Анталия и Кападокия - Земя на феномени, Ранни записвания

Оферта № Е390

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
София – Анталия – Сиде – Анталия – Кония – Кападокия – Анталия – София
Цена от: 331.00 €
Причудливи земни форми, скални манастири и подземни градове
ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
25.09.2019 438.00 € Резервирай
09.10.2019 385.00 € Резервирай
16.10.2019 385.00 € Резервирай
23.10.2019 372.00 € Резервирай
30.10.2019 362.00 € Резервирай
06.11.2019 331.00 € Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Допълнителна информация
1 ден София - Анталия

Излитане от София за Анталия с директен чартърен полет от Терминал 1 на летище София в 12:40 ч. Кацане на летището в Анталия в 14:30ч. Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването. Посрещане от представител на фирмата партньор в Анталия. Трансфер до хотел. Настаняване. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

2 ден Анталия - Сиде - 75 km

Закуска. Обзорна обиколка на Анталия (включена в цената). В този ден Вие ще видите един от най- красивите градове на Турската Ривиера – Анталия. Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г. пр.н.е., водопада Дюден. Също така, ще Ви бъде предоставена възможност, да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. Месните занаятчии ще Ви предложат ръчно направени турски изделия. Връщане в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

3 ден Анталия - Кония - Кападокия - 460 km

След закуска отпътуване за Кападокия. Този път ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър до Коня, бивша столица на империята на Селджуките. Коня – това е «зеления оазис», където прекрасните с красотата си растения и реки създават неповторима успокоителна атмосфера. По време на тази екскурзия Вие ще можете да посетите една от религиозните светини в тези места – мавзолея на ислямския философ Руми. Мевляна Руми е основател на мистичния суфически орден на «въртящите се дервиши», чийто танц е божествена молитва и хипнотизираща медитация (включена в цената). Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

4 ден Кападокия

Кападокия - “Страната на красивите коне” е един музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а около 5 век човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики. Кападокия преди всичко е мистичен красив ландшафт, създаден от самата природа: розови и бели скали, неръкотворни «магически кули». За Вас ще се проведе екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още «лунен ландшафт». Ще посетите известното поклонническо място Гьореме със уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на ЮНЕСКО. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Също така при желание от Ваша страна, ще ви бъде предложена Обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия (срещу допълнително заплащане – 165 евро (при записване и заплащане в България) или при наличие на места 175 евро при записване и заплащане на място)). Вие ще можете от «птичи поглед» да разгледате неповторимата красота на това място. Вечерта ще имате възможност при желание да вземете участие в удивителна кападокийска вечер, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци (срещу допълнително заплащане с включени напитки и програма). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден Кападокия

След закуска отпътуване за един от подземните градове. Там изцяло под земята са прокопани десетки километри галерии срязващи помещения, построени още преди 4000 години от хетите, стигащи понякога до 20 етажа надолу в земните недра. Те са служели за всичко, с което трябва да разполага един град – резервоари за вода, складове за жито, мелници, обори, жилищни помещения. Според някои историци, в кападокийските скални обители и подземни градове са живели до 80 хиляди жители. Посещение на долината Зелве – природен феномен с “приказни” скални комини, издигащи се на височина 30 – 40 метра и център за обучение на монаси. В края Вие ще посетите характерна за местността занаятчийница за производство на килими. Ние ще Ви покажем всички стадии на производство и ще имате възможност да си закупите. Вечерта можете да се насладите на мистичната церемония, наречена «въртящи се дервиши» със хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи (срещу допълнително заплащане ). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

6 ден Кападокия - Анталия - 460 km

След закуска Вие ще се отправите на удивителна екскурзия през планината Тавър към Средиземноморското крайбрежие. По пътя ще посетите селджуски керван – сарай по Пътя на коприната. Големите строежи с разкошно украсени врати създава образа на крепост от източните приказки. Настаняване в хотел 4* в региона на Анталия.

7 ден Анталия

Този ден ще ви предложим едни от най- интересните исторически екскурзии. Екскурзия до Демре, Мира и Кекова – на тази екскурзия ще посетите древния град Мира, основан през 5 в.пр.н.е., ще видите скалните гробници от епохата на Ликийския съюз, римски театър и ще посетите църквата, където е погребан Свети Николай Чудотворец. Също така ще Ви разкажат за чудни свети места (срещу допълнително заплащане на място – с включен обяд). Екскурзия до Сиде и Манавгат – на тази екскурзия ще посетите античния град Сиде, водопада в Манавгат, джамията Кюлие (Kulliye) в Манавгат както ще имате почивка за плаж и ще се повозите на яхта (срещу допълнително заплащане на място – с включен обяд) Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

8 ден Анталия - София

Закуска. Трансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за София в 10:00 с директен чартърен полет.Кацане на летището в София (Терминал 1) в 11:50 ч. Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването.

вижте още
 • Самолетен билет за директен чартърен полет - София - Анталия - София на авиокомпания BH Air и Onur Air
 • Летищни такси
 • Багаж - 7 кг. ръчен и 20 кг. чекиран
 • Транспорт с лицензиран автобус
 • 4 нощувки в Анталия на избрания от вас пакет на база закуска и вечеря
 • 3 нощувки в Кападокия в избрания от вас пакет на база закуска и вечеря
 • Екскурзионната програма в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език
 • Екскурзоводско обслужване в Анталия
 • Медицинска застраховка при пътуване в чужбина на ЗК "Уника Живот" АД с лимит на отговорност 5000 EUR
 • Разходите от личен характер
 • Черната църква в Гьореме - 8 турски лири
 • Входни такси на музеите в Кападокия (подземния град и открития музей "Гьореме"), Подземния град Каймаклъ (35 TL), скалните църкви в Гьореме (45 TL) и Учхисар (5 TL), Мавзолея на Мевляна (5 TL); кервансарай "Sultanhan" (5 TL)
 • Вечеря в традиционен ресторант в Кападокия с богата фолклорна програма (с включена вечеря, напитки и програма) - 25 евро (заявява се и се заплаща на място)
 • Обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия - 165 евро (цената на място е възможно да е по-висока при наличие на свободни места))
 • Еднодневна екскурзия до древния град Мира - 60 евро (заявява се и се заплаща на място)
 • Мистична церемония с дервиши - 20 евро (заявява се и се заплаща на място)
 • Екскурзия до Сиде и Манавгат - ( с включен обяд) - 40 евро (заявява се и се заплаща на място)
 • Премиум пакет - хотел 5*
 • Всички услуги предложени по желание
 • Бакшиши на екскурзовода и шофьора 15 евро на човек за целия престой
 • Горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава)
 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!

Посочените цени са валидни за настаняване на човек в двойна стая, в хотели 4*.
Има възможност за настаняване в хотели 5* с доплащане.

Допълнителни услуги:

-Обзорна екскурзия на въздушен балон над приказния пейзаж на Кападокия ( с включена такса резервация): 165 Е
-Горивна такса (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпанията ще начисли такава) - начисляване до 20 дни преди датата на отпътуване

Примерни хотели за пакет Стандарт 4*: Анталия – "HANE FAMILY SIDE" (www.hanehotels.com/family/) или подобен; Кападокия – "MUSTAFA HOTEL" (www.otelmustafa.com.tr) или подобен.

 

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Полетното разписание е примерно, окончателното ще получите с финалните документи преди отпътуването.


Начин на плащане:
50 % депозит при записване,
доплащане 20 дни преди датата на отпътуване


Необходими документи:  
валиден паспорт със срок на валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.;
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
 

Пътуването се провежда при минимум 12 записани туристи.


 

43/12

Етикети
турция ,кападокия ,сиде ,екскурзия до кападокия ,кападокия със самолет ,пролет 2019 ,екскурзии пролет 2019 ,пролетни програми ,пролетни екскурзии ,есен 2019 ,екскурзии есен 2019 ,есенни програми ,есенни екскурзии ,самолетни екскурзии ,екскурзия до кападокия със самолет ,екскурзии през април ,екскурзии през май ,майски празници ,оферти майски празници ,майски празници в турция ,майски празници кападокия ,септемврийски празници ,оферти септемврийски празници ,септемврийски празници в турция ,септемврийски празници в кападокия ,екскурзии през септември ,екскурзии през октомври ,екскурзии пролет ,екскурзии есен ,анталия ,анталия и кападокия ,кападокия и анталия ,анкара ,почивка+екскурзия ,екскурзия със самолет ,кападокия 2019 ,кападокия 2019 самолет ,кападокия през есента ,самолетна екскурзия ,turkey ,turcia ,turciq ,antalya ,side ,kapadokiq ,capadocia ,capadokia ,kapadokiq samolet 2019 ,samoletni ekskurzii turciq ,samoletni ekskurzii ,esen 2019 ekskurzii ,prolet 2019 ekskurzii ,ekskurzii prez oktomvri ,maiski praznici 2019 v turcia ,maiski praznici v kapadokiq ,septemvriiski praznici v turciq ,septemvriiski praznici v kapadokia ,oferti maiski praznici ,oferti septemvriiski praznici ,pochivka + ekskurzia ,pochivka i ekskurzia v turcia ,aloha trave
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах