панорамна обиколка на борда на кораба, без да има допир с претъпканите пражки улици.
Круизът вклчюва кратко описание на всички забележителности, прекрасни гледки или от залите на корабчето, или от слънчевата палуба и уникална възможност за снимки към извисяващата се панорама на Стария град – Пражкия замък и Храдчани, към Арт Ново моста Сватоплук Чех/най-късият в Прага, 169м./, към Готическия Карлов мост, към женския манастир на Света Агнес и остров Стваниче по пътя наобратно
Цената включва: Билет за корабчето, Кратък разказ за забележителностите по пътя на корабчето
Цената не включва: Разходи от личен характер

Информация за вашето пътуване

 

1. Багаж

  • Самолетни екскурзии – всяка програма включва в описанието на цената съответните размери на багажа, който Ви е разрешен да носите, моля обърнете внимание на размерите на съответния багаж

Позволени   На борда на самолета пътниците имат право да носят: дрехи и обувки; козметика до 100мл всяка опаковка, като всички контейнери трябва да се поберат в една прозрачна найлонова торбичка с вместимост не повече от 1 л.; електронни устройства; лекарства, придружени от съответен документ

Непозволени храна; течности; опасни медикаменти; остри предмети; лесноразваляеми стоки; произведения на изкуството или на изящните изкуства; бижута, ценни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни; предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета, потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите; предмети, които не са подходящо опаковани

  • Автобусни екскурзии  - няма ограничение за размера на багажа, като е препоръчително всеки турист да носи 1 брой багаж с размери като стандартен куфар за чекиране - 149cm x 119cm x 179cm

 

2. Документи и разрешителни:

 валидна лична карта, със срок на валидност най – малко 6 месеца след датата на планираната крайна дата на пътуването. /Представят се на Туроператора за справка при сключването на договора/.
когато потребители - пътуващи са лица под 18 години и не са придружени и от двамата си родители:

- когато лицето не е придружено и от двамата си родители - се изисква нотариално заверено разрешение от двамата родители за пътуване и напускане на страната, и копие на акт за раждане.

- когато лицето е придружено само от единия родител – нотариално заверение разрешение от другия родител за пътуване и напускане на страната, съответно заместващо го съдебно решение, и акт за раждане, а в случаите, когато единият родител е починал – акт за смърт.

когато потребители - пътуващи са лица, които не са граждани на страна-членка на Европейския съюз, са длъжни предварително да се информират в посолствата на съответните държави за изискванията за паспортен и визов режим в държавите, включени в Програмата на пътуването или през границите на които е предвидено преминаването за осъществяването на туристическото пътуване, и да извършат всички необходими действия за изпълнението и спазването им преди осъществяване на пътуването.

 

3. Консумация на храна и напитки

Консумацията на храна и напитки е позволена във всички видове транспорт. НО, ако пътувате със самолет, в общоевропейските ограничения за багаж се посочва, че всички течности, превозвани в ръчен багаж трябва да са не повече от 100 мл и трябва да се побират в малък плик. Превозването на храни не е забранено от авиокомпаниите. Някои страни забраняват вноса на определени храни, затова ако планирате да носите храна по време на пътуването, запознайте се с нормативната уредба на страната, до която ще пътувате, или през които ще преминете транзитно. Въпреки всичко, хората, отговарящи за сигурността имат право да отстранят всяка течност, напитка, храна, които потенциално могат да застрашат самолета, хората или вещите и предмети и материали, застрашаващи безопасността на полета или живота, здравето, неприкосновеността или вещите на лицата в самолета  -  всякакви материали, които са забранени според правилата и разпоредбите на държавите, засегнати от превоза или са  неподходящи за превоз предмети поради тяхното тегло, размери или други характеристики.

 

4. Подходяща ли е екскурзията за хора в неравностойно положение

Програмата на пътуването НЕ Е подходяща за лица, които поради възраст или физическо и здравословно състояние са с ограничена подвижност и не могат да се подлагат или не могат да издържат на продължителни и/или интензивни пешеходни обиколки и екскурзии!

 

5. И ... Най-важно – бъдете сигурни, че сте взели:

  • личните си документи – лична карта/паспорт, банкови карти и пари, всички документи, които са ви нужни от т.2
  • Пригответе си многофункционални дрехи и в зависимост от това къде отивате, проверете прогнозата за времето, ден преди да отпътувате за целия период на програмата./ Може би ще Ви е нужно следното -дъждобран, чадър, слънцезащитни кремове, репеленти/
  • Изберете удобни обувки – минимум 2 чифта!
  • една малка чанта с най-необходимите лекарства за първа помощ – обезболяващи, противоалергични, температуропонижаващи, за стомашно-чревно неразположение.
  • Малък несесер с козметика – основни тоалетни принадлежности в тубички с максимални размери 100мл.
  • Не забравяйте телефони, зарядните устройства, допълнителни карти памет и преобразуватели/в зависимост от държавата, в която ще бъдете/.

47/02

вижте още
  • Самолетен билет София- Братислава-София с включени летищни такси и ръчен багаж с максимални размери: 40 Х 30 Х 20 см;
  • 3 нощувки със закуски в хотели;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входните такси на посещаваните туристически обекти по желание;
  • Кораб по река Вълтава /при минимум 20-туриста/- 20 евро; *
  • Багаж до 10кг./ръчен или чекиран/- с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см- 50 лв.; *
  • Регистриран багаж до 20кг.– 120 лв; *
  • Екскурзия до Карлови вари и Пилзен/автобусен транспорт и екскурзовод, при минимум 20 туристи/- 25 евро; *
  • Посещение на замъка „Хлубока“- 20 евро; *
  • Трансфер до летище София и обратно от Пловдив и Хасково: 60лв. *.
  • Градска такса – заплаща се на рецепция**.
Етикети
екскурзия до чехия ,екскурзия чехия ,екскурзии чехия ,екскурзии до чехия ,екксурзии 2020 ,екскурзии чехия 2020 ,екскурзии през юни ,екскурзии юни 2020 ,екскурзии август 2020 ,чехия ,прага ,братислава ,карлови вари ,чески крумлов ,крушовице ,замъка хлубока ,хлубока ,словакия ,екскурзия сърбия ,екскурзия словакия ,самолетни екскурзии ,екскурзии със самолет до чехия ,екскурзии със самолет ,южна чехия ,екскурзии южна чехия ,изгодни оферти ,изгодни екскурзии ,предложения за екскурзии ,супер оферта ,топ оферти ,промоции ,екскурзии на промоция ,оферти на промоция ,промоции за екксурзии ,оферти за екскурзии ,оферти за екскурзии чехия ,оферти чехия ,оферти словакия ,оферти сърбия ,ekskurziq do chehiq ,ekskurziq chehiq ,ekskurzia chehia ,ekskurzii do chehiq ,ekskurzii do chehia ,ekskurzii chehiq ,ekskurzii iuni 2020 ,avtobusni ekskurzii ,ekskurzii sas samolet ,ekskurzia sas samolet do chehia ,samoletna ekskurziq do chehiq ,promocii ,ekskurzii na promociq ,promocii za ekskurzii ,oferti za ekskurzii ,hubavi oferti ,oferti za ekskurzii chehiq ,oferti chehiq ,super oferta ,top oferti ,iujna chehiq ,oferti iujna chehiq ,zamuka hluboka ,bratislava ,praga ,cheskikrumlov ,hluboka ,aloha travel
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах