Вашата оценка

Нова Година в Сицилия - Катания 4 нощувки - Супер промоция

Sofia Hotel 3*

Разположение:
Хотелът се намира в сърцето на историческия център на Катания, улица Via Etnea. На пешеходно разстояние от основните забележителности на града.

В стаите:
Хотелът предлага на гостите си настаняване в комфортни стаи оборудвани с: климатик, централно отопление, телевизор с плосък екран, мини бар, Wi Fi.

На територията на хотела:
Закуската се сервира в общата зала – студен бюфет


  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Допълнителна информация
ДЕН-1 / 29.12.2019
Събиране на летище София за полет до Катания. Пристигане в Катания. Трансфер до хотела.
Обиколка на Катания, включена в цената: Пешеходна разходка на Катания Катедралата; Фонтанът със слона, символ на града; рибния пазар; улица „Етна” , главната търговска улицаНощувка.
 
ДЕН-2 / 30.12.2019
Закуска. Свободно време. По желание и срещу доплащане:Целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното. Свободно време. Нощувка.

ДЕН-3 / 31.01.2019
Закуска. Свободно време. По желание и при подходящо време: Целодневна екскурзия до Етна и Таормина. Изкачнане до 1987 м надморска височина за посещение на кратерит „Силвестри” . Отпътуване за Таормина и разглеждане на историческия център.Посрещане на Нова Година 2020! – Очаквайте нашите предложения за Новогодишна вечеря след 20.10!
Нощувка.

ДЕН-4 / 01.01.2020
Закуска. Свободно време. По желание и срещу доплащане: Полудневна екскурзия до Ачиреале – разходка в прекрасния бароков център на Ачиреале и разглеждане на базиликата Свети Себастиян, църквата Свети Доминик, историческият театър на куклите „Пупи“ . Нощувка.

ДЕН-5 / 02.01.2020
Закуска. Напускане на хотела. Свободно време. Трансфер до летището. Полет за България.
 
вижте още
  • Самолетен билет София – Катания – София с директен чартърен полет;
  • Чекиран багаж до 20 кг и речен багаж до 7 кг.
  • Летищни такси;
  • 4 нощувки със закуски в избраният хотел
  • Обиколен тур на Катания;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро с ДЗИ;
  • Водач от България.
  • Допълнителни екскурзии;
  • Новогодишна вечеря;
  • Доплащане за стая супериов в хотел Mercure Catania Excelsior 4* - 150 лева на човек;
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета; Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара; /задължително се доплаща/
  • Общинска такса – около 6-8 евро за целия престой, заплаща се на място. Възможно е да бъде променена без предупреждение. /задължително се доплаща/
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, с включени летищни такси.

*Офертата в валидна за нови резервации направени след 13.12 до 19.12 или до изчерпване на промоционалните места

Хотел

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

Дете от 2-11.99 г.

Hotel Agathae 3*

1090 862

1270 1098

1015 825

980 711

BW Mediterraneo 3*

stop

stop

stop

stop

Mercure Catania Excelsior 4*

1290 903

1720 1204

1260 882

1090 763

Plaza Catania 4*

stop

stop

stop

stop

 

Резервации:

Депозит 350 лв при резервация
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване
 

Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa


Полетно разписание:
София – Катания / 29.12: 08:00 – 09:00 ч.
Катания – София / 02.01: 19:00 – 22:00 ч.
*Туроператора си запазва правото да променя полетното разписание.


ВАЖНО:
  • Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на допълнителните екскурзии: 30 души.
  • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
  • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. Туроператорът предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков №59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД
  • Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061810000224 при ЗД ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София, улица Цар Борис III, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2018 г. до 07.09.2019 г. Договора е с лимит на отговорност 1 400 000 (един милион и четиристотин хиляди лева). 
 
Туроператорът има удостоверение за регистрация РКК-01-6102 (издаден на 04.06.2009 г.)

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Обиколен тур на Катания 
Включена в цената

Пешеходна разходка в центъра на Катания: Катедралата; Фонтанът със слона, символ на града; рибния пазар; улица „Етна” , главната търговска улица на града и др. Центъра на Катания е в бароков стил и е под закрилата на ЮНЕСКО, като част от световното културно наследство. Тук има безброй останки от гръцки и римски времена, както и множество барокови църкви и сгради. Не пропускайте и символа на Катания, емблематичния паметник Фонтана на слона, комична статуя от черна лава, показваща усмихнат слон, разположен върху бял обелиск. Статуята е на  Piazza del’ Duomo

 

Ачиреале (полудневна екскурзия)

Цена: 56 лева възрастен / 33 лева за дете до 11.99г.

Ачиреале е част от ривиерата на циклопите. Името на града е свързано с една от легендите. Местните жители разказват, че има река, която тече както на повърхността на Етна, така и под земята. Потокът е свързан с легендата за овчаря Ачи и неговата огромна любов към морската нимфа Галатея. Полифем, който също обичал нимфата, от ревност хвърлил огромен камък върху овчаря и го убил. Милостивите богове превърнали Ачи в река, която тече през подземните пещери и се влива в морето, където той може да се докосне до своята любима нимфа Галатея, превърната в морска пяна.

Разходка в прекрасния бароков център на Ачиреале. Бароковата архитектура е оставила следа в сградата на Общината, в базиликата Свети Себастиян. Катедралата, построена между 1500 и 1600, е един красив пример за бароково изкуство, където в параклиса на Света Венера е съхранена сребърна статуя на светицата покровителка на града.

Църквата Свети Доминик почти напълно е разрушена от земетресението от 1693, но възстановен през 17 в. Фасадата е отчасти от 18 в., с две камбанарии и различни статуи и релефи. Съхранява множество творби на Алесандро Васта.

Не пропускайте да пиете от прекрасното ароматно сицилианско кафе, придружено с едно каноло – най-популярният сицилиански десерт по света, или други сладкиши, които най-често са хрупкави, пръхкави, ухаещи на канела, ядки, лимони и портокали.

 

Етна и Таормина

Цена: 98 лева / възрастен / 49 лева за дете до 11.99г.

Пътуване с автобус  по склоновете на Етна до 1987 м надморска височина; Свободно време с възможност за проучване на страничните кратери „Силвестри” . По желание може да се стигне до централните кратери (на ниво над 3000 метра  надморска височина) с въжени лифтове  и джипове (по избор, само при благоприятни метеорологични условия). В Таормина: Свободно време в историческия център и възможност да се разгледа Древния театър. Връщане в хотела.
Билет за въжения лифт и джипове – 63 евро/41 евро (4 – 12г)

Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване, на място може да се наеме топло яке (3 евро)

Вход за гръцкия театър в Таормина – 10 евро

Посочените входове са актуални към 17.10.2017г. възможни са промени!

 

Сиракуза и Ното

Цена: 120 лeва / 60 лева за дете до 11.99г.

Ранно отпътуване от хотела в посока югоизточна Сицилия. Пристигане в Сиракуза, столица на едноименната провинция, известна с богатата си древногръцка история. Туристическа програма в Сиракуза, пешеходна разходка в центъра на града (част от световното културно наследство на Юнеско). Свободно време за разходка, пазаруване и снимки. Отпътуване за Ното – град, принадлежащ към световното културно наследство на Юнеско, известен със своята барокова архитектура. Туристическа програма в Ното. Свободно време. Късния следобяд – отпътуване за хотела.

Препоръчителни са  удобни обувки.



Необходими документи

Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца отдатата на пътуване. За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
 

13/08

Хотели по програмата
Оферта № P110

5 дни / 4 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
Нова Година 2020 в Сицилия
Цена от: 862.00 лв
Чартърен полет 29.12.2019 – 02.01.2020
Етикети
нова година 2020 ,нова година ,нова година в сицилия ,сицилия нова година ,нова година в чужбина ,оферти за нова година ,оферти нова година в чужбина ,новогодишни оферти ,сицилия ,нова година в сицилия със самолет ,самолетни програми ,самолетни екскурзии ,сицилия със самолет ,сицилия за нова година ,празнуване на нова година в сицилия ,хубав хотел в сицилия ,сицилия екскурзии ,сицилия екскурзия ,сицилия нова година 2020 ,италия нова година със самолет ,нова година в италия със самолет ,топ оферти нова година ,пътуване за нова година ,топ предложения за нова година ,петдневна почивка сицилия нова година ,nova godina ,nova godina 2020 ,italiq ,siciliq ,ekskurzia 2020 ,nova godina v sicilia ,sicilia nova godina 2020 ,praznuvane na nova godina v italia ,praznuvane na nova godina v sicilia ,top oferti nova godina ,top oferti nova godina italia ,hubav hotel sicilia ,nova godina 2020 italia ,nova godina 2020 sicilia ,sicilia nova godina 2020 ,nova godina v italia sas samolet ,sicilia samolet ,nova godina sas samolet ,samoletni programi nova godina ,nova godina 2020 sicliq ,nova godina v chujbina ,novogodishni oferti ,aloha travel ,нова година в сицилия 2020 ,италия ,новогодишни оферти 2020 ,novogodishna pochivka ,pochivka sicilia ,sicilia pochivka nova godina ,sicilia pochivka ,pochivka italia ,новогодишна почивка ,почивка сицилия ,почивка в сицилия ,почивка италия ,алоха травел ,новогодишни оферти ,ранно записване за нова година 2020
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах