Вашата оценка

Нова Година в Истанбул в Mercure 5 * - 29.12.2019

Оферта № Е168

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Автобусни
София – Истанбул – Одрин – София
Цена от: 565.00 лв
3 нощувки със закуски без нощен преход



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля проверете други наши предложения за Екскурзии в Турция


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
1 ден

Отпътуване в 04.00ч. от стадион „Васил Левски“ в гр.София, 06.00ч. от хотел "Тримонциум” в гр.Пловдив, 07.15ч.от стадион ”Младост“ в гр.Хасково за Истанбул.Преминаване през границата Капитан Андреево Капъ куле. Пристигане в Истанбул на Златния рог. По желание разходка с корабче по Босфора /корабът е индивидуален, с екскурзовод на български език и се разглеждат всички забележителности, които се намират на европейския и азиатския бряг на града/. Посещение на Желязната църква“ Свети Стефан“, единствената православна желязна църква, която беше изцяло реставрирана и отворена за посетители на 07.01.2018. Око 16 млн. турски лири са вложени в цялостната реконструкция на българкста църква - реставрирани са всички декоративни елементи по олтара, иконописите, патриаршеските два трона и иконостаса. Въз основа на новоизградения фундамент на храма се е оформило ново многофункционално помещение-крипта, което ще бъде използвано като изложбена зала и други културни прояви на българската общност. Изградена е съвременна климатична и вентилационна система. Подменени са всички пейки за богомолците и посетителите на църквата. Във външно архитектурен план е извършен цялостен ремонт на металните конструктивни и корпусни елементи на храма. Желязната църква в Истанбул е един от най-значимите български паметници на архитектурата и културата. Настаняване в хотел Mercure 5 * Hotel & Convention Center Istanbul. Нощувка.

2 ден

Закуска. Панорамна обиколка на Истанбул с местен професионален екскурзовод: църквата “Света София” /отвън/ – най-мащабната и внушителна забележителност в града , водохранилището Йеребатан - един от малкото запазени водохранилища, уникален арихитектурен паметник, който след обновяването си, може да бъде разгледан и отвътре, Хиподрумът с Теодосиевата колона - един от най-важните площади в културния и политическия живот на Византийската империя, Синята Джамия – този скъпоценен паметник на турското и ислямското изкуство, построен през 537 година впечатлява всички свои посетители с внушителните си куполи, градини и изтънчени минарета, района "Сиркеджи” и гарата на Ориент експрес, кварталът "Емин Оню” със съборната джамия "Йени джами”, строена 66 години, заради трагичен случай, свързан с построяванетo ѝ, Египетския пазар, Златния рог. Преминаване в азиатската част на града по моста Ататюрк. По желание разглеждане на главният султански дворец "Топ Капъ" сарай срещу допълнително заплащане. Следобяд посещение на Сапфир – жилищната сграда на 238 метра височина, в която има мол, голф игрище и най-известната платформа с 360-градусова панорамна гледка към целия град и всички негови забележителности, по желание виртуално разглеждане на града чрез т.нар. "Хеликоптер" алтернативен начин - чрез „виртуална“ разходка над/из/в забележителностите на Истанбул в 4D киното на Сапфир - ще имате чувството, че се усещате във водите на Босфора, че докосвате стенописите на "Света София", ще "влезнете" в Синята Джамия, Хиподрума, Света София и др. По желание екскурзия “Нощен Истанбул“. Нощувка.

3 ден

Закуска. Посещение на "Тюркоазоо” – един от най-новите аквариуми на Балканите, който ще ви потопи в един цял, безметежен, безкраен воден свят с над 10 000 водни обитатели. Разходката в 80-метровия тунел дава усещането, че можете да докоснете всяко едно водно създание, като от всяка страна сте заобиколени от свободно плуващи октоподи, акули, безопасни и страховити "жители" на всички видове водни басейни. Свободно време из най-известния пазар в Азия и Европа – "Капалъ Чарши" или свободно време за посещение на музеи по Ваш избор. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с богата вечеря и програма в ресторанта на хотел Mercure 5 * Hotel & Convention Center Istanbul. Нощувка.

4 ден

Закуска. Отпътуване за България с кратка почивка в Одрин.


Дата

Възрастен в
двойна/ тройна стая

Възрастен в
единична стая

Дете от 6г. до 12 г.
с двама възрастни

29.12.2019 г.

565

765

465

Информация за хотел - Mercure 5 *

Допълнителни екскурзии:
Разходка с корабче по Босфора - ТУРЦИЯ, Истанбул (Истанбул)
Цена за възрастен: 40.00 BGN

Разходката по Босфора продължава 1час и 30 мин и се преминава през най-красивите части на Европейския и Азиатския бряг на Истанбул.
Тръгвайки от Египетския пазар ще имате възможността да снимате великолепния дворец „Долма Бахче” сарай, замъка „Йълдъз”, водната джамия “Ортакьой“, ще преминем под Първи босфорски мост „Ататюрк“, ще видим някои от къщите, където са снимани известните турски сериали, ще се отправим и към  Азиатския бряг , ще преминаваме покрай великолепни вили, крепости, музеи,  ще видим и Румели хисар, военното историческо училище, двореца „Бейлярбей”- лятната резиденция на султаните,  „Кулата на девойката” -символа на Истанбул, свързан с прекрасна легенда ,която ще ви бъде разказана на български език.
Цената включва: беседа на български език за всички забележителности, които се виждат от корабчето; билет за корабчето
Цената не включва: Разходи от личен характер
 
Посещение на небостъргача „Сапфир“ - ТУРЦИЯ, Истанбул (Истанбул)
Цена за възрастен: 60.00 BGN

Изкачване с асансьор до платформите за наблюдение, откъдето се разкрива прекрасна панорамна гледка към Истанбул от височина 261 метра,  а чрез т.нар. "Хеликоптер" ще разгледате Истанбул по алтернативен начин - чрез „виртуална“ разходка над/из/в забележителностите на Истанбул - ще имате чувството, че се усещате във водите на Босфора, че докосвате стенописите на "Света София", ще "влезнете" в Синята Джамия, Хиподрума, Света София и др.
Цената включва: билет за "виртуална" разходка в 4D кино в т.нар. "Хеликоптер"; билет за скоростен асансьор до върха на Сапфир, до панорманите площадки
Цената не включва: Разходи от личен характер
 
Посещение на аквариум “Тюркоазоо" - ТУРЦИЯ, Истанбул (Истанбул)
Цена за възрастен: 40.00 BGN

Цената включва: автобусен транспорт до аквариума; входна такса;
Цената не включва: Разходи от личен характер
 
Посещение на двореца Топ Капъ - ТУРЦИЯ, Истанбул (Истанбул)
Цена за възрастен: 50.00 BGN

Посещава се 1 двор, съкровищницата и харема с екскурзовод на български език
Цената включва: екскурзоводски услуги; входна такса
Цената не включва: Разходи от личен характер
 
Нощен Истанбул - ТУРЦИЯ, Истанбул (Истанбул)
Цена за възрастен: 20.00 BGN

Цената включва: автобусен транспорт; екскурзовод
Цената не включва: разходи от личен характер


47/10

вижте още
  • 3 нощувки със закуски в хотел Mercure 5 * Hotel & Convention Center Istanbul;
  • Новогодишна Гала вечеря в ресторант с неограничена консумация на местни напитки (бира, вино, раки, водка, джин и безалкохолни напитки) + Ориенталски танци и DJ;
  • Спа и Уелнес център -закрит басейн, сауна, фитнес зала;
  • Автобусен транспорт по програмата;
  • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
  • Медицинска застраховка.
  • Входни такси на посещаваните туристически обекти.
  • Разходка с корабче по Босфора: 40лв.;
  • небостъргач „Сапфир“/ входна такса и билет за разходка – кино 4D/ – 60лв.;
  • Аквариум “Тюркоазо“- 40лв;
  • дворец "Tоп Капъ" /екскурзовод, входна такса/ – 50лв;
  • екскурзия „Нощен Истанбул“/автобусен транспорт и екскурзовод/- 20лв.;
  • Градска такса – заплаща се на рецепция.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах