Вашата оценка

Почивка в ПОРТУГАЛИЯ - ЛИСАБОН И ФИГЕЙРА ДА ФОШ – Включена екскурзия до Порто - Ранни записвания

Оферта № P1087

9 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
Почивка в Португалия 2020
Цена от: 1449.00 лв
Португалската Копа Кабана!

  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Допълнителна информация
Ден 1 София - Лисабон
Среща на летище София (терминал 2) в 19:00 ч. Отпътуване в 20:50 ч. за Лисабон с полет на авиокомпания „България Ер“. Пристигане на летището в Лисабон в 23:00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 Лисабон
Закуска. Полудневна туристическа обиколка на Лисабон: манастирът „Жеронимуш", кулата „Белем“, Паметникът на откривателите, кварталите Байша, Алфама, площадите „Комерсио“, „Росио“, „Рестаурадорес“, разходка по улица „Руа Аугуща“. Свободно време в Лисабон. Нощувка.

Ден 3 Синтра - Фигейра да Фош
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Свободно време в Лисабон или по желание: полудневна екскурзия до Синтра. Пешеходна разходка в историческата част на града. Свободно време с възможност за самостоятелно посещение на Националния дворец в Синтра  – официална резиденция на кралското семейство до началото на 20 в., или величествения замък „Пена“ (необходимо е ползване на градски транспорт - 6.90 EUR за двупосочен билет), построен през 19 в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: египетски, готически, ренесансов, мануелино и ориенталски. Отпътуване за Фигейра да Фош следобяд. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Оурем - Томар - Алкобаса
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание целодневна екскурзия до Оурем, Томар и Алкобаса. Оурем е град в Централна Португалия. Разглеждане на замъка „Оурем“ и средновековния град. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастира на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12. век първоначално като замък, а в последствие тук действа Орденът на Христос, които са наследници на рицарите тамплиери в Португалия. Отпътуване за градчето Алкобаса. Градът се прочува през 12 в., когато португалският крал Алфонсо Енрикеш заповядва тук да се построи църква в чест на победата над маврите. По късно църквата се превръща в манастир, а днес Цистерцианското абатство „Св. Богородица от Алкобаса“ е едно от най-важните духовни средища в Португалия и част от Списъка за културно наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 Порто
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание еднодневна екскурзия до Порто – туристическа програма във втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческият център, под закрилата на ЮНЕСКО, посещение на катедралата, построена през 12 в., двореца „Болса“ и моста Дон Луиш І – най-атрактивният от 6-те моста на р. Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула Густав Айфел. Възможност за посещение на винарска изба и дегустация на световно известния портвайн. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 Коимбра - Авейро
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро и Коста нова. Коимбра - често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата библиотека към него наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Коимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма и отвеждат от катедралата през множество арки до Байша – търговската част на града и Църквата на Светия кръст, където е положено тялото на първия крал на Португалия Алфонсу Енрикеш. Продължаваме към Авейро – градче, осеяно с множество канали, по които туристите се придвижват с лодки, като във Венеция. Отличава се с ослепителни цветови контрасти, характерни за скандинавските страни. Постройките са боядисани в най-различни цветове, а минаващите цветни лодки само допълват усещането за пъстрота. Следва посещение на Коста Нова – популярно морско градче, известно със своите пъстри къщи на бели ленти, разположени на тънка ивица между плажа и лагуната. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 Фатима - Назаре - Баталя - Обидуш
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. По желание екскурзия до Фатима, Баталя, Назаре и Обидуш: посещение на Фатима – третият по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници; посещение на манастира от 14 в. в Баталя /UNESCO/; разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидуш – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески, датиращи от 17 в. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 Лисабон
Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до центъра на Лисабон. По пътно разглеждане на Мафра и посещение на най-големият бароков дворец и манастир в Португалия. Историята на манастира е впечетляваща. Строителството му започва в началото на 18 в. по нареждане на крал Жуау V. Той дава обет, че на това място ще построи манастир, за да му се роди наследник. Историята на строителството е увековечена в творбата на нобеловия лауреат Жозе Сарамаго. Свободно време в португалската столица. Трансфер в 21:00 ч. до летището.

Ден 9 Лисабон - София
Отпътуване за България в 00:05 ч. Пристигане в София (терминал 2) в 06:00 ч.
вижте още
  • Самолетен билет за директен полет София - Лисабон - София на авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси
  • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг
  • Трансфер летище - хотел - летище в Лисабон на български език
  • 2 нощувка със закуска в хотел "VIP Inn Berna" 3* (или подобен) в Лисабон;
  • 5 нощувки със закуски в хотел "Mercure" 4* (или подобен) във Фигейра да Фош
  • 5 вечери по тристепенно меню с включени вода и 1 чаша вино (на турист) в хотел "Mercure" 4* във Фигейра да Фош
  • Полудневна туристическа програма в Лисабон
  • Целодневна екзкурзия до Порто
  • Посещение на Мафра
  • Представител на място на български език по време на целия престой
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR.
  • Туристическа такса престой в Лисабон (заплаща се от туристите на място на рецепцията на хотела): 2 EUR на турист на нощ
  • Слушалки по време на туровете - около 7 EUR на човек за целия престой (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват);
  • Настаняване в стая с изглед към океана в хотел "Mercure" 4* в района на Фигейра да Фош
  • Целодневна екскурзия до Оурем, Томар и Алкобаса;
  • Посещение на винарска изба и дегустация на портвайн в Порто;
  • Целодневна екскурзия до Фатима, Баталя, Назаре и Обидуш;
  • Целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро и Коща Нова;
  • Полудневна екскурзия до Синтра;
  • Входни такси и билети за обектите по време на допълнителните екскурзии, както и за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
  • Входни такси и билети за: манастира "Жеронимуш" (10 EUR), комбиниран билет за манастира "Жеронимуш" и Националния археологически музей (12 EUR), кулата "Белем" (6 EUR) в Лисабон; за замъка "Оурем" (3 EUR) в Оурем; за манастира "Санта Мария да Витория" (6 EUR) в Баталя; университета в Коимбра (5-12 EUR); за Националния дворец (6 EUR) в Мафра; за двореца "Пена" (14 EUR) и Националния дворец (10 EUR) в Синтра; за Замъка на тамплиерите в Томар (6 EUR) и за манастира "Санта Мария де Алкобаса" (6 EUR) в Алкобаса
  • Транспорт от центъра на Синтра до замъка "Пена": около 6,90 EUR на турист в двете посоки;
  • Бакшиш за шофьора (2 EUR на турист на ден - заплаща се задължително на място)
  • Градски и местен транспорт;
  • Разходи от личен характер;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Допълнителни услуги :
  • Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел "Mercure" 4* във Фигейра да Фош на турист в двойна стая за целия престой (услугата подлежи на допълнително потвърждение): 59 лв.
  • Доплащане за настаняване в стая с изглед към океана в хотел "Mercure" 4* във Фигейра да Фош на турист в единична стая за целия престой (услугата подлежи на допълнително потвърждение): 118 лв.
  • Целодневна екскурзия до Оурем, Томар, Алкобаса при минимум 15 записани туристи: възрастен: 75 лв.; дете от 2 г. до 11 г.: 38 лв. 
  • Целодневна екскурзия до Фатима, Баталя, Назаре и Обидуш при минимум 15 записани туристи: възрастен: 88 лв.; дете от 2 г. до 11 г.: 44 лв.
  • Целодневна екскурзия до Коимбра, Авейро, Коща Нова при минимум 15 записани туристи: възрастен: 59 лв.; дете от 1 г. до 11 г.: 30 лв.
  • Полудневна екскурзия до Синтра при минимум 15 записани туристи: възрастен: 75 лв.; дете от 2 г. до 11 г.: 38 лв.

При предварително заплащане на пакет от 4 и повече допълнителни услуги ползвате допълнителна отстъпка в размер на 10% от стойността на услугите.
 
Полезна информация:

Условия за плащане: при резервация - 500 лв от общата сума; доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия или други обстоятелства налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Офертата важи при минимум 40 туристи.
При недостиг на минималния брой записани, туристите ще бъдат уведомени най-късно 7 дни преди началото на пътуването.
Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 15 туристи.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


Необходими документи
Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване.
За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия родител.



43/10
Хотели по програмата
Mercure Figueira Da Foz 4* Mercure Figueira Da Foz 4*
Фигейра да Фош, Португалия
от 1449.00 лв
Таблица с дати и цени
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах