Вашата оценка

Почивка в Кипър с чартърен полет от София 7 нощувки 2023

Оферта № P1762

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
На море в Кипър с директен полет от София
Цена от: 811.67 лв
Лятна почивка на острова на Афродита

 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Допълнителна информация
Първи ден 
Отпътуване от Летище София с директен полет до Ларнака. Кацане в Ларнака. Посрещане от фирма-партньор. Трансфер до избрания хотел. Трансферът се извършва с лицензиран автобус. При пристигане - посрещане от персонала на хотела, настаняване. Свободно време.
Нощувка.

Втори - седми ден 
Свободно време за плаж и почивка. Възможност за допълнителни екскурзии.

Осми ден 
След закуска освобождаване на стаите и трансфер до летище Ларнака за директен полет София. 
 
 
Полетна информация:
BGH3053 SOF 13:10 LCA 15:10
BGH3054 LCA 16:10 SOF 18:10
 
*Часовете на полетите са посочени в местни времена
*Полетното разписание подлежи на препотвърждение
 
вижте още
Самолетен билет София – Ларнака – София;
Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
Трансфер летище-хотел-летище;
7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid19.
Допълнителни екскурзии на място;
Разходи от личен характер;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и  срока за анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава).
Допълнителни екскурзии

 
 • Никозия (40 евро – възрастен / 40 евро – дете
Никозия, единствената столица в света, все още разделена на две. Представя космополитен, бляскав и заетград. Самата столица е пропита с история и култура. Очарователният стар град, заобиколен от масивни венециански стени и високата концентрация на музеи, религиозни и исторически паметници носят духа на историята на средиземноморския остров през вековете.
Нашите посещения включват Националния музей и стария
град (Laiki Geitonia) със средновековната градска стена, която е построена от венецианците през 16 век, Катедралата Св. Йоан и епископският дворец. Разходка по известната улица „Ледра“ до КПП, където
ще имате достатъчно време да преминете границата сами на север и да посетете там катедралата Света София и кервансарая Büjük Хан или да се разходите из града, да обядвате, да пиете кафе или да си купите сувенири.
 
 • Магията на планините Троодос (60 евро – възрастен / 60 евро – дете)
На тази екскурзия ще разгледате зеленото сърце на остров Кипър. Колкото по-високо ви отведе пътуването, толкова по-оживяващ става ароматът на бор във въздуха. По пътя към планината Троодос ще се отбиете, за да опитате кипърските плодови сладки „Glyko tou Koutaliou“.
Манастирът Кикос е следващата ви дестинация. Намира се в планинския район на долината Маратаса на 1318 метра над морското равнище и се счита за най-проспериращия манастир на острова. Иконата на апостол Лука и красиви фрески украсяват стените на това абатство.
 В едно от селата на Долината Маратаса, ще имаме време за обедна почивка. Следобед ще се отправим към Омодос, едно от най-красивите винени села в Кипър. Потопете се в приказния пейзаж на живописната 
природа и се разходете из тесните улички. Църквата на Тимиос Ставрос не трябва да се пропуска по време на престоя ви. Построена е върху основата на раннохристиянска базилика.
 Преди да потеглим обратно към хотела ще имате шанса да опитате вина от региона, което е задължително посещавайки този планински район.
 
 • Култура и традиция (40 евро – възрастен / 40 евро – дете)
Днес ще посетим манастира „Свети Никола“ Котешки, който се намира на Нос Гата, на 15 км западно от Лимасол до соленото езеро Акротири. Вероятно е най-старият манастир в Кипър,датира от 14 век и е изоставен през 16 век.
 На връщане към хотела ще се любувате на Колосите - средновековен замък, служещ като прекрасен пример за военна архитектура, замък Колоси първоначално е построен през 13-ти век и възстановен в сегашния си вид през 15-ти век и разберете историята за името на виното Commandaria, едно от традиционните вина на острова и едно от най-старите вина в света, носейки едно и също име в продължение на осем века. 
Накрая ще посетите стария град Лимасол и разходка до Агора, стария пазар на града.
 
 
ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на  нови изисквания и разпоредби.
 
 
 
Изискванията, свързани с Ковид-19
Считано от 01.06.2022 г. отпада изискването всички пристигащи в страната граждани да представят сертификати за ваксинация, прекарано заболяване от COVID-19, PCR тест или бърз антигенен тест.
Това решение на практика означава, че считано от 01.06.2022 г. българските граждани могат да влизат свободно в Р. Кипър, без да е необходимо да представят предварителна онлайн регистрация на пътника (Passenger Locator Form – PLF), както и какъвто и да е било сертификат или документ, имащ отношение към COVID-19.
 
 
 
Условия за записване:
1. Плащания:
 • Авансово плащане – 20% от общата сума при записване;
 • Доплащане: до 30 дни преди отпътуване;
 
ВАЖНО! В случай на евентуални неблагоприятни промени заради Ковид-19, като задължителна карантина, затворени граници и др., ако не осъществим полетите, ВСИЧКИ заплатени суми ще бъдат възстановени в десетдневен срок, съгласно условията на договора.
 
2. Необходими данни за всички пътуващи* :
 • Три имена на латиница по международен паспорт;
 • Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
 • Номер на паспорта и дата на валидност;
 
*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.
 
3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от  цената на пътуването.
Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
 
ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени. Цените на горивата в програмата за  Кипър са калкулирани с параметри $700/тон и 1 евро = 1,2 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по- късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото да актуализира часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно пътниците.
 
Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайтсърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.
Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 
Важно: За деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях, трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 г. пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – декларация и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Чужденци, влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.
 
*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 30 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 21 дни преди отпътуване).
 
 
Важно: Цените на екскурзиите подлежат на препотвърждение от агенцията-партньор на място.


Хотели по програмата
EURONAPA HOTEL APARTMENTS EURONAPA HOTEL APARTMENTS
Cyprus, Ая Напа
от 811 лв.
PENELOPE BEACH HOTEL & APARTMENTS PENELOPE BEACH HOTEL & APARTMENTS
Cyprus, Ая Напа
от 917 лв.
AVLIDA HOTEL AVLIDA HOTEL
Cyprus, Пафос
от 925 лв.
LIVADHIOTIS CITY BOUTIQUE HOTEL LIVADHIOTIS CITY BOUTIQUE HOTEL
Cyprus, Ларнака
от 1028 лв.
ILIADA BEACH HOTEL ILIADA BEACH HOTEL
Cyprus, Протарас
от 1040 лв.
SEAGULL HOTEL APARTMENTS SEAGULL HOTEL APARTMENTS
Cyprus, Протарас
от 1052 лв.
ATLANTICA AQUA BLU ATLANTICA AQUA BLU
Cyprus, Протарас
от 1132 лв.
NAPA PLAZA HOTEL NAPA PLAZA HOTEL
Cyprus, Ая Напа
от 1146 лв.
ARTEMIS APARTHOTEL ARTEMIS APARTHOTEL
Cyprus, Ая Напа
от 1173 лв.
TSOKKOS GARDENS HOTEL TSOKKOS GARDENS HOTEL
Cyprus, Протарас
от 1189 лв.
AQUAMARE BEACH AQUAMARE BEACH
Cyprus, Пафос
от 1212 лв.
PANTHEA HOLIDAY VILLAGE WATERPARK PANTHEA HOLIDAY VILLAGE WATERPARK
Cyprus, Ая Напа
от 1212 лв.
PAVLO NAPPA HOTEL PAVLO NAPPA HOTEL
Cyprus, Ая Напа
от 1232 лв.
AKTEA BEACH HOTEL AKTEA BEACH HOTEL
Cyprus, Ая Напа
от 1294 лв.
CONSTANTINOS THE GREAT BEACH HOTEL CONSTANTINOS THE GREAT BEACH HOTEL
Cyprus, Ая Напа
от 1404 лв.
AT HERBAL AT HERBAL
Cyprus, Ая Напа
от 1484 лв.
GOLDEN COAST BEACH HOTEL GOLDEN COAST BEACH HOTEL
Cyprus, Ая Напа
от 1513 лв.
AMARANDE HOTEL AMARANDE HOTEL
Cyprus, Ая Напа
от 1556 лв.
ANASTASIA BEACH HOTEL ANASTASIA BEACH HOTEL
Cyprus, Протарас
от 1580 лв.
SO NICE CLUB RESORT SO NICE CLUB RESORT
Cyprus, Ая Напа
от 1617 лв.
SO WHITE CLUB RESORT SO WHITE CLUB RESORT
Cyprus, Ая Напа
от 1617 лв.
NELIA BEACH NELIA BEACH
Cyprus, Ая Напа
от 1633 лв.
RADISSON BEACH RESORT RADISSON BEACH RESORT
Cyprus, Ларнака
от 1640 лв.
ADAMS BEACH HOTEL ADAMS BEACH HOTEL
Cyprus, Ая Напа
от 1644 лв.
ALINEA SUITES ALINEA SUITES
Cyprus, Лимасол
от 1674 лв.
ASTERIAS BEACH HOTEL ASTERIAS BEACH HOTEL
Cyprus, Ая Напа
от 1689 лв.
THE BLUE IVY HOTEL & SUITES THE BLUE IVY HOTEL & SUITES
Cyprus, Ая Напа
от 1703 лв.
GOLDEN BAY BEACH HOTEL GOLDEN BAY BEACH HOTEL
Cyprus, Ларнака
от 1703 лв.
NAPA MERMAID NAPA MERMAID
Cyprus, Ая Напа
от 1746 лв.
AZIA RESORT & SPA AZIA RESORT & SPA
Cyprus, Пафос
от 1889 лв.
LORDOS BEACH HOTEL LORDOS BEACH HOTEL
Cyprus, Ларнака
от 1926 лв.
ANNABELLE CYPRUS ANNABELLE CYPRUS
Cyprus, Пафос
от 1942 лв.
ALION BEACH ALION BEACH
Cyprus, Ая Напа
от 1944 лв.
ALMYRA CYPRUS ALMYRA CYPRUS
Cyprus, Пафос
от 1973 лв.
ST. RAPHAEL RESORT & MARINA ST. RAPHAEL RESORT & MARINA
Cyprus, Larnaca
от 1979 лв.
ADAMS BEACH DELUXE WING & SUITES (ADULTS ONLY) ADAMS BEACH DELUXE WING & SUITES (ADULTS ONLY)
Cyprus, Ая Напа
от 2028 лв.
ALEXANDER THE GREAT HOTEL ALEXANDER THE GREAT HOTEL
Cyprus, Пафос
от 2047 лв.
OLYMPIC LAGOON OLYMPIC LAGOON
Cyprus, Ая Напа
от 2055 лв.
AMANTI HOTEL (ADULTS ONLY) AMANTI HOTEL (ADULTS ONLY)
Cyprus, Ая Напа
от 2391 лв.
AMATHUS BEACH HOTEL AMATHUS BEACH HOTEL
Cyprus, Лимасол
от 2571 лв.
OLYMPIC LAGOON PAPHOS OLYMPIC LAGOON PAPHOS
Cyprus, Пафос
от 2755 лв.
FOUR SEASONS LIMASSOL FOUR SEASONS LIMASSOL
Cyprus, Лимасол
от 2892 лв.
PARKLANE RESORT & SPA PARKLANE RESORT & SPA
Cyprus, Лимасол
от 3047 лв.
AMAVI AMAVI
Cyprus, Paphos
от 3148 лв.
ANASSA CYPRUS ANASSA CYPRUS
Cyprus, Полис
от 3303 лв.
AMARA AMARA
Cyprus, Лимасол
от 3569 лв.
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах