Вашата оценка

Почивка в Сицилия 2019 г. - Menfi Beach Resort 4* STOP SALE

Оферта № P1127

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни
Директни чартърни полети всяка събота
Цена от: 1005.00 лв
Италия 2019

  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Допълнителна информация

ДЕН-1 / събота

Полет от България до Сицилия. Трансфер до хотела. Продължителността на трансфера – около 2 часа. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ДЕН-2 / неделя

Закуска. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН-3 / понеделник

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Столицата Палермо(UNESCO) и Катедралата в Монреале (UNESCO). Връщане в хотела. Нощувка.
 

ДЕН-4 / вторник

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или полудневна екскурзия по желание: Прелестните острови Фавиняна и Леванцо. Връщане в хотела. Нощувка.
 

ДЕН-5 / сряда

Закуска. Свободно време за плаж или полудневна екскурзия по желание: Средновековно Ериче и Мадзара дел Вало. Връщане в хотела. Нощувка.
 

ДЕН-6 / четвъртък

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Природният резерват Дзингаро и плажът Сан Вито ло Капо. Връщане в хотела. Нощувка.
 

ДЕН-7 / петък

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или целодневна екскурзия по желание: Перлата Селинунт и Археологическия комплекс.

 

ДЕН-8 / събота

Трансфер до летището за полет до България.

вижте още
  • Самолетен билет с директен чартърен полет;
  • Регистриран 15 кг багаж и 7 кг ръчен багаж с размери 20 х 50 х 25 см;
  • Летищни такси;
  • 7 нощувки на база All Inclusive;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Чадъри и шезлонги на плажа и басейна;
  • Ползването на футболно игрище и детска площадка;
  • Детски мини-клуб от 15.06 до 15.09;
  • Дневна анимация от 15.06 до 15.09;
  • Wi-Fi интернет безплатно в зоната на бара;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс, с ДЗИ
  • Представител на туроператора с български език за целия престой
  • Допълнителните ескурзии;
  • Кърпи за плажа/ басейна – около 10 евро депозит и 3 евро при всяка смяна;
  • Чадъри и шезлонги на първа линия на плажа – срещу доплащане на място;
  • Транспорт до и от Менфи – срещу доплащане на място с фиксирани часове;
  • Задължително доплащания:
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.10 долара
  • Общинска такса – около 7 евро, се заплаща на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация.
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.
 

ВАЖНО:

  1. Минимален брой туристи: 120 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
  2. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
  3. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  4. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  5. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
  6. Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.
  7. Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061810000224 при ЗД ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София, улица Цар Борис III, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2018 г. до 07.09.2019 г. Договора е с лимит на отговорност 1 400 000 (един милион и четиристотин хиляди лева).


Полетно разписание:

Авиокомпания: Bulgarian air Charter

София – Палермо – 13:40 / 14:30 ч.

Палермо – София – 10:00 / 12:50 ч.

Авиокомпаниите си запазват право да правят промени в полетното разписание.

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност – около 2 часа на посока от летище Палермо с 3*/4* автобус.


Допълнителни екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат с беседа на български език при минимум 20 туриста.

Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място, при налични свободни места. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.
 

Перлата Селинунте и Археологическия комплекс (полудневна екскурзия)

60 лева / 30 лева (деца 2 – 11,99 г.)

През този ден имате възможността да посетите прекрасните останки от гръцкия период в Сицилия. Археологическият комплекс „Селинунте“ представлява древна гръцка колония, основана през 650 г. пр. Хр. и е разделен на четири зони: акропол с обществени и религиозни сгради, древен град с останките от различни домове, източни храмове, които ни дават представа за богатството и важността на това гръцко селище през 6-ти век пр. Хр. и светилище на Малофорос, посветено на богинята на плодородието и земеделието Деметра. По време на обиколката с екскурзовод ще посетите акропола и източните храмове и ще можете да се насладите на невероятната гледка на прекрасния морски бряг.

Цената включва: транспорт; екскурзоводска беседа на български език.

Цената не включва: входни такси за обектите; разходи от личен характер.

 

Столицата Палермо (UNESCO) и Катедралата в Монреале (UNESCO) (целодневна екскурзия)

120 лева / 60 лева (деца 2 – 11,99 г.)

Отпътуване от хотела след закуска. Туристическа програма в столицата на Сицилия, гр. Палермо.

В архитектурата на Палермо се смесват всички стилове, отразяващи заплетената и богата история на града. Това е единственото място в света, където са оставили белег всички основни Средиземноморски цивилизации – от финикийците и гърците, римляните, арабите и норманите, испанците и французите. Сърцето на Палермо е белязано от бароковото кръстовище „Куатро Канти”, непосредсвено до него се намира „Пиаца Претория” с „Фонтана на срама”, зад сградата на Общината е разположена църквата „Марторана”, където афрески, византийска мозайка и барок се сливат в хармоничен шедъовър. До „Марторана” се намира църквата „Свети Каталдо” – прекрасен пример за арабо-норманска архитектура.

Пешеходната обиколка завършва пред Театро Масимо – най-голямата лирична сцена на Италия. Свободно време с възможност за шопинг, самостоятелно посещение на Театро Масимо или на Катакомбите на Капуцините или на най-големият пазар в Сицилия – Ла Вучирия – наподобяващ арабските пазари – ярък, жив спектакъл, пълен с викове.

Обиколката на града ще продължи към крайбрежието на града: промишленото пристанище, яхтеното пристанище, където са акостирали финикийците преди 2800 години, монументът посветен на загиналите в борбата срещу мафията, църквата Санта Мария де ла Катена, Порта Феличе, площад Гай Юлий Цезар, където е централна гара Палермо, след което се отправяме към Монреале – кралският хълм, седалището на норманските крале.

Посещение на Катедралата на града с местен екскурзовод – изключителен шедьовър на норманската архитектура от 12 в. с впечатляващи мозайки във византийски стил, които разказват стария и новия завет.

Моля, не носете къси поли и шорти! Необходими са покривала за рамене в катедралите и църквите!

Вход за църквата Марторана – 2 евро

Вход за Катедралата в Монреале – 4 евро

Посочените входове са актуални към 17.10.2018 г., възможни са промени!

Връщане в хотела за вечеря.

Цената включва: транспорт; екскурзоводска беседа на български език.

Цената не включва: вход за църквата Марторана – 2 евро; вход за Катедралата в Монреале – 4 евро; разходи от личен характер.

 

Прелестните острови Фавиняна и Леванцо (целодневна екскурзия)

108 лв / 54 лева (деца 2 – 11,99 г.)

Отпътуване от хотела след закуска до пристанището в Трапани, откъдето с лодка ще стигнем до прелестните Егадски острови Фавиняна и Леванцо, които са известни не само със своите прекрасни плажове с наситено сини води и ослепително бял пясък, но и с лова на риба тон и древния ритуал „матанца“. По време на екскурзията ще имате възможност да се разходите из остров Фавиняна, да разгледате Двореца Флорио, да се възползвате от прекрасния плаж. За любителите на подводните флора и фауна, ще могат да вземат със себе си плавници и шнорхели, за да се насладят на местното морско дъно.

След обяда на лодката, ще отпътуваме за остров Леванцо, където ще имате възможност да се разходите из центъра и да се изкъпете във водите на залива Минола. Връщане на борда на лодката и отпътуване за пристанището в Трапани.

Цената включва: транспорт; обяд на борда на лодката; екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Природният резерват Дзингаро и плажът Сан Вито ло Капо (целодневна екскурзия)

100 лева / 50 лева (деца 2 – 11,99 г.)

След закуска трансфер с автобус до пристанището Кастелмаре, откъдето с лодка ще се придвижим до крайбрежието на природния резерват Дзингаро. Резерватът Дзингаро е първият резерват на остров Сицилия, който се разпростира на площ от около 7 км2. Мястото е наситено с множество скрити заливи с причудливи скални образувания и Фаралиони.

Екскурзията ще продължи с обяд на лодката и възможост за плаж на невероятния девствен плаж Сан Вито ло Капо, известен със своите лазурно сини води.

Връщане в хотела късния следобяд.

Цената включва: транспорт; обяд; екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

 

Средновековно Eриче и Мадзара дел Вало (полудневна екскурзия)

60 лева / 30 лева (деца 2 – 11,99 г.)

Целодневна екскурзия, която ще ни даде възможност да се потопим в атмосферата на най – известните градове на западна Сицилия. Района се характеризира с удивителното съчетание между исторически паметници и невероятни природни картини. Тръгваме сутринта за средновековното градче Ериче, разположено на мястото на античен елински град, на 750 м над пристанище Трапани. Привлича туристи с чудесната гледка над цялото крайбрежие и усещането за потапяне в приказния свят на миналото. Крепости, кули, бойници, църкви, манастири, дори обикновените домове и сгради са от дялан камък. Калдъръмените улички водят от Катедралата от 16 в. до норманската Венерина Крепост от 12 в., изградена на мястото на древно светилище от елинско и финикийско време.

Посещение на Италианския град Мазара дел Вало, земеделски и риболовен център, разположен в провинция Трапани, Югозападна Сицилия. Основан още по времето на финикийците град, той има древна и богата история, която личи с останалите запазени в него множество древни руини и красиви сгради от Средновековието.

В съвременната история градът е познат като родно място на Гаетано Рина, главатар на клана Корлеоне и водеща фигура в града, играещ важна роля в йерархията на Коза Ностра. Мазара дел Вало е основан от финикийците през 9 в. пр.н.е. Името му произхожда от техния език и означава “скала”. През различните векове е бил владение на гърци, римляни, картагенци, остготи, вандали и византийци. През 827 г. става собственост на арабите. През този период се развива търговията, която превръща града в основно пристанище на острова, изграждат се множество училища и образователни центрове, имащи важна роля в културния живот на Сицилия през този период.

Връщане в хотела за вечеря.

Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване,

Цената не включва: входни такси за обектите; разходи от личен характер.


Задължително доплащания:
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.10 долара
Общинска такса – около 7 евро, се заплаща на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация.
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

ВАЖНО: Носенето на гривни за All Inclusive база на изхранване е задължителна в цялата зона на хотела.



Необходими документи

Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца отдатата на пътуване. За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

 

13/02

Хотели по програмата
Menfi Beach Resort 4* Menfi Beach Resort 4*
Сицилия, Италия
от 1005 лв
Таблица с дати и цени
Етикети
почивка в сицилия ,почивка в италия ,почивки италия ,екскурзии италия ,екскурзия до италия ,екскурзия до сицилия ,почивка сицилия ,сицилия ,италия ,самолетни екскурзии ,екскурзии със самолет до италия ,самолетни почивки ,почивка със самолет италия ,почивка със самолет сицилия ,почивка сицилия ,почивка италия ,изгодни оферти ,оферти за почивки ,оферти за почивки в сицилия ,оферти за почивки в италия ,изгодни оферти ,изгодни оферти за почивки ,изгодни оферти сицилия ,летни почивки ,почвики за лято 2019 ,почивка в италия през лятото ,почивка в сицилия през лятото ,menfi beach resort 4 ,хотел menfi beach resort 4 ,почивка в хотел menfi beach resort 4 ,почивка в хотел сицилия ,романтика ,романтика сицилия ,романтика италия ,септемврийски празници ,оферти за летни почивки ,оферти лято ,предложение за лятото ,oферти за септемрвийски празници ,етна ,таормина ,какамо ,ериче ,сиджеста ,чефалу ,духът на сицилия ,палермо ,монтреале ,сладки fiasconaro ,fiasconaro ,алоха травел ,столицата на сицилия ,катедрала монтреале ,вулкан етна ,вулкана етна ,почивка в чефалу ,почивки чефалу ,топ оферти за сицилия ,топ офери сицилия ,гръцкия театър в таормина ,pochivka v italiq ,pochivka v siciliq ,italiq ,italia ,siciliq ,sicilia ,pochivki italiq ,pochivki siciliq ,ekskurziq do italiq ,ekskurziq do siciliq ,samoletrni pochivki ,pochivka sus samolet do italiq ,pochivka sus samolet do siciliq ,samoletna pochivka siciliq ,izgodni oferti ,oferti za ekskurzii ,oferti za pochivki ,oferti za pochivki do sicilia ,oferti za pochivki italia ,oferti za pochivki sicilia ,pochivki sicilia ,letni pochivki ,pochivki prez liatoto ,oferti za liatoto ,etna ,vulkana etna ,taormina ,aloha travel ,palermo ,eriche ,sidjesta ,kakamo ,chefalu ,duhut na italiia ,pochivki chefalu ,top oferti za chefalu ,top oferti chefalu
* Уважаеми клиенти, публикациите на този сайт са с информационна и рекламна цел и е възможно поради динамиката на ценообразуване да са допуснати неточности. Достоверна информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите по телефон или имейл от служител на Алоха Травел или на оторизираните агенти!
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах