Вашата оценка

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ИСПАНИЯ 2020 - обиколка на АНДАЛУСИЯ с Коста дел Сол и почивка на Атлантическия океан и Коста де ла Лус!

Оферта № Е1665

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София – Малага – Нерха (Коста дел Сол) – Гранада – Нерха – Кордоба – Севиля - Коста Байена (Коста де ла Лус) – Кадис - Херес де ла Фронтера – Аркос де ла Фронтера – Гибралтар – Малага – София
Цена от: 1395.00 лв
5 посещения, включени в пакетната цена



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Испания


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден София – Малага - Нерха /разст. 70 км/

Полет София – Малага от Терминал 2 на аерогара София в 17.55 ч. Кацане в Малага в 20.45 ч. Трансфер с автобус до Нерха – средиземноморското градче на Коста дел Сол, използвано като снимачна площадка на култовия юношески сериал „Синьо лято“ (Verano azul). Именно там ще имате възможност да се потопите в автентичната атмосфера на това очарователно място и да си припомните приключенията на Панчо, Хави и Пираня. Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден Нерха - Гранада - Нерха /разст. 95 км в посока/

Закуска. Свободно време разходка или плаж. По желание и срещу допълнително заплащане на екскурзия /необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет, няма възможност за записване на място/ до Гранада – градът на трите хълма, която включва организирано посещение с включена входна такса за Двореца, местен екскурзовод с превод от водача на групата, резервиран час за посещение на двореца Алхамбра, един от върховете в ислямското изкуство и градините на Женералифе (UNESCO). Следва туристическа програма с пешеходна разходка в центъра на града, която включва Катедралата, Кралския параклис с гробниците на първите католически крале Изабел и Фернандо, както и на тяхната дъщеря Хуана /Катедралата – 5.00 EUR, Кралският параклис – 5.00 EUR/. Разходка из стария квартал около Катедралата с многобройните ресторантчета и кафетерии, където можете да опитате местните специалитети тортиля дел сакромонте, патладжан с мед от тръстика или фасул със салата и шунка. Връщане в Нерха. Вечерна разходка /включена в пакетната цена/ с водача на групата из калдъръместите улички на това приказно място и за фантастични снимки от панорамната площадка на прекрасните заливи. Нощувка.

3 ден Нерха - Кордоба – Севиля /разст. 350 км/

Закуска. Отпътуване за Кордоба. Пристигане и начало на туристическа програма /включена в пакетната цена/: историческият център (UNESCO), римският мост, кулата Калаора, Еврейският квартал със Синагогата и старата джамия Ла Мескита (Джамията – 10.00 ЕUR, Алкасар – 4.50 ЕUR, Кулата Калаора – 4.50 ЕUR. Продължаване за Севиля – сърцето на Андалусия, градът, в който се влюбваш за цял живот. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден Севиля - Коста Байена на Коста де ла Лус /разст. 125 км/

Закуска. Туристическа програма /включена в пакетната цена/. Севиля ще ви омагьоса със своята пищност и красота. Арабските стилове и елементи доминират, както в архитектурата, така и в много традиции, които са съхранени и до днес. Обиколката на града включва разглеждане на Площад Испания, който е център на Иберо – Американското изложение от 1929 г. и впечатлява с красивия павилион в еклектичен стил, комбинация от Арт Деко, мудехар и барок, стария еврейски квартал – Св. Кръст, където е запазена атмосферата на средновековна Севиля, историческия център на града, където се намират великолепният Алкасар и внушителната Катедрала (UNESCO) - шедьоври на архитектурата /могат да се посетят в свободното време, входните такси се заплащат отделно – Катедралата – 9.00 €, над 65 г. и младежи до 25 г. – 4.00 €, Алкасар – 9.50 €, за пенсионери и студенти от 17-25 г. – 2.00 €/. Трансфер с автобус до курортната част Коста Байена на Коста де ла Лус в залива на Кадис. Настаняване в PLAYABALLENA SPA HOTEL - 4****. Вечеря. Нощувка

5 ден Коста Байена на Коста де ла Лус – Кадис /разст. 50 км в посока/

Закуска. Плаж или следобед допълнителна полудневна екскурзия до най - стария град на Запада – невероятно красивия град Кадис, разположен на полуостров, вдаден навътре в океана. Вечеря. Нощувка.

6 ден Коста Байена на Коста де ла Лус

Закуска. Плаж и свободно време. Вечеря. Нощувка.

7 ден Коста Байена на Коста де ла Лус – Херес де ла Фронтера - Аркос де ла Фронтера /разст. 100 км в посока/

Закуска. Плаж или допълнителна еднодневна екскурзия. За интереса и възхищението на туристите се „борят” два очарователни градa на Коста де ла Лус, в тази екскурзия ви предлагаме един от тях: Херес де ла Фронтера - родина на прочутата напитка шери, както и „вратата към белите селища” - Aркос де ла Фронтера. Вечеря. Нощувка.

8 ден Коста Байена на Коста де ла Лус – Гибралтар – Малага – София /разст. 275 км/

Закуска. Отпътуване и кратка попътна почивка /включена в пакетната цена/ в малкото късче английска земя на Иберийския полуостров и много известна безмитна зона Гибралтар. Свободно време с възможност за последни покупки (билетът за автобус - ~3.30 EUR се заплаща на място). Гибралтар представлява едно от най - скъпите военни укрепления в Европа, което обхваща повече от 1200 години мавританска, испанска и британска история. Продължаване за Малага и спирка за разходка из центъра на града. Отпътуване за летище Малага. Полет Малага – София в 21.25 ч. Кацане на аерогара София в 01.55 ч.


  Период На турист в двойна стая Намаление
за 3-ти възр.
Намаление
за 1-во дете 3-14.99 г.
Намаление за 2-ро дете 3-14.99 г. с 2-ма възр. Доплащане за един. стая
02.05.- 09.05.2020  1395 лв.     140 лв.    340 лв. 340 лв.      335 лв.
 
Начин на плащане:
депозит – 500 лв.,
доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Минимален брой за осъществяване на екскурзията: 35

Информация за курортния район COSTA BALLENA
Коста Байена - този изключителен комплекс е разположен на 400 дка крайбрежна ивица, в района на Коста де ла Лус между курортите Рота и Чипиона. С почти 4 мили девствени плажове, този автентичен курортен район предлага и много възможности за спорт, като особено популярно е голф игрището, проектирано от испанския голфър Мариа Олазабал. А защо се казва Коста Байена? Отговорът е в легендата за кита, с която вече се запознахте в началото на програмата....

Описание на хотел  SENATOR PLAYABALLENA SPA HOTEL 4 ****
Местоположение: Хотелът е на първа линия до морето в залива на град Кадис между курортите Рота и Чиклана в областта Коста де ла Лус. В другия си край граничи с известното игрище за голф Ел Кампо де Голф Костабайена.
Безплатни услуги на хотела: WI-FI - 30 мин. във фоайето на хотела, шезлонги и чадъри на басейна, открит басейн и спасител, отопляем басейн /извън сезона/ с джакузи, басейн за деца, солариум и градини, ресторант.
За децата: мини-клуб Делафин (с 2 възрастови категории: 3-6 г. и 7-11 г.), Клуб Макси: фитнес клуб, аеробика, степ, бодипумп, йога сутрин, Клуб Мини-Гарден – занимания по градинарство и отглеждане на растения, клуб по готварство, ден на цирка.
Платени услуги: билярд, SPA&Wellness Aquaplaya 3*, медицински услуги, рент-а-кар, румсервиз, магазин за сувенири, компютри с интернет достъп, обмяна на валута, гледане на деца.
Обзавеждане на стаите: eлегантна мебелировка, две легла с размери всяко едно 1.35х2 м или фамилна стая с двойно легло с размери 1.80х2 м, климатик, TV-SAT, минибар /срещу заплащане/, балкон или тераса с маса и столове, вентилатор на тавана, баня /WC+сешоар, сейф /срещу заплащане/. Максимално настаняване: 3 възрастни или 2 възрастни с 2 деца до 12 г., но и в двата случая се ползват само двете големи легла.
Забележка: В СПА центъра не се допуска ползване на кърпи от стаите, както на плажа и на басейна. Може да се вземе от рецепцията кърпа срещу депозит от 10 евро, от който се удържа
1 евро при подмяна на кърпата с чиста. В другия случай, услугата е безплатна и се връща
целият депозит. Задължително е влизането в СПА центъра с джапанки. В случай, че нямате, може да си закупите от центъра срещу 3 евро.

Описание и цени на допълнителните екскурзии:
Екскурзия до изключителната Гранада, еднодневна с автобус. Цена преди отпътуване: възрастен – 75 €, деца 4 до 12 год. – 60.00 €. Необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет. Няма възможност за записване на място. Минимален брой: 20 туристи
Екскурзия до Гранада – градът на трите хълма, която включва организирано посещение на двореца Алхамбра, един от върховете в ислямското изкуство и градините на Женералифе (UNESCO). Включва предварително резервиран час за посещение на двореца Алхамбра, входна такса и беседа на придружаващ местен екскурзовод с превод на български език. Разрешеният брой за група е до 20 туристи. При по-голям брой желаещи се налага групата да се раздели на две, като всяка поотделно е с придружаващ екскурзовод). По време на екскурзията е предвидена разходка с водача на групата из центъра на Гранада и запознаване с основните забележителности, както и свободно време. Входните такси за Катедралата – 5.00 EUR и Кралския параклис – 5.00 EUR се заплащат отделно и по желание.
 
Екскурзия до очарователния „бял” град Кадис, полудневна с автобус. Цена преди отпътуване: възрастен – 40 €, деца 4 до 12 год. – 20.00 €, на място: възрастен - 45 €, деца 4 до 12 г. – 22.00 €. Минимален брой: 18 туристи
„Там, където пред теб е само океанът!”

От пристанището на очарователния „бял” град Кадис, Колумб е тръгнал с каравелите си да открие Америка и единствен град в Европа, който въпреки мечтата си,  император Наполеон не е успял да превземе. Разположен е на полуостров, заобиколен от 3-те страни с океан и свързан със сушата само с тясна ивица земя. За 30-вековната му история напомня 45-метрова кула Тавира. От пристанището на Кадис, Колумб е тръгвал с каравелите си за поредното пътешествие след откриването на Америка, а днес оттук тръгват фериботи за Канарските острови. Тук е сниман филмът „Днес не умирай” с Джеймс Бонд, като панорамата замества снимки от Куба.
Мнение на всички туристи: „Не го пропускайте!”– това е другият от 2-та града, които се „борят” за лидерство в интереса и възхищението на туристите в област Коста дел Лус. 
 
Екскурзия до град Херес де ла Фронтера и Аркос де ла Фронтера - част от „белите селища” , еднодневна с автобус. Цена преди отпътуване: възрастен - 37 €, деца 4 до 12 год. – 18 €, на място: възрастен - 42 €, деца 4 до 12 г. – 21.00 €. Минимален брой: 18 туристи
Посещение на едни от най - известните „бели селища”: Aркос де ла Фронтера – „вратата към Pueblos Blancos - Белите селища” с църквата Санта Мария /XV в. в готически стил и с елементи на мудехар, крепостта на Дуковете, средновековната градска порта Арката на Матрера. В другия град от програмата - Херес де ла Фронтера може да се разходите по старинни улички с многобройни винарски изби за прочутата напитка „шери”, както и до най - известната от тях „Real Bodega de la Concha” (1869 г.) - дело на прочутия френски архитект Густав Айфел – изисква се предварителна резервация 2 дни преди посещението – групова цена при мин. 25 тур. - 10.00 EUR, индивид.– 16.00 EUR. Херес де ла Фронтера е родина на шерито. Името му идва от старото име на града Шериш. В околностите върху 18 хил. хектара варовита земя се отглеждат лозя. Топлият и сух климат леванте и влажният пониенте дават възможност за 2 реколти. В околностите на града се намира и сградата на най-известната кралска андалуска школа по езда (единствената в Испания, предлагаща представления с благородните бели картезиански жребци).
 
Необходими документи:

лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Испания.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
 
Разписание на полетите:
FB 479 SOF AGP 17:55 – 20:45
FB 480 AGP SOF 21:25 – 01:55 +1
 
Всеки пътник има право на 1 брой регистриран багаж, който да не надвишава 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг.

Туроператорът е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица №13160183000000023 /валидна от 31.07.2019 г. до 30.07.2020 г./

Забележка: препоръчваме най - малко един месец преди отпътуване, да си извадите безплатната здравна Евро карта и да я носите със себе си, тъй като много медицински центрове в Испания работят с нея.
вижте още
  • самолетен билет София – Малага – София на BULGARIA AIR с включени летищни такси,
  • 1 брой регистриран багаж, който да не надвишава 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см;
  • 7 нощувки със закуски, от които 2 – в хотел 3*** в Нерха, 1 - в хотел 3*** в Севиля, 4 – в хотел Senator Playaballena Spa 4**** от престижна хотелска верига в един от най - прочутите курортни райони Коста Байена близо до Кадис на Коста де ла Лус /Испания/;
  • 4 вечери с включени вино и вода;
  • разходка в Нерха;
  • туристическа обиколка на Кордоба;
  • туристическа обиколка на Севиля;
  • разходка в Гибралтар;
  • разходка в Малага;
  • български водач, който е с групата през цялото време;
  • медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 5 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД.
  • допълнителни екскурзии на бълг. eзик;
  • доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 75 г. – 20 лв.;
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах